Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Falling Skies 1x10 - Eight Hours (Évadzáró)

2013. október 15. 11:00 - Szencsike

Elérkeztünk a Nagy Támadás Napjához, ami egyben a szezonfinálé is, emberek és űrlények készülhetnek. Délelőtt járunk, Weaver csapata úton van, mi pedig Tomékkal nyitunk, Scott bácsi bütyköli a rádiót, újra megpróbálják befogni a Fürgék jeleit. Tom Anne-nek aggódik ezerrel Benért, Halért, az egész küldetésért. A támadás nyolc óra múlva indul, vagyis az esti órákban lesz a leszámolás. Scott bácsinak kell egy új generátor, lemerült, amit eddig használt, Ben és Tom elmegy a gépért, Anne visszamegy az orvosiba, Scott bácsi egyedül marad. Egy fura, sötét árny vetül rá, lehet csak a fények változtak, de mikor az öreg visszafordul a padjához Ricket látja. A srác Pókemberesen a mennyezetről ugrik rá az öregre, nem bánthatja a fajtársait. Főcím.

1.png

Ugrunk Weaverékre, Pope hozza a formáját, szegény Anthonyt szívatja, ám megérkeztek az első állomáshoz, valami üzemfélénél állnak meg, két felderítő előre megy terepszemlét tartani. Eddig tiszta az út, idegenek sehol. Hal újra bízik a parancsnokban, hisz a gyógyszereket már nem szedi, vagyis képes újra normálisan gondolkodni. A támadás eltérő okokból, de mindkettőnek fontos, Hal fiatalos hévvel és támadószellemmel rendelkezik, a parancsnok rutinos rókák tapasztalatával bír, de annyi biztos, kemény menet vár rájuk. Felderítők visszatértek, mehetnek tovább. Vissza iskolába, Scott bácsi jól van, már Lourdes és Dokinéni kezelik a fejsebét, Tom és Ben hallani akarják a sztorit, Ben biztos benne, hogy Rick volt a tettes. Anne és Tom kettesben beszélik meg az ügyet, Ben szép csendesen meglóg. A gyerek tudja, hol van Rick, a Fürgeagyú srác vissza akar menni hozzájuk, Ben ennek még a gondolatát sem akarja hallani, sőt még a rádió egyik alkatrészét is ellopta, nehogy ártani tudjanak nekik. Rick meglóg, Ben utána megy, apuért kiabál, Rick ügyesen átugrál a barikád elemein, Ben menne utána. Egy fazon bedühödik, a rohadt kölykök fogják feldobni a Másodikat és célba veszi Bent. Tom elszedi fickótól a fegyvert, utoléri Bent, Rick már messze jár, de Tom megkeresi a gyereket.

2.png

Rick valahol a közeli erdőben szalad, és találkozik egy béklyóssal, Megannal, aki a Hetedik ezred tagja volt. A lány arca kezd ragyásodni, pikkelyszerű valamik jelentek meg a bőrén, jó ég, elfürgésedik. Rick ismét visszatérhet közéjük, csak meséljen a Másodikról. Tom megtalálta Ricket, Megan elment, megtudott mindent, de Rick már nem kell nekik. szegény gyerek kezd rájönni, hogy se ide, se oda nem tartozik, Tom inkább lője őt le. Tomnak esze ágában sincsen ezt megtenni, a srác csak folytatja a kesergést, hiányzik neki az apja, annyira várta, hogy visszamehessen, hiszen elmondott mindent. No erre Tom felkapja a fejét, az idegenek mindenről tudnak, indulnak vissza az iskolába. Ugrás Weaverékhez, Boston közelében járnak, megérkeztek ahhoz a találkozási ponthoz, ahol a Négyes és az Ötös ezredet kell bevárniuk. Mivel esélyes, hogy nem jönnek, mert elpusztultak, Weaver két lehetőséget ajánl: visszamennek az iskolához vagy előre Bostonig. A csapat Bostont választja, Weaver 4 csoportra osztja őket, egy-egy bomba mindegyiknél, az építmény négy lábához kell majd tenni ezeket. Este hétkor lesz egy csoportellenőrzés, kilenckor pedig mehet a tűzijáték, ha Pope jól végezte a dolgát. A támadás után, mindenkinek a saját kezében lesz az élete, találkozó az iskolánál.

3.png

Suliba visszatértek Tomék, Scott bácsi kijavíthatja a rádióját, mindenki másnak válságtanács. Azonnali civil evakuáció, a Fürgék tudnak a helyről, néhány önkéntes itt marad Tommal az élen, ha a dögök támadnak. Senki sem túl bizakodó, így Tom törizik egy kicsit, a Függetlenségi háború két csatája a környéken zajlott, a helyiek legyőzték a brit seregeket, mert soha nem adták fel, most ők sem fogják. Weaveréknél is bajok vannak, Halék jelentése szerint az építmény köré gyűlnek a Mechák, egy csapatukat talán ki is lőtték, Négyes és Ötös ezred biztosan nincsen. A parancsnok visszaküldi a srácot az iskolához, ott is meg kell kezdeni a felkészülést és az evakuálást. Hal makacs gyerek, de Weaver szerint most az a kötelessége, hogy hírét vigye a támadásnak és ezzel reményt adjon mindenkinek, az idegenekkel igenis szembe lehet szállni. Hal kényszerűen motorra ül, Weaverék elindulnak a város felé. Sulinál zajlanak az előkészületek, Matty jó szokásához híven szomorkodik, most Pope miatt van letörve, mert nem viselkedett apu kérésének megfelelően. Apu persze vigasztalja, legkisebb fia lassan felnő, egyre több ilyen pillanatuk lesz, de Mattynek tudnia kell, hogy apu csak a saját érdekében szidja le őt. Mivel előbb a gyerekek indulnak el, már kibékülve búcsúznak el. Dokinéni útjára küldi az első csapatot, elbúcsúzik Lourdestől, most a fiatal lány lesz az ügyeletes orvos a terepen.

4.png

Scott bácsiéknál komoly vita van, Ben érzékeli a Fürgék frekvenciáját, de mi van, ha időközben változtatják? Tom most inkább apaként gondolkodik, ha támadnak, a gyereknek mennie kell, de a fia végül meggyőzi őt, hasznos a képessége, ez lesz az esélyük az idegenek ellen. Ben képességére máris szükség lesz, ugyanis Mechákat jelentettek. Kint mindenki pattanásig feszült idegekkel vár, Jimmyfiú kissé elveszetten álldogál, Maggie szánja meg, egy csapatként fognak küzdeni. Megjelenik a gép, mindenkinél 30 spéci golyó van, Tom jelére lőhetnek. Benék nem találják a megfelelő sávot, a gép egyre közeledik, Tom jelére indul a golyózápor, Pope töltényei kilyuggatják a robotot. Mindenki örül, ám a jókedvnek gyorsan vége, most 6 robot jön, töltényből meg egyre kevesebb van. Benék megtalálják a gépek sávját, de nem tudják zavarni a jelet, erősebb antenna kellene, Ben rohan ki a zászlórúdhoz a jelerősítővel. A megoldás bejött, a kintiek fedező tüze mellett Ben és Tom rákapcsolja az erősítőt a rúdra, a gépek visszavonulnak.

5.png

Beesteledett, a suliban mindenki örül a sikernek, de még nem lehetnek biztosak semmiben. Hal visszatért a hírekkel, Weaverék megkísérlik a lehetetlent. Tomnak támad egy ötlete, mivel Hal biztonságban jutott vissza, senki nincs az utakon, a jeladót azonnal kocsira kell pakolni. Tom Dokinénitől búcsúzik először, vigyázzon a civilek mellett a gyerekeire is, mert ő visszamegy Weaverért. Ez az a bizonyos pillanat, amire ők ketten vártak, Tom megcsókolja Annet és indul a csatába. A kocsi indulásra kész, Hal még próbálkozik, hogy apja elvigye magával, de mindkét gyerek marad, az utolsó ölelés után Tom elindul Bostonba. A nagyvárosban sem túl rózsás a helyzet, Anthonynak súlyos sérülései vannak, Pope vigyáz rá, mikor Tom megérkezik. Felpakolják a sérültet a kocsira, Pope-ék felborult kocsijában van egy rakéta Mecha-fémből, Tom magához veszi a rakétát majd megy Weavert keresni.

6.png

Derék parancsnokunk épp egy korábbi támadás után ébredezik, harcostársa meghalt. Mikor Tom megjelenik alig hisz a szemének, de gyorsan túlesnek az infócserén: Tom beszámol az iskolai harcról, Weaver pedig az itteniről: alig értek az építmény lábához, kilőtték őket. Felettük minden idegen repülő visszatér az építményre, visszahívják őket, Tom kilövésre készíti a rakétát, egy hajót talán ki tud lőni, csupán a móka kedvéért. A parancsnok az esélytelenek nyugalmával adja az áldását a lövésre, Tom céloz és talál. Az eltalált repülő belerepül az építmény landoló részébe, ott óriási robbanással okoz károkat. Tomék lelépnek, alig jutnak ki a külvárosba, mikor egy ismerős áll az útjukba, Karen vár rájuk. Kíváncsi arra, hogy miért? Ekkor egy hajó száll le mögöttük, kilép belőle a magas, kétlábú, emberszerű forma, Karen az ő szavait tolmácsolja. Nem számítottak ekkora ellenállásra és ezt nagyon érdekesnek találják. Tom minden dühét rájuk zúdítja, Weaver simán lelőné, de Karen jó okra hivatkozik, hogy ne lőjenek: Ben. Tomra sikerült a frászt hozni, Ben nem szabadult meg teljesen a béklyójától, vissza fogják hívni, hacsak Tom nem megy velük. Tomnak csak ennyi kellett, Weaver még próbálkozik eltéríteni a szándékától, de Karen üzenete szerint kényszeríthetik Tomot, hogy jöjjön. Tom elindul Karennel és a kétlábúval a hajóra, Weaver döbbenten néz utánuk.

1 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tóparti látomás 2013.10.24. 15:24:23

Köszi a posztot, érdekes ez a befejezés, de így még jobb lett, mint amire számítottam.
süti beállítások módosítása