Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Amerikai Horror Story: Zártosztály 2x10 - The Name Game

2013. november 04. 11:00 - kardigan

A terhesség-heavy múlt hét után kvázi ugyanott folytatjuk, Grace és a hasa Arden vizsgálójában kötött ki, de Pepper nem mozdul mellőle, a doktor ettől kissé ideges. Megpróbálkozik azzal a megoldással, hogy Pepper csak beszélni tanult meg, de ugyanolyan ostoba maradt, jó ötlet volt, csak baromira nem igaz. Amúgyis hozzá van már szokva, a gyilkosságot, amiért itt van, természetesen nem ő követte el, de ez a freakek sorsa. Arden arca csak akkor megy össze, amikor Pepper kiröppenti a kezéből a szikét, és azt javasolja, hogy inkább simogattassa az egóját Démon nővérrel.

01

A nővér speciel elfoglalt, a Monsignort ápolgatja, aki a halálközeli állapottól nem lett kevésbé idegesítő, cserébe már tudja, hogy Mary Eunice nem pont úgy van, ahogy gondolta, a Halál Angyalától infót kapott csók helyett. Meg feladatot, leszel szíves intézkedni ördögfronton, köszi csá. Démon nővér ezerrel pörög amúgy, a jobb sorsra érdemes lemez helyett zenegépet szerzett, az egyik szegény beteg mondjuk cigiautomatának nézi, de teljes az idill, Kit is visszajött egy darabban, csak Arden letagadta előtte az ufókat.

Sylar ezt a pillanatot választotta a bevonulásra, én tudom, hogy ő egy nagyon gonosz ember, de olyan jól áll neki a hatvanas évek. Sajnos ő is tudja, hogy Lana még mindig terhes, ez mondjuk Lanának jelent még 9 hónapot kvázibiztonságban, plusz az az egy év, amíg szoptatni kell - ezt viszont dr. Oliver Thredson mellett töltheti el, akit Démon nővér felvett teljes állásba. Az éjszakai szobaellenőrzés közben Lana rá is ugrik a nővérre, hogy ez így mi a fasz, ezzel nyert magának húsz perc forralást hidroterápiát; Judy viszont a visszapofázással egy elektrosokkot. Bázmeg.

02

A Monsignor az esti kötéscserénél megpróbálja kiűzni az ördögöt a nővérből, nem mondanám sikeresnek az akciót, a csaj rádobja az ágyra és versikét mond a farkáról. És bár állt volna meg ezen a ponton, de még meg is erőszakolja, természetesen a piros kombinéban - és Arden nézi az ajtóból, említettem már, hogy bázmeg?

03

Judy nagyon kótyagosan megy a közös helységbe - sajnos Démon nővér állította be a fokozatot az elektrosokkgépen, szabadon értelmezve a maximum 50%-ra utasítást, feltekerte 100-ra persze. Judy ütögeti a zenegépet, megpróbálja kihúzni a falból, de a lábán is alig áll szegény. Lana megpróbálja kicsit visszahozni, Jude nővér, én vagyok az, Lana Banana. Tudod a neved? És itt következik az a pár perc, amit képtelen vagyok szavakkal visszaadni, akármennyire erről szólna a hogyvolt műfaja: Judy kiválasztja a Name Game című számot, és éles kanyart vesz a jelenet. Szóval nem, Judy nincs jól.

04

Démon nővér pajkos leányként szökell Arden körül, aki bazmeg féltékeny a nemi erőszakra, pofám leszakad. Vicces ötletei vannak a csajnak, csináljunk lobotómiát Jude-on, jóóóó? Nem, nemjó. Vérszagra gyűl az éji vad, de Ardennek elege van a kísérletezésből, le is lődözi az összeset, a kísérletnek vége, és saját magát is szeretné, de persze nem megy neki. Végül a nővér lábai elé borul és szépeket mond, mire a csaj leszánalmasozza, hát nem vitatkozom.

05

Judy a pékségben van, de nem nagyon mozog a keze annyira se, hogy gyúrni tudja a tésztát. A Monsignor leül mellé segíteni, te olyan hűséges voltál mindig, bocsáss meg, tényleg ott van az ördög, szar alak-e vagyok, segíts, mit csináljak. Én aszondanám, kapd be, de sajnos nem engem kérdeztek, Judy rendesebb nálam, hát mit csinálj, öld meg. Sylar Ardent keresi igazságszérumért, de nincs bent az irodájában, úgyhogy természetesen elkezd turkálni. (Érdeklődőknek, a tiopentál-nátriumot használták igazságszérumnak, mert kevésbé működnek tőle bizonyos magasabb szintű agykérgi funkciók, és hazudni elvben komplexebb, mint igazat mondani. Legalábbis én így értettem a wikiből, de kémikusok és biológusok welcome :)). Grace-nél viszont közben megindult a szülés, ami sajnos hanggal jár, ennyit a titkolózásról, dr. Arden.

06

A Monsignor próbálja összekapni magát, nem az az ölős típus. Démon nővér szívesen segít, a papírvágó kést nem javasolja, de esetleg fejbevághatná Szent Ferenc (felteszem Assisi) szobrával, vagy megfojthatná a rózsafüzérrel, Shelley-nél is bejött. Különben is nem kell itt ugrálni, gyenge kis vacak vagy és pápa akarsz lenni, ahhoz meg én kellek, na, csitt. Ettől Timothy kicsit felhúzza magát és utánadöcög, nemis, te vagy a gyenge, tökre ott van benned még szegény Mary Eunice lelke. Hopp, ezt nem kellett volna, az ördög felhúzza magát és nekicsapja a Monsignort a korlátnak, elég volt belőletek, bedarálom a nővér lelkét most már tényleg. És ezen a ponton egy percre Mary Eunice nyer, sírva bocsánatot kér a Monsignortól, nem tud már többet küzdeni és el is engedi a fickót. A Monsignor tényleg tököt növesztett és kihajítja Démon Eunice-t a korláton, állati jó a kép, ahogy egy pillanatra kivillan a piros kombinéja, de közben az egész arca egy merő nyugalom és ártatlanság és boldogság, Lily Rabe csodálatos.

07

A Halál Angyala azt állítja, hogy mindkettőjüket elviszi, pedig szerintem az ördög már előtte eltávozott valahova. Arden lebassza a Monsignort Mary Eunice miatt, ez mondjuk nem cseng össze azzal, hogy eddig mit összevinnyogott, de sebaj. És az eltemetést sem helyesli, hamvasztani kell, mert a sejtjeit szállta meg az ördög. Úgy nézem, ezt a Monsignor is baromságnak tartja, nem csak én, de olyan mindegy, oké, hamvasztás, csinálhatod egyedül, ha szeretnéd, elegem van már. Eltávoztában még beszól, hogy Mary Eunice nem volt ám akkora szent, mert az igazán tiszta lelkeknek holtukban is rózsaillata van, fasz bajod van Timothy, komolyan már.

08

Kitnek találkája van Sylarrel, kényszerzubbonyban, biztos ami tuti. És sajnos közben remek eszközei lettek Kit ellen, Grace és a gyerek személyében, ennyit a hangfelvételről ugyebár. Vagy mégse, a kád alatt a Nézd, hogy ugrik Pötty (See Spot Jump) című izgalmas gyerekkönyvet találja, a háta mögött pedig Lanát, ezzel az igen elegáns mondattal: "nem szívesen lövöm le a poént, de Pötty ugrik." Hasonlóan hatásosan folytatja, ha Kitnek vagy bárkinek bántódása esik, el fog jutni az a kazetta a rendőrséghez, és rajta kívül senki nem tudja, hol van. Touché.

09

Judy továbbra sincs jól, arról magyaráz az őt látogató főapácanéninek, hogy Rómába fog menni a monsignorral, akivel össze fognak házasodni. De akármilyen szarul is van, az ígéretére emlékszik, megkéri a főnénit, hogy mentse ki Lanát. Arden közben elegáns fekete öltönyben készül hamvasztani, az egy kicsit aggasztó, hogy ráfekszik Mary Eunice hullájára, de nem nekrofília van, hanem öngyilkosság, elég szépen ő is a szerelmével, ez már majdnem szép. Majdnem.

3 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Csoszi_ka 2013.12.14. 16:20:05

Csókolom, lesz folytatás? :-)

kardigan 2013.12.14. 16:43:50

@Csoszi_ka: leszlesz, bocsanat, csak tulorazok mint bolond, de mindjart lesz 3 nyugis hetem:-)

Csoszi_ka 2013.12.14. 20:59:05

@kardigan: ne is mondd, harmadik hete 6+1ben dolgozom... és még egy hátravan.
süti beállítások módosítása