Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

X-Faktor 4x10, 11 - Szexet a zenébe!

2013. október 15. 09:00 - Chat Géza

Na, újra egy szép X-Faktor-hogyvolttól bearanyozódott reggelre virradtunk. Hózentróglit felkötni, mert a dráma már élőben ömlik a képünkbe, mi sem bizonyítja ezt jobban, hogy a mentorok és mentoráltjaik – de szép magyar szó ez – archív felvételeire ráhúztak valami delay effektet, meg a képre rátolták a fekete-fehér szűrőt, hogy a hátunk mögött hagyott 9 rész komor lelki teherként jöjjön át, és hogy érezzük a mentorok szelleme a fingszagnál is keményebben lengibe az étert. A legjobb ahogy a látens meleg affektálásra rányomó Szikora hipnózza a bárgyú tévénéző tömeget, hogy „jók ezek a zenekaros srácok.” De ez már mindegy is, kárpótolva vagyunk mindenért, mert agyon reflektorozott fejő Simon Cowell mondja dicső angol nyelven, hogy Péter mellé három új zsűritag érkezik, csak nekünk, csak az RTL klubon. Na, ne basszá már fel! Tééényleg? Ó anyám, már zuhan is az égből az X-jel, bele Budapest szívébe.

simon covell.jpg

A Fat Phoenix dobosa úgy nyitja meg a közös tábortüzes éneklést, mintha a Safri Duoból szalajtották volna ide. (A Safri Duo méltón és mindenkinek jobb is, hogy elfeledett 90-es évek közepén óriási sikerekben dagonyázó disco-formáció volt. A szerk.) A közös éneklés pont annyira mesterkélt, mint maga a műsor, mindenesetre a versszakok passzolgatásával a nézők örömujjongásából egyből lejön, hogy kit szeretnek a nézők és kire fog csak a szűk család a lekötött pénzeket feltöltő kártyára kibaszva sms-szavazni. Az ének lement, jöhetnek a ceremónia mesterek. Lilu tipeg Istenes oldalán, szépen suhan a lépcső felé és nem is bukfencezik le, mint Stohl anno. Ugyes. Bence James Bondra van nyalva, Lilu meg kékes, ezüstös szettet kapott ma az ízlésficamos stylisttól, de hát a piros díszletet kompenzálni kell valamivel, így a kék ebből a szempontból egy kitűnő választás volt, még mielőtt. A pártatlanság égisze alatt nem esik szó a műsorvezetők kis kedvenceiről, ellenben arról igen, hogy már lehet szavazni.

safri mono.jpgSafri Mono

Gyüsznek a mentorok. Alföldire sikerült ráaggatni egy műbőrzekét, mert van az a pénz, ugye. Gabika pedig altájt merész piros dresszben pompázik, mint egy kibaszott nagy díszmasni. Szikora továbbra is tépett hajú pénzes hippi, Geszti meg csak simán Geszti.

telenor.jpgAz erősen kopaszodó műszakis kugli feje majdnem kitakarta a Telenor feliratot.

Szikora úgy nem néz a kamerába, mint soha senki. Gyanítom a szöveget olvassa, mert ennyire direkt mellé nézni nagyon más okból nem lehet. Hol nem szarom le, amikor már telibe kapom az MDC kisfilmjét, amiben annyi telenoros szponzorkütyü van, hogy az már pofátlanság. A Kandó Kálmán Műszaki Fősuliról induló zenekar most megmutatja jól, hogy van még jó sulizenekar. Nem, nincs. Ez is tök sekélyes volt, mivel a mankónak berakott jócskán kisegítő (zongora-, vokál- és dobszólam) playback erősebb volt, mint a porfogónak berakott két háttérgitáros, jaj bocsánat az MDC maradék két oszlopos tagjai.

plili.jpgEz a montázs zseniális. Lili épp békegalambot ereget, amit Geszti kiszagol, ezért hátrahőköl, míg Alföldi gonosz vigyorral az arcán nyugtázza, hogy minden a terv szerint halad: Lili pont jókor csokizott be, amitől Geszti mindjárt sokkot kap. De ez nem egy Adam Sandler-film, úgyhogy ilyenről még csak szó sincs.

Péterffy Lili kisfilmjéből megtudjuk, hogy az anyja mindig elmeséli neki a születésének történetét. Bazmeg, mindig? Kicsit uncsi lehet ezt a beakadt lemezt hallgatni, hogy kéthónaposan úgy volt, hogy a kis Liliből nem lesz semmi, oszt mégis itt van épen, egészségesen a világot jelentő funérlapokon. Jön is szexuálisan abban a 10-15 centi magas tűsarkúban. Jól szétkarcolja a parkettet és imitt-amott túl is énekli a jól kiválasztott szenvedősen heroikus szám erősen alátolt vokálját, amitől még Alföldi is bevadul, hiába ejti Lili a you-t úgy, hogy DZSÚ. Jön az ítélet: Geszti eddig le se szarta a lányt, de most már igen. Ezt a véleményt Gabika is osztja, de azt azért elárulja, mert van füle hozzá, hogy hamis hangok is beakadtak ám. Amúgy meg mindegy, hogy mit gondolnak a mentorok, amikor már a nézők zsebében fityegő pénz a sorsdöntő. (Meg a szavazómanipulátor szerkesztőké. Nem ám, ilyen nincs is.)

tgabi.jpgNincsenek szavak, tán csak annyi, hogy aki igazán szép, az reggel is szép, ugye.

