Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Egyszer volt 02x11 - The Outsider

2013. november 04. 17:14 - mysisterstheslayer

Gold egyedül az autójában a városvége táblánál. Bár mégsem, hozott magával valakit a csomagtartóban: Pirossipkást. Nekem nem hiányzott kiemelten, de ma végre hasznosnak bizonyul: ki kell próbálni a memória-megtartó varázslöttyöt valakin. Megértem Goldot, amiért őt választotta, hiszen pont ő hajtotta volna végre ezt a gonoszságot Barnabellán. Pirossipkás átlépi a piros vonalat és csiribi, mégis megőrzi az identitását. A titok nyitja persze sosem a lombikból elérhető varázslat, hanem a szeretet, ugyanis egy olyan tárgyat kell megbűvölni, ami nagyfokú ragaszkodást jelent az egyén számára: például Pirossipkás piros sipkája, amit a nagyijától kapott.

vlcsnap-2013-10-27-19h19m16s248.png

A temetőben Hófehérke méltatja Tücsökdokit sírva. Nem tudom könnyebben menne-e a meghatódás, ha nem tudnánk, hogy a nyomorult állat életben van. Életben, mégpedig Hook hajócellájában, vallatás alatt. A kapitány is rendelkezik Emma hazuglátó képességével, azaz nem a tőrt próbálja megtalálni, hanem valami egyéb gyenge pontot a Tücsök segítségével.

A gyenge pont éppen a zálogosnál örvendezik a jó hírnek, hogy megvan a felejtésgátló varázsszer, és hamarosan Gold útra kelhet a fiát megtalálni. Egyébként én azt hittem a kis csészét fogja medálként a nyakába lógatni, de nem, egy barna rongyot vesz elő a széfből, ami a fiára emlékezeti. Sajnos csak egy tárgyra elegendő a szérum, Barnabella nem tarthat vele, hiába szeretnék, és hiába van most az egyszer teljesen csinire felöltöztetve. Szinte meg se ismerem. Elképzelem, ahogy a színésznő apukája végignézte az eddigi jeleneteit, felszívta magát, beterpesztett a stylisthoz, és azt mondta : „Figyu, te tserépedény, ha még egyszer hajléktalannak öltözteted az én dundipofimat, feldugom neked a hajsütővasat, értvevagyok?" Persze meseországban már úgysem lehet a Cosmora hivatkozni, ott azért előkeresték neki a stylistgyakornokjelölthelyettesektől megmaradt cuccokat.

vlcsnap-2013-11-04-00h20m17s107.png

Hamarosan megláthatjuk, hogy mióta Barnabella megjárta a Rumpi-házvezető-kiképzőt, igencsak aktív életet élt. Most például a kocsmában üldögél sörözgetve egyedül, mint a magányos királylányok szoktak Meseországszerte, és nagyarcú vadász-macsókat figyel, akik egy ismeretlen szörny levadászására toboroznak harcosokat. Az ismeretlen szörny nyilván csak úgy levadászható, ha jól meg van tervezve, ezért a forgatókönyv-írók rendesen odarakták magukat: ennek az állatnak négy lába van, nagy szája fogakkal és konkrétan lángoló sörénye... és a neve... Yaoguai –nyilván egy koreai chilis joghurt inspirálta őket, reménykedjünk, hogy egy jelenetben megússzuk majd. Előbb még egy ocsmány állattal kell találkoznunk: Roytörp jön megköszönni a szerelmes szöktetős tanácsot még múlt évadból, és viszonzásul felbíztatja, hogy menjen a tüzesmumust levadászni a neandervölgyiekkel. Ha nem tudnám, hogy mi van, azt hinném ezek itt egymás ős-ellenségei. Barnabella bepakolja a könyvecskéjét, és kis álszentkedés után elfogadja Roytörp tündérpor-tasakját is. Roytörp lop a gyárból, fúj.

vlcsnap-2013-10-27-19h35m20s176.png

A Valóvilágban Barnabella beharangocskázik vidáman a kis bokorugrójában a könyvtárjába. Ugye, ez az a hely, ahol Storybrooke egy lakosa sem járt még soha. Erre figyelmezteti is a bent motoszkáló férfit, de hamar rájön, hogy ez bizony a toronyszobában megismert Rumpi-vadász, azaz Hook. Sablonos könyvespolc-borogatós, aztán Barnabella bezárkózik a liftbe, és hívja Rumpit mobilon. Kezdem életképes kislánynak látni a hölgyikét, de persze az Átok nem gondolt a szolgáltató-lefedettség feljavítására, vagy a Faraday-kalitka kiküszöbölésére, tehát Rumpi kb semmit nem ért a vonal másik végén. A liften annyi gomb világít kintről, mint egy zsé kategóriás űrhajón, nem csoda, hogy Hook csak dörömbölget rajta.

Na, váltunk a vadászmezőkre, Barnabella a szekér végében olvasgatja a könyvecskéjét, a neandervölgyiek pedig köcsögösködnek. Noha az idegen nyelven írott NatGeo kiadványt semmibe nézik, miután kiszedik a lányból, hogy a szörny a tónál lakik, lazán lerúgják a szekérről könyvestül. Persze Barnabella hazudott, kinyitja a NatGeot és felolvassa nekünk, hogy a CsilisYoghurt barlangban lakik. Át is váltunk a könyvben megrajzolt tynpanonos barlang bejáratához, ahol további zoológiai megfigyeléseket hallhatunk, például hogy nappal a CsilisYoghurt hibernál. Barnabella mindig gondol azokra, akik kevésbé műveltek idegen szavakból, ezért hangosan hozzáteszi, hogy reméli, most alszik. Ha még felolvas pár oldalt, biztos kiderül, hogy a CsilisYoghurt nagyon rossz alvó, de hát mindegy is, egyet reccsen a faág, Barnabella meg fut mint a tűz, már a hangoktól. Áh baz, még egy állattal gazdagabb a show ma, Mulya nyílvesszőzik a lobogva-ordítva elszaladó CsilisYoghurt után, aztán szokásos szőrös természetével jól leteremti Barnabellát, amiért a 3 hete cserkészett jószágot így elriasztja neki. Láthatólag ő se a könyvek nagy barátja, hiába ajánlgatja magát és a Guttenberg-galaxist a megmentett leányzó, Mulya elhúz morcogni. Barnabella mellei fel vannak nyomva a nyakába, ez engem zavar, mondjuk, de hát én is morcogok annyit, mint Mulya.

vlcsnap-2013-10-30-23h13m04s180.png

Barnabella a liftben fél még mindig, de a dörömbölés váratlanul abbamarad, és az ajtót felnyitja – Rumpi. Jaj, én emlékszem, hogy a múlt évadban is átverés lett belőle mikor Rumpi állt a lift előtt, most meg ez a sok alakváltozás, jaj, stresszes este ez a mai nekem. Barnabella viszont megnyugszik, boldogan bízza magát Goldra.

A gyászoló háznál Henri éhségsztrájkol, Emma sikertelen szülőnek érzi magát, én meg letojom. Még mindig haragszok a múlt hét miatt, na. Áh, Roytörp. Ő és a törpök arra jutottak, hogy szeretnének hazamenni Meseországba. Szuper! menjetek, sapka-sál, csáó! Na jó, abban igazuk van, hogy ha a külvilág megjelenik a városkában, akkor a varázslat kiderül, és annak jó vége nem várható.

Útban a varázsboltba Barnabella számon kéri Rumpin, hogy mi a Kampós ember nagy haragjának oka. Ugye senki nem feltételezi, hogy a szívkitépős elem is szerepel az elbeszélésben? Oké. Az ám, a Magic Box, khm, Zálogház teljes készlete szétverve, a széfből a barna rongy ellopva. A háztetők ormán Pirossipkás szállítja le a becses tárgyat Hooknak. A Zálogházban Rumpi tombol. Jó kis veszekedés, pont mint Ozzy és Sharon, a végén Barnabella kap egy pisztolyt, de arra ígéretet nem, hogy nem lesz kicsinálva a Kampós.

Váltunk a Vadnyugatra, ahol Barnabellát épp kútba lógatják a neandervölgyiek. Attól nem szeretnivalóbbak egyébként, hogy tudjuk, egyikük az a csóka, akit Hook kinyír és utazó-nehezéknek visz magával a Szívkirálynőhöz. Most épp nagyon dühösek a tóparti átverés miatt, nyilván. A nehéz helyzetet Mulya menti meg, szétcsap köztük, főként a megdöbbentő ténnyel, hogy ő lány. Ez a sorozat erre épül, de attól még idegesítő. Egyébként a statiszták mind ázsiaiak ebben a jelenetben, Barnabella pedig egy cowboy-filmes Gina Lolobrigidára emlékeztet, csak persze rondább. Hamar megegyeznek, hogy Könyvmoly segítségével Csi Hi Puhi megtalálja, majd legyőzi a CsilisYoghurtot.

vlcsnap-2013-10-29-23h26m00s10.png

Barnabella a könyveket pakolja a leborult polcról és talál egy kötélcsomócskát. Gyorsan utána is néz egy szakkönyvben, hogy ez a majom-ököl nevű tengerész-göb, és ebből levonja a briliáns következtetést, hogy a kalóz a hajóján érkezett. Hogy derült volna ki, ha teveháton, vajh'?

Rumpi a sarkon vár lesben Pirossipkásra. Nem mocskolja be a kezét, pár pantomim segítségével kényszervallatja. Ki-be-baxott hideg lehet a forgatáson, mert folyamatosan jön a pára a szájából a színészeknek, pedig napon állnak. Pirossipkás nem tud bevallható infókat, aztán kis patkányként végzi, nincs kifogásom tulajdonképpen.

vlcsnap-2013-10-27-23h56m08s202.png

Barnabella a mólón sétál hipermagassarkújában, pisztolyt lóbálgatva egyik kezében. Másik kezébe még egy könyv kéne, és fel is röhögnék. Ez a szorgos zoológus felfigyel a levegőben üldögélő sirályokra, és mivel tudja, hogy a wireless technológia nem így néz ki, egyből vágja, hogy a hajó láthatatlan. Homokszórással feltárja a lépcsőt és behatol. A hajó mélyén megtalálja a Tücsökdokit, gyorsan haza is küldi segítségért, mert zajokat hall.

A város legunalmasabb párocskája mosogat. Közben Henri miatt aggódnak, de mielőtt kitalálhatnának valamit, Pongo szalad be: Emma úgy gondolta, a fia tudna rá vigyázni. Ezen a ponton a rangidős nő kiböki, hogy a családi együttélés kicsit szűkös érzés, és új palotát szeretne a városban.

Barnabella kutat, Hook megjelenik a ronggyal, amit csak azért nem égetett el eddig, mert Milla készítette...és ráfogja a fegyvert a betolakodóra.

Barnabella kutat, az erdőben ezúttal. Megtalálják a tarlótüzet a könyv alapján, Mulya pedig térd-sebére hivatkozva átadja a harc lehetőségét a királylánynak, hogy legyen bátor.

Barnabella nem fél, mondja. A következő jelenet nekem nagyon tetszik, bevallom; Hook elejti, hogy a fiú talán nem is akarja, hogy megtalálják, és előadja a saját és Milla igaz történetét, mégpedig ezúttal némi valós erotikával, és értékelhető színjátékkal. És megkérdezi, hogy miért marad a szörnyeteggel minden mocsoksága ellenére. A vége persze az, hogy a lány kiüti megint, de már kezdem ezt kevésbé börleszk-elemnek látni, hanem emberi megnyilvánulásnak. Mindenesetre, bár ma vonzó pali volt kicsit, meglehetősen tisztátalan benyomást kelt, ahogy feltápászkodik és rothadó szívét emlegeti.

vlcsnap-2013-10-30-23h23m50s26.png

Barnabella menekül, de a hajón Hook rögtön elébe áll, majd kezdődik a konfrontáció Rumpival. Robert Carlyle maximálisan elemében van ebben az agresszív jelenetben, született pszichopata az öreg, na. Varázslat helyett a botjával kívánja biztosítani, hogy a férfi mielőbb újra találkozzon szeretőjével, Barnabella pedig sikongat és könyörög békességért a szokásos Storybrooke partvidéki tájfun közepén.

vlcsnap-2013-10-28-00h08m03s211.png

A nap sztárja, Barnabella éppen csapdába csalja a CsilisYoghurtot. Ez a város főterét jelenti, ott pedig egy vödör vízzel eloltja azt a csípős lángoló érzést. Mármint, a jószág sörénye kialszik és kis képzavarral elmondható, hogy csak piheg a tócsában, mint a partra vetett hal. De több ez annál, kis karmocskájával kandzsikat firkál a földre, a „segítség" szó formájában. Barnabella rövid töprengés után Roytörp tündérporával hinti meg, és! CsilisYoghurt nem más, mint a Királyfi, Aurora szemrevaló párja! Nnnna, ezt ki gondolta volna, meg azt, hogy Vastagszájú Boszorkány varázsolta őt NatGeo alapanyaggá... Barnabella valamiért nagyon borús arcot vág a sugárzó Királyfihoz képest, biztos most esik le neki, hogy Attenborough bácsi jól átverte ezzel a könyves leírással. De azért megengedi a legénynek, hogy Mulyát és önmagát orvoshoz segítse.

vlcsnap-2013-10-30-23h39m11s28.png

Barnabella a hajón tovább sikoltozik és magyaráz Goldnak, aki nem lankad. A hevesen provokáló Kapitány szétverése végül tényleg elmarad Barnabellának köszönhetően, de az áldozat arcán nem látok megbékélést.

