Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Falling Skies 2x02 - Shall We Gather At The River

2013. október 24. 13:00 - Szencsike

Drága Tomunk visszatért a Másodikhoz az idegeneknél töltött hónapok után, újra harcképes, Weaver így visszakapta a lelkiismeretét, Dokinéni pedig a szívszerelmét. Viharos éjszakával kezdünk, a sátort tépi a szél, de Tom békésen alszik még akkor is, mikor a bejáratnál felbukkan egy Fürge. Odasettenkedik az alvó Tomhoz és fojtogatni kezdi. A Fürge a mi Vöröskénk, Tom felriad, hála az égnek ez csak egy álom volt. Főcím.

1.png

Tom kivizsgáláson van Dokinéninél, beépített szerkezetet keresnek, ami ha beindulna, Tom fellázadhat a Második ellen, de semmi fizikai eltérés. Mi van, ha az elméjét manipulálták? Anne bízik a férfiban, hogy elég erős akarata van, ha már önszántából felment vendégeskedni hozzájuk. Ez biztos van, de a bűntudat nagyobb, mert a srácait magára hagyta. Dokinéni anyjuk helyett anyjuk volt, bár ő maga elég nehéz időszakon ment keresztül. Sok jó embert vesztett el, akiknek a képe kint van a falán, hogy emlékezzen rájuk. Tom megszemléli a képes veszteséglistát, még nem tudjuk meg mi történt Scott bácsiékkal, Fürgeagyú Rick egyszerűen eltűnt, de nyugi, Ben élharcosa lett az egységnek, ő nem fog elmenni. Igaz, a hátán a kérgesedés még mindig terjed, de eszközök hiányában lehetetlen kideríteni milyen a valós állapota.

2.png

Felderítőink egy hidat vizsgálnak, különleges híd ez, mert azon kevesek egyike, amelyik épségben maradtak. Jó, a szerkezet az instabil valamennyire, de a konvoj még átjuthat rajta. Ben még mindig emészti magát a történtek miatt, Jimmyfiú próbálja csökkenteni a nyomást rajta, kevés sikerrel. Esemény van, egy támadóhajó közelít feléjük, Dai-nak sikerül leszedni, de a zuhanó törmelékek tönkreteszik a hidat, egy lyuk tátong a közepén. A táborban Morcos tart beszámolót, mi történt, mialatt Tom nem volt: a bostoni támadás után az idegenek bosszút esküdtek ellenük, Fitchburgnél volt egy ütközet, majdnem száz embert vesztettek, de Ben talált egy gyenge pontot, amit támadni tudtak. Azóta a Második a Wanted-lista élén áll, a csapat beszorult a Housatonic-folyó egy partszakaszára, pont két közelítő idegen raj közé. Át kell jutni a folyón, különben kereszttűzben találják magukat. Tom a fiain mélázik, Morcos biztosítja őt, hogy Hal és Ben jó katonák, de Tom az ő igazi lelkiismerete, térjen vissza a szolgálatba. Tom szeretne, de nem bízik saját magában, a parancsnok is lehetne óvatosabb. Ezt majd ő eldönti kiben bízik, de Tom a bizalom listája élén áll, vissza a csatasorba.

3.png

Orvosi vészhelyzet van, Pope keze bibis lett a szerelés közben, Lourdes tisztogatja a sebét, de bandavezér pletyizni akar. A töritanár még nem mesélt semmit az idegenek vendéglátási kultúrájáról? Mire ez a gondolatmenete véget ér, a lány végzett és szóra sem méltatva őt lelép. Felderítők visszatérnek, Halnek kell közölnie a rossz hírt. Weaver és az elit egység már szemlélik a hidat, Rasztasrácnak (Jamil-nak hívják) lenne egy terve, de könnyen kiszúrhatják a javítóbrigádot. Az egy helyben toporgás is kockázatos, kb. két nap és megtalálják őket. Van egy csónak, de túl sok idő átvinni ennyi embert, a kocsik maradnának, a felszerelést is szelektálni kéne, ez is kilőve. Marad a lyuk befoltozása, egy éjszaka alatt megvannak. Ellenőrizni kéne még a másik oldalt, Hal önként jelentkezik Hal&Maggie nevében, de Ben vétóz, jobb erőben van, az úszás menni fog neki, Jimmyfiúval közösen végzik el a feladatot. Tom hiszi is, nem is micsoda szuperfia van, de kénytelen elfogadni a döntést.

