Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Defiance 1x01-02 - Pilot

2013. október 30. 13:00 - Szencsike

Üdvözlök mindenkit a Defiance/Az ellenállás városa című sorozat hogyvoltjában. Itt emberek és űrlények egy hosszú háborúskodás után próbálkoznak békében együtt élni, több-kevesebb sikerrel. Az Ellenszegülők - idegenek és emberek egyaránt - azok, akik parancsot megtagadva, önként letették a fegyvert és a háborútól szenvedő civil lakosságot kezdték menteni, ez jelentette  a legfontosabb fordulópontot a népek életében. Az ember mellett hét idegen faj él, eltérő kultúrákkal és kapcsolati hálóval, néha az ellenségem ellensége a barátom taktika érvényesül közöttük. A Földet terraformálták, a háború miatt az anyahajókon tárolt természetátalakító technológia elszabadult, így sok-sok fura természeti képződmény, növény és állat alakult ki, embernek és idegeneknek újabb meglepetéseket okozva. A további háttér és egyebek megismeréséhez Google a barátotok, Wiki a barátnőtök, most pedig vágjunk bele az első dupla epizódba!

1.png

Egy kedves női hang mesél a visszatérő álmairól, egy régi világról, a Votanok érkezése előttiről. Közben azt látjuk, ahogy űrhajók százai lépnek be a Föld légkörébe, miközben a földlakók mit sem sejtve erről, élik boldog, boldogtalan és átlagos napjukat. Egy parkban gyerkőcök játszanak, családok piknikeznek, mikor megremeg a föld, egy fiatal srác lenyűgözve bámulja az érkező csillaghajókat, miközben anyukája rángatja ki az űrhajók bámulásából. 33 évvel később járunk, a csodaszép csillaghajók élettelen és lerobbant űrszemétként keringenek a Föld körül, bolygónk is jelentős átalakuláson ment keresztül. A mesélőnk ebbe csúnya világba született, a népét ezek a hajók pusztították el még bőven az űrszemét létük előtt. Földlakó lennél, drágám? Egy ilyen roncsot látunk lezuhanni, ezzel ugrunk is a terraformált Földre, és egy katonai homokfutót látunk közeledni. A kedves leányzónk nem földlakó, ő az egyik idegen faj (Irathient) képviselője, a faterjával, Nolan-nel az Antarktisz felé hajtanak a jobb élet reményében. Ismerkedjünk meg egy új szóval, sthako, vagyis szar, az életüket leginkább ez jellemzi a legjobban. Nolan lenne az ember kettejük közül, idegen leánykája elég mufurc, apu próbálja vidítani, megígéri neki, hogy nem fog zűrös csajokkal kavarni, ha ez a konok hallgatás oka. A zuhanó űrhajó pont előttük pár mérföldre fog becsapódni, ők pedig szépen kirabolják, lesz pénzük. Leányka hallgat, apu benyom egy Johnny Cash számot, és végre megtörik a jég, vidáman énekelgetni kezdenek.

2.png

Kiscsalád megérkezett a roncshoz, a hajó egy transzport hajó volt, az utasai álmukban haltak meg, a hibernáló kamrákban. Leányzó mond róluk néhány kedves gondolatot, de Apu sürgeti. Eljutnak egy épen maradt berendezéshez, nagyon sokat ér, terragömbnek hívják cuccot, az árából ki tudják fizetni a tartozásukat és az antarktiszi utat, ahol boldog semmittevésként heverészhetnek a tengerparton. Terraformálás előtt a hely jégbirodalom volt, hát most üdülőparadicsom lett, kösz E.T.. Sajnos a zsákmányszerzés nem megy zökkenőmentesen, kint épp kirabolják őket, bent pedig túszul ejtik Leánykát, a túszejtők Leányka fajtársai. Szóvá is teszik neki, miért áll össze egy emberrel. Leányka tűzrőlpattant fehérnép, inkább egy ember, mint a többi sthako. Kitaszigálják őket, a rablókollégák dúlják a kocsit, visznek mindent, ami mozdítható, a fő Irathnak feltűnik Nolan túlzott buzgósága, ahogy lebeszéli őket a kocsiról, így a bandavezér belenézne a férfi táskájába is. Nolan és Leányka harcedzett páros, ügyes csellel kiszabadítják magukat és a közeli erdőbe menekülnek, a futó elveszett, de a táska és az életük is megmaradt.

3.png

Párosunk az életükért fut az erdőben. Sajnos Leányka megsérült, Irisának hívják egyébként, és egy lövés eltalálta. Apu kézben cipeli tovább, legalábbis addig, amíg el nem fárad ő is. Egy kidőlt fatörzs mellé rakja le a lányt, a zsákjából kiszedi a terragömböt és elássa, ám valami közelít feléjük. Egy patkány-pók vagy valami hasonló keveréklény készül megreggelizni belőlük, Nolan leteríti a szuperpisztollyal, ám jön a többi. Néhányat kilő, a lőszer elfogy, már a halál leheletét érzi a bőrén, mikor valaki megmenti, kilövi a maradék dögöt. Egy seriff és két segédje a felmentő sereg és viszik is őket biztonságos helyre. Ez a biztonságos hely a régi St. Louis, csak most már a város eltűnt, csak a híres boltív maradt meg, amúgy mintha a Grand Canyon és egy erdő keresztezése lenne a vidék, a város új neve Defiance. Azért szó-szó, áll még néhány kerület, pluszban az idegen építményekkel. Most épp egy városi ünnepségbe csöppentünk, a szónok a háború végét meséli el, mikor a votan és ember hadsereg letette a fegyvert, és a nyolc faj tiszta lappal kezdett mindent. 15 éve élnek békében, így ennek a megemlékezésére szobrot avatnak. A szónok az új polgármester asszony, megemlékezik az elődjéről, Eloise Hawking Nickolett Riordon nyolc évig volt a város vezetője, bele is betegedett. Illetve két család is szerepet vállalt az ünnepségben, egyik egy idegen Casthitian, a Tarr család, Datak a családfő, tipikus mosolygós zsarnok kinézettel, felesége Stahma, kicsit Cersei Lannisterre emlékeztető vonásokkal, és unott tinifiúk, Alak. A másik klán az indián beütésű Rafe McCawly családfő vezetésével plusz a három gyerkőc, a tini Luke, Quentin és Christie. Feltűnő, hogy a McCawly-klán kapta a nagyobb tapsot, megvan az egyik konflikt. Az örömködés közepette, Christie és Alak egymásra vigyorognak, no, itt a helyi Rómeó és Júlia.

4.png

Ünnepség végeztével jöhet a kaja-pia-buli, Polgárjolán épp az elődjének önti ki a szívét, mennyire nem megy az emberek lelkesítése. Elődje szerint badarság amit mond, van hozzá tehetsége, majd bele jön. Kórházban vagyunk, Nolan felébredt, és az ágyhoz bilincselve próbál alvást színlelni, Irisa tényleg alszik, egy széken meg az őket figyelő seriffsegéd unatkozik. Megjött seriff, aki itt Törvényőr funkcióban fut és a Clancy névre hallgat, Dokitól kér állapotjelentést, (ő az Indogen fajt erősíti és nőies vonásokkal rendelkezik a gumiarc mögött) az ember már rég ébren van, a lánynak meg műtéte lesz. Nem egy szószátyár valaki a jó doktornő. Seriff rászól Tommyra, a helyettesére, Nolan régen a keménykatonák közé tartozhatott, egy bilincs nem fogja megállítani, szedje le róla. Nolan viszont megelőzte, vigyorogva adja oda a levetett bilincset. Bemutatkoznak, Clancy részt vett az űrháborúban egyszerű katonaként, Nolan viszont a különlegeseknél szolgált, az ellenállók híres-hírhedt Kilences egységénél. Yewll doki Irisát kezelné, de a lány felébred és megszerzi az elektropengét. Dokinéni nem szívbajos, rászól a lányra, aki Nolan beleegyezésével visszaadja az eszközt, a férfi nyugodtan mehet a polgármesterhez, mert a lánya már nem akar megölni senkit.

5.png

A Tarr-házaspár épp hazafelé ballag, Datak épp McClawly-t szidja a feleségének, lehet fizetett tapsolókat használt a mocsok ember. A hölgy könnyen leszereli urát, neki kellett volna hamarabb felbérelnie őket, de drága urát is tisztelik. Anyu viszont kicsi fiúkért aggódik, lassan felnő és este szórakozni szeretne. Apa nagyon nem örül a hírnek, a gyerek csak ne szórakozzon, hát hiába prédikál és hiába próbálja minden törvényesnek tűnő eszközzel a családja javát szolgálni? Ilyen törvényes üzletfele rohan felé, lelkesen kiabálja, hogy meghozta az adósságot. Stahma gyorsan elvonja a férfivel tartó gyerekek figyelmét, addig az ura majomkinézetű testőre majdnem eltöri a férfi kezét. Datak meg rászól, lesz szíves nem nyilvánosan elintézni a piszkos kis ügyeiket, majd otthagyja a fajtársat, és feleségének önti ki szívét, neki csak a fia jövője számít. Polgárjolánt Indogen hím asszisztense tájékoztatja az aktuális hírekről, és az új vendég katonai múltjáról. Nolan tárgyalhat Amandával, aki a kötelező udvariasság körök után, rögtön Irisáról kérdez, meglepődik, mikor megtudja, hogy ő Nolan lánya, nem látszik félvérnek. A lány háborús árva, Denverben találta őt, magához vette és felnevelte, nem lesz gond vele. Na persze, békés lány, csak a Dokinénit ölte volna meg. Szemet kéne hunyni felette, mert mennének tovább, de előbb kéne a fegyver, mert az Nolan munkaeszköze. Amanda a bordélyt ajánlja neki, jóképű férfi, sok pénzt keresne ott. Nolan vigyorogva távozik.

6.png

Este van, a helyi Casthi közösségnél még javában tart a buli, Christie és Alak egymással flörtölget. A bulijuknak hamar vége lesz, mert megjön Luke bátyó és verekedni kezd Rómeóval. Szétszedik a verekedőket, Luke feldúltan távozik, Quentin lohol utána, ne akarjon balhét Rómeóval, az apja veszélyes. Luke-ból inkább a fajgyűlölet szól, de hívást kap, mennie kell. Öcsi gyorsan témát vált, Luke egyre gyakrabban tünedezik el, de bratyó nem fogja megmondani hova és miért megy, ám vacsira otthon lesz. Kórházban Irisa indulásra készen van, Dokinéni fizetséget vár, de alkalmi betegei túl csórók, később megadják. Betérnek a helyi bár és bordélyba inni és kitalálni hogy szerezzenek pénzt. A madam, Kenya épp visszautasít egy bamba bányászt, ez egy tisztességes hely, ha megfürdik és átöltözik, talán elviheti egy körre. Nolan vigyorogva, Irisa a szokásos mérges arcával figyeli őket. Kenya a bányász után ráveti magát Nolanre, a férfi pénzt akar keresni, a nő a Gödört ajánlja. A Gödör egy ketrecharcos klub, játék és verekedés egy helyen, az aktuális harcoló párosra fogadást lehet kötni. A fő helyen Datak Tarr figyeli unottan a vendégeit. Nolan a legmagabiztosabb mosolyával veti bele magát a könnyű pénzszerzésbe, de pechje van, mert Datak szabályai értelmében másik ellenfelet kap, egy szépen felpumpált izomaggyal, egy bioemberrel kell küzdenie. Eközben egy majomlény (Sensoth) tart hazafelé a kiskutyájával, mikor verekedés hangjait hallja és egy energiafegyver villanását látja a közeli parkból, majd csend lesz. A kutyája odaszalad, a földön egy holttest fekszik.

7.png

Amanda még dogozik, asszisztense néhány papírt hoz be aláírni, ám feltűnik neki az Indo sántítása, egy régi sportsérülése újult ki. Clancy érkezik a rossz hírekkel, személyesen kell a nőnek intézkedni. Nolan épp agyonvereti magát, Irisa a fogadásokkal törődik, de már kezd türelmetlen lenni a gyermek, apu ennél jobban is tud verekedni. Izomagy ünnepelteti magát, mikor Nolan letérdel elé, és mogyorón vágja a bioembert. Hangos auuuu a nézőtérről, de meg sem kottyan neki, Nolan újra a földön hempereg, Datak Tarr nagy örömére. Nolan taktikát vált, bal farpofán vágja Izomagyat, amitől megmerevedik, mint egy gép, leáll és eldől mint egy zsák krumpli. Új győztest avatunk, Nolan és Irisa bezsebelheti a pénzt, Datak Tarr dühös. Meccs után vigyorogva tervezik a jövőjüket, de a kellemetlenség Datak Tarr képében érkezik. Mivel bioember sorozatgyártásban készül, vagyis van on/off gomb rajta, csak jó helyen kell keresni, vagyis Nolan csalt és itt nem szeretik a csalókat. Kénytelenek visszaadni a nyereményt, Datak nagy kegyesen leszámol pár bankjegyet, egy szobát legalább ki tudnak belőle venni. Nolan szobára is megy, madam Kenyaval tölt el pár kellemes órát. Irány a McCawley-family, vacsorázni készülnek, Luke még nincs itthon. A jó hangulatú dumálgatást Amanda és a törvényőr teszik tönkre, ugrunk a kórházba, Luke fekszik a boncasztalon, testén súlyos sérülésekkel, ami votan fegyvertől származik. Rafe rögtön bosszút esküszik, Quentin vall, látta Luke-ot és Alak Tarrt veszekedni, amiben a "Megöllek!" is elhangzott. Clancy és Rafe versenyezhet, ki találja meg először az ifjú Tarrt.

8.png

Irisa a bárban rajzolgat, pont Alak Tarrt, aki a haverjaival kártyázik. Nolan és Kenya épp végzett, a nő megérte az árát. Betoppan a dühös Rafe a fogdmegjeivel, Alak Tarr bemérve, indulhat a vádaskodás, mikor Nolan kiszagolja a balhét, és falaz a kölyöknek. Úgy csinál, mintha Alak egyik haverja foglalta volna a helyét, és tanúsítja Rafe-nek, hogy végig a sráccal volt. Rafe nem hisz neki, Irisa unott arccal fogja le Rafe egyik emberét, sejtette ő, hogy balhé lesz. Mivel Rafe eleve nem tűri, hogy ismeretlen senkiházik szóljanak a dolgába, folytatná Alak vallatását. De jön a seriff Christievel, a pattanásig feszült helyzetben bevallja, hogy egészen a vacsoráig együtt voltak Rómeóval. Nolan sztorija itt halt el Rafe türelmével együtt, ahogy lenni szokott verekedés tör ki, de egy kósza lövés Clancyt találja el, ő az este egyedüli áldozata. Később a két dühös apa, Amanda és a két tanú, Nolanék előtt pocskondiázza a másikat. Kölcsönös erőfitogtatásképp fegyvert rántanak, de az egymás megölésének megesküdésén kívül semmi sem történik, Datak dühöngve hazamegy. Tommy, főnöke halála miatt ő az új törvényőr és szépen kivizsgálja az ügyet. Rafe-nekTommy nem jó, majd szépen önbiráskodni fog, de Nolan-ről kiderül, hogy kiváló nyomkövető, majd ő segít kibogozni az ügyet. Referenciákat is sorol, csak fizessék meg rendesen a melóért. Rafe meg is fizeti, Amandának két feltétele van, a gyilkos élve kell, hogy bíróság elé vihessék, Irisa pedig biztosítékként megy a fogdába.

9.png

Tarr-házban az esti fürdő zajlik, Datak nagyban gondolkodik, kész legyilkolni a McCawley-klánt, viszont minden sikeres férfi mögött áll egy okos nő. Stahma szerint érdemes kihasználni, hogy a Rómeó és Júlia szeretik egymást, szép házasság lenne, a nászajándék meg a McCawley-bányák lennének. Rafe a bányák tulaja, Quentin is ott dolgozik, veszélyes munka, bármikor történhetnek balesetek. Datak az eszéért is szereti kedves feleségét. Ugorjunk másnap reggelre, a Törvényőrség fogdája, Tommy és Irisa megpróbálnak csevegni, miért azok akik. Tommyt Clancy fedezte fel, a srác rossz úton járt, mikor kapott egy új lehetőséget. Irisát Nolan szedte össze, a férfi megölte a szüleit, amit neki kellett volna megtennie, wow.  Nyomkeresőnk a tetthelyen bizonyíthat, röpke fél perc kell neki és kikövetkezteti mi történt: Luke és a támadója két külön irányból érkezett, vagyis találkozójuk volt. Megsebesítették egymást, a támadó egyik lába megsérült, a kevés vérnyom alapján nem ember volt a támadó, aki már nem is vérzik. Kiokoskodják, hogy egy Indogent kell keresni, hoppá, Amandának eszébe jut az asszisztense, Ben. Indogen és előző este húzta a lábát. Ben a város főkapujához ment, az sztázishálón akar néhány vizsgálatot végezni, hangzik a kamuszöveg, mielőtt lelőné az őrt.

10.png

Az Irathient banda, aki kirabolta Nolanéket, nagyon érdekes vándorlásnak lesz a szemtanúja, robotok (Volge faj, mindenki utálja őket) menetelnek előttük, a banda felderítőit egy Volge gép lövi le. Ben bejutott a háló irányítóközpontjába, ahol egy kis robbanószerkezetet aktivál, mikor Amanda megcsörgeti. Munkahelyi semmiségekről csevegnek, de Ben a legokosabb faj képviselője, rájön, hogy Amanda tud mindent. Amanda épp Nolannel száguld a háló irányába. Ben olyasmit hablatyol, hogy Amanda fusson, a városnak vége és bontja a vonalat. Amanda izzítja Rafe-et és az embereit, ők akkor érnek a hálóhoz, mikor Ben szökni akar onnan, jó kis autós üldözés következik, de Rafe és az emberei megállítják az Indot. Ben még sérültebben zuhan ki a kocsiból, mint korábban, Rafe azonnal elintézné, Nolan inkább kikérdezi. Ben azért ölte meg Luke-ot, mert köpni akart. Nolan felismeri a támadófegyvert, egy votan faj használja ezt, de mikor kimondaná, hogy kik azok, a sztázisháló felrobban. Vagyis Defiance városa védelem nélkül marad a Volge-ok ellen, akik pont feléjük tartanak.

11.png

Vissza a városba, mindenki készülődik, Nolan és Irisa vett egy kocsit, ők távozni fognak. Kenya egy tál szendviccsel érkezik, de ezt nem kedvenc ügyfele fogja megkapni, viszont örülne egy búcsú kamatyolásnak vele. Nolan is, de őt morcos lánya várja. Kenya szendvicsei a polgármesteré és kis csapatáé lesznek. Amanda a beszédén agyal, amit a lakóknak fog mondani, de semmi ötlete nincsen. Kenya szerint pont ez a lényeg, ne egy művi beszéddel álljon eléjük, hanem szívből szóljanak az érvek. Nohát, a polgármester és a madam ilyen jóban vannak? Amandának menni kell, Kenya búcsúzásképp még emlékezteti, hogy büszke arra, hogy a kishúga lehet. Nolan, micsoda véletlen, épp az ajtóban állt, mikor ez a mondat elhangzott, rendesen meglepődött, és úgy néz ki, a mai közös kaland után a nővérke is kéne. Itt az ideje a nagy beszédnek, szegény Amanda alig kezdett bele, a tömeg zúgolódni kezd, a Volge-ok ellen tapasztalt vezető kell, és hasonló szépségek hangzanak el tőlük. Amanda közbeszól és megtartja a szívhez szóló beszédet az összefogásról, közösségről és hasonló szép dolgokról, amik ha megvannak a lakókban, megmenthetik a várost. Bizony megvan a népben, McCawley-ék ott lesznek a védvonalakon, sőt a Tarr-ok is csatlakoznak, és Datak emeli a tétet, aki melléjük áll, annak elengedi minden tartozását. Kedves tőle. Nolan meghallhatta ezeket a szép szavakat, elbizonytalanodott.

12.png

Nolan elgondolkodott a szép szavakon, Irisának nem jelentettek semmit, legalább büszkén halnak meg. Kemény lány. Amanda visszaadja Nolannek a fegyverét, és búcsúznak is. Nolan arca egyre felhősebb, még utoljára végignéz a készülődő embereken és beszáll a futóba. Ezután irány az erdő, oda megy, ahova elásta a terragömböt. Az erdő szélén a megfigyelőállásukból még látják, ahogy a Volge-had egyre csak közelít a város felé, néhány óra és ott lesznek. Nolan lelkiismerete megszólalt, a terragömbbel tudnának segíteni a városon, de Irisa nem akarja, hogy apja újra elszúrja az életüket. Mindig ezt teszi, épp továbblépnének, neki meg jótékonykodnia kell. Ha annyira maradni akar, neki mindegy, ő megy a tengerpartra. Amandáék is a közelítő Volge-okat nézik, mikor meglátják a magányos harcosukat, aki meghozta nekik a megoldást. Yewll doki detonátorrá fogja alakítani a gömböt, a városvédőknek a robbanásig kell feltartóztatniuk a Volge-okat.

13.png

A katonák elfoglalják a lőállásukat a hegygerincen, 10 igen hosszú perc következik, ami alatt Dokinéni beállítja a bombát, mindenki másnak a Volge-okat kell támadni. Utolsó bátorító pillantások, vagy épp dühös, mert Rómeó és Júlia együtt harcol, apu bosszúságára. A Volge had közelít a Völgy felé, támadás indulhat! Sajnos a Dokinéni munkája tönkre megy, eltalálták az állványt, ahol dolgozott, elölről kell kezdenie a kalibrálást. Vagyis nincsen robbanás a 10. perc végén, a véderőnek tovább kell harcolnia. Egyvalaki lerakta a fegyvert és inkább hazafut, Datak Tarr adósa a gyáva stahko. Amanda lőállását kilőtték, Kenya rohan a tesóhoz, aki eszméletlenül terül el a földön. Végre jön a felmentő sereg, Irisa megtalálta az Irathi rablóbandát és a lelkiismeretét, közösen harcolnak a robotlények ellen. Dokinéninek sikerült elkészíteni a bombát, mindenki fedezékbe, nagyot szól a terragömb és letarol minden Volge-ot aki csak az útjába került. A hegygerincen mindenki megkönnyebbülten kiáltozza, hogy nyertek, Irisa és Nolan kibékülnek, Antarktisz még várni fog egy kicsit.