Tóth Marcell jön és hozza a drámát is, de nem azt a sírós fajtát, hanem azt a leszarom én ezt típusút, mert ő inkább élvezi az ittlétet, mintsem melózik vakulásig. A melóba nem is érdemes belehalni, de ezt Szemmel Vetkőztető Gabika nem annyira érti meg a maga fosbarna tónusra sminkelt fejével. Szar az élet, de most aztán szó szerint. Drámaian elénk tárt kulisszatitkok jönnek: Marci a főpróbán(?) mit elbaszta, elfelejtette a szöveget, mire Gabika el is hordta a búsba egy nőiesen elegáns kurva szócskával nyomatékosítva a lebaszást. Ja, amúgy hogy mit adott elő, az mindegy is, mert szimplán hamis, wc-n erőlködő előadás volt. Gabika hajthatatlan, szereti ezt a fiút, jó lesz Palcsó Tomi 2.0-nak, az ágyban a G a fontos, nem a magas C.

bkmárk.jpg

A belterjes műsorvezetgetős pofázat után, meg némi hüvelygomba reklám után jön is Bozsek Márk, akinek a kisfilmje az énektanári időket sírja vissza egy a többiekéhez képest igényesebben összehányt montázsban. Úgy várom ezt a mondatot Márk szájából, amit most le is levédetek a picsába: „Az a jó, hogy az X-Faktorban is Barátok közt vagyok.” Asszem ezért jogosan jár nekem egy kiadós sastaps.  A pech-faktor Márknál látszik kicsúcsosodni, mert nem elég a pörgős, nyelvtörő rap-szerű betét, ami nem megy és nem is fekszik neki, de nehezítő körülménynek még a véletlenszerűen elnémuló mikrofon problematikája is bejön, amit már csak a pufajkás dzsekiben való mozgás tud megfejelni, amire az izmozó háttértáncosok is rátesznek egy szakajtónyival. Az ítélet leginkább az indokolatlan pufidzsekit sújtja, de Alföldi a nyögve nyelős négy tánclépésért is odaszúr, nehogy már minden jó legyen, bazmeg, mert alapból pró előadó a srác. Ennyike.

8.jpgEz most nem a "van kalapja, nincs kalapja"-téma.

Alföldi felkonferálja Batánovics Lilit, aki szerinte egy ősanya. És buguzik is a székben hevesen, amit a szerkesztők nem is restek megmutatni, és esküszöm, nem én vagyok a szemét, perverz állat, hanem ők, hogy olyan képsorokat raknak elém, amitől egyből Alföldi férfiakhoz fűződő szexuális viszonyára asszociálok. A dal is jó volt, hagyjuk is ezt. Minden jó, de lesz ez még jobb is. Istenes is rárepült Lilire és nem volt rest megemlíteni a színpadra avanzsált felrobbanó szexualitást. Baszkikám. Kétségtelen, hogy a 2013-as X-Fatorban az a bizonyos X a SZEX szóból lett kiszedve.

"Kicsit torkos volt ez a Halleluja", mondta a zeneileg aluliskolázottak számára elég félreérthetően Batánovics Lili kedves papája.

Szabó Ádám jön, aki simán csak egy rebootolt Vastag Csaba. Ezzel szerintem el is mondtam mindent, de ez nem jelenti azt, hogy Gabika eszeveszett rajongása ne emelné fel az égig az amúgy erőtlen és fals hangokban érlelt produkciót. A színpadi mozgásként eladott mikorfon állvánnyal totyogás pedig szimplán gáz, amíg meg nem érkeznek a háttértáncoslányok, akik a seggüket előtérbe tolva hoznak plusz párezer szavazatot. Ádám túl jól nevelt, az a baj.

Legyél romlottabb! Alf.

Egy zenei Predátor vagy. (Bármit is jelentsen) Szikora

Próbálok koszos lenni, majd nem fürdök egy hétig. Szabó Ádám

Jön Lilu, aki menti a helyzetet. Ádám azért volt feszült, mert az ex barátnője is ott tolta a farát a háttértáncosok között. Alföldi korrektül lereagálja: „Közöm?” Úgy van. Egy Blikk-sztori ezzel már fixen margóra van téve.

picúr.jpg

Jön Eckert Anikó, akire muszáj egy húsosabb bekezdést áldoznom, mert a kisfilmje kész internetarany. No, szegényem az anyjával és a bikájával éldegél együtt egy takonyzöld, utcafronton ócska graffitivel díszített házban. Megrendezett családi makarónizás nem annyira békés, mivel Anikó elfelejtett sajtot reszelni szívszerelmének – mert a mai fiatalok így becézik egymást, csakúgy mint a romantikus lovagregényekben, sehol egy játékos „büdös kurva” vagy egy kacér „bunkós faszú Tulok Tibor” megszólítás. Anikó tehát pórázas nyest (akik nem jártasak ebben a nagyon menő városi szlengben azoknak elárulom, hogy ez párkapcsolatban élő nőt jelenti. A szerk.), de annyira, hogy a lágyszívű, szénné varrt, jól szituált pitbull tulajdonos egy hónap után meg is kérte a kezét, szóval Anikó inkább gyűrűzött nyest. A rózsaszín ködbe burkolózó jegyes élet hétköznapjait közös éneklés színesíti és varázsolja öklendeztetően giccsessé. Na, de jöjjön is inkább a produkció.

révai összes merre van.jpgUgye, hogy megkérdeznénk tőle, hogy merre van a Jókai-összes, nem?

Ha az volt a cél, hogy Anikó baszatlan könyvtáros nőnek öltöztetve énekelje a The Asteroid Galaxy Tourtól a The Golden Age (Heineken reklám) című számot, akkor kurva jó lett. Az angol kiejtésen kellene még mit csiszolni. Szikora szájából megint dől a hülyeség. Istenes Bence a porondon bekóstolja a tetovált bikát, csipőtekerésre inti Anikót, majd kiszól a fickójának, hogy Szevasz Barátom! Szemed, kezed levedd róla bazmeg!

telenor2.jpg

Csordás „Gumimaci” Ákos jön, de előbb a kisfilmje zsibbasztja le az agyamat, csontig. Ádám sétáltatja a kutyáját, majd megszólal a Telenoros szponzorteló. Nem eltakarni a kurva feliratot ám, szépen látszódjon az a kék logo. A muter az, kész a kaja, sietünk haza. Ezt a geget meg kellett írni. Remélem volt benne túlóra bőven. De befogom, mert több, mint testőrnek tanul ő a tököm tudja milyen egyetemen. Ének! Na, az ő produkciója tényleg szexi. Mondjuk egy fasza funky számmal, meg az ahhoz kötelezően társuló hereringató, fullánktologató, csípőficamos légbaszásnak eladott tánccal nem is lehet másmilyen. A verbális fasszopás meg is történik a zsűri és Lilu részéről is.

Fat Phoenix érkezik a színpadra, szerintem kapásból a Kazinczy utcából, a jóléti gyerekek játszóteréről. a haverok is jól vannak, hozzák a beégetős régi, szemcsés, VHS-felvételeket, amiken látszik, hogy ők is játszottak szarabb fajta metált, nem is volt csajuk, csak egy: a Marok Marcsa. A produkció maga rosszul volt hangosítva, megint, amúgy szerintem jó volt.

ktünde.jpg

Krasznai Tünde jön, aki szerintem a legnagyobb kapufa a műsorban. A torz feje miatt szerintem csak csukott szemmel élvezhető a hangja, de egyes hajlításoknál még akaratlanul is bevillan az a mutáns pörölycápa arcszerkezete. Erre még a férfias dörmögésbe alábukó hangszín tud rátenni. Nekem nem bejövős, de Alföldi után mindenki azt szajkózza, hogy faszba a múlttal, picsába a poresszal, a jövő a lényeg.

7.jpgA legjobb kép Gabikáról.

A végére befut a fiúcsapat, a By The Way is, akiknek a kisfilmjük alatt tematikusan Backstreet Boys szól. De már élőben nyomják a nyár legnagyobb slágerét, nincs az a pénz, hogy rákeressek és leírjam.  A közös mozgás nem jön össze, szimplán uncsi az egész, de ezért a félmondatért majd úgyis meglincsel a hőzöngő lánytömeg. Húgymindegy. Lilu is ropta a háttérben, ennél nagyobb sms-tarhálós szöveg nem is kell.

dóra.jpg

Danics Dóra jön utolsónak és már úgy vagyok, hogy legyen már vége, leszarom, hogy az anyukájával minyomozott a színházban, nyomjon már rá a szponzorkütyün a Deezer appra és szóljon a nóta, legyen vége a bejátszásnak élőzzön már az anyám ideges úristenit! Minden kíséret nélkül kezdi is, majd a szóló áriázást letudva bekúszik az aláfestő zene is és egyből nem is érzem olyan lagymatag fosnak ezt a produkciót. Gabika egy kicsit túloz tán, amikor azt mondja, hogy világszínvonalú volt a produkció, de ezt Szikora tudja megfejelni a következő mondattal, hogy: "Dórinak volt a legnagyobb aurája." Na, csak ide tévedt Kozsó szivárványos lelkivilága is.

Ha a tehetség virágzik, akkor te egy botanikus kert vagy. Geszti Péter

Jönnek a legjobb pillanatok, de én azokat már rég megírtam, ugye. Az est egyik legjobb momentumát Lilunak könyvelhetjük el, aki csak leütötte azt a magas labdát, ami Bence adott fel neki.

- Találkozunk az After X-ben, ahol egy másik vadonatúj műsorvezető társammal fogunk beszélgetni. Akit ismersz is Lilu és én is nagyon jól ismerek.

- … (Lilu arcá totál homály, várja a pillanatot, érleli a poént.)

- Haló Adél! Hallasz-e minket?

- Ó, hát ennyire jól (behatóan ismered)?

Aki nem mártózna napjában a bulvármételyben, annak elmagyarázom a poént. Bence és Adél dugnak. Na. Lilu viccesebb volt, maradjunk annyiban.  Leköszönés, X-Faktorok kiterelése a backstage-ből, pillanatképek arról, hogy Geszti majdnem lefejeli az egyik mentoráltját. Mindenki spanja mindenkinek, csak az MDC, meg Tóth „Szarok bele” Marcell álldogálnak elanyátlanodva kicsit hátrább, oszt a kötelező haverfelvétel és a verbális vállveregetés véget is ér.

4x11 - A Döntés: Az adás szerinti vasárnap nekem most kedd hajnali 5 óra, de majd ez a kis hogyvoltozás, meg Oláh Gergő slágere biztos felpörget majd. De előbb jön a közös dal, ami annyira tiszta, hogy kizárt, hogy nem playback. Komolyan. Mindenkin látszik, hogy izomból énekel, közben meg lehet hallani, hogy valakinek a hangja lágyan telepszik rá a többiekére, illetve Tóth Marcié némítva van, nagyon helyesen. Arra azért figyeltek, hogy az amúgy kihangosítatlan gitárokba azért legyen egy-egy kábel bedugva, de a Fat Phoenix dobszerkójához már nem fért egy dobmikrofon se. Igen, ez egy show, semmi több. Meg is van csinálva jól.

gyűrű.jpgEgy gyűrű mind felett.

Jön Oláh Gergő meg az ő dala, amivel én speciel nem büszkélkednék, de nem is én állok ott, ahol ő, ugye. Ami a leggázabb az egészben, az a ledfalon megjelenő karikagyűrűkből kirajzolódó kör-koncepció. Ez lesz a 2013-as aranyeső, szakadjak meg, ha nem. Ennek annyi. Kis direktbe kamerázásba váltunk, ami akkor készült, amikor a 12 döntős beköltözött a Corvin sétányi fogdájukba. Gumimaci saját bevallása szerint decemberig pakolt, oszt csak egy bőröndben kurkászik, szóval nem valami igényputtony a srác. Lilu sulykolja az sms-szavazást, kell az az sms, tessék küldeni a lóvét, ebbe érdemes befektetni. EZ MEGTÉRÜL, különben ki a faszt néznek majd év végéig, he? Én már most leírnám, hogy mi lett végül, elvégre kedd van és csak az nem tudja a döntést, aki vakon, süketen járkál a világban. Legyen is így. Eckert Anikó és az MDC párbajozik, egyik unalmasabb, mint a másik. A mentorok döntenek: Anikó 3:1-re veri a fiúcsapatot, mégis ő bőg, bazmeg. 

Nem tudom mi lesz, ha mindig így meg leszel csinálva ..., mármint sminkileg. Geszti Péter

-1.jpgAz őszinte kép címe: Mindenki sajnálja, hogy eggyel kevesebb vetélytársa lett.

No, az MDC rövid karrierjéből összevágott kisfilm is lemegy. Ennyi volt, lehet összeborulni a színpadon, jövő héten ugyanitt, feltöltőkártyákkal betárazva a kanapéban aszalódva lehet újra  X-Faktort nézni és sms-szavazni.

58 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Luca72 2013.10.15. 10:46:45

Kedves Chat Géza!
Az írásod minősíthetetlen. Ez nem kritika vagy tartalom vagy összefoglaló, amit itt leírsz. Ez egy trágár fikázás, egy nagy értelmetlen katyvasz. Az előző x faktorok hogyvoltjait mindig jó volt olvasni, humorosak, kritikusak, élvezhetőek voltak. A Tied borzalmas. Attól még, hogy teletűzdeled trágár szavakkal, nem lesz jobb. Hogy mennyire csapnivaló a műved, az látszik a kommentek mennyiségén is. Én a magam részéről még nem írtam kommentet sosem ide, de a véleményemet nem tudtam véka alá rejteni. De mindegy, maximum nem olvasom tovább a hogyvoltjaidat... Uroljára csak annyi, nem akartalak ezzel bántani, csak a véleményemet fejeztem ki. Szerintem érdemi összefoglalót írni, Neked ez túl nagy falat. Sok sikert a Továbbiakban. Luca

Akármi Áron 2013.10.15. 12:17:09

Nyugi, én meg remekül szórakoztam rajta, hála mások vagyunk, még az a jó:)
A kommentek mennyisége elég nyilvánvaló pár órával a hv. megjelenése után, van még aki dolgozgat itt-ott, nem a net csupán az élet tere.
Szóval tetszett és várom a következőt is, köszi:D

Chat Géza · http://chatgeza.tumblr.com/ 2013.10.15. 12:26:59

@Akármi Áron: Köszönöm. A kommentek mennyisége nagyon is soktól függ, egyrészt két nappal a műsor után vagyunk, hétfőn valszeg jobban pörögne. Mára már a legtöbben kibeszélték magukból és feldolgozták az MDC kiesése által okozott traumát.

fofofo 2013.10.15. 12:41:27

Nekem tetszik a poszt, bár nem látom ennyire sz.rnak a műsort. A tavalyit egyszerűen nem tudtam nézni, annyira szánalmasvolt, pedig nincs is vájt fülem. Idén meg elég, ha olvasok közben, maga a műsor nem irritál. Csak Danics Dóránál kellett elkapcsolnom, de ez nem az ő hibája, hanem a mentoráé. Béna számválasztás, ordibál az elejétől, nincs íve a dalnak. A csaj amúgy szimpatikus, és a hangját is bírom.

Azért kíváncsi lennék arra, hogy @Chat Géza ebben a stílusban miket írt volna a tavalyi minősíthetetlen kínszenvedésről, Candy meg (aki hajlamosabb a lelkesedésre, jobban kiemeli a pozitív dolgokat), mit írna erről az évadról.

kandyka 2013.10.15. 12:49:53

az írás sokkal szórakoztatóbb volt, mint a műsör maga, köszi!

Chat Géza · http://chatgeza.tumblr.com/ 2013.10.15. 12:55:14

@fofofo: Nem azt mondom, hogy szar, illetve nem úgy szar. Csak én odafigyelve nézem, ha töltelékként nézném és közbe csinálhatnék ezt-azt, nem kellene ráfeszülnöm, hogy elkapjak egy őszintén vicces momentumot, amiből képet csinálhatok... Szóval érted. 2,5 órán keresztül feszült figyelemmel nézni az X-faktort, közben írni róla, RTL Moston visszanézni, lestoppolni, képszerkeszteni... elég kimerítő. Ezzel a két résszel 6 órát foglalkoztam. Nem túlzok. Jó, élvezhető a műsor, csak nekem így túl hosszú. És van az a probléma is, hogy ha nem írok le mindent, akkor az a baj, ha meg leírok mindent, akkor meg az a baj. A legjobb, ha a fontos momentumokat emelem ki, egy ilyen zenés produkciónál (amit látni és hallani kell) a jó előadást nem lehet szavakban nagyon hova fokozni - és ebben a részben nekem tényleg nem volt olyan, amitől eldobtam volna az agyamat - , de ha valami nagyon nem tetszik, akkor azt írásban jobban át lehet adni. Pl.: a mentorok szexmániáját.

Chat Géza · http://chatgeza.tumblr.com/ 2013.10.15. 13:00:11

@Chat Géza: korrigálom magam: a jó dolgokat írásban is lehet mennybe vinni. De ebben a műsorban nálam ez még nem történt meg, hogy egy bekezdésnyit áradozzak. Pl. Gumimaci Ákos produkciója tök fasza volt. Azon bólogattam is.

Szunya 2013.10.15. 13:07:15

kandyka 2013.10.15. 12:49:53
az írás sokkal szórakoztatóbb volt, mint a műsör maga, köszi!

itt az igazság

Flankerr 2013.10.15. 16:21:45

A HV nagyon jó, a képek és az aláírásaik már-már sixx-i szinten zseniálisak, csak így tovább.
A Safri Mono különösen tetszett, viszont:
"A Safri Duo méltón és mindenkinek jobb is, hogy elfeledett 90-es évek közepén óriási sikerekben dagonyázó disco-formáció volt. A szerk"
2001-ben jelent meg és lett sláger a Played-A-Live, szóval ez egy kicsit mellé ment. A 90-es évek közepén még a Be My Lover vagy a Coco Jumbo volt az ász..:)
Ráadásul pont a Safri Duo tagjai a dán Zeneakadémián végeztek, és PONT 1995-ben "Lutoslawski, Bartók, Helweg" néven adtak ki albumot, több másik mellett..:D

Chat Géza · http://chatgeza.tumblr.com/ 2013.10.15. 16:30:14

@Flankerr: Jesszus. Mi van? (A Safri Duós részt fejból írtam, mert ahhoz is fél óra google kellett, hogy megtaláljam a nevüket. A nagy örömre meg már le is szartam, hogy hanyas évekbe voltak menők.)

Flankerr 2013.10.15. 16:36:12

@Chat Géza: Csak utaltam rá, hogy az évtized megjelölés kicsit mellé ment..:)
Az utolsó bekezdés pedig a Safri Duo tagjaira vonatkozik.
De azért lásd a dicsérő soraimat is, épp az előbb hasonlítottalak sixx-hez..::D

Bacchusz 2013.10.15. 16:39:25

A cikket végigolvasva mindkét felet tökéletesen megtudom érteni, mind azokat akik ekézték és akiknek tetszett a hv. Először is ne felejtsük el, hogy candyperfumegirl olyan magasra helyezte a mércét az előző évadok hogyvoltjaival, hogy gyakorlatilag azt a szintet nem lehet megugrani. Az egy olyan stílus volt, ami csak rá volt jellemző, egy idő után már könnyen ki lehetett találni melyik cikket írta candy, anélkül, hogy megnéztük volna a szerző nevét. De azt se felejtsük el, hogy Chat Géza nem candy és nem is várhatjuk el, hogy úgy írjon s echte olyanokat összefoglalókat írjon.
Tény, hogy én egy egy idő után már sokallottam a káromkodást a cikkben, azt elismerem, hogy az "ecceri" ember felháborodását az RTL keltetőjéből kitermelt szennyhalmaz iránt, amit az ilyen tehetségkutatók gondos ügyességgel plántál bele a hipnotizált közönség agyacskájába, jól elkapta.

Viszont kedves Chat Géza! Annyiban egyet értenék az elégedetlenkedőkkel, hogy kérlek figyelj kicsit légy konkrétabb, írj bővebben a produkciókról, pl szám címe - amit itt kb. 1-2 danolászós legénynél/lyánynál volt csak odaírva. Tudom jól, s megértem, hogy az elődadások 80-90% semmiféle nyomot nem hagy benned - csak egy szombat estédet veszi el mindörökre - akkor is érdemes kitérni ezekre.
Mire célzok ezzel? Én mind a mai napig bizonyos rendszerességgel újra olvasom candy X-faktor/Megasztár hogyvoltjait nosztalgiából. S a beleélést segíti hogy a produkcióról nem csak annyit olvasok, hogy "ez szar volt. MÉG EGYET!", hanem a produkciók szürrealitásáról és dalválasztás komolyságáról is kapok emlékeztetőt, s ez ugyanolyan élvezhetővé teszi számomra a cikk olvasását. Most még élveztem a cikket a friss sebek miatt, de tartok tőle, később, miután behegednek a lelki sérülések, már nem lesznek annyira átütőek ezek a -jogos- káromkodások.
Jelen pillanatban úgy érzem, hogy ha így folytatod - holott egyébként a cikk tetszett és jókat nevettem rajta - a későbbiekben nem fogom annyiszor elővenni újra elolvasni a jövőben, a fent említett hiányosságok miatt.
Bár ki tudja? Nem láthatom előre a jövőt. Inkább megyek telefonálni az EzoTv-be, amíg nem késő.
Neked Chat Géza meg kitartást a hétvégén.

fofofo 2013.10.15. 16:42:50

@Chat Géza: 6 óra, atyavilág! mondjuk sejtettem, hogy nem két perc alatt rakod össze. arra meg tényleg nem gondoltam, hogy neked oda is kell figyelni.

a szexiség folyamatos ismételgetése gyanúm szerint szerkesztői utasítás

fofofo 2013.10.15. 16:44:39

@Szunya: itt a HVn van egy-két szerző, akinél ez megszokott dolog, és @Chat Géza közéjük tartozik :)

Chat Géza · http://chatgeza.tumblr.com/ 2013.10.15. 16:50:51

@Flankerr: Nem támadó jelleggel írtam. A Jesszus, arra vonatkozott, hogy meglepődtem, hogy valaki így, kapásból időben rendbe vágta a Safri Duót. A dícsérő szavakat is vettem és köszönöm is szépen.

@Bacchusz: Köszönöm a megjegyzésedet. Az ilyen építő jellegű kritikát szívesen fogadom. Fogok foglalkozni a számok előadóival és címeivel is, csak az RTL nem partner, nem írja ki és nem is mondja be, én meg sajnos nem ismerek minden számot, az érthetetlen angol kiejtés miatt meg nem is biztos, hogy rátalálnék a neten. De a lényeg, hogy igyekszem.

@fofofo: Ez a két rész, összességében tényleg 6 órát vett igénybe. Komolyan. És erre a műsorra masszívan figyelnem kell, mert nem az én műfajom, plusz itt magasabbak az elvárások hogyvolt terén, mint egy tőlem megszokott reality-k esetében.

Akármi Áron 2013.10.15. 17:03:55

@Chat Géza: Persze, igazad van, a kommentek száma fontos, naná, de speciel én arra gondoltam, (mint most is)délutántól, - ha nem szennyezzük a kezünket fizetett munkával - beindul a kommentáradat.
Minden rendben is, úgy írj, ahogy eddig, pont ezt szeretjük itt, a jó többség ahogy látom, hála:)
És minő egyezés Flankerr-rel, míg olvastalak bennem is felmerült Sixx munkássága és ez dics. kérem szépen:DDD

schanc 2013.10.15. 17:11:57

@Chat Géza: Köszi a hv-t!
Annak külön örülök, hogy Eckert Anikóra külön kitértél :)
Egy kis segítség: a show után felkerül a műsor honlapjára az elhangzott dalok listája. Az első show-é itt van: xfaktor.rtlklub.hu/hirek/539589

Bacchusz 2013.10.15. 17:12:10

@Chat Géza:
Igen, ebben teljesen igazad van, hogy az RTL nem partner abban, hogy tudassa a drága nézőkkel, hogy most kb mit is hallottak.
Viszont remélem ez segíteni fogja a munkádat a hogyvolt írásban :)

hu.wikipedia.org/wiki/X-Faktor_%28negyedik_%C3%A9vad%29

Chat Géza · http://chatgeza.tumblr.com/ 2013.10.15. 17:16:35

@schanc: @Bacchusz: WoW. Kösz. Abszolút segíteni fog és használni is fogom. Következő héten láthatjátok is, hogy mennyire. Jól rákagylózok majd az eredetikre is és kánonba fogom hallgatni az X-Faktoros produkciókkal. De jó lesz akkor élni. :)

schanc 2013.10.15. 17:18:04

@Bacchusz: Nóri a második szériában bemondta a produkció után a dalcímeket, erre emlékszem. A harmadikban már elmaradoztak ezek az infók, kivéve talán a James Bond-esten, ahol el kellett magyarázni, hogy mit keres a programban egy Millennium vagy egy Tainted Love :)

TengerészMacska 2013.10.15. 17:23:07

Szerintem pedig klassz volt, már nagyon vártuk! Csak így tovább :)

Akármi Áron 2013.10.15. 17:25:37

@Chat Géza: Ja, és külön köszi a Gumi Maci Ákosra tett fejbiccentésed Tamási Áron módján:D részint, mert egyik legjobb hang, és mert földi:)))

Bacchusz 2013.10.15. 17:26:41

@schanc:
Igen, abbamaradoztak miután már sokszor Nóri sem volt a helyzet magaslatán, s sokszor mást mondott be mint ami a szám címe volt.
Hát igen, az az est nem csak a magyarázkodások miatt maradt feledhetetlen. :D
Viszont ha már így felemlegeted a James Bond estét, kiváncsi vagyok, hogy idén megpróbálnak-e (is néha) tematikákra szorítkozni, vagy a free-for-all szerűen mindenki azzal megy neki a hétvégének, amivel akar.

citzen 2013.10.15. 17:30:00

Szánalmas az egész csatorna. A TV2 is és az RTL is. De ez kell az embereknek nézzék csak, csurogjon a nyáluk, élvezzenek el az ilyen minősíthetetlen szarkupac szemét műsorokra. Ez nem is a csatornákat, hanem a közönséget minősíti.

reccs 2013.10.15. 17:33:50

@Chat Géza:

Ertem en, hogy sixx is igy ir, csak az o tragarsagainak van ertelme is, celja is az esetek nagy reszeben. A te esetben egyik sem, maximum annyi hatasa, hogy most elmegyek hanyni, mert felfordult miattad a gyomrom.

bukott madonna két nagy didivel 2013.10.15. 18:04:37

@Chat Géza:

Gézu! ríszpektááá! sixx ;) áőr??? komoly!

