Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Csillagkapu Atlantisz - 04x01 Sodródás II.

2013. október 15. 13:00 - Segna

Ma sodródunk vezér és vezérlés nélkül, és Sheppard csak bólogat, így kénytelenek vagyunk McKayre hagyatkozni. Sajnos kiderül, hogy McKaynek igaza van, pikkel rá az univerzum.

 001.jpg

Az elveszésünket felidéző keserű képsorok után, újfent a skót doki utódjával nyitunk. A Kis Szentjánosbogárka azonban most nem rinyál és kérlel, hűvös és összefogott miközben Vezérasszonyunk életéért küzd. Weirnek épp leáll a szíve, a pupillái pedig lassan reagálnak. Aki látott már legalább egy orvosi sorozatot, az tudja ez semmi jót nem jelent, és ha a szívét újra is sikerül indítani, a fejét is iszonyatosan beverhette, amikor a sugár súrolta a tornyot, és berobbantak a díszüvegek, így lehet, hogy csak csinos dísznövényként hasznosítható a továbbiakban.

01.jpg

Nincs azonban időnk ezen merengeni, a baj jellegéből adódóan, lehet, hogy ez mit sem fog számítani. A sugár mégsem csak felületi károkat okozott, és nem csak a szubtérkommunikációt vesztettük el, folyamatosan veszítjük az energiát is. McKay hadar, Sheppard és Teyla pedig értetlen. McKay egyszerűsít. A torony oldalában futó kábelek, olyanok, mint egy slag, ami tiszta lyuk lett. Mivel sok érzékelő is megsérült, a központ megfeszített erővel nyomja az energiát, hogy minden rendszernek jusson, de a sérült vezetékeken át ez elvész, és nem jut el a létfontosságú hiperhajtóműhöz, és később a pajzshoz sem. Le kell kapcsolni a felesleges rendszereket.

Közben Ronon nem veszi komolyan a szilánkját, de nagyon komolyan veszi Vezérasszonyunk állapotát. Aggódik. A Kis Szentjánosbogárka is, hisz Vezérasszonyunk újra és újra összeomlik, és még addig sem jut el, hogy megnézhesse szkennerrel, egyáltalán érdemes-e kínlódni vele, vagy teljesen agyhalott a betege.

Érdekes párhuzamként kiderül, hogy a vezérlőműt ki lehet dobni a fenébe, a Város is tulajdonképp agyhalott. McKay közben folyamatosan pánikol, de ő legalább tudja, hogy miért. Sheppard elveszetten téblábol és csak kérdezésre és merev arcra futja tőle.

02.jpg

Ettől viszont McKay kezd némileg magához térni. Mire mindent elmagyaráz a barátjának, aki tulajdonképp most a Nagyfőnök, lassan tisztába is jön a teendőkkel. Nincs mit tenni, bizonyos rendszereket kimenve, a város távolabbi részeiben, helyben kell lekapcsolni. Végre van mit tenni, Sheppard katonákat vezényel ki lekapcsolni a felesleges rendszereket. Haladunk! …és Főcím!

Újabb csevejjel folytatjuk, McKay újra összefoglalja a Nagyfőnöknek, a helyzetet, majd annak arra a kérdésére, hogy hogy állunk, könnyelműen azt válaszolja, hogy a nem fontos rendszerek nagy része már le van állítva így tulajdonképpen jól állunk. Erre újra felvijjognak a szirénák, mert a Város úgy döntött, hogy lezárja a perifériáit. Összébb húzza a pajzsot, hogy azon belül fenntartsa a normál működést. Ami a vészprotokoll által meghatározott határon kívül van, nos az… hát az nem az ő problémája. A Város nem gondolkodik, és nem tudhatja, hogy utasai nem ismerik a vészprotokollokat, így nincsenek felkészülve erre a fordulatra. Nekünk viszont még csapataink vannak a halálzónában.

