Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Revolution 1x16 – Szöktetés

2013. október 29. 13:00 - Smokey the bear

Az elmúlt két részben méltatlanul háttérbe szorult Neville őrnagy és kedves családja. Most végre bepótoljuk a hiányt! Remek Neville-Miles jeleneteket vizionálok; remélem igazam is lesz. Pörgős résszel nyitunk: Nora bombákat helyez el egy labor folyosóján, Miles őröket ártalmatlanít, fehér ruhás ember pedig nagyon retteg a zajok hallatán. Nem kell sokáig találgatnia, hogy vajon egy zombi járkál az épületben, vagy a mikulás jött el személyesen, mert nyerő párosunk beront a terembe, elkábítják a jó doktort, és behajítják egy szennyesledobóba, vagy minek is hívják az ilyet. A fehérköpenyest alul egy konténer várja, ami két oldalról Charlie-ban és Jasonben folytatódik. Munka elvégezve, el lehet hagyni a helyszínt. Oszoljanak emberek, nincs itt semmi látnivaló! Mi, hogy robbanás? Én nem láttam semmit, de mondja hangosan kedveském, mert alig hallom!

bumm.png

Miután a csapat totál feltűnésmentesen lelépett a tetthelyről, ugrunk az időben visszafelé két napot, hogy lássuk az előzményeket. Miles egy random, Pete nevű Milícia-katonát hallgat ki. A fickót láthatóan összeverték, de nem törik meg. Pedig Miles helyre kis példabeszédet tart neki arról, hogy nem lehet vele kíméletes, hiszen Monroe sem tenné, ha Miles végre a kezére jutna. Vallomás nincs, sortűz van. Miles előtte csak annyit kérdez a katonától, hogy zsákban, vagy zsák nélkül kíván elhalálozni. Zsák nélkül a felelet. Miles kicsit elvadult mostanában. Charlie is ott van, és nagy hitetlenkedve nézi végig a kivégzést. Tök perverz, én mondom. Hacsak nem az örült diktátorképzőben kíván továbbtanulni, akkor semmi keresnivalója egy ilyen helyen.

execution.png

Miles az alkoholhoz fordul lelki megnyugvásért, de közben folyton a volt nője, Emma meggyilkolására gondol. Hát még ha tudná, hogy a csaj jól megcsalta Bass-szal, és még gyereke is lett tőle! Ez ugyan még egyelőre nem derül ki, de ezzel kb. egyenértékű sokkhatás éri, amikor a georgiai erősítés élén belép az irodájába, a köpönyegét frissen megfordított Neville őrnagy. Miles rögtön fegyvert ránt, de Neville figyelmezteti, hogy ha kedves neki a Georgiától kapott hadi ellátmány, akkor viselkedjen rendesen. Mostantól együtt fognak dolgozni. Miles olyan tekintettel mondja Neville képébe, hogy amint lehetősége van rá, meg fogja ölni, mintha a reggeli időjárás jelentést olvasná fel. Zseniális. Neville nem kevésbé; a miheztartás végett beleiszik Miles bögréjébe. Mellesleg közli, hogy meló van: Monroe megzsarolt egy orvost, hogy antraxot állítson elő neki. Ó drágáim, nem kell az előállítgatni, van egy pár fölös kórokozó nálunk is, a jászladányiak szíves örömest megszabadulnak tőle. (Már megtették, szerencsére.)

partner.png

A csapat elindul hát egy kis időkitöltő mellékküldetésre. Charlie és Nora sík ideg. Egyrészt Neville miatt, másrészt mert nem világos mi is a célja az akciónak. Talán Foster elnök asszonynak azért kell a doki, hogy ő maga is vegyi fegyvert állíthasson elő? Miles nem sokat aggódik ezen, ha ez kell ahhoz, hogy megállítsák Monroe-t, akkor részéről rendben van. Ez egyébként sem demokrácia, a lányok vagy kussolnak, vagy mehetnek haza. Maradnak, naná. Egy gőzhajóval indulnak útnak az akcióra. Neville a parton várja őket. A dráma kedvéért ezúttal Jason is csatlakozott a csipet csapathoz, hogy a hajón jól összetalálkozhasson az apjával. Az őrnagy nincs túlságosan elragadtatva a dologtól. A jelek szerint igazából senki sincs túl virágos kedvében jelenleg.

allhappy.png

Már majdnem el is felejtettem, de Aaron és Rachel úton van a Toronyhoz. A Síkság népének földjén haladnak keresztül, és nem áll túl jól a szénájuk. Már napok óta nem ettek, és ráadásul a helyi öregember sem jó arc, az étel hiánycikk arrafelé, ha nekik adná, a családjától venné el a falatot. Menjenek isten hírével. Közben a hajó fedélzetén Neville családapát játszik, békejobbot nyújt a fiának. Most Jasonön a sor, hogy semmibe vegye az apját, és tegyen néhány keresetlen megjegyzést a fater köpönyegforgatási szokásaira. Neville visszavág: édes fiam, a te lázadó-szimpatizáns hülyeséged miatt kellett szegény anyádnak és nekem az éj leple alatt elmenekülnünk a jól berendezett sznob életünkből, ráadásul Julia majdnem kihűlt a menekülés közben. Nos, lehetne ezzel az érveléssel vitatkozni, de Jasonnél megteszi a hatását, szemlesütve eloldalog.

dadandson.png

Feszültségoldásképpen kapunk egy semmit mondó párbeszédet Monroe és Randall között. Randall kérdőre vonja az elnököt, hogy valóban szükség van-e vegyi fegyverre, vagy ez is csak egy újabb módja, hogy keresztbe tegyen Milesnak. Ez a név Monroe-nál mély sebeket tép fel. Lelkieket persze, és nem azt a golyó ütötte lyukat, amit az előző rész óta még mindig ápolnak. (Miles lábát ugyanakkor lőtték meg, és tessék, ő már javában kommandózik.) Jól helyre teszi Randallt, ő csak egy IT-s, ha nem fogja vissza magát, Monroe isten bizony átharapja a tokát. Ja, persze, ahhoz lábra is kéne tudni állni, öcsém! –teszem hozzá halkan.

Monroe.png

Mileszék megérkeznek az úti céljukhoz, és lezavarják az akciót. Neville nélkül, mert ez nem az ő stílusa. Megkapjuk az első jelenet rövidített változatát. Doki begyűjtve, hurrá! Még a felénél sem vagyunk a résznek, rosszat sejtek. Közben az Aaron és Rachel duóra besötétedett, de még mindig úton vannak. Nem sokáig, ugyanis elkapja őket a rosszarc öreg. Azért jött utánuk, mert kaját loptak tőle. Aaron kénytelen visszaadni neki a csomagot. Mégis mi a fenére vártak eddig, miért nem ették meg azonnal? Az öreg nem adja fel ilyen könnyen, ledobja a magával hozott fáklyát az út közepére, hogy jobban lásson kivégezni a párost. Aaron –a változatosság kedvéért tátott szájjal –hüledezik: egy kicsit nem túl durva ez a büntetés? Farkastörvények uralkodnak – mondja az öreg, de lelőni már nem tudja őket, mert Rachel előkapja a Milestól kapott fegyvert, és végez vele. A lövés hangját az öreg közelben lévő hozzátartozói is meghallották, és üldözőbe veszik Aaronéket. Hőseink tehát menekülnek, de ahogy az már csak lenni szokott ilyen helyzetekben, Rachel megbotlik, és egy nagy reccsenéssel eltöri a lábát. Aaron csak annyit tud kinyögni, hogy minden rendben. Eszénél van ez, de most komolyan? Az üldözőik lóháton eredtek a nyomukba, sötét van, és Rachelnek nyílt lábszártörése van. Igen, valóban minden a legnagyobb rendben!

injury.png

Vissza a hajóra. Neville szerelmet vall Milesnak. Na jó nem, csak annyit mond neki, hogy a sok idióta fiatal katona után, akikkel dolga volt mostanában igazi felüdülés végre egy profival dolgozni. Nincs idő több édelgésre, mert a doki felébredt, és hív a kötelesség. A fickó szabadkozik, hogy ő csak azért tett mindent, mert Monroe elraboltatta a családját, és most biztos meg is öleti őket. Neville biztosítja róla, hogy ez nem így lesz. Legalábbis egyelőre, mivel az akció közben az őrnagy is hősöset játszott, a doki családja most már az ő kezében van, és ez addig így is lesz, amíg a jó doktor le nem szállítja a bacikat Foster elnök asszonynak. Charlie elszörnyed e nagy gazság hallatán. Nora is, és menten meg is fenyegeti Miles-t, hogy otthagyja, mert ez már neki is sok. Persze hidegvérrel kivégeztetni a foglyot az OK, de az emberrablás, és zsarolás az már TÉNYLEG túlzás. Milest is láthatólag nagyon meghatotta a sok szemrehányás.

interested.png

Aaron egy mentőkocsiig cipelte Rachelt, és megpróbálja ellátni. A nő könyörög neki, hogy hagyja ott, menjen inkább a Toronyba, az sokkal fontosabb, és egyedül talán még van esélye. Ha a feleségét magára tudta hagyni, akkor igazán nem eshet nehezére ugyanezt megtenni vele is. Ja, mert az is milyen jó döntés volt; a csaj férjhez ment, és most mástól van gyereke. Aaron is valószínűleg erre jutott, mert bevágja a durcát és juszt sem mozdul. Rachel azzal győzködi, hogy fordított helyzetben ő biztos magára hagyná. A nő lövöldözős előéletét ismerve, az tuti, hogy igazat mond. A helyzet komolyságát jelzi, hogy Aaronnak most még a trade mark tátott szájra sem futja.

dontleave.png

A hajón Charlie barátkozik a fogollyal, a lelkizésre azonban nem sok idő jut, ugyanis feltűnik egy járőr hajó. Miles és Nora a fedélzeten marad, ami tök logikus, hisz nagyjából mindenki őket keresi a Köztársaságban, nyilván nem fog feltűnni, ahogy ott matatnak a hálók között. Neville, Charlie és a doki egy hajó aljában bujkálnak. Neville pisztollyal sakkban tartja a foglyot, ha lebuknak, inkább megöli, mintsem Monroé legyen. Charlie is pisztolyt ránt, csak ő az őrnagyra. Lesz még ennek böjtje tubicám, csak jussatok ki a fedezékből. A katonák dolgavégezetlenül távoznak a fedélzetről, de még utoljára egy sanda pillantást vetnek Milesra. Na, mit mondtam. Nevillék kiszabadulnak a rejtekhelyről, és az őrnagy menten lekever egy jókora pofont Charlie-nak. Így legyen ötösöm a lottón! Miles is érkezik, és falhoz vágja az őrnagyot. Még egy ilyen, és nem áll jót magáért. De jól szórakoznak ezek ott a hajón!

stop.png

Az síkságon közben az üldözők meglelik a mentőautót, és a kiszűrődő zaj hatására rögtön támadó állásba váltanak. Úgy tűnik, mintha Aaron megfogadta volna Rachel tanácsát, mert a nő egyedül van a kocsiban és addig lövöldözik, amíg ki nem fogy a tár. A két fickó benyit hozzá, és már épp rátámadna, amikor feltűnik Aaron, és Rachellel közösen megölik az üldözőket. Öröm és bódottsá’. Miles ma igencsak felszállt a szopórollerre, mert most Charlie érkezik hozzá, hogy lekapja a tíz körméről azért, amiket ez elmúlt napokban tett. A legnagyobb problémája persze neki sem az emberölés/öletés, hanem hogy sakkban tartja a doki családját, mint tette az egykoron Monroe is Danny-vel. Miles azzal érvel, hogy nincs más választása, és különben is háborúban megesik az ilyesmi, de Charlie szerint háborút nem így szokás nyerni. Hanem mivel? - kérdezi meglehetősen naiv unokahúgát Miles. Monroe nem válogat az eszközökben, ezért ők sem tehetik, nézze csak meg mit tett a családjukkal és az ő…Emmájával. Hm, lehet, hogy tud valamit kettőjükről? A doki pedig fogoly marad, ha tetszik Charlie-nak, ha nem. Hát nagyon úgy fest, hogy nem, mert a csaj, alig hogy elhagyja Miles kabinját, visszafordul, és rálakatolja az ajtót. Neville érkezne Miles segítségére, de őt meg a másik idióta, Jason elkábítja. Hogy még tovább tetézzék a bajt, puskát vesznek magukhoz, és Nora hathatós támogatásával lefegyverzik a legénységet is.

locked.png

A doki családját szállító hajó kétfős legénysége észreveszi Nevillék hajóját, és feltűnik nekik, hogy senki sincs a fedélzeten. Átugranak megnézni, de Charlie „Wonderwoman” Matheson és Jason „Boyband” Neville őket is lefegyverzik. Azaz csak fegyvert fognak rájuk, mert a másik kettőnél láthatóan nincs semmi támadóeszköz. A családegyesítés sikerült. Kíváncsi vagyok mi lesz a Matheson és a Neville családdal, elvégre Miles és az őrnagy csak nem maradhat örökké a hajó aljában. És lőn; Neville kiszabadítja magát a fogságból, és véget vet a gyereknapnak. Neville mélységesen csalódott a fiában, aki az apja szeme közé vágja, hogy gyűlöli. Az őrnagy jól pofán vágja. Régen érett már ez a dolog azt hiszem, a Jasont játszó színész bamba tekintete amúgy is verésért kiált. Most Charlie-n a sor, az őrnagy a fejéhez fogja a fegyvert. Meghúznia már nem lesz alkalma, mert Miles pont jó pillanatban szabadul a kabinjából, és leüti az őrnagyot, aki erre kiadja a parancsot a hajó parancsnokának, hogy lőjön halomra mindenkit.

shootem.png

Szimpatikus hőseink persze nem lesznek a vérengzés áldozatai, legalábbis nem a georgiai katonák által, mivel –és magam sem hiszem, amit látok- ezek az IQ harcosok pont egy Milícia őrbódé közelében álltak le arcoskodni, de legalábbis lőtávolon belül vannak. Most látom, hogy nem hogy közel, de egyenesen a part mellett áll a hajójuk! Hogy kerültek oda, hiszen eddig egy elhagyatott folyórészen voltak. Gyors a sodrás? Nagyon remélem, mert különben nagy öngól az írók és a rendező részéről. A nagy tűzharcban apró közjáték, hogy Neville az ellenség helyett inkább a kisebbik hajón menekülni próbáló fiát és Milest lőné agyon inkább.

soclose.png

Miles és IQ bajnok csapata tehát magára hagyták, egymagára Neville-t, és ha még eddig nem kaptunk agyfaszt a mai rész hülyeségei láttán, akkor majd most. Charlie békülést kezdeményez, és köszöni nagybátyjának, hogy megmentette az életét. Miles erre nem egy hatalmas nyaklevessel válaszol, ha nem egy köszönömmel. Én meg csak a falat kaparom; ember, ez a csaj folyamatosan nyíg, bezár a kabinodba, és a remek szöktetési terve miatt majdnem kinyírtak az imént! Á, mindegy, hagyjuk! Szerencsénkre Neville mégiscsak túlélte a tűzharcot, és két nap múlva kissé feldúltan beront Miles irodájába. A legelső találkozásukhoz képest most Miles van fölényben. Mosolyogva közli az őrnaggyal, hogy sokkal okosabb, mint ő, és a jó dokit, meg a családját futni hagyta, és hiába is próbálkozik azzal az őrnagy, hogy megfosztja Milest a georgiai haderőtől, mint ígérte a rész elején. Foster elnök asszonynak ugyanis csak a győzelem számít, és amíg Miles szállítja neki, addig Neville érzékeny lelkivilága senkit sem fog érdekelni. Miles ezzel visszavonul a szobájába, hogy kedvenc hobbijával, az ivással foglalatoskodjon. De nem lesz nyugta, mert váratlanul Nora jelenik meg egy szál fehérneműben. Azért az vicces lehetett, amikor így végigvonult a táboron. Miles végre egy kis szexhez jut. Jó neki.

Nora1.pngNora2.png

A végére még kapunk egy felejthető és egy paráztatós jelenetet. Az előbbiben Rachel odaadja a titkos könyvet Aaronnak. A 74. oldalon egy Aaronról szóló cikk látható. A geek elcsodálkozik, mi köze van neki ehhez az egészhez? A másikban Grace-nek végre sikerült megjavítania a liftet a Toronyban. Az őre megbilincseli, és egymaga indul felfedező útra. Jobban tenné, ha várna a főnökére, mert csak a 7. szintig jut. A lift kamerájának képe elsötétül, és csak egy nagy ordítás hallatszik. Aztán a lift ismét elindul, ezúttal felfelé. A kívülről véres liftajtó kinyílik, de egyelőre csak Grace rémült fejét mutatják. Bármi is van odalent, az nem túl barátságos.

Címkék: Revolution
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása