Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Castle 6x06 – Get a Clue

2013. november 04. 13:00 - Zenóbia

Sötét-nedves-ótvaros sikátor, patkány is van, meg hulla stigmákkal. Legalábbis a két tenyere át van lyuggatva rendesen, és szépen ki van terítve a betonra. Majdnem ilyen színvonalú helyen lakik Alexis is a banánzabálóval, úgyhogy Castle gondolhatjátok mennyire boldog. De majd az lesz, ha megízleli a fincsi papaya steaket, amit Pi fog elé tálalni. Az arca halálos, de tényleg, érdemes visszanézni egy párszor, ahogy belép az ajtón. Viszont kapnak kurva szép orchideát, és a lakás is klassz, ott már nyoma sincs lepukkanásnak, egészen addig, míg Martha bele nem süpped földig a kanapéba. De lesz ez még így se, mert Pinek új munkája van, be fogtok szarni, előre szólok: méhpopulácikókat kerget a városban és számolgatja őket. Castle átmegy vérbunkóba, annyira, hogy megsajnálom Pit. Alexis lassan de biztosan elkezdi megutálni, nem lesz ez így jó hosszútávon. Kate-nek mennyire jó felsője van már, szokatlan, de megtartjuk. A rituális hulla Susannah Richland, és tényleg úgy van elhelyezve, mintha keresztre feszítették volna, csak éppen a halála oka az, hogy nyakon szúrták egy tőrrel.

6x06_castle1.jpg

De nem a sikátorban, itt csak kirakták, miután kivégezték. Könyvelő volt, kért egy hét szabit, hogy elintézzen valamit, de persze senkinek nem árulta el, hogy mit. De majd mi kinyomozzuk jól. Ebben segít a lakásán talált nyolcszáz darab kép a falon, tele sátánista szimbólumokkal, meg a csomó könyv a középkori történelemről, de mindet csak három napja kölcsönözték ki. Az uncsitesója szerint Susannah nem volt okkultista, bár imádta a történelmet. Viszont felhívta őt tegnap este, hogy valamiről beszélni akar vele, de megzavarták, és újra már nem telefonált. Mert átlyuggatták a torkát, azért. Úgy meg nehéz. Castle már kezdi beleélni magát a sátánista sztoriba, démonokkal, szektákkal, meg szüzek áldozásával, izgi lenne. Lehet, hogy az is lesz, mert az utcai kamerák segítségével sikerül visszakövetni, hogy Susannaht tegnap este követte egy csuhás faszi. Jajj-jajj, Castle Da Vinci-kódot emleget, én meg utáltam azt a könyvet, mint a szart, de azért majd igyekszem. Mondjuk nem a sztori miatt utáltam.

6x06_castle2.jpg

Úgyhogy részéről az ügy megfejtve, a csuhás egy titkos társaság tagja, akinek meg kell őriznie az ősrégi titkot. A szerzetes későn pakolta fejére a kapucnit, így látszottak a sebhelyek a fején, ezek alapján hátha kiderül, hogy ki ő. Beckett még tiltakozik a - Susannah felfedett egy ősi titkot amiért lakolnia kellett - sztori ellen, de már nem sokáig, mert jön Espo a hírrel, hogy a lány kapcsolatba lépett Jason Byford professzorral, aki az ókori nyelvek és a szimbolizmus szakértője. Csak úgy, mint Tom Hanks a filmben, a filmet meg nem is láttam, jaj-jaj, de emiatt sem fogom, nézzétek el nekem. Lanie és Espo kettesben a boncteremben, de csak méregetik egymást, viszont a lányt egy kétélű karddal nyúvasztották ki, és a kezére egy szimbólumot rajzoltak, mielőtt átszúrták. A prof megmutat nekik egy levelet, amiről Susannah azt akarta tudni, hogyan kötődik a szimbólumokhoz. A levél Theodore Rose kőfaragó végakarata, és egyben egy térkép a titokhoz, amit elrejtettek valahol a városban 1798-ban. Castle már szinte látni véli a szabadkőművesek kincsét, alig várja, hogy indulhasson az ásójáért.

6x06_castle3.jpg

A levél végén latin fenyegetés is van, hogyne lenne, ha keresgélsz, megdöglessz. A csuhás sebhelyei arra utalnak, hogy sztereotaktikus agyműtétet hajtottak végre rajta, bármi is legyen az, és börtönben is volt, úgyhogy meg is van, Benjamin Wade, csak akkor még volt egy kis haja. Egy-két fokkal még lepukkantabb helyen lakik, mint Alexis és Pi, van szakadt piros műbőrfotelje, meg kokaincsíkja az üvegasztalon, mi kell még a boldogsághoz. Azóta nem nagyon öltözött át, lehet egy varázsa a csuhában beszívásnak. Tényleg szerzetes, miután kiengedték csatlakozott az Örök Remény Ferences rendhez, mert az agytumorja után megvilágosodott. Na ja. Susannaht valójában meg akarta védeni egy hosszúhajú kalapos fickótól, aki érdeklődött a lány után a kolostorban. Ezért követte, míg látta beszállni egy taxiba.  Ezt kapjátok ki, kivételesen egyetért Beckett és Castle abban, hogy a szerzetes a gyilkos, csak Beckett nem dől be a levélnek, Castle meg nem érti, hogy miért nem, szóval tulajdonképpen ott vagyunk, ahol azt megszokhattuk.

6x06_castle4.jpg

Theodore nem csak sima kőműves volt, hanem kódokat írt az amerikai forradalom alatt, úgyhogy holt biztos, hogy a levél alapján meg lehet találni a kincset. Persze, hogy meg lehet. Espoékat elküldi megkeresni a taxit, amin a boszorkányos reklám van, örülnek az ilyen jó kis feladatoknak. Viszont máris bukták a gyilkosukat, mert a ferencesek igazolják, hogy a gyilkosság időpontjában épp buzgón imádkozott, vagy fényesítette az oltárkövet, vagy ilyesmi. A nagy titokról meg nem mondanak semmit, még akkor sem, ha Castle háromszor is rákérdez. De azért ő nem csügged, és meg is fejti, hogy a levélben az a rész, hogy „a világ a Menny és a hamu között forog” ezt a kolostort jelöli, mert most figyeljetek, a hamu az oltárt is jelent, és az oltár felett pont van egy üvegablak ami a Mennyországot ábrázolja. Mint minden egyes rohadt templomban a világon. Ugye. Beckettnek nem tartott sokáig belelkesedni, már rohannak is a gyertyákhoz, ahol Susannah imádkozott, és meg is van a jel, az alapkőbe faragva, amit a kezére is rajzolt.

6x06_castle5.jpg

Jujujj, Castle már fejti is tovább a levelet, a következő nyom Etna kovácsműhelye, azért nem nagy baj az ilyen jellegű kódfejtéshez, ha valaki regényíró, más a büdös életbe nem jönne rá. Vagy nem ilyen gyorsan. Vagy ha nem volt a lányával ott kirándulni, mikor az még kicsi volt. Nos, vélhetően tényleg ez volt a bűntény helyszíne, mert kovács sehun se, de van Zorró egy kétélű karddal a kezében, amit épp Castle nyakának szegez. Kate meg bóklászik valahol, de nem baj, mert Castle profi kardforgató. Ezt ti tudtátok? Mondjátok, hogy nem, mert én nem tudtam, de jól áll neki. Kardozás közben azért beszélgetnek is, a pasi magával akarja vinni a 200 éves titkot a sírba, meg Castle-t is. És a végén leteríti Zorrót, aki erre felfedi neki a jelet a falon. A szimbólumot, amit Susannahnál is láttak. De a gyilkosságot már az Istennek nem akarja beismerni, főleg, hogy ez csak egy megrendezett játék, címe: A nyomkereső. Castle arca maga a csalódottság. Az óriási csalódottság.

6x06_castle6.jpg

Az egész csak egy adománygyűjtő akció, a városi Történeti Intézetnek. A játékosoknak régi szimbólumokat kell összegyűjteniük a város különböző pontjain, ahol színészek várják őket. Nolan Burns az Intézet vezetője szerint kicsi a valószínűsége, hogy azért ölték meg Susannaht, hogy elvegyék előle a nyereményt, mert azért az nem akkora nagy összeg. A levelet is ők találták ki, Castle öngyilkos lesz. A továbbiakért forduljanak a szervező céghez, a Games Ultra-hoz. Castle hazamegy bedugni a fejét a sütőbe, hogy mégsincs szabadkőműves kincs, ezek után le merem fogadni, hogy van. A résztvevők listáján természetesen szerepel a kalapos-szemüveges faszi, aki követte Susannaht a csuhás szerint. Tom Stevens jelentkezési lapján minden kamu, de csekkel fizetett, úgyhogy hátha. Castle megkapja a lebaszását Marthatól, teljes joggal, és végül nagy duzzogva be is ismeri, hogy igaza van, és ha nem akarja végleg elveszíteni a lányát, akkor kénytelen lesz úgy tenni, mintha sosem akarná mást enni többé az életben, mint almapürét.

6x06_castle7.jpg

Az új nézőpont új megvilágításba helyezi a szimbólumokat is, Castle újra boldog, mert a játék mégsem játék. A csekk nem vezetett eredményre, viszont Ryan nagy nehezen megtalálta a taxist, aki aznap este felvette Susannaht. De csak azért, hogy egy órát körözgessen vele, mielőtt újra kirakta a kápolnánál. De mi a francnak? Majd Richard Castle megmondja. A jelek összeillenek, de ez csak akkor derül ki, ha hozzáillesztjük a Susannah kezére rajzolt darabot. Ezért vágta szét a gyilkos a tenyerét, hogy más ne jöjjön rá. De ő nem tudott Castle-ről. És az így kapott kép eredeti megfelelője pedig ott van a kápolnában. De hiába nyomkodják, nem tárul fel egy másik világ a túloldalon, mígnem Kate felfedezi, hogy a szimbólumok mellett bötűk is vannak, és rájönnek, hogy be kell nyúlni a fej szájába, de ez most nem jóslatot fog kiköpni. Castle természetesen eljátssza a valami leharapta a karomat tőből jelenetet, de kár is lett volna kihagyni, főleg, hogy Kate bedől neki. Éééés, feltárul a másik világ az ajtó mögött, ami leginkább szarkofág, sok pókhálóval.

6x06_castle8.jpg

Meg a gyilkosság helyszíne, mert vérfoltok vannak, meg a kétélű kard is ott hever a földön. A szarkofágot valaki megpróbálta kinyitni, de neki nem sikerült, na majd Castle megfejti az újabb feladványt, mert puszta erőből nem annyira boldogul, akárhogy is nyög. A szarkofág pedig egy zsáknyit rejt, a legelső érmékből, amiket az Államok kincstára nyomatott. Castle véletlenül tudja, hogy tavaly egy darab ilyen érmét 1,5 millió dollárért adtak el egy aukción, itt meg van belőlük egy egész zsák. Ezért már megérte kinyírni a lányt, mármint megérte volna, ha a gyilkos ki tudta volna nyitni a szarkofágot. De nem tudta, ezért nem is szorult be a kamrába, mint ahogy Beckették, ugyanis amikor Castle felemeli a zsákot, szépen rájuk csukódik a másfél méter vastag betonajtó. Hopika. Castle szóvicceket gyárt, hátha valamelyik nyitja az ajtót, de nem, Beckett meg térerőt keres, és talál, a szarkofág tetején nyújtózkodva. Közben mellesleg arra is rájönnek, hogy a Történeti Intézet igazgatója a gyilkos, aki másokkal kapartatta ki magának a kincset.

6x06_castle9.jpg

Nolan szerint viszont nem ő az, ő csak azt akarta, hogy Susannah derítse fel a Rose család történetét, tudjátok, Rose a kőfaragónk. Még pedig azért, mert Susannah egyenesági leszármazottja volt a kőművesnek. De akkor nem csak ő, hanem az uncsitesó is, nocsak. És mivel Susannahnak ilyen elavult nézetei voltak, hogy az érmék a történelem részei, így tán ne adják el őket és vegyenek belőle nyolcszázezer sajtburgert, hát kénytelen volt kinyírni. Az érmék így a szerzetesek tulajdonát képezik, de ők meg átadják a MET-nek, mert szegénységi fogadalmuk van, de nagyon önfeláldozó itt mindenki. Castle kemény, nagyon kemény leckét kap Alexistól így a végére, bár ha korrektek akarunk lenni, akkor igaza van a lánynak. Ha ő elfogadja az apja döntését Beckettről, és ő tényleg elfogadja, nem csak úgy tesz, mert azt látja, hogy Kate boldoggá teszi Castle-t, akkor az apjának is el kell fogadnia Pi-t, ugyanezért. De mivel ő erre látnivalóan nem képes, ezért nincs békefagyi, ami régen mindent megoldott, mert már nem régen van, hanem most, most meg Alexis felnőtt, és már nem bocsát meg mindent.   

6x06_castle10.jpg

Címkék: castle
4 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ralome 2013.11.04. 23:04:39

"Castle szóvicceket gyárt, hátha valamelyik nyitja az ajtót, de nem" - azok anagrammák voltak Theodore Rose nevére, és ha Castle-nek lett volna még egy pár másodperc műsorideje, tuti kihozza a "see other door"-t, és lehetett volna keresgélni, amíg Ryanék odaérnek :-)

Neoprimitív 2013.11.05. 20:40:30

"de nem baj, mert Castle profi kardforgató. Ezt ti tudtátok? Mondjátok, hogy nem, mert én nem tudtam"

Nem mondom, sőt ejnye-bejnye: 1x07, "Home is where the heart Stops" eleje, rögtön a cold open után.

Zenóbia 2013.11.05. 22:58:38

@Ralome: hát ez tök jó, köszi! :D amúgy tudtam, csak így egyszerűbbnek tűnt leírni. :)

Zenóbia 2013.11.05. 22:59:16

@Neoprimitív: Basszus! :) és ne már. Jó, hát nincs memóriám, na, sose volt. :)
süti beállítások módosítása