02_1.jpg

Mielőtt lábra állhatna a dillemma, hogy kockáztassuk-e a pajzs teljes összeomlását, hogy megmentsük a kinn maradt embereinket, a Város dönt helyettünk; ezt a protokollt nem lehet leállítani.

03.jpg

Csak tehetetlenül nézhetjük embereink halálát. Ezt Sheppard viseli jobban, némileg magához tér, és katonásan reagál. A leállítások folytatódjanak, muszáj kockáztatni, de McKay utasítsa a katonákat, hogy siessenek.

04.jpg

Váltunk, és a Félút űrállomásra kapcsolunk, ahol O'Neill kedvenc nemzeti kincse végez épp valamiféle kutatásokat, amikor hírt kap, hogy elvesztünk. Jól megnőtt a haja mióta nem láttuk, és már alezredes. Míg ezeket összegezzük magunkban kiderül, hogy Elis ezredesnek mégiscsak a szívéhez nőttünk, eléggé aggódik, hogy nem voltunk ott a találkozási ponton, a megadott időben.

04_1.jpg

A Városban a két erős ember téblábolásával folytatjuk; Ronon a műtő ajtaját őrzi, és lesi a híreket Vezérasszonyunk állapotáról, Sheppard pedig Weir irodájában tipródik, ki tudja min rágódva. McKay és a Kis Szentjánosbogárka is nagy beavatkozásra határozza el magát. Keller doki kraniotómiát hajt végre Weiren,

05.jpg

McKay pedig összehúzza a pajzsot, hogy az csak a tornyot védje, hogy legyen ideje megoldani azokat a problémákat, amelyek idő előtti halálunkat okozhatják. Sheppard jelenleg csak a bólogatásra képes, míg várja a híreket a műtőből.

Szerencsére McKay a lehetetlen helyzetek specialistája, így mondhatni elemében van. Rájön, hogy a hiperhajtómű nem romlott el, és ha sikerül összefoltozni a vezetékeket mielőtt a minimum szint alá esne az energia, újra indíthatjuk, és elérhetünk valahová, ahol leszállva, meg tudjuk javítani a rendszereket. Mellesleg nem fulladunk meg vagy végez velünk a vákuum.

05_1.jpg

Míg tehetetlenül várakozik, Sheppard lemegy a műtőhöz. Csak. Keller éppen végez a műtéttel, és azonnal tájékoztatja Vezérasszonyunk állapotáról. Még nem tudjuk mit fog mondani, de nyájas bizakodó arca, anyás mozdulata, amivel bátorítóan Sheppard vállát fogja bátorítóan sugallja, a hírek szörnyűek lesznek. Vezérasszonyunk él, de az a jó hír. Ha életben is marad, és ez egy erős ha, az agyi ödéma miatt, már soha nem lesz az az Elizabeth, akit ismertünk. És Sheppard bólogat. Keller folytatja, hogy nem maradhat, hogy sok a sebesült, és sajnálja… és Sheppard csak bólogat.

06.jpg

Közben Zelenka és McKay jól halad, és Rodney elragadtatottan kijelenti, hogy extázisban van. Most nem a szirénák bőgnek fel, hanem az ügyeletes aggodalmas hangja folytja bele a bizakodást, amivel a vezérlőbe hívja. Jól sejti, hogy az univerzum össze van esküdve ellene. Egy aszteroida öv van előttünk, nekünk pedig a pajzsunk csak a tornyot védi. Két választásunk van, vagy pajzs nélkül vágunk át rajta, és szétesünk, vagy felhúzzuk a pajzsot arra az időre, míg átvágunk az aszteroida övön, de akkor Zelenka munkája vész kárba, és a plusz energia-felhasználás miatt, nem tudjuk beindítani a hiperhajtást, és itt ragadunk, és 36 óra múlva így is, úgy is meghalunk.

