Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Defiance 1x03 - Down In the Ground Where the Dead Men Go

2013. november 06. 09:00 - Szencsike

Egy rohanó emberrel kezdünk, hoppá, castithannal inkább, Datak Tarr adósa fut valami elől az erdőben. Ugorjunk huszonnégy órával előbbre, a Volge-csatához, az albínó férfi a védvonalakat erősítette, ám inába szállt a bátorsága és lelépett a gyáva shtako. Szegény fazon a veszélyes élőlényekkel és Datak Tarr embereivel teli erdőben fut az életéért, mikor Tarr majom külsejű testőre és néhány Casti elkapja. Főcím.

1p.png

Új, Volge mentes nap virrad Defiance városkájára, Irisa még antarktiszi tengerpart után sóhajtozik, mikor egy Casti szertartás hangjait hallja. Adósunk karjai és lábai felkötve egy keresztfára, maszkos papok/bírák és a közösség tagjai veszik körül. Az adóst, Elah Bandikot, maga Datak Tarr vádolta be, gyávaságért felel. Elah nem tagadja, hiába is tenné, így kezdetét veheti a Megtisztulási szertartás. Irisa jelentette ezt Nolannek, ők is itt vannak, a szertartás pedig olyan, mint egy középkori kínzás: a kötelek egy mérleghez csatlakoznak, amibe köveket kell elhelyezni. Ahány ember, annyi kő, kötél feszül, adósunk meg szenved a széthúzástól és a vége, na ezt nem fogjuk megismerni, mert a derék Törvényőr leállíttatja a szertartást. A főbíró, vagyis Datak Tarr minden tisztelete ellenére, de folytatná, a férfi szégyent hozott a Castithan népre a gyávaságával, a szertartás nélkül a férfi lelke a hitük szerint elkárhozik. Nolan a saját kezébe veszi az irányítást, ő leszedi a férfit, de egy pap visszafogja, Nolan meg rá fogja a fegyverét. A tumultusra megjön a polgárjolán is, Datak Tarr emlékezteti őt, hogy a város alapításától számítva él egy megállapodás a Castik és a városatyák között, senki nem szól bele semmibe. Amanda kénytelen visszahívni Nolant, a szertartás folytatódhat. Amanda és Nolan el, Irisa feldúlt. Tommy kedvesen megérinti a lány vállát, mire ő hátracsavarja a karját és láthatóvá válik a lány csuklóján a kötélnyom.

2.png

Nolan a kívülállók vehemenciájával igyekszik Amandát jobb belátásra bírni, de az ügynek komoly története van. A város alapításakor, nyolc éve még rengeteg Irathient élt a városban. A városban járványok pusztítottak, ami sorra vitte el azon Irathiak gyerekeit, akik nem voltak hajlandóak beoltatni őket. Akkor még Nicky volt a polgármester, a tanáccsal együtt döntöttek arról, hogy kényszerítik őket az oltásra. A törvényőrség házról házra járt, a népcsoport fellázadt, azóta a városban még mutatóba sem akad Irathi. Ezek után döntöttek úgy, hogy minden nép a saját hagyományaik szerint élhet. Nolan kénytelen belenyugodni, visszamegy a szertartásra, Irisa egyre dühösebb, még Amanda megoldási ígéretének sem akar hinni. Ugorjunk a kórházba, az egyik összeesküvő, Mr. Birch leüti a kint posztoló őrt, a szobában felébreszti Bent, a Volge-terv kudarcot vallott, jöhet a B-terv, a bányákat kell elintézni. Bennek maradt egy kis lelkiismerete, tiltakozni próbál, de mivel csak a rendszer áldozata, megteszi, amit kell.

3.png

McCawley-família, Luke halála utáni első közös reggeli. Apa zabos, nem elég, hogy elveszített egy gyereket, a lánya a legádázabb ellenségének a családjába fog bekerülni. Júlia feldühödik, apja csak szítja a tüzet, amivel eléri, hogy a lánya végleg elmenjen otthonról. Quentin nem akarja hallgatni a „bezzeg Luke” szöveget, hát felteszi a kérdést, hogy miért állt össze a család szeme-fénye az áruló Bennel? Apa sem tud mit mondani erre, visszavonul Luke szobájába, hátha okosabb lesz, de csörög a mobilja, a bányában robbanás történt. Kórházban Doki az őrt varrja össze, Nolan és Amanda próbálja összerakni Ben szökését, de Tommy hozza a híreket, irány a bánya. Ott Rafe kettejüket, Nolant és Amandát hibáztatja a történtekért, egyetlen használható infója, hogy a felrobbantott tárna a régi St. Louis alá vezet le, Ben oda húzódott vissza. A terraformálás idején a legtöbb város eltűnt a föld színéről, St. Louisra viszont szinte ráborult a földkéreg és szilárdult meg, így sértetlen maradt a megformált felszín alatt. Bennél viszont jókora mennyiségű robbanóanyag –gulanit- van, utána kell menni, mielőtt súlyos kárt tesz a városban. Rafe elküldi a fiát csapatot toborozni, egy Patkányfészek nevű járaton fognak eljutni Benhez, ami a régi St. Louison fut keresztül. Amanda nem bízik benne, lehet lelőné Bent, így Nolan is jelentkezik a csapatba. Rafe és Nolan között a "melyikük a belevalóbb" vita kezdődik, de a bányásznak engednie kell. Amanda csak annyit kér Nolantől, hogy Bent élve hozza vissza, mert fel kell deríteni az árulást. Bányászaink elindultak, Nolan utoljára figyelmezteti Irisát, hogy segítsen Ben szökését kideríteni és Elah Bandik szertartását messzire kerülje el.

4.png

Tarr házaspár a fürdőben szereti megbeszélni a politikai ügyeket, Elah Bandik ügye könnyen ellenük fordíthatja a lakosságot. Stahma túl okos nő, ezt még a férje is tudja, de a családfő a régi világban csóró volt, most ő az úr, hát magasról tesz a véleményekre. Vitájukat Rómeó érkezése zavarja meg, Júliát apu túlságosan is befolyásolja, elmaradhat az esküvő. Stahma Tarr majd elintéz mindent, hisz ő az ész ebben a családban. Bányászaink már jó mélyen a föld alatt járnak, megérkeztek St. Louis belvárosába, a több tíz emeletes felhőkarcolók magasodnak a terraformált kéreg alatt. A felszínen a PM hivatalban, Nicky pakolgatja a cuccait és a boldog nyugdíjas terveit ecseteli, miközben a Casti kerületből idáig hallatszanak Elah Bandik fájdalomkiáltásai. Már három órája szenved, de ez teljes patthelyzet. A Castik hagyományőrző nép, talán csak ez maradt nekik, mióta felrobbant a bolygójuk és eljutottak a Földre. Amanda hisz abban, hogy a Volge-csatával elindítottak egy változást a közösségen belül, talán sikerülhet ezt formába önteni. Nicky nem reagál, inkább búcsúzik, kint Birch várja őt, két órájuk van, mielőtt Ben robbant, addig Nicky elbúcsúzna még pár baráttól.

5.png

Föld alatti világban 5 perces pihenő következik, vagyis Nolan és Rafe múltját ismerjük meg. A régi Jefferson park közelében járhatnak, Nolan a környéken nőtt fel és a közös pont egy közeli étterem vajas sütije lesz, Rafe Luke-kal járt oda sokat. A főbányász családja a régi életében, még a bárkahullás előtt, kutyakaját gyártott. Nolannak beugrik a dalszöveg is, ami a reklám alatt szólt, a Rafe csak kényszerből lett kajagyáros, ő fotós akart lenni. A terraformált környezetet örökítette meg, de egy idő után csak azt látta benne, mi veszett oda az idegenek miatt. Ennyit a jópofáskodásból, Nolan szinte parancsba adja, hogy Bent tilos megölni, de süket fülekre talál. Fent Elah Bandik szertartásán a kövek csak gyűlnek a mérlegben, ezzel párhuzamosan Irisa dühe is növekszik. Fogja magát és levágja szerencsétlent a keresztről, a Castiknak nem tetszik, mielőtt Irisát találnák el a maradék kövekkel, jön Tommy és egy mondvacsinált indokkal letartóztatja Elah Bandiket. Bányászaink eljutottak Benhez, az Indo a Határháború alatt épített atomerőműben akar robbantani, a nukleáris szennyeződés a bánya járatain keresztül juthat fel a városig.

6.png

Júlia tisztes dolgozó leány, a város kis kávézójában felszolgáló. Stahma Tarr pont ott van és nagyon kedvesen, mint nő a nővel, beszélgetni kezd vele. Elmesél egy szép történetet, hogyan hódította meg őt Datak. A szülei egy gazdag, tiszteletre méltó férfit szántak neki, de találkozott egy csóró kis senkivel és beleszeretett. A földi utazást is kártyán nyerte az új lovag, a szülei tajtékzottak, a jegyese kihívta a férfit egy párbajra, de még a párbaj előtt a jegyese véletlenül kirepült egy légzsilipen. Szegény, de Stahma legalább boldog, és ha Júlia is a szerelmet választja, ő is boldog lesz. A föld alatti erőműben bóklászik a csapat, Ben talált rájuk előbb, de itt nem a tűzpárbaj a lényeg, alig pár lövés után Nolan eljut Benhez, akció vége, a bomba hatástalanítva. Rafe önbíráskodna, Ben adja alá a lovat, Luke egy gyáva kutya volt, aput utálta, pénzt akart, hogy elmehessen. Rafe keze remeg, de Nolannak sikerül lebeszélni őt a felesleges gyilkolásról, van még két élő gyereke, gondoljon rájuk. Rafe hezitál, ezt a pár pillanatot használja ki Ben és a férfira támad, aki reflexből lő. Az Indo utolsó szavaival Amandától kér bocsánatot.

7.png

Törvényőrségen Tommy és Irisa egymást hibáztatják, mert segítettek a másikon, Elah csendesen reszket mögöttük. Sajnos Datak Tarr és a bandája megtalálta őket, vinnék a társukat, kint Nolanék érkeztek meg. Amanda avatkozik az ügybe, Elah felmentve minden vád alól, ha Dataknak kell így is, Amandát is el kell intéznie. Nolan is visszabattyog az irodába, Rafe és Majompofa bányásza is besegítenek, ahol ez a kis csődület fogadja őket. Majompofa fenyegetően morog, a Castiknak esélyük sincsen, Datak elég átlátszó szöveggel kimenti magukat és elvonul a bandájával. Rafe-ék is lelépnek, Tommy hazakíséri Elah-t, Amanda és Nolan Tarr következő lépésén agyal. Szóba kerül Ben, Amanda nem örül a fejleményeknek, a 41 halott búcsúztatása után akarja hallani a jelentést. Nolan Irisát vigasztalja, a lány helyesen cselekedett, és próbálja meg feldolgozni, hogy Defiance lesz az otthonuk. A befejező képsorokban a búcsúztatást láthatjuk, itt van Nicky is, ez az a búcsúzás amiről beszélt, kicsit arrébb Rómeó és Júlia együtt érkeznek apa bosszúságára. Otthon Rafe Luke szobájában keresgél jeleket, így megtalálja fia dugipénzét és egy furcsa aranytárgyat. Elah Bandik a családjával vacsorázik, mikor Datak Tarr hívja őt sétálni, a Törvényőrségen Irisa Antarktiszon mereng, mikor kintről sikítás hallatszik. Elah Bandik holtteste a küszöbükön hever.

18 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.11.06. 18:09:03

Hmmmm. Sajnos nálam még mindig egy erős közepes. Nem a HV, mert az klassz lett. Még nem adom fel, várok 2-3 részt, hátha felpörögnek az események.

Gabba 2013.11.06. 20:32:40

jó lesz ez, reméljük, csak még több Mia Kirshnert a soriba :)

Szencsike, amúgy most szenvedek a V-vel, amit azért kezdtem el nézni, mert írtál róla...

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.11.06. 21:07:47

@Gabba: Elképesztő, mennyire nem egyezik az ízlésünk szép nő kategóriában. Nem először.

Gabba 2013.11.06. 21:31:04

@aggyistenbiri: most szólj hozzá...

amúgy az milyen lenne már, ha mindkettőnknek azonos típusú nő tetszene?...

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.11.06. 21:44:06

@Gabba: Menő, mi más. Vannak fiú nemű haverjaim, ebből indulok ki. De hogy ne érezd egyedül magad, Pácsóval sem egyezik az ízlésünk.

Szencsike, nem én kezdtem az offot!

Azért sem hagyom abba a sori nézését, mert nagyon izgat, hogy miért vannak külsérelmi nyomok Irisa csuklóján, hogyan került össze fogadott apjával, és a volt polgármester eléri-e a célját, ami igazából micsoda is? És a Tarr házaspár intrikái célt érnek-e. Na ezek az igazán nagy és érdekes dolgok.

Szencsike 2013.11.07. 10:03:42

Férfiak meg az ő ízlésük :)Legyen sok Mia Kirshner fotó? :)
Örülök hogy tetszik a sorozat (és a hv)nem mondom, hogy nem lesznek benne üresjáratok, de ahogy @aggyistenbiri is írta, nem minden a csihipuhi meg csajok/pasik. Sokszor pont az apró kis infók és intrikák miatt lesz izgalmas :)

@Gabba: OFF, V szerintem kellemes kis sorozat, én a darálást ajánlanám, én így láttam először és akkor megvett :) Hamarosan majd az eredeti sorozattal is megpróbálkozok, csak keresni kell rá egy kis időt.

Pácsó Ármándó 2013.11.07. 10:29:01

@Szencsike: Köszönöm a hogyvoltot! Irisáról és az összes vörös hajú hölgyrokonáról is jöhet kép!

Szencsike 2013.11.07. 11:41:56

@St. Pácsó Ármándó: A negyedik rész Irisa központú :)

Gabba 2013.11.07. 14:53:30

@Szencsike: az is lehet, bár ha az adott részben nem szerepel, akkor nehéz :)
a kérés inkább a castingosnak szólt

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.11.07. 20:20:21

@Szencsike: Ennek örülök, és nézni is fogom. Nem a bájai miatt, @St. Pácsó Ármándó: bocsi,
hanem mert bízom abban, hogy megtudunk mindent, de legalábbis valamit a múltjából.
Mi legyen, izguljak?

Pácsó Ármándó 2013.11.07. 20:44:43

@aggyistenbiri: Azt hiszem ez az apja-lánya kapcsolat egy főmellékszál (ha van ilyen) lehet, és valószínűleg fel-fel villantanak a múltból egy-egy részletet, szépen szétosztva az évadban. Esetleg a következőben is.

@Szencsike: Nekem egyébként ezek a méhsejtbőrű fehér ufók is tetszenek, mint a Robbantós Ben és a Dokinő. A Castik meg a Nomád Motorosok nagyon emberszerűek a Volge banda meg nagyon számitógépes grafikás.

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.11.07. 21:14:08

@St. Pácsó Ármándó: Szörnyen szurkolok, hogy ne legyen igazad, de ismerve a sorozatokat, az lesz, és már előre mérges is vagyok.

Volge, nekem nem tetszettek, ahogyan a harcos rész sem. (tudom a fiúk, akik szeretik blabla)

Szencsike 2013.11.07. 21:16:01

@St. Pácsó Ármándó: személyes kedvenceim kinézetre (smink, ruha ilyesmi) a castik talán még ők a legembersezrűbbek. Stahmának van egykét rucija amit szívesen elfogadnék :)Rákerestem Irisa és a Doki színésznőjére, rájuk sem lehet ismerni, szóval tényleg nagyon korrekten megcsinálták a sminket, maszkot és mindent. De ha az összes idegent nézzük, velük is szép munkát végeztek. Van még két faj, egyik ilyen óriási gorillaszerűség (sensoth), a másik meg ilyen törpszerűség (liberata).

Pácsó Ármándó 2013.11.07. 21:39:58

@Szencsike: Én pont a nagyon nem emberszerűeket találom érdekesnek. Majmok a földön is élnek, meg ott volt a majmok bolygója is, szóval láttuk már őket soxor. Stahma a Casti Cersei ugye? Irisa civil színésznője egyáltalán nem jön be. A tpertékkel/liberata (nem Gabba, nem írtam el a tepertőt)még nem találkoztam azt hiszem.

Pácsó Ármándó 2013.11.07. 21:59:52

@aggyistenbiri: Én arra is kíváncsi vagyok hogy lesz-e olyan történet szál (egyes fővárosi nyelvjárásokban: fonál) ami az egyes lényfajták uralkodói házai közötti intrikák és cselszövések rejtett ármánykodásáról szól!

Szencsike 2013.11.08. 11:25:54

@St. Pácsó Ármándó: A törp/liberata akit láthattál, McCawleyk szolgája/cselédje/házvezetője. Ha McCawley-házban van jelent akkor ált feltűnik. Ha másnem épp ajtót nyit, vagy hozza a kaját.
Stahma bizony, a hely Cersei. Vonásukban is valamennyire hasonlítanak, cselszövésben is királynők :) Csak várd meg az ötödik részt.
Elsőre az intrikákhoz annyit tudok mondani, hogy főleg Irathi vs. casti vs. emberek között lesznek meccsek, van akinek a hatalom kell, van aki csak a népéért küzd, de a végeredményért nézd/olvasd a sorozatot :)
süti beállítások módosítása