Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Egyszer volt 02x09 - Queen of Hearts

2013. október 24. 11:00 - mysisterstheslayer

Bársonyköpenyes-csuklyás alak vonul fel a csigalépcsőn ételhordóval a kezében. Ha valakinek nem lenne gyanús a brummogó hang és a számtalan ezüstgyűrű, a rövid csihi-puhiban megbizonyosodhat róla, hogy Selyma Kapitányunk van bevetésen. Ezúttal Barnabella cellájába ront be, mint jóbarát. Eloldozza és közli, hogy a lány édesapját fenyegeti Rumpelt, és muszáj megtudnia mindent a titkos fegyverről, amivel a szóbeszéd szerint a varázsló legyőzhető. Barnabella persze kineveti az aggodalmat, titkos fegyverről meg sose hallott. Ezen a ponton Hook konkrétan leüti, és mintha fel is akarná hasítani a számára haszontalan lányt, amikor Regina leszedi a kampóját és kis száj-szkanderezés után meghívja egy italra.

vlcsnap-2013-10-21-01h11m39s203.png

Számomra nehezen beépíthető, hogy Hook ilyen agresszív volt, és az is, hogy lazán megiszik olyan italt, amit a Gonosz Királynő ad. Mindenesetre rövid bájolgás után Regina elmondja a sakkjátszma lényegét: mindenkit át fog átkozni egy varázslat nélküli világba, ott az erőtlen Rumpelstiltskin legyőzhető lesz, és ezért cserébe csak egy orrgyilkosságot kér a kalóztól: az anyját nem szeretné magával vinni.

Storybrooke, zálogház. Mivel David még mindig nem ébredt fel, Gold és Regina latolgatja az esélyeket. Ez főleg abból áll, hogy Gold beijeszti azzal, hogy nem biztos, hogy a tintáról szóló üzenet átjutott, és ha a dimenziókapu valóban megnyílik, akkor nagy valószínűséggel inkább Coramami fog megjelenni rajta. Gold szerint meg kell találni az átjárót és varázslattal leblokkolni, hogy aki átjön rajta, biztosan meghaljon. Regina ellenkezik, hiszen Mary Margaret és Emma is lehetnek azok a dimenzió-utasok, de a Zálogos felvilágosítja, hogy ez mindössze megerősíti a nyerő döntést, hiszen ha nem a közös ellenség, az anyja pusztul el, akkor az anyai riválisok fognak eltűnni a képletből, miközben nem is hibáztatható majd ezért. Hát igen, Rumpi nem ma kezdte.

vlcsnap-2013-10-21-01h24m49s190.pngvlcsnap-2013-10-21-01h25m29s76.png

A hölgyek megérkeztek Rumpeltstiltskin cellájába. Hamar előkerül egy tekercs, amit a varázsló teleírt az „Emma" szóval. A címzett ránéz a vibráló írásra és mintha hipnotizálná az üzenet egy pillanatra.

Henri mese-felolvasást tart Nagypapinak. Regina jön megnyugtatni és megkérni, hogy maradjon nyugton, mert ő és Gold elmennek portált előkészíteni a család visszatéréséhez. Henri boldogan elhiszi, hogy a pótanyukája segíteni akar. Regina és Gold a tárnába sétál le és egy rég halott tündér varázspálcájába gyűjtik a tündérpor-kristályok erejét.

vlcsnap-2013-10-21-01h41m14s49.png

Regina kastélyában közben Hook visszakapja a kampóját, átitatva varázslattal, hogy egyetlen szívet ki tudjon tépni. ÁHÁ! mondtam én, hogy Hook magától képtelen ilyen bűbájra. Az nyilván nem kérdés, hogy Cora szívét úgysem tudta kitépni, de haladjunk szépen a történettel, ha már leforgatták, ugyebár. Regina elmagyarázza a kalappal történő dimenzió-ugrálás szabályait, és bemutatja Claude-ot, a legyilkolt katonát, aki majd hozzásegíti, hogy Cora holttestével együtt jusson vissza. De sajnálom, hogy nem a Kócos Srác a sofőr ezen az úton.

vlcsnap-2013-10-21-01h48m37s119.png

Sitty-sutty, már át is pattantunk Csodaországba, Hook elfogva a Szív Királynő színe előtt, privát audiencia, ahol Cora gratulál a Kalóz elmés becenevéhez. Hook udvariasan úgy tesz, mint aki még sosem hallotta ezt a viccet, és a zsebébe nyúlkál valami nyakláncért. Lehet, hogy csak az én Hold-állásom ferde ma, vagy csak mélán unatkozok, de mintha sokszor kerülne kameratérbe a kapitány feszes bőrnacija. Lényegtelen, Cora ismervén a kalapozás szabályait, megkérdezi, hogy kit tervezett magával vinni a visszaútra. Hook válaszként szépen belenyúl Cora mellkasába, aztán ritka buta arcot vág, amikor nem talál ott semmit. A Szív Királynő maga nyilván nem olyan ostoba, hogy ugyanott tartsa a szívét, mint bárki más, világosítja fel Cora a férfit, majd szakszerűen bezúzza a mellkasát és kikérdezi, ki küldte ide gyilkolni. Láthatóan rosszul esik neki, hogy a válasz: Regina.

vlcsnap-2013-10-21-02h29m49s9.png

A cellában a lányok megtalálják az üres tintásüveget. Ekkor Aurora lezárja a rácsot és megjelenik Cora és Hook. Cora átvarázsolja a saját kezébe az iránytűt és elárulja, hogy Aurora kitépett szívén keresztül győzte le őket. Emma utolsó kétségbeesésében Hookot szólítja meg, de a férfi igazán sértődöttnek tűnik a paszulyszáras otthagyás miatt. Emma szerint ő is ugyanígy cselekedett volna vele, bár Hook nagyon komoly arccal tagadja ezt. Előveszi a babszem-emlékmedált és elmondja, hogy ez a szuvenír a szimbóluma egy olyan dolognak, ami régen csupa varázslatos lehetőség és remény volt, de mostanra kiszáradt és kiüresedett és haszontalan lett... akár csak Emma. És hogy végzett a lánnyal. Ez a beszólás-monológ láthatólag nagyon nem tetszik Emmának, bennem meg azt erősíti meg, hogy tényleg otthagyta volna Emmát a paszulyon.

vlcsnap-2013-10-21-02h01m51s97.png

A törpék felfedezik a kristálylopást, és jelentik Mesemondó Henrinek.

A bajnok csapat kókadozik a cellában. Unaloműzőként megint azon versenyeznek, hogy ki a hibás. Kivéve Hófehérkét, aki Henrihez hasonlóan a jó győzelmében hisz, és állítja, hogy az optimizmus családi vonás. Emma szerint az ő generációjából ez pont hiányzik. Hehehe. Azt is elég jól meglátja, hogy ő csak azért megmentő, mert Gold így tervezte meg az egészet, ő csak egy sakkfigura a táblán.

Cora és Hook lesétáltak a_Híres Kiszáradt Varázstóhoz. A víz hiányát a szemfüles Kapitány rögtön szóvá teszi, Cora pedig Lánc Előd hiányában varázslattal lyukat üt a mederbe, és felfröcsög a vízi-portál.

vlcsnap-2013-10-21-02h29m16s175.png

Vissza is pörgetünk nagy barátságuk első emlékképéhez, a palotabeli szív-facsargatáshoz. Hook megúszta akkor, mégpedig azért, hogy Cora elég közel kerülhessen a lányához ahhoz, hogy kitéphesse a szívét. Cserébe azt az ígéretet kapta, az átok alatt megőrizheti az emlékezetét, hogy meg tudja ölni ősellenségét.

Máris Regina udvarában járunk, Cora a szarkofágban, végső búcsú vörös rózsával. Meg se kérdezem, miért nem nézi meg a kitépett szívet, vagy valami egyéb bizonyítékot. Kicsit sírósan azt mondja, a szeretet gyengeség, és Cora az ő gyenge pontja, mert szereti őt. Én valahogy ebben sosem voltam annyira biztos, de hát, itt van, el kell hinni. Annyira mindenképp jó volt, hogy Cora így nem tépi ki a szívét, mint ahogy tervezte.

Cora és Hook felkészül az átokra: a boszorkány egy kupolát varázsol kettejük köré, amit nem ér a lila varázsfüst. Cora azt is elmagyarázza a Kapitánynak, hogy az átok 28 év múlva megtörik, de ez az idő csak pár percnek fog tűnni számunkra. Ha az átok eloszlik a megmentő által, Regina mindent elveszít majd, és akkor szüksége lesz az édesanyjára – ekkor kell majd a másik dimenzióba átlépniük.

Odaát a másik dimenzióban Gold a kúthoz vezeti Reginát, hogy lezárják azt Cora elől. Regina még mindig úgy gondolja, hogy Hófehérkének és Emmának van esélye előbb átjutni, de a félelme erősebb.

vlcsnap-2013-10-21-21h42m49s249.png

Szerencsére ekkor MM a cellában felidézi magában, hogy megleste gyermekként, ahogy Cora a varázskönyvét használta: kileheli a tintát a pergamenről, így lyukat ütve a rácson. Ez volt a varázstinta. Eszem megáll, ez a tinta mit csinált volna Corával, direkt konfrontáció esetén? Gyöngykoszorú bölcsnek bizonyul, lekötözteti magát, hogy Cora nehogy kárt tegyen a csapatban a kitépett szívén keresztül.

Hook beszórja a hamut a vízbe, felpörög a portál.

Az erdőben Gold zöld villámmal zárja a kutat.

Pont mikor Cora és Hook kézenfogva beugranának az örvénybe, Hófehérke kinyílvesszőzi a kezükből az iránytűt. Indul a balhé. Hook Emmával csetepatézik az iránytűért, és közben nemes gesztusként és újabb ciki beszólással megmenti a szívet tartalmazó erszényt - ezzel Mulya el is tűnik a csatából. További fájdalmas poénok közepedte Emma megszerzi az iránytűt és konkrétan kiüti a Kapitányt. Eddig minden jó.

vlcsnap-2013-10-21-21h43m23s66.png

Odahaza a kútnál Henri és csapata jelenik meg. A kisfiú nagyon csalódott, Regina pedig próbálja megérttetni vele a félelmeit Corát illetően.

Cora a végső leszámolásra készül: Hófehérke szívét akarja kitépni. Emma utolsó pillanatban közéjük ugrik, Cora az ő mellkasába nyúl, és kineveti, mondván a szeretet gyengeség. A tapasztalat viszont azonnal megcáfolja, a szeretet az erő, ami nem engedi Emmát bántani és ellöki a boszorkányt. MM és Hófehérke megfogják az iránytűt és beugranak a vízi-portálba, mint Thelma és Louise.

Henri végső összecsapása Reginával: majdnem belemászik a kútba, de végül csak addig beszél neki a bizalomról és a változásról, míg Regina odalép és felnyitja a kutat, láthatóan óriási erőkifejtéssel. Valamiért mindenki azt gondolja, hogy minden becsődölt, amikor megjelenik Emma és MM a kút káváján kapaszkodva. Nagy az öröm. Gold eloldalog a sunyiba, MM elrohan férjet puszilni, Emma pedig megköszöni Reginának a segítségét, és őszinte együttérzését fejezi ki Cora természete miatt.

Emma befut Goldhoz magyarázatot kérni az átok dizájnjával kapcsolatosan. Gold azt mondja, az erő, ami visszalökte Corát, színtiszta varázslat volt, teljes egészében Emmából származott.

Ah, még van nekünk egy Mulyánk. Hősiesen visszamegy Aurorához, és egyből sikerül visszarakni a szívet a lány mellkasába. Az új projekt a Királyfi kiszippantott lelkének visszaszerzése lesz, szerencsére nem pont most.

Cora legyőzötten áll a vízparton, Hook viszont meglobogtatja előtte a babszem-láncot, és felveti, hogy a Varázslatos Regeneráló Vízzel keltsék életre a varázslatot. Ööö. Na jó.

vlcsnap-2013-10-21-22h03m05s135.png

Storybrooke-ban mindenki úszik a boldogságban. Még Regina is, mert Henri megköszöni, amit tett, és elismeri, hogy megváltozott. Ez a boldogság viszont hamar véget ér, mert a teljes lakosság elvonul Nagyihoz ünnepi vacsira, és bizony sem Reginát sem Goldot nem hívják meg. Utóbbi igazi köcsög módjára azzal vezeti le lappangó frusztrációját, hogy jól beszól Reginának.

A szürkületben egy hajó jelenik meg a vízen: Cora és Hook befutottak a városba. Olyan, mintha új évad kezdődne az évadban.

12 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.10.24. 12:07:27

Orrgyilkos!!! Jajdeköszi! :DDD
Emma és Édesanyja néha annyira fel tud bosszantani (my fault-your fault etc),hogy néha már-már inkább a Gonoszokkal vagyok. Nem értettem, mit mondott Rumpelt Piroskának,mikor odébb lökte a kútnál, hogy ne legyen láb alatt: légyszi, mit mondott neki?
A végén a vacsora meghívás részt én megkönnyeztem. Komolyan. Hálátlan némberek.

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.10.24. 12:46:05

És Hófehérke a rövid hajával és a fülével simán lehetne 8dik törpe.
Nem barátnőm, nem kedvelem.
Emmát sem az állandóan legörbülő szájával, és kétkedésével.

De mit mondott Rumpelt Piroskának?

mocskosmacska 2013.10.24. 14:55:06

@aggyistenbiri: Emma, mint anyuci szál tényleg necces. Akinek van gyereke, az tudja, hogy nem megszülni és kihordani nehéz egy gyereket, hanem egy boldog és egészséges embert nevelni belőle. Sehogy sem természetes, hogy Emma annak idején, lemondott a gyerekéről, aztán készen kapott egy jól nevelt, okos 10 évest és úgy viselkedik, mint az évszázada édesanyja. Egyszerűen hiányolom a: "köszönöm, hogy eddig nevelte a gyerekemet. Nagyon jól nevelte." illetve, a "tudod, azért mondtam le rólad........Meg tudsz nekem bocsátani?" beszélgetéseket. Ezek úgy tesznek, mintha a kiesett 10 év semmi lenne. Henri meg egy hülyegyerek, aki mindig benyújtja Reginank, hogy mi kell neki, de egyébként szarja le. Igaz, ő még gyerek és ez mentség.

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.10.24. 15:07:23

@mocskosmacska: Ez csípi a csőrömet nekem is. Emiatt (sem) tudom kedvelni Emmát. Regina sokkal jobb anya-egyelőre-, és én neki szurkolok. Meg eddig mindent a szeretet/szerelem miatt tett. Ki is tett neki keresztbe? A Füles. Miatta veszítette el a szerelmét. Most miért nem rinyákol, hogy my fault? Henri is idegesít.

De mit mondott Rumpelt Piroskának

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.10.24. 15:25:40

@mocskosmacska: Henri gyereksége nem mentség semmire! korábban már írtam, hogy Emma és Hófehérke inkább úgy viselkedik, mint egy mindent megengedő nagymama, nem mint egy anya, aki nevel. "ó én mindent megengedek Henricske, csak engem szeress inkább :D" Itt Regina aki anyaként viselkedik, és nevel.

Hüpna · http://almosblog.blog.hu/ 2013.10.24. 19:23:53

@aggyistenbiri: én is arra szavazok hogy Regina sokkal jobb anya tud lenni, mint Emma. Azt hiszem még valahol az első évad elején hangzik el a szájából, hogy ő pelenkázta, ápolta, etette, tanította Henryt amíg Emma ég tudja hol volt, és ez azóta sincs előhozva. Aztán persze Regina hiába kapálózik, meg próbál jó útra térni (amit ugye elllllméletben a meseországban díjazni szokás, már ha épp nem te vagy az ügyeletes gonosz), ezt senki nem honorálja neki.
De mit is várunk Regefalvától, ahol meglehetősen ehhem .... túlzófokon értelmezik az egyes emberi erényeket és hibákat. (Lásd: Rumpi esetét a bátorsággal)
VISZONT! Regina ruhatárát le kéne nyúlni :D Ki lopja el nekem?

mocskosmacska 2013.10.24. 19:47:33

@aggyistenbiri: Emma és MM tényleg úgy viselkedik, mint menyét utáló, gárgyult nagymami az unokájával. Amikor Emma a sanyarú gyerekkorán nyivákol, egyszer sem jut az eszébe, hogy Regina érdeme, hogy Henrinek nem ilyen gyerekkor jutott.
Mondjuk Hófehérke gyerek volt, aki kikotyogott valamit, amit nem kellene, ez szerintem nem halálos bűn, bármilyen szörnyű következményekkel jár. Aki vérgeci volt Reginához, az Hófehérkeapuka. Ahelyett, hgoy örülne a a szép, fiatal feleségének, megalázza nyilvánosan. (Arra gondolok, amikor nagytömeg előtt, REgina jelenlétében szónokolt, hogy az ex-feleségnél szebb nőt még nem látott, talán csak Hófehérkét. És közben Hófehérkével egymás kezét szorongatták és úgy néztek egymásra, mint a szerelmesek. REgina meg ült a sarokban. Aztán amikor felmerült a gyanú, hogy Regina megcsalja őt, bezáratta és ki akarta végeztetni. Szóval én azt értem meg teljesen, hogy
R. kinyuvasztotta a geci vénembert.

mocskosmacska 2013.10.24. 19:48:55

@Hüpna: Storybrokkban mindenki olyan erkölcsös, de az senkinek sem jut az eszébe, hogy Regina Henri igazi anyja és Emma csak azért nevelheti, mert Emma apja a góré a városban. Semmi más alapja sincsen.

Hüpna · http://almosblog.blog.hu/ 2013.10.24. 22:21:17

@mocskosmacska: köhm- köhm erkölcs meg tartás, na persze... én azon akadtam le, hogy ugye elvileg ott mindenki deklaráltan Hódfehérke és Herecegh pártján van, és mindenki tudja hogy Apakirály egy mázas népi kerámia, méééégis egy cuppra benyalták tőle a Piroskás húzást és készek voltak azonnal felkoncolni valakit közülük, akit ugye elvileg szerettek...nóóóóórmális?
Szerintem Bellácskát is csak azért nem égették meg még, amiért Rumpival kavart, mert Rumpi haragjától még mindig jobban félnek...

Hüpna · http://almosblog.blog.hu/ 2013.10.24. 22:25:28

@mocskosmacska: jogos, Hódfehérke (bármilyen ellenszenves gyerekszínészt találtak is neki) alapvetően nem volt olyan mértékben vétkes David Bowie halálában, mint ahogy az fel van fújva. Alapvetően egy "jóságos" (értsd: naiv) közegben nevelkedett, ahol mindenki optimista, az igazság és az igaz szerelem mindig győz, mindig a jót kell cselekedni...bele se férhetett a fejébe, hogy ha Regina kedvesen viselkedő mamájának kikotyogja ezt a titkot, akkor annak szó szerint összetört szív lesz a vége...

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.10.26. 10:04:21

@mocskosmacska: @Hüpna: KölyökHófehérkével kapcsolatban meggyőztetek.
Regina ruhatára nekem is bejön. Csórjuk el együtt!
süti beállítások módosítása