Ó, majd beleülök a székbe és… - bizakodik Sheppard. Hát, a szék a pajzson kívül van… - lombozza le Rodney a Nagyfőnököt. Mekkorák ezek a sziklák? – töpreng el Sheppard. Hát körülbelül. háznyiak… - jön a tétova válasz. Nos, akkor szálljunk be az ugrókba, és lőjünk magunknak egy ösvényt! Ő… ne már! – tiltakozik McKay. Tudsz jobbat? Ő… mindjárt! nincs időnk! – zárja le a vitát Sheppard, mi pedig fellélegzünk, hogy végre nem csak bólogat. A csapat némileg vegyes, van, aki csak szimulátoron lőtt még, és van, akinek még ott sem ment. (McKayről van szó…) Sheppard nem kicsiny hitű, és a barátjára fontos célpontokat bíz, és Rodney méltó a bizalomra.

07.jpg

08.jpg

Kisebb, a Város szélén jelentkező becsapódásoktól eltekintve, megússzuk a kalandot. McKay eufórikus. Megint. Nem kellene! Most Zelenka a rossz hír hozója; most viszont tényleg megsérült a hiperhajtómű, és sajnos csak helyben lehet megjavítani. A pajzson kívül. Zelenka és Sheppard öltözik be. Ja, 15 percünk van. Túl könnyű is lett volna. McKay miután ránk sózta a feladatot, megkönnyebbülten fújva indul vissza. A Kis Szentjánosbogárka állítja meg. Elizabeth haldoklik, ő már nem tehet érte semmit, de Rodney még megpróbálhatna valamit… McKay kap az alkalmon. Weir testében ott maradtak a nanitok anno és, ha Rodney át tudná programozni őket, azok talán-talán még meg tudnák menteni őt. McKay rögvest lelkesen szól a Nagyfőnöknek, hogy min fog dolgozni – bár eddigelé nem jelentgetett folyvást – és Sheppard elég hisztérikusan reagál. Leginkább „szó sem lehet róla”-nak lehetne rövidíteni a kitörését. Mindegy is. McKay nanitokat programoz, Sheppard meg Zelenkának megy segíteni, hiperhajtóművet javítani.

10.jpg

Közben intermezzóként Ronon megköszöni Vezérasszonyunknak, hogy hitt benne, hogy befogadta.

09.jpg

A javítás kalandosra sikerül, először is van egy "pici" sérülés, amin át kell repülniük, aztán Zelenkát találja el egy mikrometeorit, aztán meg Sheppardnek kell befejeznie a javítást. McKay közben – Keller csodáló pillantásaitól megtáltosodva – átprogramozza a nanitokat, és bár erősen hezitál, mert így Weir élete végéig részben replikátor lesz, de nem lehet tovább várni, mert Vezérasszonyunk végleg összeomlik, így be is indítja őket.

Sheppard visszaérve két dologgal szembesül; egyrészt elkéstek, a hiperhajtás hiába jó, immár nincs elég energiája a ZPM-nek, nem lehet beindítani, vagyis itt ragadtunk a semmi közepén, és 28 óránk van hátra, másrészt pedig McKay beindította Weir nanitjait. Hogy fogalmazzak finoman? Nem fogadja jól.

11.jpg

Az első – és egyben utolsó – komoly vitája következik a két kisfőnöknek. Sheppard emelt hangon kérdezi McKayt, hogy mit művelt, Rodney meg konokul győzködi, hogy ártalmatlanok a nanitok, kellőleg lebutította őket. Sheppard nem mer kockáztatni, még Elizabeth miatt sem. McKay hiába győzködi, hogy Elizabeth is megtenné érte ugyanezt. Akkor te nem ismered őt jól! Ő sose tenne ilyet! – állítja némileg kicsiny hitűleg Sheppard. Lehet, hogy én nem ismerem annyira, jön a szenvedélyes válasz, de nem állítja le, mert az Elizabeth halálát jelentené.

11_1.jpg

Sheppardből kitör a katona és parancsolgatni kezd, de McKay állja a sarat. A vitának egy sikoly vet véget. Berohanva Weirhez, eláll a szavunk; Vezérasszonyunk magához tért, sőt fel is ül, és teljes szellemi frissességgel érdeklődik, hogy mi a franc folyik itt?

12.jpg

A két kisfőnök meg csak néz egymásra, hogy akkor most mit is mondjanak?!

13_1.jpg

Rövid szkennelés és némi vizsgálódás után megállapítjuk, hogy Weir jól van, sőt több mint jól van, ellenben részben replikátor. A kisfőnökök kibékülnek, Weir pedig berág, hogy inkább meghalt volna. Na, már csak az a kérdés, hogy Sheppard honnan a fenéből ismerte ilyen jól Vezérasszonyunk viszonyulását a nanitosdihoz? Elmélkedésünk inkább csak időtöltés a biztos halálig, hisz el vagyunk veszve, és bár az Apolló Carter segítségével lázasan keres minket, de ez körülbelül annyira vigasztaló, mint, hogy a hollandok rúghattak volna még vagy két gólt, de még sem tették.

Lássuk, mivel múlatjuk az időt a biztos halál torkában! Zelenka a hiperhajtóművet akarja beindítani, kiiktatva a biztonsági protokollt, McKay pedig aktívan hülyézi őt. Sheppard tanácstalan, de aztán McKay eszébe jut, hogy van egy ugró, amit a felemelkedést segítő gép hatására, majdnem felspécizett már hiperhajtással. Ja, de jó, irány az Apolló! – könnyebbül meg Sheppard. Azt nem lehet, mert csak nem tud olyan messzire menni. Jó, akkor hordja le a legénységet a Városból valami közeli bolygóra. Azt sem lehet, mert csak 1-2 ugrás lehet benne. Sheppardnek erőst kezd elege lenni a megszorító körülményekből, amikor McKaynek a közeli címeket látva mentő ötlete támad. Itt van a replikátorok anyavilága, több tucat ZPM-mel. Lopjunk egyet! Végül is mit veszíthetünk?

14.jpg

… és innen folytatjuk legközelebb!

Címkék: atlantisz
25 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pácsó Ármándó 2013.10.15. 19:01:07

Köszi a hv-t. Pár kérdés foglalkoztat: Miért nincs a jövőben biztonsági díszüveg egy víz alatt és űrben bóklászó repülő városban? Mi lehet az a kraniotómia? A Város összehúzza a pajzsot és ebbe nem lehet beleszólni,viszont később Mckay meg még összébb húzza. Akkor most bele lehet szólni vagy nem? Vagy csak összébb?

Segna 2013.10.16. 10:52:43

@Pácsó Ármándó: Kedves olvasóm!
A Város 3 ZPM-s üzemelésre volt beoptimalizálva, ergo az a marhaság, miszerint pajzs nélkül kezdjük meg a felszállást, az ős tervezők legvadabb rémálmaiban sem fordult meg. Nem különben az az opció, h bármi elől is menekülnie kell a Városnak. (nyilván a tervezés még a lidérc háború előtti békeidőkben történt, amikor még díszüvegezésre és egyéb beltéri dizájnra volt igény, nem pedig a víz alól vész-startolunk, 1 félig töltött ZPM-mel esetek megoldására.)
Az más kérdés, h Vezérasszonyunk mit keresett az ablaknál, de ugye a balesetek túlnyomó része több apróbb figyelmetlenség, trehányság stb. összjátékából jön össze.
A kraniótómia az a beavatkozás, amikor az agyi duzzanat kezelésére felnyitják a koponyát, h tudjon tovább duzzadni, agykárosodás nélkül. (aztán ált. ha ez a heveny duzzanat lelohad, visszazárják a koponyát és a beteg meggyógyul.)
A Város összehúzza a pajzsot... Ez egy vészprotokoll, ha ez meg ez történik összehúzom, és nem szólhatsz bele, de maga a pajzs kisebbre vétele ettől függetlenül is végrehajtható, akár vészhelyzet nélkül is. McKaynek nyilván a vészprotokoll adta az ötletet. Ez olyan mint a vészfék, ami automatikusan bekapcsol, drágább jószágokban, ha ütközést érzékelne, de te magad is vészfékezhetsz, "indok nélkül" (mármint a gépbe beprogramozott helyzet nélkül.
Kimerítő voltam? ;-)
Egyébként forgatókönyv-írókról beszélünk, akik meg akarják halasztani Vezérasszonyunkat és mindenféle nehézséget támasztanak, h láthassuk, nem fenékig tejfel egy felfedező élete, és még Sheppard mázlija sem határtalan. Van, h bármit csinál is az ember még sem tudja megoldani a problémát.

AaannnaaA 2013.10.16. 11:58:06

Hm, igazi szakértői értekezést folytattok, le a kalappal a kedves hv író előtt, hogy ennyire benne van a témában. Tőlem leggyakrabban azt kérdezik, milyen zene szól az adott részben :)
Azt mondtam már, hogy gyengéim a rengeteg fényképpel felturbózott hogyvótok? :))

Segna 2013.10.16. 12:29:42

@Pácsó Ármándó: töprengtem a díszüvegen, de beugrott a jó hasonlat! Ez olyan, mint amikor Tatát (Mátyás király vadászó-csajozó kis díszkastélyát) ill. Babócsát (a Nádasdyak csajozó-vadászó kis kastélyát) hirtelen végvárként kellett használnunk... nem volt optimális. Tatát sikerült ráoptimalizálni a feladatra várárok, falerősítés díszes termek laktanyává alakítása stb. Babócsát nem.
Na, Atlantisz egy ilyen repülő kastély.
Szájbarágós voltam? Akkor bocsánat, a töri tanári beidegződések, előző életemből...

Segna 2013.10.16. 13:36:35

@AaannnaaA: óvatosan a sok kép emlegetésével, mert a főnök nadrágon dörrent! De ITT EBBEN A RÉSZBEN MUSZÁJ VOLT! MEG A KÖVETKEZŐBEN, aztán ígérem visszaveszek, és ígérem Teyláról és Rononról is rakok be képeket. Amint szerepelnek, de lássuk be ebben a két részben csak díszlettek. Bár Ronon érdekesen reagál a két kisfőnök vitájára, aranyos, h mint egy gyerek ha a szülei vitáznak, gyorsan eloldalog, látni sem bírva a veszekedést...

AaannnaaA 2013.10.16. 15:27:32

@Segna: Vissza ne vegyél, így pont jó!

Pácsó Ármándó 2013.10.16. 18:49:45

@Segna: Rendben, a 3ZPM-re tervezésre egy bizonytalant bólintok, bár akkor valószínűleg nem volt az Ősök között Mörfi nevezetű aki kőtáblába vésette, hogy "Ami el romolhat, az el is rlomk... " (itt sajnos elromlott a véső). A vadászkastélyos hasonlatnak örülök, még nem éltem Mátyás Király idejében és rám fért egy kis történelmi flashback.
Azért még gondolhattak volna az Ős-gyerekekre is, akik fogócskáznak vagy labdáznak, kiütőznek. Egy pillanat és kész a baj, azután mehetnek kraniotómiára ahol a heveny duzzanat miatt koponyalékelésben lesz részük.
A pajzsösszehúzást (Város vs. McKay) megértettem, a forgatható könyvíróktól meg bármi kitelik :-)
A hogyvoltírásod és válaszaid/képek aránya számomra a kedvelt kategóriába tartoznak jelenleg.

Segna 2013.10.17. 10:51:16

@Pácsó Ármándó: Igazán megtisztelsz, ez bevallom mindig új lendülettel tölti el az embert. Megpróbálok a Hawaii Five-0 ban is újat felrakni mihamarabb (azt a sorozatot könnyebb írni, mert nem olyan nagyon-nagyo-nagyon-nagy kedvenc mint az SGA. Azt könnyebb savazni ugye.)
A díszüvegekre visszatérve; ezek az űrhajó vezérlő terménél találhatóak. Normál, békés működés esetén sem szaladgálnak itt gyerekek, mint ahogy a paksi atomerőmű vezérlőjében sem hiszem, h a főmérnök kislánya babázhat, ha nyári szünetben apának kell vigyáznia rá...
de díjazzuk, h az első gondolatod a gyerekek biztonsága volt - ez nagyon bejön az XX kromoszómájúaknál ;-)

Pácsó Ármándó 2013.10.17. 11:41:55

@Segna: Legyen, a díszüvegek témakörét (határozott munkavédelmi rosszallás mellett) megvitatottnak tekintem kettőnk viszonylatában.
Eszembe jutott még ez a nanit programozás is, sajnos McKay nem tudta úgy programozni őket, hogy Weir-javítás után szépen kiürüljenek. De lehet, hogy ennek még hasznát veszik(?) - teszem fel a költői kérdést.
A Hawai5.0 örömteli fejleményei ügyében udvariasan veled örülök, bár engem nem érintenek.

Segna 2013.10.17. 12:10:18

@Pácsó Ármándó: nanit ügyben, igen az eredeti elképzelés valami ilyesmi volt, hogy Michael a "hogyan lehet elbarmolni egy féllényt" Weir pedig a "féllénnyé válás határozott előny is lehet és nem akármilyen támogatás, ha egy Sheppard rajongót tudhatunk magunk mellett a repik közt..." metódus demonstrálása lett volna... DE a csatorna fura urai, sorozatos bénázásokkal elérték, h Torri Higginson (E. Weir) megunja őket, és otthagyja a sorozatot. :-(((( így ez a szál elvarratlan maradt, ill. nem egészen, de nem lövöm le, ha még nem láttad végig... minden esetre Sheppardet szívatták vele rendesen.

Pácsó Ármándó 2013.10.17. 12:52:00

@Segna: Aha, szóval így!
Az SGA-t nagyon régen láttam már, de végig. A sorozat (és a fiktív jövő) felemlegetése viszont paradox módon eszembe juttatja elmúlt ifjúságomat :-)

higeona 2013.10.17. 18:14:47

Olyan izgi volt az utóbbi két hogyvolt, hogy elhatároztam, megnézem.@Segna, ezt veheted bóknak. ;)

Segna 2013.10.18. 09:44:29

@higeona: el vagyok alélva - de tényleg! heveny szívdobogást kaptam a hírre ;-)
Azért óvatosan, mert erősen addiktív a sorozat! Belenézel aztán egyszer csak azt veszed észre, h négyesével gyűröd az epizódokat, meg megnézed a csillagkapu.hu oldalt, az idézetfelismerő játékban 85% alá félkómásan sem mész, és uszkve 3200 képet őrzöl a gépeden SG1 és SGA témában, természetesen megvan mind a 3 kiadott könyv a sorozathoz.
AaannaaA-t akarom már rávenni egy ideje hogy csatlakozzon a Sheppard thunksister csapathoz, neki már csináltam egy laza összefoglalót is, h fel tudja venni a fonalat, olyan csekélyke előzmények után, mint a Csillagkapu első 7 évada... (egyébként lehet, h nélküle is élvezhető, legfeljebb néhány bennfentes visszautaló poént nem fogsz érteni... no so long! ahogy a művelt francia mondaná...)
Érdekel?

