Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Castle 6x05 - Time will tell

2013. október 31. 09:00 - Zenóbia

Ősz néger kisnyugdíjas a mai hullatalálónk, gondolom nem így képzelte a hazatérést a Sparból a zsemléivel. A liftben egy kapucnis rohanó ember váltja fel, neki is megy, ettől véres lesz az öreg inge, így aztán benéz az ajtón, amin nem kéne. Ez most eléggé borzasztóra sikeredett, a nőt odakötözték egy székhez, lábai egy lavór vízben, és belevezették az áramot. Pi még mindig itt van, belé bezzeg senki nem akar áramot vezetni, csak most Castle, mert settenkednie kell a saját nappalijában, de hogy a picsába settenkedjen, amikor kiálló övcsatok vannak elrejtve csapdaként. Betelt a pohár, Pi költözik, bár arról nem volt szó, hogy Alexis is. Castle kiakad, mint a szar, hogy a lánya összeköltözik a gyümölcszabálóval, naná, hogy kiakad, én is ki vagyok akadva. Beckett azzal nyugtatja, már ha ez nyugtatásnak nevezhető, hogy minél jobban tiltakozik, Alexis annál jobban fogja akarni, lásd őt fiatalon. Meg kb. mindenkit. Shauna Taylornak azon kívül, hogy árammal kínozták, elvágták a torkát. Felügyelőtiszt volt, úgyhogy első körben a felügyeltjei, másodikban a család. Dr. Wickfield a mostohatestvér, meg a felesége, olyan házban, amilyet majd mi is veszünk, ha nyerünk a lottón.

6x05_castle1.jpg

Nem álltak nagyon közel, de legutóbbi telefonbeszélgetésüknél azért Shauna elárulta neki, hogy mintha lenne egy fickó, aki mindenhol ott van újabban, és le nem veszi a szemét róla. A felügyeltjei nem erőszakos bűncselekmények miatt ültek, és az ősz néger kisnyugdíjas által adott személyleírás sem illik egyikükre sem. Ne mondjátok már, hogy a sötét folyosón az állig behúzott kapucni alatt bármit is látott, ahhoz képest nagyon fasza fantomkép készült.Shauna kicsit segít így a síron túlról, mert három napja bejelentette, hogy zaklatják, ugyanis a fickó színt vallott, és közölte vele a nyílt utcán, hogy az emberiség felének az élete csak rajta múlik. Váó. A fickót akkor bent is tartották három napra megfigyelésre, mert látszott rajta, hogy totál kettyós. Azonosítani nem tudták, de azért kiengedték ma reggel, és ráadásul pont olyan szépen nyírt szakálla van, mint a fantomképen a faszinak. Irány a pszichiátriai intézet, ahol egy felvételen láthatjuk, hogy mennyire ki van akadva, hogy nem engedik ki, mert neki muszáj megmentenie Shaunát, mert különben jön a 12-58, és mind megpusztulunk. He?

6x05_castle2.jpg

Mr. Szakáll már meg is van, épp Shauna lakásában kutakodik egy kódfejtővel vagy mi a franccal, éééééééés dobpergés, onnan tudja, hogy jön a világvége, hogy a jövőből jött. Ez lesz-e Castle kedvenc ügye, vagy nem ez lesz? Hát persze, hogy ez! 2035-ből jött, megakadályozni a lány halálát, ez nem annyira sikerült neki. 2031-ben ki fog törni a nagy és véres energiaháború, csak mondom, az már csak 18 év. A háború végeztével, amit szerencsére megnyertünk a neonácik ellen, úgyhogy nyugi, a tachiongenerátor lehetővé tette az időben ugrálást. Simon, mert hogy ez a neve, temporális antropológus, ehhez mit szóltok? Tanulmányozza a múltat, de nem próbál rajta változtatni, hogy ne befolyásolja a jövőt. De valaki betört a laborba, mármint a 2035-ös laborba, és engedély nélkül időugrott, amitől megváltozott a jövő. Rossz irányba. Visszavezették, és ahonnan indul a láncolat, az Shauna lakása, október 7-én, 00:58-kor.

6x05_castle3.jpg

A sztori mindenesetre nagyon jól felépített, és Castle irtóra szeretné, ha igaz lenne, de Simon úgy tűnik késni fog a jövőből, mert pár óra múlva vissza kéne mennie, de Beckett szerint nem fog. Lanie szerint meg igen, mert nem ő a gyilkos, a halál beálltának időpontjában ugyanis még a pszichiátriai intézet padjait koptatta. Beckett teljesen felháborodik, hogy nem a szakállas pasi a jövőből a gyilkos, és ugye már kitaláltátok, hogy a csaj órája megállt pontban 00:58-kor? Azt viszont nem, hogy Shauna a halála előtt együtt volt egy nővel, ugyanis rúzsfoltos a nyaka. Castle-nak egyre jobban ez a kedvenc ügye. Állandó barátnője nem volt, de hitelkártya terhelése egy bárban igen, azon az estén, amikor meghalt. Egy hivatásossal jött össze, Veronicaval, aki persze tagad, mert tök hülye. Aztán mégis bevallja, hogy felbérelte egy fickó, hogy mozduljon rá Shaunára, és lopja el a kulcsait. De az a fickó nem Simon a jövőből, akkor viszont ki? Azt már tudjuk, hogy nagyon ijesztő és Veronica menedzserének, Micknek a legjobb haverja. Míg Mickre várnak, befut Dr. Silverman is, ő fogja kiértékelni Simon agyát. Mármint kiértékelné, ha Simon még ott lenne a cellájában, de nincs. Hiszen visszahívták. Állat.