4.png

A táborban Hal Bent dicséri, a tüskék felturbózták a srácot, a képességei sokkal jobbak lettek. Apu örül, hogy a srácai hasznos tagjai lettek a csapatnak, Hal egy közös vacsit javasol az ünneplésre. Apu egy szívességet kér a fiától, ezt a beszélgetést kint Matty is hallja: mivel Tomnak sok minden kiesett a három hónapból, Hal dolga hogy figyelje, ha bármi hülyeséget tenne állítsa meg. Bármi áron. Halnek a bármi áron variáció nem opció, mire Tom nekiront, tegye azt, amit mond, különben… Nem lesz különben, mert Tom szeme vérezni kezd és összeesik, rángatózik. Tom Anne kezei között van, Hal és Matty odakint aggódik érte. Aput kemény fából faragták, nem lesz semmi baja és ő sem tesz kárt senkiben. Elég undi jelenetek következnek, Tom szemét vizsgálják, valami mozog benne, egy apró fekete parazita szerűség. Dokinéni finomkodna, de Tom makas fajta, ha kell kiszedi ő maga, de Lourdes és Weaver lefogják a beteget, és Dokinéni kiszedi a sebészollóval a mozgó izét, ami már félig kint van Tom szeméből. Tom ordít, mikor jön ki belőle az izé, a szeme vérzik, az pedig egy fémes parazita, ami az üvegben egy apró golyóvá gömbölyödött.

5.png

A vízi felderítőink a jeleket beszélik meg, Jimmyfiú átadja az iránytűjét, Ben mehet úszni, ő szemlézi a másik oldalt. Táborban Dokinéni, Tom, Weaver és Rasztasrác a parazita sorsáról dönt: nyomkövető nem lehet, mert akkor már mindenki halott lenne, de az izének élnie sem kellene, mert veszélyes lehet. Tom kockázatosnak ítéli a helyzetet, mi van, ha van még benne ilyen? Kötözzék meg legalább, addig amíg át nem jutnak a hídon. Morcos a busz egyik kapaszkodójához köti ki Tomot. Ben eközben a túlparti erdőt járja, minden tiszta, megvan a lezuhant gép roncsa, ott érzékeli a rádiófrekvenciás jeleket, tehát van túlélő. Egy gyors fénykép után a lényt, ami egy sokcsápos valami, Ben agyonüti. Pár méterrel arrébb egy idegen-gyülihelyet lát, egy landolótornyot Mechák védenek. Másnap reggel, a legkisebb fiú durcizik, nem akarja látni az apját. Pope viszont nagyon is látni akarja a tanárt, szíve szerint már rég golyót küldött volna a fejébe. Ő fog mindjárt kapni hármat is, Hal, Weaver és Anthony lőnék le őt, ha Tomot bántja.

6.png

Tom első látogatója Ben lesz, a srác egy kis útmutató ad apunak, hogyan küzdje le, ha irányítani akarnák. Neki a gyűlölet segített, ezzel kel, ezzel fekszik, minél jobban gyűlöli őket, annál könnyebb kint tartani a fejéből a dögöket. Ez lendíti át azon is, hogy szörny lett belőle, leveszi a pólóját és megmutatja a hátát. A kérgesedés már egész nagy területet beborít a csavarok körül, nem túl szép látvány. Tom sem tud erre mit mondani, de megígéri, hogy gyűlöletből lesz elég, de az ő mozgatórugója a családja iránti szeretet. Na, erre Ben nem tud mit mondani, inkább távozik. Parancsnoknál van mitting, a fotókat előhívták, Rasztasrác szerint a lény biomechanikus motor, és további tanulmányozásra elhozna még néhány alkatrészt. Viheti, ha akarja, de előbb átjutnak a hídon, és a légibázist is megsemmisítik. Hal csapata fogja végezni a megsemmisítő csapást, Anthony Pope-pal és a Vandálok nevű elitkommandóval marad a Második hátát védeni, ha támadás lenne. Weaverék minél hamarabb átjutnak a hídon, utána felrobbantják, szóval a Vandálok siessenek. Mindkét kommandós egység előkészül, Hal&Maggie a Fürgék nemi életét beszéli ki, Lourdes Rasztasráccal nevetgél, a civilek indulásra készek. Mattynek jut a dicsőség, hogy apuval együtt utazzon, de a kölyök szó nélkül sétál a busz végébe. Közben a kis izé kivágta magát az üvegből és megszökik.

