Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Falling Skies 2x01 - Worlds Apart

2013. október 22. 11:00 - Szencsike

Kezdjünk bele a második évadba, ott hagytuk abba, hogy a Második ezred sikertelen támadást hajtott végre a lények ellen, Tom pedig önként csatlakozott hozzájuk, hogy a családját védje. Pont ezzel a jelenettel kezdünk, Tom Karen kezét fogva felsétál az űrhajóra, Weaver döbbent. Ugorjunk három hónappal későbbre, este van, Pope-ot és két társát Mechák és Fürgék üldözik, lesz is belőle csetepaté, sőt a banda csak a futár volt, odacsalták a Második fegyveresei elé az ellent. Maggie lebombáz egy Mechát, a csapat aktív tagja lett Ben, tesó mellett lövi a támadókat. Pope is előlépett a ranglétrán, már ő is harcolhat, hála neki elég hamar elintézték a lényeket, Weaver parancsa szerint tüzet szüntess, de Bennek még vannak elszámolni valói a béklyós időkért. Visszavonulás van, Ben notórius parancsmegtagadó, egy még mozog, azt szépen elintézi, de jön még egy, ő is kap néhány lövést, ám a Fürge nem volt egyedül. Apu jött vele, de Ben egy Fürge-lövése véletlenül eltalálta. Főcím.

1.png

Weaverék a gyülekezési ponton türelmetlenül várják a történészcsemetéket, akik végre valahára megjöttek, vállukon az eszméletlen Apuval, indulhatnak vissza a táborba. Táborhelyen Dokinéni csekkolja a betegeit, mikor megérkezik a sereg a sérült Tommal, gyorsan el kell őt látni, Ben frászban van, az ő hibája, hogy Aput műteni kell. A csapatnak lett egy saját busza, távolsági busz külső, betegellátó belsővel, Anne és Lourdes Tom műtétjéhez kezdenek hozzá, a teljes Mason-klán ott aggódik a buszon, Weaver letereli a srácokat, csúnya látványban lenne részük ha maradnának. Tom magához tér egy pillanatra, biztosítja Anne-t, hogy bízik benne. Flashbackeljünk, mi történt három hónapja. Tom valami koporsóizében fekszik, csövekkel körülvéve, miután magához tér, kiabálni kezd, egy Fürge dobja ki őt onnan, és egy energia-lövettel még sokkolja őt. A Fürgének egyik szeme vörös, biztos megsérült szegény. Karen parancsol a dögnek, nincs több sokkolás, majd biztosítja Tomot, hogy ő még mindig Karen a béklyó ellenére, igaz elég katatón módban van. Elindulnak, a lehetséges jövőt Karen vázolja, az ellenállás megadhatja magát, Tom pedig békében élhet a gyerekeivel a csodaszép jövőben, amit a lények kínálnak. Tom az emberszerű, bamba halfejű kétlábú vezető elé kerül, neki lenne egy visszautasíthatatlan ajánlata.

2.png

Vissza jelenbe, a Második most egy autópályahíd alatt sátortáborozik, Hal jelent a betegünk állapotáról Morcosnak. Golyó kiszedve, de még gyenge, Ben nem beszél az esetről, de az biztos, hogy csendesen marcangolja a lelkét. Akárhogy is, az élet megy tovább, harcolni kell, Boston óta semmi hír a többi ezredről, de amikor csak lehet, támadni kell. Menjünk Anne-hez, ő sem tud többet tenni, annál, hogy figyeli Tom állapotát, de pihenni neki is kell, így legalább közönség nélkül aggódhat érte. Flashback, Tom a Halpofa Feljebbvaló előtt van, a lény gondolatait Karen tolmácsolja. Tomot figyelték, és a visszautasíthatatlan ajánlat a következő: a túlélő embereket egy helyre költöztetik, ahol békében élhetnek, szabad fordításban, fogolytáborba mennek. Hiába az emberek természetüknél fogva zsarnokok, hisz láttunk elég példát a történelmünkben a fogolytáborokra. A kétlábú és népe pedig eldönti, hogy élhetnek-e vagy sem. Vissza jelenbe, Ben munkába folytja a bánatát, Matty-t ezzel sikerül felidegesítenie, ő már elég idős a harchoz, de Ben megígéri, hogy beszél az illetékesekkel. A kiscsapat indulásra kész, Hal és Maggie a háborús romantika rózsaszín pillanatait élik át, közös lőszerkészletből válogatnak. Halnek bejön a dolog, Maggie-nek annyira nem, de minden csak idő és forgatókönyv kérdése. Hal inkább Benhez megy, szegény srác végighallgathatja bátyjától a kioktatását, a parancsokat követni kell. Mason vér folyik a srácok ereiben, meglátjuk.

3.png

Beesteledett, a csapat (Hal, Maggie, Ben, Pope, Anthony, Dai és még néhányan) megérkeztek a közeli városka főterére, épp a harcállásokat szemlélik, mikor jön egy vadászűrhajó, búvóhely kell. A gép ledob egy energiatöltetet, Pope mocijának és a többi járműnek is annyi lett, de örüljön a bandita, hogy nem az élete veszett oda. A gép újra támad, Pope fanatizált tekintettel a fegyverével lő rá néhányat, de a társak elrángatják a helyszínről. A vert sereg szárnyaszegetten tért vissza a táborba, a csapat szerint célzottan a járművekre ment a vadászgép, talán a hőt érzékelte belőlük. Ez viszont az egész Másodikra kihat, ha veszélyben vannak a járművek, hogy állnak tovább? A kérdésre reggel kapjuk meg a választ, Weaver egy rasztafrizurás néger srácot kéret maga elé, Scott bácsi helyett ő lett az új technikus, no de mi lett az öreggel? Megtudjuk majd ezt is, de a srácnak első dolga legyen azon törni a raszta fejét, hogy védjék meg a járműveiket, ha a gépek érzékelik a belőlük áradó hőt, amikor mozgásban vannak.

4.png

Ugorjunk Tomra, Lourdes ügyel mellette, folytassuk a flashbacket. Tom hallani sem akar a táborokról, sőt, hogyan várhatják el, hogy beleegyezzen bármibe, ha az idegenek még a párbeszédre sem hajlandóak? Halpofa szerint ez üres fecsegés, vagy a tábor vagy semmi. Tom nem fogadja el az ajánlatot, ám fura az előbbi alkut egy olyan faj képviselőjétől hallani, aki hiába tűnik fejlettnek, ha csak rabosítások árán tud felülkerekedni minden értelmes lényen. Az emberiség és Tom sem fogja magát könnyen adni, Tom kikapja vörös szemű kezéből az energiabotot és megtámadja a Halpofát, de Vöröske védi az urát, Tom eszméletlenül terül el a padlón. Nohát, az űrhajó leszállt egy mezőn, Tomot lökik ki elsőnek, majd utána jön a többi fogvatartott. Egy vermonti ellenálló hölgynek is megtették az ajánlatot, de ő sem fogadta el, és a többiek sem, aki ugyanúgy nem értik mi történik, mint Tom. Valami nem stimmel, de az űrhajó elszáll, nem dobott le bombát, viszont itt hagyott egy Mechát a Vöröskével. Rohanás közben a feláldozható statiszták mellett Vermont lánya is elesik, Tomot életben hagyják, Vöröske a robottal együtt távozik.

5.png

A táborban Ben Matty-t tanítja lőni, mikor jön a szigorú nagytesó Maggie-vel az oldalán, az ő beleegyezése nélkül kistesó nem lövöldözik, hanem hang nélkül megy vissza táborba. A két nagytesó persze kiveszekszi egymást, mit mondana Apu ebben a helyzetben, háború van, és egyéb érvekkel dobálóznak. A sakkot Hal adja meg, miért Ben tanítja a kistesót lőni, hisz ő lőtte le aput. Mattot Ben adja, nem szeretné ha elvinnék a gyereket, mint őt vagy mint Hal szívszerelmét, Karent. Hal verekedne erre, de mivel Bent a béklyós idők alatt felpumpálták, a nagytesónak esélye sincsen, Ben a földre löki őt. Nézzük tovább Tom meséjét, jó pár napja gyalogolhat, aktuális helyzete Michigan, innen kell elgyalogolni az ezredéhez. Hosszú és magányos út vár még rá, de egy kocsiban talál egy új kabátot magának és pár köteg dollárt, amit tüzelőnek használhat. Ennyi a pénz értéke manapság. A következő napon megakadályozza, hogy egy fiatal lányt kiraboljon valami őrült, akinek a csaj cucca kell és megölhetett egy földön fekvő személyt is. Ilyen világvégén is csak saját magával törődik valaki… Tomnak hála, a fószer eltakarodik, aki amint kiejtette a kezéből a fegyvert már nem olyan volt nagykutya. A lány először Tomtól is fél, viszont jó szándékát bizonyítva eltemeti a halottat és a lány mocijával mehetnek Boston felé.

6.png

Morcos a tervei fölött görnyedezik, mikor Dokinéni jelenti, hogy az orvosi kocsi indulhat, ha menni kell, Tom bírni fogja az utat. Morcos látja a Dokinénin, hogy elég levert a töritanár miatt, hát meghívja piálni. Egy korábbi pihenőhelyen talált egy jófajta whisky-t, ne vesszen kárba. És hát pia mellé lelkizés is jár, Morcos beismeri, hogyha másképp alakultak volna az események, Tom most a lelkiismerete lenne, akivel folyton szembeszállna. Anne megerősíti a férfit, szembeszállt volna vele ez biztos, de elsőként jelentkezett volna minden küldetésre, mert harcolni kell. Morcosnak még a töris anekdoták is hiányoznak, nagyot fordult a világ. A lelkizés meghitt pillanatait Rasztasrác zavarja meg, talált üveggyapotot szigetelőnek, a közeli házakat kell feltúrni érte, be kell vele takarni a kocsikat és nyernek egy órát. Minden befogható embernek üveggyapotért kell mennie, Dokinénit Ben küldi vissza az orvosi kocsiba, Apu félrebeszél és vérzik, újabb műtét vár rá. Flashback, Tomék már Bostonnál járnak, nemsokára az iskolához érnek. A kiscsaj csevegős kedvében van, az édesanyját temették el. Elvitatkozgatnak azon, hogy mi is manapság a normális magatartás, de a lánynak túl sok negatív tapasztalata van, Tom meg túl optimista, nem jutnak dűlőre.

7.png

A Második szedelőzködik, Pope lázadozik, érdekes, közte és Anthony között valami fura szövetség jött létre Boston óta, de azért egymást még megnyúznák, ha lehetne. Hal és Maggie (ők ketten elválaszthatatlanok) rohan a parancsnokért kiáltozva, sietni kell, mert Mecha-csapatok közelítenek. Viszont Tomot még műtik, vagyis az orvosi kocsi nem indulhat, amíg a tanárember nem lesz szállítható állapotban. Négy önkéntes marad, Hal & Maggie, Ben és Dai ügyelnek az orvosi autó épségére. Konvoj elindult, Mechák zaja hallatszik, lőni csak Hal parancsára lehet, öcsi figyelmét erre külön fel kell hívni, ha mázlijuk lesz a gépek csak elmennek mellettük, ők észrevétlenek maradnak. Dokinéninek sikerült kioperálni egy apró repeszdarabot, már minden oké és bizony a mázli is segített nekik, a gépek nem vették észre őket, bár Ben összecsapott volna velük. Weaver megkönnyebbül, mikor begördül Dokinéniék busza.

8.png

Másnap reggel, a Mason-klán és mindenki más Tomért aggódik, mi pedig flashbackeljünk. Tomék megérkeztek oda, ahol Weawerék harcoltak az epizód elején. A leányzó a saját útját akarja járni, anyjával a hegyekbe készültek elbújni, oda fog menni. Az elválás nem sikerül érzelmesre, de Tom meghallja Weaver hangját, ahogy a távozást parancsolja, oda akar jutni hozzájuk. Egy épület háta mögött bújik el, látja azt a Fürgét, amit később Ben fog lelőni vele együtt. Megtámadja a dögöt, kitáncolnak Ben tüzébe a Fürge meghal, Tom összeesik. Vissza jelenbe, ápoltunk felébredt, a drága Dokinénijét látja meg, újra együtt, Tom miatta is visszatért, nemcsak a srácai miatt. Ben a második, aki Apu színe elé járulhat, Apu részéről elfelejtve minden, Ben hiszi is meg nem is, de jön Matty és Hal, végre együtt a kiscsalád. Tom járóképes állapotban van, a közösség színe elé lép, az emberek kilencvenkilenc egész kilenc tized százaléka örül neki, a Nem oldalt Pope képviseli, aki még a parancsnokban is képes elültetni a kételkedést.

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása