Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Társas játék 2x04 - Tévedések vígjátéka, kutyával

2013. október 22. 09:00 - sixx

Naszóval, a kurelés után nyitunk a csónakházba, ahonnan először Judit kerül elő üdvözült mosollyal a képén és elmegy futni egy kört, még jó, hiszen ő Az A Nő Aki Fut, és ehhez ragaszkodnak az írók. Belelép pár pocsolyába, majd balra el, mert jön a doki is, szintén mosolyogva, ezek szerint kompatibilisek egymással. A doki autóba pattan, majd hazamegy, természetesen ahhoz a nőhöz, akivel Judit nemrég tanálkozott össze és a barátnője, mert ez a sorozat erre épít, a véletlen találkozásokra és a sorsszerűségre. A doki viszont tökösebb legény, mint gondoltam, leül a neje mellé, és aszongya egy nagy levegővel: kúrtam mással, ez van. A nő viszont éppen zenét hallgat, a fülében benne a füles, és nem hall semmit. Ezt most vagy tudta a doki, vagy nem. (A jelenetben a legjobb, hogy a nő telefonjába jól láthatóan nincs beledugva a fülhallgató.)

Screen Shot 2013-10-22 at 5.28.25.png

Delfin cerkája az előző részben nem rajzolt rendesen, sőt, sehogyse', így felvisz magához valami szőke ribancot, hátha vele működik majd, és átugrunk a dokira, aki este, az ágyban akarja bevallani a félrelépést, mert nagyon bátor ember. Most sem jön össze, mert az asszony hajat szárít (hangos), és ha ez nem lenne elég, bejönnek a gyerekek, és egyikük elkezdi mondani, hogy valamelyik osztálytársánál is válás van, mire az anyja megnyugtatja, hogy itt ilyen nem lesz, mert az apu az egy jó ember. Na persze. Vissza Ivánhoz, nem, nem áll fel a farka. Szőke nő balra el, nem viselte meg különösebben.

Screen Shot 2013-10-22 at 5.37.51.png

Léna éppen a kórteremben fekszik, amikor megcsörren a telefonja, Szabó Kimmel az, kövesd a vörös nyulat mondja, mire Léna beleül a kerekes székbe, amire SzKT letett egy bányászlámpát, és elindul a kórház folyosóján. A vörös nyulak nyomában, mert műanyag állatok vannak kitéve neki. De kibaszottul romantikus már. Az út végén egy kórterem, abban egy spanyolfal, amit megvilágít egy lámpa és látjuk a teát öntögető SzKT-t, nem mondom, hogy nem teper a csajért ezerrel, de nekem ez egy kicsit gejl. Hálistennek SzKT nem engem akar megdugni, hanem Lénát, neki meg láthatóan bejön az ilyesmi. Kucogás, örülés, közös kerekes székezés az udvaron, versengéssel egybekötve, jaj, de sok ez már a habos-babos cukisághalomból. A végén az egyik nővér elkapja őket és letolja SzKT-t, már csak az hiányzik ennek a szegény lyánynak, hogy maga tegye vele jót.

Screen Shot 2013-10-22 at 5.42.03.png

Dávid továbbra is szenved, ha Ektomrfot kellene hallgatnom biciklizés közben, én is olyan arcot vágnék, mint aki egy hatvankilós birkát igyekszik kitolni magából. Az erdőben cangázik ezerrel, majd amikor elér valami szadékszerűséghez, lehajítja a biciklit, ez biztos valami szimbólum, hogy itten szakít a múlttal, vagy mittudomén. Most gyalogolhat haza, én kurva ideges lennék. Gabi visszakapta az irodáját, és telefonoz, Delfinnek, aki a fel nem álló farka miatt szomorkodik az irodájában. Mi bajod? Beteg vagyok. Megyek, segítek, mondja Gabi, aki olyan szinten szarja le szerencsétlen Antalt, hogy rossz nézni. Gabi másnapra ígéri, hogy elmegy a szállodába.

Screen Shot 2013-10-22 at 5.44.31.png

Léna is telefonoz, de csak üzenetrögzítőt talál, hagy is rajta üzenetet, hogy kinek, nem tudni, vélhetően Dávidnak. Ugrunk másnapra, Gabi tesója, a szegény ember Tóth Gabija megy Delfinhez, az ajtóban még lebonyolít egy gyors beszélgetést, utána meg iszonyú irritáló hangon és stílben beszélget a faszival, itt akarsz megdugni, szexbajnok? Közben a telefont le nem tenné a kezéből és arról beszél, hogy nem fogja beköpni Ivánt a testvérénél. Minek ez a jelenet? Léna a kórházban a leszbikus masszőrnővel találkozik, mert hát őt hívta és nem Dávidot. Mert készen áll meggyógyulni, annyira feldobta SzKT. (Ezt a kb 45 másodperces jelenetet 4 órán át forgatták, pont láttam. Nem lett jó így sem.)

Screen Shot 2013-10-22 at 5.54.21.png

Judit és a barátnője a 19-es villamoson utazik másnap(?) és a faszikról beszélnek, mindegyik hazudik. Nem, a férjem nem, mondja a barátnő, muhaha. A jelenet alatti utószinkron annyira szarul sikerült, hogy teljesen kiesek a sorozatból, ezt eddig a Társas játék esetében nem tapasztaltam, kicsit visszasüllyedtünk a szokásos magyar sorozat- és filmkészítés cseszlovák színvonalára, kár. Ugrás megint, Iván éppen Dávid irodájában van és rosszul lesz, mert mittudomén miért, de tényleg szarul van, mentőt is kell hívni hozzá. Aztán persze kiderül, hogy bevett valami faszállító cuccot, DragonFire vagy mi a pöcsöm a neve, és ettől tökre kivan. A jelenet üzenete: HA NEM ÁLL FEL A FARKAD, NE LÉGY SÓHER, ÉS NE AZ INTERNETRŐL RENDELJ KÍNAI CSUDASZERT, HANEM VEGYÉL VIAGRÁT.

Screen Shot 2013-10-22 at 6.11.46.png

Gabi közben elmegy Iván szállodájába, hogy majd ott dugnak, de Iván nincs ott, mert éppen rosszul van. Jobb híján megnézi a telefonját, ni már, van egy üzenet. Hallgassuk csak meg: a tesója az, aki Ivánnál járt tegnap, és...nem kapcsolta ki a telefont, miközben a kudarcba fulladt kúrásról beszélt, és ezt most Gabi végighallgatja. Kikészül, de annyira, hogy elmegy valami parkba fagyizni, ahol összefut egy sintérrel, amint éppen egy cuki terriert fog be, és perszehogy hazaviszi magával, az HBO is kijátssza a cukiságkártyát. A kutya kurvajó fej mellesleg, a leghitelesebb szereplő az egész második évadban. Antal persze kiborul az eb láttán, én nem élek együtt egy állattal, ráadásul ilyen rondával. Gabi ettől kiborul, hiszen ő is ronda.

Screen Shot 2013-10-22 at 6.15.01.png

A doki másnap elfut a csónakházig, így, hogy látjuk totálban a mozgását, egyértelmű, hogy életében nem futott még egy métert sem. Judit nincs a csónakházban, így a doki kavicsokból egy szomorú szmájlit rak ki, és elmegy. Judit kicsivel később jön, keresi a dokit, meglátja a szmájlit és vidámra alakítja. Oh, de romantikus ez is. Léna a halott anyja szelemével napozik a kórház kertjében, de megjön Dávid, mert hát ugye üzlettársak, és vannak papírok, amiket alá kell írni. Léna aláír, közben megkritizál pár vázlatot, hogy azok szarok, és majd ő csinál jobbat. Dávid leszarja, nem kell csinálni, mondja és elveszi tőle a paksamétát. Mielőtt veszekedhetnének, begurul SzKT, és oldja a feszkót. Dávid lelép, Léna mosolyog, SzKT farka előbb-utóbb célba ér.

Screen Shot 2013-10-22 at 6.22.30.png

Antaléknál reggelihez készülnek, a kutya az asztal mellett ül, ami probléma, az még inkább, hogy egy mozdulattal lerántja a terítéket. Léna anyja, a szellem, a lányát tologatja a kórház udvarán és úgy gondolja, SzKT jobb parti, mint Dávid, és ezzel Léna is így van, hát még ha tudná, amit mi igen, hiszen megmutatják: SzKT nem is béna, hanem simán jár, az utolsó jelenetben felpattan a kerekes székből és vidáman elsétál a kórházból.Minden, amit a sorozatról tudni érdemes, itt elolvasható.

A Társas játék a comment:com-on és az Indexen:

Címkék: társas játék
6 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

én már a fény gyermeke vagyok 2013.10.22. 09:50:53

Az origós ember zenéiről volt már szó? Mert az is megérne egy misét.

A szőke luvnya - akin én is tennék egy tétova kisérletet - jobbra el, és nem balra. Ebben a kiélezett politikai helyzetben tartozunk ennyivel az igazságnak. És a sorozat mondanivalójának is, mert ez annak egy fontos momentuma.

Zirowe 2013.10.22. 10:37:21

Ez nem inkább 2x04?

Ugyandehogy (törölt) 2013.10.22. 11:36:20

akkor az SZK nem képzelődés?

mézescsók 2013.10.22. 14:13:03

Lassan meg kéne rajzolni a családfát. Ki, kivel, mikor, milyen kapcsolatban, stb.

mrs wilkinson 2013.10.22. 16:38:49

"Most gyalogolhat haza, én kurva ideges lennék."

Ugyanez jutott eszembe! Bár itt vége is lett a jelenetnek, lehet, hogy lemászott a canga után és ugyanolyan dühösen hazatekert.
Azt sem értem, hogy ha egyszer rondakutyáznak, miért nem tényleg egy rút példányt választottak? Nem vagyok kutyás (nagyon nem), de ez az eb rettenetesen cuki. És legyünk korrektek, rajta kívül Thuróczy és Fekete Ernő is jól játszott.
De a sztori... na, persze nézni fogom, mert kíváncsi vagyok, milyen meglepetésekre számíthatok azután, hogy Gabi, akit a barátnőjével csalt meg a férje, hogyan lesz a barátnője férjének szeretője... Harmadik évadban meg nyilván a barátnő szeret bele egy férjes pasiba, hehe.

Negrogo 2013.10.22. 18:43:31

Komolyan mondom ha az elso evadot nem lattam volna lehet nem is nezem tovabb ezt a II. evadot. A legnagyobb gond vele, hogy 20 percbe suritenek bele annyi tortenest amit 1 oraba kellene. Valahogy nem adja annyira. Van, hogy egy sorozatnak kell par resz mire beindult letisztul de ez nem adja. Arrol nem beszelve tele van idiota jelenetekkel amik csak ugy a semmibol jonnek, elozmeny es veg nelkul. Vagas, uj jelenet... Persze meg nezem a kovetkezot is mert kivancsi vagyok azert de ez messze nem olyan jo mint az elso evad volt. Tobbet vartam.
süti beállítások módosítása