7.png

Beesteledett, Hal&Maggie, Ben, Dai megérkeztek a túlpartra, mehetnek robbantani, a Második már a hídnál várakozik. Rasztasrácék az utolsó simításokat végzik a lyukon, stabilnak tűnik a foltozás, lehet indítani a motorokat. A robbantócsapat megérkezett a bázishoz, a hídon minden simán zajlik, már a robbanótölteteket szerelik fel, ha mindenki átment, a hídnak vége. Dokinéniék készülődnek, fent Tom próbál meg lelkizni a gyermekével, sosem bántaná őt. Halék lőtávolban vannak a bázistól, Popék a túlparton már harcban állnak, sietniük kell, minél hamarabb ki kell lőni az építményt. A hídon két közelítő repülő miatt lesz pánik, közben Dai kilőtte az épületet, nem sugároz már semmilyen radarjelet, a két repülő letér a röppályáról és a központi bázisukra mennek vissza. Pánik egy időre elhárítva, a Vandálok a hídon vannak, igaz mögöttük szép kis Fürge, Mecha csapat verődött össze. Mivel lenne probléma, ha nem az orvosi busszal, ez egyik hátsó kerék lyukra futott és beragadt, az első Mecha megérkezett, védeni kell a buszt és a hidat. Tom Matty-t győzte meg, hogy szabadítsa ki, Weaver összeszedett néhány embert, akivel a buszt emelik vissza a rámpára. Tom kiszabadult és beszáll a hídvédők közé, Matty fia segít néhány valóban életmentő lövéssel, náluk így megy a bocsánatkérés, de Matty-nek menekülnie kell, hogy apu nyugodt lélekkel harcoljon tovább. Az elhanyagolható veszteséget jelentő mellékszereplőket kilövik, Tom életben marad, a busz tovább mehet, de Tom még marad, hisz több és több idegen jön. Weaver visszaparancsolja őt, leadja az utolsó lövéseket, majd rohanni kezd. A dögök és a robotok jönnek, Tom már majdnem átért, sőt ő kiabálja, hogy robbantsanak, mikor Pope kiveszi Rasztasrác kezéből a detonátort és felrobbantja a hidat. A Mason-klán sokkos, de menni kell tovább.

8.png

Morcos most tényleg morcos, félrehívja Halt és megígéri, hogyha biztos helyre érnek, keresni fogják Tomot. A veszteség három autó, az élelem egy része, és hat kiváló katona. Maggie visszajött egy felderítésről, pár mérföldnyire van egy reptér, ott meghúzhatják magukat. Hal a kistesót vigasztalja, Matty-t a bántudat gyötri, hogy olyan otrombán bánt az apjával, mert félt tőle. Hal szerint Apu megértette mit érez, ám Pope pont ezt a meghitt pillanatot választja ki, hogy bizonyítsa, van egy kis lelke. Mond néhány kedves szót Tom önfeláldozásáról, de Hal inkább dühében behúz neki egyet. Hal nagyban szidalmazza Pope-ot, mikor a vízből felbukkan valaki, Ben már lövésre készen áll, de Apu időben szól, Ben leteheti a fegyvert és az örege nyakába ugorhat. Pope arcán a csalódottsággal vegyes döbbenet tűnik fel, de mindenki örül a harcos másodszori visszatérésének, csak ő kesereg. Weaver indulást vezényel, elég volt az ünneplésből. Lourdes a buszon veszi észre, hogy az izé eltűnt. Alig néhány tíz méterre az ezredtől, az erdőben bujkál egy Fürge, a csapatot figyeli. A kis izé hozzá repült vissza. A Fürge a mi Vöröskénk.

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása