Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

American Horror Story 2x08 – Unholy Night

2013. október 21. 16:00 - foxglove (törölt)

Welcome back, cocksuckers! Folytassuk is rögtön, méghozzá a karácsony, a béke és a szeretet jegyében. 1962, ladies and gentlemen, Ian McShane, aki még a főcím előtt agyonlövi a Mikulást és kiírt egy komplett családot. Van egy olyan érzésem, hogy ezért virgácsot fog kapni. A pontosság kedvéért, a szülőkkel biztosan végez, de hogy a kis Suzie-val, aki rátalált éjjel a karácsonyfa alatt (Mikulás, hol van a szakállad? Leborotváltam, mert viszketett. Mikulás, mit keresel itt, mikor karácsony csak egy hét múlva lesz? Rudolf elbaszta a naptáramat. Mikulás, miért nem a kéményen keresztül jöttél? Mert az alapból egy fasság. Mikulás, az a te véred a ruhádon? NEM bazdmeg. Szuper, akkor bemutatlak a szüleimnek.) mi történt, az a homályba vész. Talán az UFO-k vitték el, ki tudja.

ahs01_resize.jpg

1964, újra Briarcliff, hurrá. Be kell vallanom, hiányzott nekem. A pezsgés, a hangulat, a jókedv, minden. És persze Démon nővér, akit éppen karácsonyfa díszítés közben érünk tetten (nagggyon ördögi!!!). Sajnálatos módon a „Grincs” (=Jude nővér) előző évben kidobta az összes díszt, így Démon Nővérnek improvizálnia kell, ezért protkókból, kötszerből, kanülből és ami különösen lenyűgözött, az ápoltak hajtincseiből készíti el a díszítést. Hát nem kreatív?? (Azt ugye mindenki tudja, hogy Lily Rabe is visszatér a 3. évadra? Sampéény!)

ahs02_resize.jpg

A díszítés után Démon nővér jól megérdemelt pihenését Jude nővér és egy borotvapenge (AZ a borotvapenge, az a bizonyos) váratlan felbukkanása zavarja meg, és egy pillanatra úgy tűnik, hogy Démon nővér áll a penge rosszabbik végén. De csak egy pillanatra, mert lehet, hogy Jude nővérnek borotvapengéje van, de Démon nővérnek meg szuperereje és hamvas popsija pofija (sajnálom, hogy ezt mondtam, Jessica Lange, bár te is jól nézel ki), amivel dr. Ardent még mindig az orránál, akarom mondani a farkánál fogva tudja vezetni. Jude nővért elvezettetik, de maradt még egy probléma, Frank, az őr, aki Grace halála óta rájött, hogy van lelkiismerete, és kész nyilvánosságra hozni a történteket. Mindent.

ahs03_resize.jpg

Majd én intézkedem, veszi kézbe a dolgokat Démon nővér, első lépésként meglátogatja Briarcliff legsötétebb magánzárkájában láncra vert Ian McShane-t , így megismerhetjük a Mikulás szomorú háttérsztoriját.

ahs04_resize.jpg

Ja nem, nem ezt, ez csak a Mikulás előző karácsonya Briarcliffben, még a Jude-korszakban, bocsi. Nem végződött túl jól. Szóval Mikulást tehát fiatalkorában egy kenyér ellopásáért zárták börtönbe, ahol 5 férfi elvette a szüzességét. Vagyis, helyesbít Démon nővér, azt az első tudta csak elvenni. (Ez a nő egy állat.) És mindezt karácsonykor! Ezek az emberek elvették tőle az önbecsülését. A méltóságát. És ami a legfájóbb (drámai hatásszünet): a karácsony szellemét! És ekkor Démon nővér bedobja a tökéletes csalit, egy friss, illatos… Mikulás-jelmezt, beleértve annak minden velejárójával (pl. a jelmezben való gyilkolászás.) Óh, a gyenge pont.

ahs05_resize.jpg

Nagyon megható jelenet követezik, dr. Arden ajándékot készül adni Démon nővérnek, mert most már ő a családja. De most komolyan, ez tényleg szomorú, a szerencsétlen vén hülye. (Igazándiból ez az egyik legszomorúbb pillanat az egész sorozatban, a másik majd fináléban, de arról majd később.) Démon nővér izgatottan bontogatja a csomagolást, tutira valami olcsó kölni, magától nem is várok jobbat. De nem, egy pár hatalmas, borzasztóan drágának tűnő rubint fülbevalót kap. Egy zsidó nőé volt a táborból, meséli Dr. Arden, aki minden egyes nap lenyelte, aztán kikakilta őket. A nő végül belső vérzésben meghalt, Dr. Arden pedig megtartotta a fülbevalókat, hátha egyszer méltó kezekbe kerülnek. LEGJOBB KARI AJI EVÖR! Démon Nővér el van ragadtatva, dr. Arden pedig összetörve, mert nem ezt a reakciót várta. Legalább egy kicsit borzadt volna el, akkor maradt volna esély, hogy az ő szeretett Mary Eunice nővére még ott lapul valahol. Hát nem. Démon Nővér ultimátumot ad: kedves Arthur, vagy velem, vagy ellenem, de ha utóbbi, nagyon meg fogod szívni, thxbye.

ahs06_resize.jpg

Kedves Arthur osztott-szorzott, és meg sem állt Jude nővér szoknyájáig, akivel némi győzködés után megállapodnak egy közös Mentsük meg Mary Eunice nővért a sátántól! fedőnevű akcióban. A terv az, hogy dr. Arden visszacsempészi Jude nővért Briarcliffbe, kettesben hagyja Démon nővérrel, és aztán… aztán mi? Jude nővér kiűzi belőle az ördögöt? Briliáns, elképesztő terv.

ahs07_resize.jpg

Na de evezzünk előtte kicsit más vizekre, LúzerLanáról és Kitről még nem beszéltem, pedig még ők is a szereplők közé tartoznak, mindketten újra Briarcliff gondoskodását élvezik, sőt a sors, ill. a forgatókönyvíró úgy hozta, hogy közös kórteremben fekszenek. LúzerLana hányás(!) minősített esete miatt (biztos gyomorrontás, bizzzztos), Kitet pedig bedrogozták, így legalább szépeket álmodik a halott, állapotos feleségéről és a halott, állapotos barátnőjéről. Lanának sikerül felébreszteni, helló Kit, bocs, hogy felébresztettelek, de mindketten Briarcliffben vagyunk és Sylar a gyilkos, és ki kell jutnunk innen valahogy, én most elmegyek és keresek egy telefont, mert ez eddig tulajdonképpen nem is jutott eszembe. Ez a terv is rendkívül alapos, Kit rá is bólint két kóma között.

ahs08_resize.jpg

Mindeközben zajlik a karácsonyi parti decens briarcliffi módra, még a Monsignor is emeli jelenlétével az est fényét. Gratulál (kicsit túl szívélyesen is) Démon nővérnek a találékony és ízléses díszítéshez, a remek szervezőkészségéhez, jó ötlet volt a gyilkos Mikulást rehabilitálni, végül is csak kicsit akarta megfojtogatni Frank őrt, na de karácsony van, tegyük félre a borús gondolatokat. Démon nővér maga kényszerül bemocskolni a kezét, és a borotvával elnyisszantja Frank őr torkát egy óvatlan pillanatban. Mikulás, az egyetlen tanú, sír a röhögéstől, mégiscsak jó buli ez a karácsony, pedig akkor még nem is sejti, hogy újabb ajándék vár rá: Démon nővér őt küldi maga helyett Jude nővérhez, aztán dr. Arden kísértében jól rájuk zárja az ajtót. Soha ne bízz egy exnáciban, aki szerelmes egy démonba, vagy mi.

ahs09_resize.jpg

A Mikulás tehát szabad kezet kap, hogy azt tegyen Jude nővérrel amit akar, és ezt teljes mértékben ki is használja. Nagyon csúnya dolgok következnek. Az ütlegelés és a botozás után, de még a nemi erőszak előtt Jude nővérnek sikerül nyakon szúrnia a Mikulást egy papírvágó késsel. Hát ez a terv faszán alakult.

ahs10_resize.jpg

Nézzük a másik hősnőt, LúzerLanát aki telefon helyett egyenesen Sylar karjaiba fut bele… nem mondok semmit. Sylar nagyon szomorú, szerelmi bánata van, ő most itten ki lett használva. Ő kitárulkozott, és mit kapott cserébe? Árulást! Még arra is rákényszerítette ez a szégyentelen nőszemély, hogy szexuális kapcsolatot létesítsen vele. Bár, mélázik el Sylar egy zsinórt csavargatva Lana nyaka köré (úgy látszik, ebben a részben mindenki nyakra megy); most, hogy megint testközelben vannak, esetleg nem létesíthetnének megint egy kis szexuális kapcsolat? Mert valljuk be, mágnesesen vonzódunk egymáshoz. (Én röhögtem itt, Lana nem.)Mielőtt az újabb kitárulkozás beteljesedne, Kit töri rájuk az ajtót és leüti Sylart valamivel. Egyelőre életben hagyják, mert valahogy be kell még bizonyítani, hogy nem Kit követte el a gyilkosságokat, és ebből a szempontból egy élő igazi gyilkos jobb, mint egy halott igazi gyilkos. Sylart megkötözve elbarikádozzák egy lomtárban, újabb atombiztos terv, ami garantáltan jól fog elsülni.

ahs11_resize.jpg

Végezetül, és kissé váratlanul, Grace holttestét elrabolják az UFO-k. Megint. Ami új, hogy ezúttal dr. Arden szeme láttára.

Címkék: ahs
1 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Johnny336 2013.10.22. 12:07:14

Amit nem értek: szemüveges dokinkat következetesen Sylar-nak nevezed, pedig ő Oliver. Ráadásul Thredson.
süti beállítások módosítása