Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Társas játék 1x03 - Kikapós fehérnépek

2013. október 14. 09:00 - sixx

Az előző részekben felvázoltuk az idei konfliktushelyzeteket, amikben egyelőre a nők viszik a prímet, vagy a puskát, attól függően, honnan nézzük ugye: Judit a filmrendező nyikhajjal dug, de más farkakra kacsingat futés közben, Gabi készül hozzámenni Antalhoz, de elég volt egy pillantás Delfin farmerbe bújtatott jancsikájára, és máris elgyengült, Léna meg elment biciklizni, pedig nem kellett volna, én sem megyek sziklát mászni, mert harminc centiről is képes lennék halálra zúzni magam.

Screen Shot 2013-10-14 at 6.45.27.png

Judit megint fut bazdmeg, harmadjára mutatják, ahogy a margitszigeti kört rója, és isten tudja hányadik alkalommal találkozik össze "véletlelenül" a Lénát műtő, ellenszenves dokival, ennél több fantáziát vártam az íróktól ebben a szálban, mert ugye ez mindenki számára teljesen nyilvánvaló, hogy ezek ketten előbb-utóbb dugni fognak. Léna a kórházban igyekszik rehabilitálódni, de nem nagyon megy a dolog, mert DÜHÖS, hiszen BÉNA, és az sem segít rajta, hogy ott van mellette a leszbikus barátnője, aki máris úgy méregeti a fizikoterapeutát, mint egy különlegesen finom fogást a 39-esek éttermének étlapján (muhaha, csak viccelek). Léna azt hitte, hogy egy hét alatt talpra áll, így mivel ez nem gyött össze, inkább dühösen kigurul a tornateremből. DRÁMA.

Screen Shot 2013-10-14 at 6.51.57.png

A folytatásban Léna az őt meglátogató Dáviddal közli, hogy a) nem szereti a narancslevet, ezért ne hozzon, olyat meg végképp ne, amiről leszedi a márkajelzést, mert gusztustalan a pucér műanyag palack, b) miatta van kerekesszékben, c) menjen Dávid a picsába. Mivel ezt Dávidnak háttal közli, így a pasi nem látja azt, amit mi igen: Léna arcáról leolvasható a lebénuló főszereplőkkel operáló romantikus drámák egyik alappillére, a "hogy a páromnak ne kelljen élete végéig egy nyaktól lefelé érzékelten testet nyalogatni, elküldöm a picsába, pedig szeretem és vele akarom leélni az életem, de ez így kegyetlenség, különösen vele, én majd elleszek és a rakparton kerekesszékezve távolról figyelem ahogy nevelgeti a gyerekeit azzal a másik nővel, aki lehettem volna én is, ha nem megyek el biciklizni és esek le a kibaszott velocipédről idétlenségemből kifolyólag." Na, ez simán látszik a fejin. Dávid hebegve simogatja a márkátlanított narancslevet, és vállat von, akkor csá.

Screen Shot 2013-10-14 at 7.02.30.png

Gabi megy valahol valahová, Delfin meg pont ott kóringyál az autóval - tán követte, nem tudni, de az is lehet, ez a sorozat szimplán a Nagy Véletlen Találkozások forgatókönyvíró-kurzuson osztogatott könyv huszonnyolcadik oldalán olvasható tanácsok alapján készült. Delfin szerelmes Gabiba, akit felcsinált, de ezt nem tudja, mert Gabi nem mondja el neki, csak annak az Antalnak mondta el, aki elvenné feleségül MÉG ÍGY IS, de Gabinak ez nem elég, és hevesen lesmárolja Delfint a kocsiban, aki meg közben azt hörgi, hogy gyere fel hozzám, mármint nehogy Judittal közös lakásunkba, hanem a koszos szállodai szobámba, ami azért koszos, mert nem engedem be a takarítónőt. Na majd most be fogja. Dávid Léna lakásában pakolja össze a cuccát, Léna meg a kórházban halottlát, az anyja jelenik meg neki ismét, mint kvázi lelkiismeret vagy miafaszom.

Screen Shot 2013-10-14 at 7.09.27.png

Gabi és Antal otthon tévéznek, és miközben szegény Antal a filmmel foglalkozik, Gabi folyamatosan a telefonját lesi, hogy vajh küldd-e neki Delfin képet az álló farkáról, de nem küld. Másnap Delfin utasítja a recepciós fapicsát, hogy takarítsa ki a szobáját, és arra is, hogy ha egy nő keresi, azt engedjék fel. Léna a kórház udvarán igyekszik elsajátítani a kerekes székezés nüanszait, de ebbe belefáradva sírni kezd, és összetalálkozik egy sorstárssal, akit Szabó Kimmel Tamás alakít, és Szabó Kimmel végre úgy viselkedik, mint egy rendes ember, bár a kissé erőltetett dialógussal ő sem tud mit kezdeni. Aztán amikor Léna lecsukott szemmel élvezi a napfényt, akkor megjelenik az orvosa, és nagyon úgy néz ki, Szabó Kimmel is csak egy álom, jaj ne már. A biztonság kedvéért a halott mutert is előszedik, ha már leigazolták Básti Julit egy rakás pénzért, legalább mutassák is, ha kell, ha nem alapon.

Screen Shot 2013-10-14 at 7.15.15.png

Judit végre nem fut, hanem sétál, egészen a volt osztálytársa lakásáig, ami belülről gyanúsan úgy néz ki, mint az ő lakásának díszlete, amiben csak kicsit arrébb tolták a bútorokat. A nőnek van férje, mint kiderül a beszélgetésből, bazdmeg, ha nem az orvos lesz, akivel Judit már vagy hatszor összefutott, nagyon fogok csodálkozni. Csajos témákról beszélgetnek, a fősodor a "kit érdekelnek a pasik", ugorgyunk valami érdekesebbre. Na, Gabi megérkezik Delfin szállodájába, felbizonytalankodja magát az emeletre a recepciós lesújtó tekintetétől (értsd: büdöskurva) kísérve. A szobában indokolatlanul sok időt tölt el a nosztalgiázással (szépen kigányolták), aminek a vége az, hogy a fürdőszobában leveszi a jegygyűrűjét, hát perszehogy, ez lesz a követező konfliktus, amit szépen az arcunkba tolnak, ITT FOGJA HAGYNI A GYŰRŰT KURELÉS UTÁN.

Screen Shot 2013-10-14 at 7.19.07.png

Delfin éppen üzleti tárgyalást folytat egy fapicsával, akit Udvaros Dorottya hoz nagyon hitelesen, és kap egy sms-t Gabitól, hogy menjen dugni. És mivel Delfint már nem érdekli semmi, se pénz, sem a cége (ami most éppen kétfős), csak a pina, így menne, de az egy szem alkalmazottja rábeszéli, hogy maradjon még. Udvaros sóhajt, ebből sem lesz üzlet. Közben Gabi Delfin ágyán csábítónak szánt pózokba tekergeti magát, Antal meg pont jókor telefonoz neki. Persze, hogy nem veszi fel. Aztán a húga hívja, azt már Gabi felveszi, itt vagyunk nálad, te meg hol vagy, heló? Anyád, apád én meg Anti itt várunk, gyere gyorsan. Félóra és ott vagyok, mondja Gabi, villámöltözik és rohan. Delfin közben bebukja az üzletet (mert leszarja Udvarost, az meg elviharzik) meg a pinát is (mert Gabi hazarohan), és amikor az alkalmazottja megemlíti, hogy egy fasz, akkor bebukja azt is (mert kirúgja). DRÁMA 2.

