Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Falling Skies 2x04 - Young Bloods

2013. november 06. 11:00 - Szencsike

Mattyvel kezdünk, egy elhagyatott városrészen rollerezik teljesen egyedül. Na jó, nem teljesen, mert egy Fürge van a nyomában, ha a dög most nem is, apu később ezért megöli a srácot. Matty egy zsákutcába csalja be a lényt, ám jön még egy dög. Matty pácban, de az utolsó előtti pillanatban az egyik Fürge fejét szétloccsantották, a másik lény a lelőtt társát nézi, mikor az ő feje is kilyukad. Egy épület tetején, Tector, az egyik ex-Vandál és egy haverja röhög, megvan a 27. és 28. áldozatuk. Matty lent fürgevértől borítva ugyan, de vigyorog. Főcím.

1.png

A két nagyobbik Mason gyerek egy gyártelepet derít fel, Mechák őrzik a helyet, vagyis az Ígéret Földjére (Charleston) vezető út során elkerülik a telepet. Ben még mindig Jimmyt gyászolja, a megszokottnál is csendesebb lett a srác. Sajnos azonban a motorjaikat két ismeretlen tolvaj ellopja, Ben beveti szuperhallását, megvan merre mentek a tolvajok. A Második tábora a közeli városkában van, mindenki teszi a dolgát, Tom épp Anne-t látogatja meg, hozott neki egy sütit egy épségben maradt boltból. Tom és Anne kapcsolata egészen elmélyült, ha Lourdes nem zavarja meg őket, az orvosi busz magányában több is történt volna egy forró csóknál. Matt és Hal megérkeztek a motortolvajok szállására, különválva mennek az épületbe, Hal a főbejáratot választja. Bent meglepetésre csupa tizenéves tengeti a napjait, a vezetőik egy fiú és egy lány, a lányt az apja a húgával sokszor vitte vadászni, ezért a hegyeket javasolja következő állomásként. A motorok ehhez az úthoz kellenek. Hal belép, 15 fegyveres tinivel nézhet szembe, Ben az emeleti karzatról fogja lelőni a vezetősrácot. Fegyver letesz, Hal keménykedne, de végignéz a szedett-vedett kis kompánián, 8-16 év közötti gyerekek, tinik, akik felnőttek nélkül próbálnak túlélni. Hal felajánlja, hogy jöjjenek velük és az ezredtől kapnak alkatrészeket és kaját. Diego, a vezető, a vadászlány és még páran elindulnak Halékkel.

2.png

Este van, Tectorék javában buliznak, Mattyt éri a megtiszteltetés, hogy a katonák sörére vigyázzon. Apu is felbukkan, örül, hogy a csapata jól érzi magát, de lehervad a mosoly az arcáról, mikor megtudja a reggeli küldetés részleteit. Mattynek maga Tom engedélyezte, hogy részt vegyen az akcióban, ami felderítés lett volna. A trió azonban kihasználta a Fürge-helyzetet, Matty lett a csali, Tector és a kolléga, Boon a vadászok. Tom dühöng, nem a parancs szerint jártak el, ráadásul veszélyeztették a legkisebb herceget. Boon csak mondja a magáét, úgy beszél mintha ez játék lett volna, Tector a józanabb, elnézést kér a tévedésért. Tom lefokozza a srácokat a takarítók szintjére, Matty jó ideig nem mehet bevetésre. Morcos parancsnok is tanúja volt a jelenetnek, de nincs idő átbeszélni a katonáskodás és gyermeknevelés nehézségeit, mert Halék megérkeztek a vendégekkel. Vadászlány feltűnően nézi a parancsnokot, a parancsnok meg őt. A lány Jeanne Weaver, a parancsnok eltűnt lánya. Éljen a boldog egymásra találás!

3.png

Apa és lánya megejti a Nagy Beszélgetést: Jeanne anyja agyvérzésben halt meg, mert nem volt elég vérnyomáscsökkentő gyógyszer a menekülésük során. Most már ők újra együtt lehetnek, apa és lánya, vagyis Papamaci és az ő Kis Medvebocsa újra egymásra talált. Másnap reggel a vendég és a helyi srácok focizgatnak, Hal és Diego a környék térképét nézik meg, a gyárban több béklyós gyereket láttak. Maggie véletlenül Halt találja el a kapu helyett, a srác csak bambán vigyorog. Diegonak feltűnik a vigyor, ám Maggie még nincsen barátnő státuszban. Tom érkezik, megvannak a cuccok, Diegoék indulhatnak, ha akarnak. Matty letörten álldogál a pálya szélén, még mindig mérges a faterra, Tomnak még futnia kell pár kört a bocsánatáért. Papamaciék reggeliznek, mikor jön Diego, Kis Medvebocst hívná, megtörténik a bemutatkozás após és a leendő vej között, hát a viszony fagypontról indul. Diego spanyolul irányítja kint a rakodást, Lourdes örül egy földijének, rá is kérdez, hogy tud-e valamit a szülővárosáról. Sajnos Mexikónak az a vidéke elpusztult, Lourdes letörten viharzik el. Diego és Matty is összehaverkodnak, Matty büszkén meséli a Fürge-ölést. Papamaci aggódva figyeli, ahogy nemrég visszakapott lány újra elmegy, igaz most csak lepakolni a bázisukra.

4.png

Beesteledett, mire a csapat megérkezett Casa Diego-hoz, a búvóhelyüket teljesen felforgatták, az itt hagyott társakból csak vérnyomok és egy zokogó túlélő maradt. Fürgék jártak itt, a srácokat béklyózásra vitték. A csapat visszatért, máris szervezik a mentőakciót, a célpont a gyártelep, amit béklyózásra alakítottak át. Bennek kéne összeszednie az emlékeit a béklyózásáról, hátha a terepviszonyok áttekintésében tud segíteni, de nem mond sok használhatót. Diego viszont nem akar terveket szövögetni, a barátai épp veszélyben vannak, minden perc számít. Após parancsnok nem rajong a forrófejű ötletért, össze is balhéznak, amibe a srác belekeveri azt is, hogy lehetett volna jobb apa is. Weavernek ez már túl sok, Jeanne inkább a barátja pártját fogja, Papamaci semmit sem változott. Diego összeszedi a csapatát, mennek a sajátjaikért, nem várják meg az ezredet, és ha Matty is készen áll, mehet velük. Parancsnokék is végeztek, Tom Ben lelki nyugalmáért aggódik, mert komoly sebeket téphet fel az akció, de Ben erős srác, túléli. Weaver eközben önmagát emészti, mindig hamar eldurrant az agya, ha a családjával kellett balhézni, bárcsak másképp alakultak volna a dolgok. Tom azt javasolja, mondja el ugyanezt a lányának és megoldhatják. Tector érkezik Tomhoz, szánja-bánja a felelőtlenséget, de most helyzet van és kell egy biztos kéz. Legyen, de a takarítást sem fogja megúszni. A parkolóban Weaver felfedezi, hogy Diegoék és Matty eltűntek.

5.png

A Második megérkezett a gyárhoz, Diegoéknak semmi jele. A mentőcsapat szétválik, be kell menni az épületbe. Bent Matty fekszik lekötözve, egy medenceszerűségben lények úszkálnak, a szomszéd ágyon egy frissen béklyózott srác fekszik, és jajkiáltások hallatszanak. Szerencsére Jeanne és egy másik fiú is ébren vannak, egy Fürge jön szemlézni a friss húst, Matty fejecskéjét simogatja meg először, de nem őt fogják elsőként béklyózni. Egy Tommy nevű srác hátára kerül fel a béklyó, a lény a medencéből egy csúszdán keresztül érkezik, olyan mint egy nagy meztelen csiga, a fiú nyakáig kúszik előre. Ott belemélyeszti a csápjait végig a gerincvonal mentén, a rettegő gyerek másodpercek alatt ellazul, a csigán kialakul a mechanikus páncél. A gyűjtőszobában Diego nyugtatja a többieket, de nekik legalább szerencséjük van, mert Maggie-ék kimentik őket. A másik teremben Mattyn lesz a sor, a csiga már csúszik rá a hátára, mikor jön a felmentő sereg. Weaver és Tom a saját gyerekét menti, Ben észreveszi a medencét, a csavarjai világítani kezdenek. Ben felocsúdik és szétlövi a csigatárolót, csak ezzel szabadon ereszti a lényeket, így mocskos lesz a padló miután szétlőtték őket. Maggie kivezeti a begyűjtötteket, körülöttük Fürgék zaja hallatszik. Weaverék is mennének, egy életben maradt lény rátapad a parancsnok lábára, Jeanne szedi le róla, de végre ők is mehetnek.

6.png

Ismét a táborban, Morcos lába bekötözve, Dokinéni hozza a gyógyszert, amit mindenképpen be kell venni, hiába tűnik keménylegénynek. Kis Medvebocs érkezik beteglátogatóba, Anne udvariasan lelép. Papamaci nyögvenyelősen bocsánatot kér és egy új lehetőséget szeretne. Medvebocs szerint Papa kiváló vezető, ő erre a legbüszkébb, úgyhogy szent a béke közöttük. Úgy tűnik, hogy apa és lánya együtt maradnak, Diego elviszi biztonságosabb helyre a srácokat, túl nehéz mindenkinek a búcsúzás. Sírás lesz a dologból, Weaver odaadja az iránytűt, nosztalgiáznak még a régi emlékeken, közben Papa szép lassan elalszik. Ben megfigyelőállásból szemléli a környéket, Hal jön csevegni, egy rágóval próbálja lekenyerezni csak mesélje el, miért villognak a hátán a csavarok. Ben a tagadás fázisában van, nem ismer el semmit, így is nehéz helyzetben van, nem teszi még nehezebbé. Tom a naplóját írogatja, mikor Tector érkezik, szennyesért jött, de ha végzett újra mehet a lövészek közé, csak Boonra ügyeljen jobban. Lourdes a hálóhelyén továbbra is depis, Rasztasrác jön vigasztalni, ne adja fel a reményt. Papamaci és Kis Medvebocsa egymásra találása ennyi ideig tartott, a leányzó egy búcsúlevelet hagy alvó apja mellett és zokogva indul el Diegoékkal. Vagyis az új családjával, akiket meg kell védenie, írta mindezt a levelében. Másik családunk is kibékül, Matty és Tom újra egymásra talált, az élet szép.

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása