Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Hawaii Five-0 - 03x12

2013. november 07. 11:00 - Segna

Vallomással vagyok kénytelen kezdeni a hosszú szünet utáni folytatásnál. Utáltam ezt a részt. Utáltam, mert technikailag szinte megoldhatatlan feladat elé állított, de tegnap óta a kedvencem, mert a révén ismét rájöttem, hogy a világháló nem eltávolít és magányossá tesz, hanem közel hozza a barátokat, vigaszt és mint most is, kézzelfogható, ill. szemmel látható segítséget jelent.

3.jpg

Rendhagyó módon, Oscar-díjkiosztós hálálkodással folytatom, mint a menő színészek elsőül a producernek, SIXX-nek, aki türelmével és toleranciájával lehetővé tette, hogy a belekóstolhassak ebbe a műfajba, és aztán AannaaA-nak, aki nélkül ez a rész „képtelen lenne”.(OFF Earl Grey teát fogyasztottam az írás közben, ha valaki gyanúsítana! Jó a cucc, ajánlom mindenkinek, tejjel vagy hagyományosan citrommal, lényeg, hogy 17.00 óra legyen, és teljes lesz a britt-birodalmi feeling! OFF, én beszéltem!)

Lényegre! Ma a hawaii főiskolai élet hierarchiájába keveredünk bele, míg némi újabb Keleti parti segítséggel kibogozzuk, hogy miért kell óvatosan kihalt növények után kutatni, és tanítói munkánkat hanyagolni. Mellesleg újfent megállapíthatjuk, hogy hawaiin sok szép lány van, így van aki kedvet kap a törvényszéki technikusághoz is. (képet a kolleganő nem mellékelt a csajokhoz, kéretik majd elővenni a fantáziát!)

Félelmetes képsorokkal kezdünk, egy hátrakötözött kezű fiút rángatnak valahová, majd klasszikus elrabló-megfélemlítő képek következnek, vakító fény, eltorzított hang, megalázott túsz. A képek annyira jellegzetesek, hogy gyanút fogunk. Főleg amikor a 90’-s évek slágereiből kell az elrablottnak énekelnie. Így aztán nem túl izmos a meglepetés, amikor kiderül, hogy csak egy ostoba főiskolás csínyről van szó, beavatás a béta-fi-tau diákegyletbe. Anyám borogass! BÉTA_FI_TAU EGYLET! Hú, ettől aztán titokzatosak vagyunk ám! A Da Vinci kód hozzánk képest smafu! Elnézve a fiúkat, letenném a nagy esküt, hogy a többségük azt sem tudja, hogy görög betűket takar a rövidítés, jelentést meg én sem mernék még tippelni sem mögé… klasszika-filógia speckoll ide vagy oda. Aztán a fiúk félreteszik a kultúrmaszlagot és jöhet az igazi beavatás, 100 deci sört kell meginni 100 perc alatt. Hmm… az 10 litert szűk két óra alatt? Gyümölcsösből is sok lesz az fiúk! Na, most már kezdünk rosszat sejteni. Szerencsére az ifjú, nem az aktuális áldozat lesz, csak egy savban/lúgban? ázó hullát talál. Mi ez? Crossover a Dr. Csonttal? … és Főcím!

2.jpg

Hát persze, hogy váltunk. Kono várja Rosszarcot a reptéren, akit bilincsben és narancs pizsiben hoztak haza a kontinensről. Bájos ex-cylonunkat a sweet home Alabama helyi átiratával köszönti. Maradjunk annyiban, hogy ebből sem tudna megélni a csávó. Szerencsére nem a hawaiien x-factor-ba érkezett vendégszerepelni, hanem tanúskodni jött. Egyelőre ennyiben hagyjuk, és visszatérünk a savban/lúgban? ázdogáló áldozathoz. A tetthelyen Dannó csekélyértelműnek tűnő unokaöccse is ott téblábol, és lelkesedik. Dannó elhajtja, a kocsiban ücsörgést ajánlva neki. Kinn. Ninjánk szelíden dorgálja érte, és Dannó megállja röhögés nélkül, és még csak nem is emlékezteti kedves főnökét, hogy anno, hogyan bánt a húgával, amikor azt szövetségi területen való – értsd a repülő slozijában – dohányzásért – horribile dictu – elzárásra ítéltek! Az unokaöcs is valami törvényellenes apróságért van a morc rendőr-nagybácsi gondjaira bízva. Várjuk a fejleményeket!

5.jpg

Most azonban az ügyre térünk inkább. A laborból lézer-mikroszkópok (az mi?) és „más hasonló fura dolgok” – by Dannó, tűntek el. Összegzünk, első teória. Félresikerült rablás, rosszkor-rosszhelyen áldozat, sav/lúg? fürdő. Szikár, de ninjánknak teszik. Az egyszerű az jó. Nyilván siet valahova. Lehet, hogy randija van. Sajnos Széparcú Félkínaink lelomboz bennünket, ez nem egy fél-délelőttös eset lesz, a labor belülről lett kinyitva, a rablott cuccok háromutcányira el is lettek hajigálva. Sóhaj, ez itten egy rablásnak álcázott gyilkosság, a labor-kulcsok számát alapul véve, uszkve 300 gyanúsítottal. Csonti meg sehol, de Bulldog-nevű FBI ügynökünk még befuthat – reménykedünk.

Na, ne ábrándozzunk, lássuk a részleteket! Cutler professzor (Basszus mikor azonosította Max? Már ezt is megvágják a TV2éknél?!) szóval, a prof. mostanság szórakozott volt, említi a nagyképű tanársegédje, és veszekedett egy diáklánnyal, árulja el a barát-főnöke. Párosunk forszírozná, hogy miért, de a tanszék-vezető-barát adja az ártatlant. Hát, az ilyen intellektus nagyon vonzó, látták volna, hogy hogyan néztek rá a diáklányok! Ninjánknak a szeme sem rebben, de Dannó látható erőfeszítéssel nem tesz megjegyzést arra nézvést, hogy a diáklányok mit tartanak vonzónak.

Megint váltunk, és Kono reménytelen küzdelmét látjuk Rosszarccal, aki a védő őrizetben rákot rendel, és Lavinakövér Garnélaárusunktól öltönyt. Kono ki van akadva. Azt így hirtelen nem tudom eldönteni, hogy attól-e, hogy rákot rendelt a helyi kismenő, vagy attól-e, hogy egy szál fehér fürdőköntösben terpeszt be a legkevéssé sem ninjás vagy yakuza-Rómeós csávó. Szó se róla, én is örülnék, hogy az ügyészség levált az őrködésben!

10.A.jpg

A főhadkvártélyon folytatjuk, Dannó „kutyát idomít” vagyis unokaöcsöt nevel. Széparcú Félkínaink pedig előre viszi a nyomozást. 2. számú elmélet felállítása következik. Megvan a hisztiző diáklány aki, hogy, hogy nem, megfenyegette a halott profot, két napja. Oké. A prof dugta a csajt – korrepetálta éjszakánként a laborban finomkodik Dannó – majd szakítani akart, az meg megölte. Hmm… ninjánknak nagyon nincs kedve ma dolgozni, így elfogadja. Az egyszerű, jó! – továbbra is a jelszava. Míg komolykodnak, az unokaöcs Dannó gépéről szétküldi Williams-nyomozó 1998-as szexi naptárképét mindenkinek.

13.jpg

Jótékony célra ment! Ersze-ersze! Széles mosoly a csapat férfi tagjainak arcán, méla döbbenet, és szülői szigor Dannóén. Ja, kérem, ha jelszóval lett volna védve a gépe, ugye… (Nem hiszem el, hogy ilyen idióták a forgatókönyv-írók!) Na, haladjunk, mert mindjárt valami gyomorkeserűt kell innom a tea helyett!

Lazításként a Lambda lányoknál folytatják a fiúk. (Mi ez a görög-betű fixáció az amerikai diákegyleteknél?! Valaki kommentelhetne ez ügyben!) Szóval egy tini paradicsomba toppannak, lengén öltözött lányok, kötésig rózsaszínben, bár negéd nélkül fogadják párosunkat. Ninjánkat valamelyik apjának nézik. Szerintem csak be akarnak szólni. Ninjánk még mindig ezen emészti magát, amikor a keresett leányka megpróbál kereket oldani előlük. Egy rózsaszín robogóval! A csaj majd 30km/h-val „tép” a fiúk a kocsival a nyomában. Nagyon küzdenek, hogy ne röhögjenek, de mi nyugodtan könnyítsünk magunkon. Lődd ki a kerekét! – tüzeli őket a Keleti parti Felügyelt. Dannó ignorálja a javaslatot.

15.jpg

Végül elé vágnak a kis tündérkének, aki a nagymenő apukával fenyegeti őket, eléggé arrogáns stílusban. Az arcocskája csak akkor lesz keskenyebb, amikor Chin, a szobájából előkerült kábszerrel toppan a csevejbe. Rögtön taktikát vált a kis ártatlanka, és a „jaj mekkora nyomás alatt is állok, mint okos ügyvéd kicsinyded gyermeke és nem könnyű bejutni az orvosira” című panasz-lemezt teszi fel. Feltehetően arra játszik, hogy az európid pasik, mindig is buktak kis ázsiai csajokra, így elnézőek és megértőek lesznek vele. Aztán csak kibukik belőle némi információ is, miszerint azért szed gyorsítókat, hogy tartsa a lépést a csalókkal. Valaki eladja a zh-k megoldó kulcsait a kémia tanszéken. Ezen veszekedtek a proffal.

Na, újra kezdés, annál is inkább, mert Max a koponya-sérülésből megállapította, hogy minimum 85kg-nak kellett lennie a támadónak. Fonghoz a szép laboros fiúhoz látogatunk, akitől, meg a kütyüjeitől a Keleti parti Felügyelt is el van bájolva. Mellesleg megtudjuk, hogy lenyomozhatatlan kémvírusokra bukkant a prof gépén. Hoppá, hát akkor hogyan tovább? Ekkor jön a Keleti parti Felügyelt, hogy a diákokat vizsgálják meg, akinek javult az eredménye, az valószínűleg csalt. Kisvártatva már egy zárthelyin okvetetlenkednek, egy gyanúsan sokat javító diákot nyaggatva. A srác flegma, de rendes polgárként az ütcsis dobozát azért kidobja a kukába. Ismét a kis Felügyelt villant, lecsap a szemetesre és rápillantva az üdítős dobozra, máris lebuktatja a kollegát. A dobozt ugye be lehet vinni, és a felügyelők nem olvasgatják, mi van a dobozon, így egy kamu címkét nyomtatott rá, a sok infó közt elrejtve a megoldó kulcsot is. Ninjánk elismeri a Keleti parti nyomozó-palántát. Dannó kissé fanyalog. Üldözés következik. Megint, de most gyaloglag. A hajsza rövid és velős, a diák, tkp. az elején látott tanársegéd, ….. hoppá! Lassítsunk csak! Ha diák, aki zéhát ír a profnál, hogy taníthat az elfoglalt prof helyett?! Ha meg tanársegéd, mit keresett a többi diák közt? Ha ez főiskola, a kishölgy, hogy-hogy az orvosira készült? Úgy látom ennek a kibogozása nagyobb feladat lesz, mint az eset.

Ja, a kis tanársegéd, illetve diáksegítő maga írta ezeket a kérdéseket, nem kellett feltörnie a prof gépét. Tisztázva, hogy a tanársegéd, tényleg maga írta a vizsgakérdéseket, kocsiba ülnek, de most nem lelkiznek a fiúk, tekintettel a kis nyomozópalántára. Futtatják az eszmét, hogy vajon miért kémelhették a prof gépét, ha nem kutatott, de nem is tanított. A Keleti parti Felügyelt lendíti előre mesmeg a nyomozást. Nézzenek körül a prof házában alaposabban, lehet, hogy ott rejtegetett mégiscsak valamit! Persze, hogy találnak is valamit, egy dugi kertészetet, időzítő lámpákkal, noha nem marihuánával. Akkor mi ez? Valami olyasmi, amelyért érdemes ölni – bölcselkednek a fiúk. A döbbenet fokozódik, a profnál talált levél egy kétszáz éve kihalt helyi növénykéé. Na, vagy talált egyet, vagy klónozott. De miért ölték meg ezért?!

Mivel az ügy kezd érdekes lenni, váltunk. Kono ér vissza a hosszú-hosszú ebédszünetéről. Basszus meddig ebédel ez a nő? 2 napig? Vagy csak mindig kimenője van, és az egyikből visszaérve nem leli Rosszarcot? Az ügyészségi csávók persze megkötözve rángatóznak a hátsó szobában. Miért nem vagyunk meglepve?!

De kit érdekel Rosszarc?! Vissza a növényes sztorihoz! Egy gyors ország-ismertető következik, a tanulni nem vágyók, most menjenek ki az újabb bögre teájukért! A szigetek közül a legészakabbi sziget Niihau, a Tiltott sziget, amely magánsziget és rezervátum, ritka-ritka növénykékkel stb. Ami minket érdekel, az az, hogy a prof a „Tiltott szigetre” járt vadászni, holott nincs se engedélye, se puskája. Talán onnan hozta a növénykét? A csapat bátrabb fele helikopterre száll – máris irigyeljük őket! – Dannó meg marad, mert fél ninjánkkal repülni. MIÓTA? Mi ez? A „Hogyan legyünk totál összevisszák és következetlenek epizód-írás közben” című forgatókönyvírói magánverseny döntője?!

Na, haladjunk! Széparcú Félkínaink és ninjánk máris a szigeten vannak. A helyiek felismerték a profot, és elmondják nekik, hogy merre jár, és onnan ma is füst szállt fel. Irány a dzsungel, lehet, hogy ott a gyilkos!

30.jpg

Vagyishogy a szépek mennek a dzsungelbe, mert mi visszatérünk Williamsék magánéletébe. Dannó a lelkére beszél az unokaöccsének, hol máshol, mint a kocsiban! Én már megnézetném azt a kocsit, aztán gyorsan eladnám, mint azt a Stephen Kinges kocsit, mert ez is eléggé megborítja a beleülők elméjét.

29.jpg

Dannó elsőként is lehordja a ki Felügyeltet, majd megdicséri, aztán bemennek a nyalókáért dolgozó informatikushoz, aki sajnos nincs otthon, mert Baltimorba ment a húga barmicvójára. Mondja ezt a két Keleti Partinak a lakótárs! Vicces. (Igazából nem, de még várjuk, hogy kialakul.) A jövevények forgatják a szemüket, de annyiban hagyják, csakúgy azt is, hogy a csávó vízipipával kínálja őket. Tanulság? Az nincs. Haladjunk! Az informatikus munkához lát, mi meg váltunk, irány a dzsungel.

A szépfiúk épp becserkészik s rejtélyes füstöt, és egy botanikust lelnek a végén, aki Cutler prof barátja volt, és közösen kutattak egy növény után, a botanikus beteg fia számára. Szem nem marad szárazon.

32.jpg

A zakkant informatikus – nem tudom, miért gondolják a forgatókönyvírók, hogy az informatikusok mind kockák, sőt zakkantak, flúgosak, de mindenképp önértékelési zavarokkal küszködő, kövér és elhanyagolt, mama kedvence hapsik. Szerintem egyszerűen csak féltékenyek, hogy ők, velük ellentétben, értenek valami hasznoshoz is. Mellesleg megnézném már magamnak a forgatókönyv-írókat is, mert amit ma műveltek… - szóval a forgatókönyvírók szerint, a zakkant informókus kideríti, hogy a tanszékvezető tette a kémprogramot a prof gépére.

33.2.jpg

Tehát valszeg ő a gyilkos. Míg emésztgetünk, Dannó máris kiadja a körözést, de a tanszékvezető már Niihau-n van, és a prof társára vadászik. Na, vissza a dzsungelbe! Épp időben, a szépek megmentik a botanikust. Hál’ istennek a hálálkodást nem mutatják.

35.jpg

A részt Konoval zárjuk, aki Rosszarc volt feleségének a házánál találja kámforos barátunkat, talpig letargiában és virágcsokorral. Csak a volt asszonyt akarta látni, de rájött, hogy az nem egyszerűen nevet változtatott, hanem újra férjhez ment. Kono csupa szánalom, így üzletet ajánl, ha Rosszarc tanúskodik rendben, visszahelyezteti a szigetekre börtönbe. Ebben maradnak.

37.jpg

És végül a kórházban kötünk ki, ahol ninjánk kormányzói külön engedélyt ad át a botanikusnak a kutatáshoz a Tiltott szigeten. Uhh, bíztam benne, hogy a kis srác gyógyulását már nem mutatják meg, átugorva néhány évnyi kutatást, állat és ember kísérleteket és engedélyeztetési herce-hurcát… A kórházba a fiúkkal tart a kelti part felügyelt is, aki az öröm-bódogságot látva, menten elhatározásra jut, ő bizony törvényszéki technikus lesz! Úgy legyen, ámen!

Tekintettel a téli időszámításra, és a menetrendszerűen várható influenza járványokra, vitamin utánpótlásként igyunk a több bögre teácskánkra egy „Zöldcitrom násza a fekete ribizlivel” koktélt. 4 cl Finlandia Lime-t és 12 cl forró fekete ribizli lét keverjünk össze, majd díszítsük gerezdekre vágott lime-mal. Hát „érdekes” rész volt, egészségünkre!

Címkék: hawaii five 0
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

AaannnaaA 2013.11.07. 11:25:44

Jajj, mindjárt köszöngetni kezdek, mint amikor a nagyok az oszkárt veszik át: köszönöm a felkérőmnek, hogy lehetővé tette, hogy fényképezzek, plusz ezáltal még megjelenése előtt olvashassam a hogyvótot, köszönöm az internetbótnak, ahonnan megvettem a részt, és köszönöm a szerelőnek, hogy pont előző héten hozta helyre a netemet :))
A motoros csaszis kép utáni bekezdésekhez nem akartál még betenni egy képet? A technika ördöge elvitte, vagy úgy gondoltad oda nem kell?

higeona 2013.11.07. 12:12:01

Ahh, Five-0 és Célszemély hv egy nap. Pedig nincs is szülinapom. Na, mindjárt el is olvasom.

Segna 2013.11.07. 14:23:25

@higeona: :-))
és Csillagkaput is feltoltam már, de Sixx túlzásnak vélte egy napra! minggyá megnézem én is a célszemélyt...
egy kissé fanyar, mer' nem szerettem, de ígérem a kövi jobb lesz, vagy legalábbis más....

higeona 2013.11.07. 17:22:49

@Segna: Pedig az lenne az igazi! Elkélne most. Mindjárt meghalok az unalomtól. Nade: Tényleg nem mondták meg, hogy savban vagy lúgban volt szegény? Szerintem lúgban, mert az egy idő után totál eltünteti az emberi testet (asszem) szóval abban lenne érdemes megfürdetni egy hullát. Lehet, hogy a tanársegédet félrefordították és igazából egy TDK hallgatóról van szó? Vagy bedolgozott a tanszéken. Mondjuk akkor neki pont nem kéne puska a jó jegyekhez. Áhhh, tényleg nem volt annyira jó ez a rész.

Segna 2013.11.08. 08:25:16

@St. Pácsó Ármándó: én már feltöltöttem jelentem, már napoknak előtte, de lehet, hogy büntiben vagyok, h sokáig hallgattam, és talán azért nem rakta még ki... ;-)

Segna 2013.11.08. 08:35:34

@higeona: nem tudom, hogy sav vagy lúg, de utána nézek.
Állítólag ennek a résznek kétféle befejezése is volt, de rohadattul nem találtam sehol. Ha valaki (pl. te ;-)
láttad kommentelhetnéd, h hogy lehetett még ezt továbbfejleszteni...

Segna 2013.11.08. 08:36:39

@St. Pácsó Ármándó: egyébként hízelgő, h benéztél erre a sorozatra, de nem ez a legjobb rész, illetve nem túl jó a hv-ja sem (szerintem) nézz bele néhány korábbiba, azok viccesebbek.

Pácsó Ármándó 2013.11.08. 10:08:25

@Segna: Rendben!
Be van állítva a "Segna-Csillagkapu" összefüggésfigyelőm és azért cseppentem ide :-)

Segna 2013.11.08. 10:41:07

@St. Pácsó Ármándó: a meghatottság könnyeit törölgetem... és persze a hátam görnyedezik a felelősség súlya alatt, mert immáron, akárhogy számolom, 3 olvasóm is van. Ez már kérem tömegtájékoztatás, lassan ideje lenne átböngésznem a vonatkozó jogszabályokat, mielőtt a média hatóság lecsap valami szabálytalanság miatt!

AaannnaaA 2013.11.08. 22:02:46

@Segna: Az alternatív befejezésről itt olvashat az érdeklődő (miért csinálták és hogyan):

comment.blog.hu/2013/01/08/hawaii_808

A másik változatban kicsit máshogy vezetik a történetet, és más a gyilkos:
SPOILER
Tyler Brown, a diák, akit a hirtelen javuló jegyei miatt rángattak ki hőseink az óráról. Meghekkelte a tanára gépét a leendő vizsgakérdésekért, akkor bukkant rá a kutatásaira a ritka növényről, és vszg. azért ölte meg, hogy sajátjaként adhassa el a tudományos felfedezést.
SPOILER vége

Szerintem ez a változat "fogyaszthatóbb", a másik kissé hajánál előrángatott.

Segna 2013.11.09. 00:01:06

@AaannnaaA: Kiskegyedet ezzel és visszavonhatatlanul, kinevezem "Aranykoszorús hv-író támogatónak" (a továbbiakban AhíTá) Az elismerés komoly, a vele járó jelentős mennyiségű szóbeli vállveregetés nem különben!
Egyébként örülök, hogy a rózsaszín robogós mégsem lett gyilkos, gondolom tartva a helyi feminim sajtótól.

Segna 2013.11.09. 00:05:28

@higeona: Ma Közép-európa legkomolyabb tüzihorganyzó üzemében jártam (ne kérdezd!) és az tulajtól, látva a hatalmas foszfor- és sósavas kádakat amelyekben a horganyzandó vas mindenfélék ázdogáltak, rákéredzkedtem a kérdésre, h szerinte egy hulla eltüntetésére melyik az alkalmasabb a sav avagy a lúg, ő "melegen" ajánlotta a savfürdőt. Kiválóan oldja ui. a zsírokat. Főleg korpulensebb személyekhez ill. nőkhöz javasolta.

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.11.09. 02:11:15

@Segna: Engem érdekelne, mi okból látogattál meg egy ilyen üzemet. Komolyan.

Segna 2013.11.10. 10:59:40

@St. Pácsó Ármándó: ;-)) Pont ez merült fel bennem is!
@aggyistenbiri: A munkahelyem tulajdonosi testületében van az üzem tulaja, és ő hívta meg az egész igazgatóságot egy kihelyezett ülésre, és mellesleg megnéztük az üzemet. Valami fantasztikus volt! Egészen közelről megnézhettük pl. ahogy a nagy vastraverzek belemerülnek a 420' fokos olvadt cinkbe! Egy aprócska 3.5m mély és tízen méter hosszú kádacskába! VAUGHHH! Komolyan fantasztikus volt! Tudtátok, hogy a tetején képződő habból (cinkoxid zömmel) pl. púder, hintőpor és gyógyszerbe (inzulin) vivőanyag készül? Miket meg nem eszünk, meg magukra nem kenünk?!

higeona 2013.11.10. 13:55:46

@Segna: @AaannnaaA: Jaj, hát pár napig nem jövök, és máris lemaradok arról, hogy AhiTá lehessek. Ahhh!
@aggyistenbiri: Kezdjünk félni?

Segna 2013.11.10. 19:08:20

@higeona: SEmmi lemaradás, jöhetnek a Hawaii Five-0 légterelők, és máris osztogatom a címeket és rangokat.
Mellesleg az SGA 04x02 is kirakta sixx, bár az szomorú rész.
süti beállítások módosítása