6x05_castle4.jpg

A nagyon ijesztő barátot Garrett Wardnak hívják, és cellatársak voltak anno Mickkel a börtönben. A pasi maga volt a rejtély, és mindenki rettegett tőle, úgy tűnik joggal. Mick szerint lehet, hogy katona volt valamikor, mert folyton fekvőtámaszozott. Nyomós érv. Barátai sem voltak, küldetése viszont igen. Nocsak. Hat évvel ezelőttig Garrett nem létezett, nyilván azért, mert ő a másik időutazó, mondja Castle, meg mondjuk mi is. Hat éve viszont fogta magát és besétált egy bombával egy Energetikai Konferenciára, akkor le is csukták szépen. Most kiengedték, úgyhogy megint megpróbálja teljesíteni a küldetést, amiért leküldték a múltba. Castle még rajzolgat is nekik, hogy értsék, de csak nem értik. Beckett inkább az ökocsoport elméletre hajlik, azaz Garrett a csoport tagjaként próbálta szabotálni a konferenciát, és hátha keresztezték egymás útjait Simonnal a múltban. Míg ezt nyomozzák, addig Castle tovább rontja a helyzetét Alexisnál, amikor is közli vele, hogy nem élete legokosabb döntése összeköltözni valakivel, akit egy hónapja ismert meg egy banánültetvényen. Én mindenesetre jót röhögtem.

6x05_castle5.jpg

Castle talál egy cikket a hat évvel ezelőtti robbantásról, és kiderül, hogy a konferencián előadott Dr. Wickfield, Shauna mostohabátyja. Akkor az ő címét próbálta Ward kiszedni a lányból. Mire odaérnek, már késő, Ward agyonverte a tesót, miközben azt próbálta kiszedni belőle, hogy hol a gyerek. Milyen gyerek? Dr. Wickfield új energiaforrások kidolgozásán munkálkodott, és néhányan úgy gondolták, hogy ez veszélyes lehet, mert netán létrehoz puszta véletlenségből egy fekete lyukat, ami egyszer csak ukkmukkfukk elnyeli a bolygót. Ha Ward tényleg egy tudományellenes aktivista, akkor lehet, hogy a konferencia összes előadójától megkérdi, hogy hol a gyerek, úgyhogy kéne róluk egy lista. Addig is Espo kiderítette, hogy anno az ökocsoport vezetője Jack Hastings volt, aki mit ad Isten, írt egy könyvet az eljövendő világvégéről. Most meg előadásokat is tart ugyanebben a témában, jön a véres energetikai háború, ugye, de mi ezt már tudjuk, mert elárulta Simon Doyle a jövőből, és túléljük-e ezt, kérdi Jack, és mondja, hogy nyilván nem, de mi tudjuk azt is, hogy mégis. Öö.

6x05_castle6.jpg

Szóval emlékszik Wardra, de az nem környezetszeretetből barátkozott velük, csak felhasználta őket, hogy bejusson a bombájával a konferenciára. Megszállott paranoid volt, aki folyton egy apokaliptikus háborúról hadovált, vannak ezzel így egy páran mostanában. Wardnak mondjuk voltak náci szempontjai is, ráadásul ő nem úgy beszélt a háborúról, mint ami meg fog történni, hanem úgy, mintha már megtörtént volna. Évekkel ezelőtt Ward egy erőmű mellett élt, mondván, hogy ott nehezebben talál rá a kormány. Nincs is jobb, mint egy totál elhagyott erőművet látogatni, még jobb lenne, ha tök sötét lenne. Hát, odalent már majdnem az van, és meg is van Ward odúja, és a szörny sincs messze, úgy letámadja Beckettet, hogy az a földön köt ki, úgyhogy kénytelen Castle is támadásba lendülni. Ez a pasi maga a terminátor. Mármint nem Castle. Majdnem meg is fojtja szépreményű írónkat, de felbukkan Doyle a lézerkövetőjével, amivel ha megérinti a terminátort, az visszarepül a jövőbe. De most meglógott persze.