14.png

Másnap, Nolan beteglátogatóba érkezik a kórházba, Amanda már jobban van, sőt már kész lenne dolgozni is. Na persze olyan erőtlen szegény nő, hogy alig tud felkelni, de hát ő a polgármester, Kenya alig tudja vissza fektetni. Yewll dokinéni pont olyan hangon parancsolja őt vissza az ágyba, mintha egy kutyát tanítana meg a "fekszik" parancsra. Sőt, mikor Amanda visszafekszik, úgy is dicséri meg, mintha a kutya megtanulta volna a "fekszik" parancsot. Kenya a búcsúpuszi után lelép, jön a váltás, Nolan csekkolja a beteget és beszámol az estéről. 41 főt vesztettek összesen, de ez a 41 is túl sok. Amanda óriási gesztust tesz Nolannek, nem mintha a férfi akarná, de ő lesz az új Törvényőr. Rómeó és Júlia egy réten jegyzik el egymást, a Tarr szülők tisztes távolból figyelik ezt a szép emberi szokást, ami majd Rafe McCawley bukásához vezet el. Irisa a naplóját írogatja, nem szeret városban élni, túl zsúfolt egy magányos farkas típusnak. Közben az irathi rablóbanda Kenya bárjában érzi jól magát, Rafe a fiát gyászolja, Nolanról kiderül, hogy ő az a St. Louisi gyerek, aki az űrhajókat bámulta a rész elején, a tékozló fiú hazatért. Kicsivel később, egy csendesebb kis kávézóban, Nicky ex-polgármestert látjuk, aki egy Mr. Birch nevű fazonnal szövögeti az összeesküvést. A tervükhöz kapcsolódott Ben árulása, Luke megölése és a Volge támadás. Mindezt egy jobb világ nevében.

15.png

7 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

enzo23 2013.10.30. 17:16:31

Na, végre, még egy hogyvolt amit olvashatok! \o/
Kis hibajavítgatások:
Amit sTHako-nak írtál, az hivatalosan sHTako (nem gáz, én felirattal néztem, és ott is kb 3-féle verzió volt, stahko, meg minden :D), illetve a Casthitian az Castithan (és Casti-nak rövidítik), az Indogen Indogene, a McCawly meg McCawley pontosan. (Meg akkor már az "unott tinifiúk, Alak", ott rövid u a helyes. Bocsi, ezekre allergiás vagyok :))
Az Eloise Lost-referenciáért pluszpont, most esett le hogy miért volt ilyen ismerős Nicky :)
Szóval, hajrá tovább!

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.10.30. 18:48:47

De jó, van róla HV! köszi :)
És ha már régi ismerős arcokat fedezünk fel, említsük meg Polgárjolánt, aki Dexter felesége volt, Kenya pedig a Vámpírnaplók gonosz Isobelje.
Egyelőre nálam egy izmos-combos közepes volt az első rész, vannak benne izgi szálak, de a robotos invázió nem ragadott meg. Várom a folytatást :)

Pácsó Ármándó 2013.10.30. 20:54:20

Irisa nagyon szimpi. A legjobb a vége volt, a Volge támadás.

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.10.30. 21:10:16

@Pácsó Ármándó: Mi volt a jó benne? Komolyan, most nem kötekedésből kérdezem: nekem olyan klisé volt az egész.
Irisa, aranyos meg minden, de tipikus bajkeverős hisztikriszti (egyelőre). Neked való :)

Pácsó Ármándó 2013.10.30. 23:30:07

@aggyistenbiri: Az egy nagy adag sci-fi volt benne. Fegyverek, harc, fiús dolgok.
Irisa meg nem hisztis, hanem egy vagány csajszi! Meg kémia. Nekem való :-)

Gabba 2013.11.02. 20:33:44

Mia Kirshner (Kenya) gyönyörűszépségescsinos és még színésznek is jó, én az L Word-ben láttam először, abban szuper volt.
(Vámpírnaplókat nem néztem.)

bukott madonna két nagy didivel 2013.11.04. 09:31:27

@Gabba: abban is szép volt :), de csak egy vagy két részben szerepelt, ha jól emlékszem, jó volt! Szerintem kezd el nézni, fantasztikus sorozat, mármint a vámpírnaplók.

huh srácok, én végig néztem az első évadot, hát.....
semmit nem találtam benne ami megfogott volna.... ha most leírhatnám amit gondolok... :D, de nem fogom.
süti beállítások módosítása