Jó volt ez, mindenkinek más az ízlése. Tény, hogy nekem sem a "számíze" szerint írsz, de azért élvezem. :)

Gézu, s ha úgy írnád meg, hogy hétfőn kidobod a szombatit, kedden a vasárnapit? az nem lenne könnyebb? (nem akartam okoskodni, meg bántani sem, csak kérdem.)

más.

Én a kövér főnixet vágtam volna ki, persze a Márszell gyerek után rögvest, de persze nem kettőt kell kidobni, s ha már az MDC és Ecker Anikó maradt tényleg jobb, hogy Anikó ment tovább.

Danics Dórát én sem bírtam végig hallgatni, talán ha majd levetkőzi a manírjait, meg amit az anyjától átvett modorosságot stb. akkor jó lesz.

Vessetek meg, Tündi nekem "átjött"! :DDDD

Pácsó Ármándó 2013.10.15. 18:28:31

@bukott madonna két nagy didivel: Jó pár dologban egyetértek. Utcazenészek + Tóth Laza Marci haza, Danics Dóra elLasskaBeásodott, Basznai Zsiráf Tünde jó volt!

nnnnnnnn 2013.10.15. 18:32:28

ha nem nyer a batánovics lili, az orbán fő lesz hívva. csak szólok.

Luca72 2013.10.15. 18:38:55

Kifejteném egy picit. Első "felindulásból" írtam a kommentemet, nem akartam bántó lenni. Tény és való, hogy én Candy hogyvoltjait nagyon élveztem, Gézáét kevésbé, az is igaz, hogy nem olvastam más témában a beszámolóit. De szeretném itt elismerni és megköszönni a belefektetett munkáját és idejét.
Kinek a pap. kinek a papné! De ez legyen a legnagyobb baj az életben! :-)

Pácsó Ármándó 2013.10.15. 18:44:23

@$$$=$$$: Kolompár Orbán? :-)
Amúgy B. Lili az egyik legjobb volt szerintem, ahogy a végén kieresztette a hangját az nem volt semmi!

Pácsó Ármándó 2013.10.15. 19:04:19

Vajon Szapora Robi mondta a végén az eMDíSzínek, hogy felléphetnek egy R-GÓ koncerten?

@aggyistenbiri: Vagy Cso(r)dás Ákos!

Chat Géza · http://chatgeza.tumblr.com/ 2013.10.15. 19:15:09

@bukott madonna két nagy didivel: de valszeg az lesz a jövőbeni befutó koncepció, hogy hétfőn jön majd a szombati élő adás bő lére eresztett, nem túl részletes, de minden igényt kielégítő hogyvoltja, majd kedden az előző napi aranyköpéseit összegző poszt, mert ugye "ez történt az előző részben", amiben a vasárnapi rapid kiesés lesz meghogyvoltozva jól.

Anne_B 2013.10.15. 19:39:58

@Chat Géza: Ha emlékszel (biztos nem) én kicsit sérelmeztem az első X faktor hogyvolt összecsapottságát, de most meg kell védjelek, szerintem jól csinálod, én jól szórakoztam. Csak így tovább. :)

Mme K. Chauchat 2013.10.15. 19:56:07

Kézcsókom!
A MÁV fedélzeti wifiről jelentkezem.

bukott madonna két nagy didivel 2013.10.15. 20:32:50

@Pácsó Ármándó:

Pfffffffffffff csak ezt tudom írni.... :(

basznai zsíráf tünde.... de höllle vagy :DDDD s nálam talált :DD

bukott madonna két nagy didivel 2013.10.15. 20:34:14

@Chat Géza:

Jó lesz Gézu! :) :D én veled vagyok! :D

bukott madonna két nagy didivel 2013.10.15. 20:36:49

@aggyistenbiri:

Maga itten Biri nénnye ne idegsícccsen fel!! :)))) eccer végre egy nő is nyerhetne XXXX faktort. persze így kéne írnom X - Faktort. :D

lac64 2013.10.15. 20:38:22

@Chat Géza: Pedig Lucának sokban igaza van. Azzal semmi baj, ha fikázod a neked nem tetsző előadásokat, és annak kapcsán az előadót, de azzal igen, ha nem a témához kapcsolódóan írsz alpáriasan. Gondolok itt például a Péterffy Lili képe alá írt szösszenetedre, amiről nem igazán tudom, hogy egyáltalán mit akartál mondani

bukott madonna két nagy didivel 2013.10.15. 20:39:39

@Chat Géza:

Gézu, azt is lehet összehányod, mi meg itt mindenen anyázunk, poszton, kommenteken, szereplőkön, az égen a csillagokon :DDDDDDDDDD

Brianna 2013.10.15. 21:55:10

XD Ahogy Tóth Gabi megindokolta, hogy ki essen ki: Az MDC nagyon jó energiákat hozott, Eckert Anikónak is nagyon jó energiái vannak... de Anikó energiája jobb, ezért ő maradjon. :P

@Chat Géza: Jó ez a hogyvolt, csak az én ízlésemnek rövid. Mintha valami hiányozna belőle... vagy lehet, hogy a műsorból hiányzik valami?

Pácsó Ármándó 2013.10.15. 22:07:15

@Brianna: Lehet, hogy a mentorok már taktikáznak. Inkább kiejtik a szerintük veszélyesebbet a másik mentor énekesei közül és az ilyen indoklások csak fal szövegek. Szapora Robin is látszik, hogy néha fingja sincs mit mondjon szakmailag és inkább előáll valami ködös maszlaggal.
A Heinekken-reklámban az a szám olyan jól meg van csinálva, hogy Eckert Aniston nekem gyengusnak tűnt mellette.

Jó Mercutio halott 2013.10.15. 22:23:18

@Flankerr: na. Megint egy rohejes sixx seggnyalo a sokbol.
(Jelzem, egy hasonlo artatlan tenymegallapitas miatt Mindenkiatyauristene Sixx, az uberlaza, ugy kitiltott a blogjabol, mint a szart. :-) )

Jó Mercutio halott 2013.10.15. 22:24:44

@Akármi Áron: mondom. Ezek csapatokban jarnak. :-))))

Jó Mercutio halott 2013.10.15. 22:26:26

@reccs: es meg egy!!!! Ez tiszta rohej!!! :-))))) Ezeknek akkor is hianyzik a nagy isten segge ize, ha epp szarni van.

bohar 2013.10.15. 22:36:35

A régi hogyvoltot nagyon nagyon szerettem, nem tudom hogy ki írta, de könnyesre nevettem magam mindig, és alig vártam. Szóval elfogult vagyok, Ez sem volt rossz, nekem nincs bajom vele.
És a di
cséretem: Amit Krasznai Tündéről leírtál az nekem nagyon betalált! Pontosan ugyanígy érzek én is, csak nem bírtam megfogalmazni hogy mi nem jön be nekem nála!

rockjano 2013.10.15. 22:38:25

Jó volt a hogy volt nincs ezzel gond :-)

Az igazság az hogy ez egy valóságshow abból viszont az egyik legjobb hazai szinten nagyon profin megcsinálva. Az ember megnézi az amerikai hasonlót akkor az derül ki hogy ott azért minden profibb és sokkal több pénzből is készül de amúgy még ennél is sokkal sikamlósabb….

Én is jobban bírnám kevesebb bulvárszarral az igaz de hát ez ilyen. Vannak tehetséges emberek nekem Danics meg a Krasznai lány is nagyon jó..ja meg a rendőrsrác. A többi nagyjából felejthető…

A tavalyinál jobb az eresztés ami tulképp meglepő ennyi ilyen jellegű műsor után...

Flankerr 2013.10.15. 23:00:06

@Jó Mercutio halott: Nagyot mondtál, öblíthetsz.
Ha teszel érte, én is simán kivágnálak a blogomról, ahogy arra régebben, máshol, mással, volt is példa.

wolfendrusz 2013.10.15. 23:05:15

Te, a cikk írója, egy szánalmas , valószínűleg impotens, alak vagy !
Kinek képzeled magad ?
Ezt a műsort lehet szeretni, vagy nem szeretni .
Ha nem tetszik , minek pofázol róla ???
Szánalmas nyugdíjas .......

Jó Mercutio halott 2013.10.15. 23:19:15

@Flankerr: fúúú gecc, csak tudjak aludni! :-))))))

Akármi Áron 2013.10.16. 09:46:14

@Jó Mercutio halott: Korrigálom: falkában!De ez ekkora szenvedést okoz hóttába?:D

Akármi Áron 2013.10.16. 09:51:15

@Jó Mercutio halott: Korrigálnám: falkában!De ez ekkora szenvedést okoz "hóttában"? Jaj-jaj:D

Chat Géza · http://chatgeza.tumblr.com/ 2013.10.16. 09:58:11

@wolfendrusz:
Nem vagyok impotens, de nem is értem, hogy jön ez ide.
Nem képzelem magam senkinek, egy mezei blogger vagyok, az meg nem egy tiszti rang, ugye.
Nos, igen. A műsort lehet szeretni és nem szeretni. Aztán meg ott van még az, hogy a nép igényli, hogy legyen róla írás, és mivel nem vállalta be senki (továbbra is szabad a pálya) és olyan hihetetlenül nagy utálat nem volt azzal kapcsolatban, hogy én írom, ezért maradtam, és bizony nagyon visszafogom magam és elárulom, hogy ha annyira utálnám - olvass el pár korábbi kommentemet - nem is, ha annyira leszarnám az olvasók igényét, akkor egyoldalas bejegyzésben letudnám az adott adás hogyvoltját.
Se szánalmas, se nyugdíjas nem vagyok. Látod, még erre is volt időm, hogy egy ilyen sótlan alaknak is, mint neked, igényesen válaszoljak.

Mme K. Chauchat 2013.10.16. 13:47:28

Mindenkinek igaza van! (Hogy lehet ez...?)
Lilu az, akin nem tudom túltenni magamat.

Pácsó Ármándó 2013.10.19. 22:36:50

Akik a maiban tetszettek: Batánovics Lili (az a pöttyös ruci nagyon jól állt neki és ne legyen gebe soha), Bytheway produkciója a poharakkal, BK Márk (ez az ő stílusa és ebben jó is), K. Zsiráf Tündi (totál franciás volt), Danics Dóra ruhája/szoknyája (csak az).
süti beállítások módosítása