6x05_castle7.jpg

Kate azért felszólítja Simont, hogy tegye le a fegyverét, bármi is az, majd hozzábilincseli egy csőhöz, mert nem hajlandó hinni az időutazásban, hiába bizonygatja a fickó, hogy egy oldalon állnak. Kate inkább erősítést hív, és maga még el is veszi, mondja Simon Castle-nak. Höhö. Na de azt, hogy elveszi, onnan tudja, hogy elolvasta egy 2035-ös könyvborítón, hogy „Richard Castle New Yorkban él, feleségével Beckett szenátorral, és három gyermekével.” Ráadásul Castle átszokik a szépirodalomra, mifene. Most ezen lepődjünk meg jobban, vagy a szenátoron meg a három gyereken? Még nem lenne késő megmenteni a világot, de ha sokáig tökölnek, ahelyett, hogy hinnének a hihetetlenben, már lehet, hogy késő lesz. Kezdtek már izgulni, hogy jön a fekete lyuk? Én a helyetekben aggódnék. Ward kuckójában találnak egy feljegyzést egy gimnazista srácról, szép fogszabályzó. A gyerek levelet írt Dr. Wickfieldnek, és találkozni akart vele a konferencián. Őt keresi Ward, és Simon rávilágít, hogyan találhatnák meg esetleg előtte.

6x05_castle8.jpg

Úgyhogy Espoék már ott is vannak Mrs. Wickfieldnél, aki szerencsére évtizedekre visszamenőleg abc sorrendben tárolja a férje minden egyes feljegyzését, így az eredeti levelet is. Rajta Paul Deschile címével, aki nem is gyerek, csak félreértették a nevet. Paul egy 21 éves egyetemi hallgató, most doktorál elméleti fizikából, és ő fogja létrehozni az energia háborúban a pajzsot, amivel megfordítják a háború végkimenetelét. Ha ő meghal, mind meghalunk, üvölti Simon liluló fejjel, és hát eléggé határozottan kétségbe van esve ahhoz, hogy még Beckett is elhiggye, hogy valóban fontos életben tartani Pault. Akit ezerrel keresnek, és meg is van, a planetáriumban, hol máshol is lehetne. Csak hogy a szobatársa ezt Wardnak is elárulta, kezdődik a versenyfutás. Ami döntetlenre végződik, mert egyszerre érnek Paulhoz, de Ward végül mégis veszít, mert nála csak kés van, Esponál meg pisztoly, és a fiúk valami számomra teljesen követhetetlen, de viszont roppant hatékony mozdulatsorral kikapják a székéből a srácot, mielőtt még belevághatná a kést. A náci terminátor egy büdös szót nem szól, csak nagyon fenyegetően néz. Nagyon. Fenyegetően.

6x05_castle9.jpg

Kiderül, hogy Paul szúrta ki anno a konferencián Wardot, így elvileg lehetne, hogy az most csak bosszút akart állni rajta. De Castle tudja, hogy nem, mert a jövőben Paul Professzor majd beszél erről a bizonyos konferenciáról, hogy ott indult el az elméleti fizika útján, így tudni fogják, hol kell kinyírni. Beckett kezd ideges lenni, főleg, mikor megjelenik Simon is, hogy megköszönje neki, hogy megmentette a világot. Ryan ugyan megpróbálja elbizonytalanítani azzal, hogy bizonyítékot talált rá, hogy egy elmegyógyintézetben voltak Warddal pár éve, de a pasit ez sem ingatja meg, mert nyilván az még a jövőben lesz. Engem meggyőzött. Főleg, hogy Castle szalad utána, mert ott hagyta a kis kütyüjét, és a pasi egyszer csak eltűnik a folyosóról. Hipp-hopp, sitty-sutty. Ő ledermedve hazamegy, és Kate is készülne, de a nagy sietségben feldönti a kávéját, ami ráömlik a levélre, amit Paul írt Wickfieldnek. Az ám, és a Wardnál talált másolaton már ott volt pontosan ugyanez a kávéfolt. Juhú! Jöhet a három gyerek. Castle-t még egy utolsó megrázkódtatás azért éri otthon, mert Alexis távozik a pakkjával együtt, nem lehet meggyőzni, és nincs se ölelés, se semmi, csak a kemény határozottság, a lány felnőtt. Örülünk-e?       

6x05_castle10.jpg

Címkék: castle
2 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2013.10.31. 15:44:13

Köszi szépen a hogyvótot!
Szerintem ez egy jópofa rész volt, a három gyereken külön vigyorogtam.

Viszont én nem tudom milyen változatot vettem meg az internetboltban, mert amit én néztem, annak ott volt vége, hogy Beckett rácsodálkozik a foltra, és annyi. Alexis távozását most olvasom Nálad. Hm, érdekes, nem láttam még az új részt (majd este), kíváncsi vagyok ez hova vezet....

Zenóbia 2013.11.04. 19:29:00

@Dogla: Alexis bekeményített, elég durván, magához képest, de tulajdonképpen tetszik, legalábbis az új rész után már ezt mondom. :)
A három gyerek állati jó volt tényleg! :)
süti beállítások módosítása