A Család lakáshirdetéseket nézeget, Füles lelkes, naná. Herecegh viszont farmon nőtt fel, meghalni meg nem kisvárosiként akar. És lelkesíti őt a megvédendő haza gondolata. Otthon Henri is házat tervez, mármint, átdizájnol mindent, arra az esetre, ha nagyijék tényleg elhúznak. Emma konstatálja, hogy Henri fél Reginától. Ekkor, mint Bobbie a zuhany alatt, Tücski megjelenik az ajtóban. Henri egyből rávágja, hogy ő tudta, hogy Regina nem bűnös. Áh, hagyjuk.

Gold és Barnabella leparkolnak a városhatárnál. Szokásos ömlengés arról, hogy miért is jó egy szörnyetegtől egyre várni, hogy a legelrejtettebb emberi oldala győzedelmeskedik. Óh báz, én is szoktam szégyenletesen sokat várni egy-egy ilyen fordulatra, oszt... mindig csak rosszabb lesz. Kár belé Barnabella, most míg szép ruhában vagy menj és keress egy normális pasit.

vlcsnap-2013-11-03-23h30m27s160.png

Meseország, Barnabella egy normális és jóképű palival szörnyeteg helyett. Azonnal át is adja Mulyának, aki kb. úgy néz rá, mint egy kupac döglött patkányra. De mihelyst alkalmi öribarija magukra hagyja őket, Királyfi hatékonyan feltekeri a sármot.

Barnabella Rumpihoz készül, de Regina útját állja és rabosítja. Persze csak jóindulatból, hogy ne kelljen egy életen át egy menthetetlen szörnyeteg mellett senvedjen. Barnabella ordít, hogy úgyis mindörökké harcolni fog érte. Innen egyértelmű volt, hogy a zártosztályon folytassa az átok után.

Vissza a határ-problémához. Rumpi megöntözi a barna rongyot és átlép a Rubiconon. Minden jó, minden szép, búcsúpuszi csattanna, ám helyette egy pisztolylövés semmisíti meg boldogságot: Barnabella sebesülten átesik a határon, és mindent elfelejt. A pisztoly Hook kezében dördült, a kalóznak láthatólag már semmi vesztenivalója, végső leszámolás készül.

vlcsnap-2013-10-30-23h51m22s126.pngvlcsnap-2013-10-28-00h13m35s202.png

Ekkor kettőjük közé hajt egy idegen autó. A külvilág megérkezett Storybrooke-ba...

4 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.11.04. 20:03:23

Zsírsárkány írás volt, köszi! Módszert váltottam: párhuzamosan néztem és olvastam, így csak egyszer kellett tekernem érdektelen részt (Papika és Mamika lakást keres és ömleng), de a többi most határozottan élvezhető volt a HV miatt. Ezentúl így fogom csinálni.
Az is pozitívum volt, hogy szerencsére keveset szerepeltek, ahogy kislányuk, Emma is.
És sokat nevettem rajtad, szeretlek.

Hüpna · http://almosblog.blog.hu/ 2013.11.04. 20:39:51

Mekkora volt Carlyle ebben a részben atyaég:D amikor Hukk hergeli hogy ölje csak meg, Bella meg fogná vissza az a "Bocs, drágám, ő kérte" megmozdulás priceless :D
Meg a végén az az arc a tűzgolyónál... :D

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.11.04. 20:58:56

@Hüpna: Ahan, és milyen faszántosak a képek róla! A vége pedig nagyon jóóóójj volt nekem. Mostmilesz

Hüpna · http://almosblog.blog.hu/ 2013.11.05. 16:08:25

@aggyistenbiri: nagy elvárásaid ne legyenek, de a pár résszel ezelőtti megállapítás helyes volt, évad az évadon belül
süti beállítások módosítása