Pácsó Ármándó 2013.10.18. 13:04:53

@Segna: Bár nem én lettem megszólítva, így csak fogatlan provokátorként, izé... , fogadatlan prókátorként tudom hozzáfűzni a véleményemet ehhez --> "AaannaaA-t akarom már rávenni egy ideje hogy csatlakozzon, ... , egyébként lehet, h nélküle is élvezhető"
Szerintem AaaanaaA nélkül kevésbé élvezhető, mint vele :-)

Segna 2013.10.18. 13:13:06

@Pácsó Ármándó: minden szava arany kegyelmednek, bár első kézből nincsenek értesüléseim ez ügyben... ;-)
mert ugye még nem tudtam rávenni...

Kegyelmed mekkora SGA rajongó? Aranykoszorús,
Benne van az első 5 kedvencben,
Ha lehet megnézem,
Hát, nem rossz...,
Ki? Én rajongó?!

higeona 2013.10.18. 15:01:27

@Segna: Érdekel, persze, bár lehet, inkább megnézem mind a 7 Csillagkapu évadot. Majd kb 10 év múlva, amikor lesz szabadidőm... :D AaannnaaAt majd győzködöm én is.

Pácsó Ármándó 2013.10.18. 20:50:13

@Segna: Erős "ha lehet megnézem fokozat"

Llew 2013.10.21. 09:12:51

"az Apolló Carter segítségével lázasan keres minket, de ez körülbelül annyira vigasztaló, mint, hogy a hollandok rúghattak volna még vagy két gólt, de még sem tették."
Tiltakozom az ellen, hogy a szerző nemi irányultságából fakadóan a női szereplők folyamatosan lefitymálva és alábecsülve vannak megemlítve. Mi ez ha nem féltékenység? Tessék inkább büszkének lenni, hogy alkalomadtán egy mosdót használhatnál Carterrel.

Sajnos a csapat tagjai sem bíznak eléggé Carterben. Ha O'Neill hasonló helyzetben tudná, hogy Carter keresi, akkor nyugodtan hátra dőlne Simpson családot nézve, mert tudná, hogy legrosszabb esetben Carter 25 óra múlva megtalálná és pár óra alatt helyre hozná a várost. Akkor is csak azért tartana neki addig, mert McKay feltartaná.

SPOILER

Szóval az egyenjogúság jegyében a jövőben a tátott szájjal bámuló Shaperddel egyenlő mennyiségben kérnénk Carterről és Dr. Kellerről képet.

SPOILER OFF

@Pácsó Ármándó: az ősök elég penge tervezők voltak, de szerintem nincs az a biztonsági üveg ami kibírt volna egy pajzssal éppen csak túlélhető mega-giga halálsugár lövést.
Szóval a szaladgáló kis ős palánták fejjel koccanását biztos ez is kibírta volna.

@AaannnaaA: erre vannak nagyon jó kis oldalak, de a PoI wikinél is ott szokott lenni a részleírások végén

@higeona: elég ha elolvasod a hogyvoltjukat, minden benne van :)

Segna 2013.10.21. 15:21:34

@Llew: Kedves SzépAvataros! Carter általam is nemzeti kincsként vagyon aposztrofálva több helyt (by O'neill) előnyös kép is vagyon mellékelve róla... DE a Város lakói a.) nem tudják, h keresi őket, b.)nem biztosak benne, h van 25 órájuk... ;-)
Egyébiránt, amikor írom a hv-t akkor mintha elsőre látnám, abból a nézőpontból igyekszem megírni, kvázi együtt izgulok az újakkal, ergo majd csak a következő részben tudhatom meg, h Carter keres minket, és ígérem kidomborítom az érdemeit! Képeket is fogok róla bőven csatolni, de ezek a részek olyannyira McKay-Sheppard párosra épülnek, hogy nehéz mást is beszorítani. Illetve most lehet az általam nagyra becsült Vezérasszonyunkról is képeket csatolni, így JS-ről a későbbiekben fogok több infót és képet berakni. (mellesleg 4 képen szerepel az új szőke, úgy érzem a legkevéssé sincs hanyagolva.)
A nők mindig lefigymálva jelennek meg... akkor te valamelyik másik hv-t olvasol! ;-) Weir-ről amennyiben egyetlen lefyitymáló megjegyzést is találsz tőlem, ígérem a 4x3 epizódba csak női szereplős képeket rakok!
Sajnos a forgatókönyv-író(férfiak) a ludasok, a nők oly kevéssé vannak jelen néhány részben (pl. ebben Teyla) h a fontos momentumokat kiemelő fotókból nem szívesen pocsékolok el egyet sem az épp díszletként széplő nőre. Ha szerepel, benne lesz. Ígérem. Érdekes, Ronont nem veted a szememre, holott őróla sem raktam be részek óta képet! Mi ez, ha nem látens féltékenység?! ;-) remélem te is szívesen használnál egy mellékhelyiséget nagyszabású hawaiival!;-))
Sheooard szájáról pedig nem nyitunk vitát, mert úgy szép ahogy van!

Segna 2013.10.21. 15:26:47

@Llew: Bocs, vak vagyok, a visszatükröződő monitoron még SHEPPARD nevét is képes vagyok elírni. Ajaj, jönnek a Thunksisters-ek és jaj nekem!

"Szóval a szaladgáló kis ős palánták fejjel koccanását biztos ez is kibírta volna." Téged is visszaolvasva, nagyon röhögtem! Szerintem a bujonc mexikói nem erre gondolt! ;-)))

Pácsó Ármándó 2013.10.21. 16:59:06

@Segna: Qué es "bujonc"?

@Llew: Legyen így! Talán ott bújik meg a problémám gyökere, hogy már rég láttam és arra emlékszem, mintha a kirobbanó üvegszilánkok sebeznék meg Weirt, ami kétkedésre adott okot nekem.

(Ha energia-sugár talált be, akkor olvadni tessék az üvegnek/műanyagnak. [Mondjuk, ha általam ismeretlen tulajdonságú jövőbeli anyagból van, akkor nem szóltam.] Szilárd anyag becsapódásakor repkednek az üvegszilánkok, amit bizonyos rétegek és rétegződések alkalmazásával meg lehet előzni)

Ha esetleg nem ez történt és a lökéshullám vágta neki valaminek, akkor bocs, hiába raboltam itt ismeretlen emberek idejét.

Az még felmerült bennem, hogy ha a repik nanitokból álló sugarat tudtak volna küldeni, azok elterjedvén az Atlantiszon (uram bocsá' összeállnak valamivé), még nagyobb károkat tudtak volna okozni. Nagy szerencse, hogy ez nem valósult meg.

Segna 2013.10.21. 21:26:58

@Pácsó Ármándó: a bujonc a látens, a "lelke mélyén" szinonímája akart lenni. Mertmivelhogy a nicneved nekem azt sugallja, h a mexikói kultúra nagy rajongója lehetsz. Vagy itten a mácsó-macsó gyökeret és morfémát kelleti sejteni, és akkor el vagyon erőst hibázva az etimológia... megtévesztett a sombréró! Magam a halapenho és a habanero nagy rajongója vagyok, legalábbis kapszaicin ügyileg, és majdnem ennyi a mexikói kultúrával az érintkezési felületem. bocsánat a téveszméért ha mégsem jól etimologizáltam (basszus ez Váncsa hatása, már megint őt olvasom egy receptet keresve...)

Pácsó Ármándó 2013.10.21. 23:18:04

@Segna: Váncs(cz)a sütőpor? :-)

Igazából az ÉH2 reality mehicóban "játszódott" és ott debütáltam itt és ahhoz kerestem valami bujonc nicknevet/avatart. (Rossznyelvek szerint nonlátens macsóság is van benne, mert az Ármándó egy tipikus szappanopera alfahím név + még a pác só alliterál is, dehát az emberek beszélnek össze-vissza :-)

De félre az offal, jöjjön a lényeg: Mikor lesz kövi Atlantisz hv?
süti beállítások módosítása