Screen Shot 2013-10-14 at 7.17.48.png

Gabi hazaér, a teraszon átveszi a cipőjét, és valamiért belevágja a susnyásba, papucsban-zavarban lép be a lakásba a mit sem sejtő Antal és a szülei elé, de a húgát nem tudja átverni, az egyből leveszi, mi a helyzet. Hol voltál? Masszíroztatni. Oszt a gyűrűd? A húg segít: azt ott le kell venni. Gabi férehúzza, eredj el Delfinhez és hozd vissza a gyűrűt. A húg bólint, oké, a fején meg az látszik, hogy de először lerántom, mert ennyi jár nekem is. Léna megint látja Szabó Kimmelt, most éppen a kórház folyosóján, ahol a csokiautomata nem ad neki sportszeletet. Szabó Kimmel viszont tud egy öregasszonyról, aki csokit spejzol, és mennek ellopni.

Screen Shot 2013-10-14 at 7.33.50.png

Gabi húga, aki egyébként úgy néz ki, mint a szegény ember Tóth Gabija, megérkezik Delfinhez, összeszedi a gyűrűt, majd amikor Delfin is belép, egy nagyjelenetet rendez, Gabinak nem kellesz többé, de én itt vagyok, simogatja a karját, és csak idő kérdése, mikor bukik rá a farkára. Gabi azért annyira nem jó nő, mondja Delfinnek, nesze neked testvéri szeretet. Közjáték: Dávid is szerelmileg bánatozik, ez annyiban merül ki, hogy a lakásában fekszik a padlón félmeztelenül és metált hallgat. Delfin dugná Gabi húgát, de nem áll fel a farka, amitől a csaj kiborul, akinek ilyen csajra nem áll fel, az buzi. Mármint egy párducmintás miniruhában flangáló ordenáré kurvára? Akkor buzi vagyok. Közjáték 2: Gabi nem tud aludni, mert baszkurálja a lelkiismeret és sír.

Screen Shot 2013-10-14 at 7.38.33.png

És jön az utolsó jelenet, amiben szakad az eső, de Judit fut, bazdmeg, mert ő ilyen futós fajta, és nem hiszik el, de amikor bemenekül az eső elől egy csónakházba, akkor oda nem sokkal utána berohan az orvosember is, akivel először anyázzák egymást, aztán egymásnak esnek és dugnak. Csöcskivillanással együtt.

Screen Shot 2013-10-14 at 7.42.29.png

Minden, amit a sorozatról tudni érdemes, itt elolvasható.

A Társas játék a comment:com-on és az Indexen:

Címkék: társas játék
16 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mrs wilkinson 2013.10.14. 10:36:33

Nagyon akartam szeretni a 2. évadot, de annyira féjdalmasan gagyinak találtam az első két részt, hogy a tegnapit már meg sem néztem, gondoltam előbb elolvasom a hogvoltot. Ezzel a forgatókönyvvel, meg a kétperces barátokköztösen kiszámítható jelenetekkel a színészek sem bírnak mit kezdeni, számomra mindenki teljesen hiteltelen játékot mutat már Thuróczy és Balsai kivételével.
Sajnos kár volt saját kútfőből erőlködni, ha csak ennyire tellett a szuper első évad után, mert ez így óriási csalódás. Valaki nyugtasson meg, hogy a Terápia új évadának forgatókönyvét nem magyarok írják :))

Ugyandehogy (törölt) 2013.10.14. 12:15:03

szegény ember tóthgabija:DDDDDDDDDDD

2013.10.14. 18:01:55

@mrs wilkinson: dettó. Az első két részen annyira felnyomtam az agyam (többek közt a sixx által is ezerszer említett állandó VÉLETLENEK, azok közül is a legelcsépeltebb variánsok szerepeltetése miatt), hogy én se néztem. A HV meg meg is győzött róla, hogy jól tettem.
Mára tényleg annyi a differencia a BK és a Társasjáték közt, hogy itt még színészek játszanak?
Innen már csak a Terápia második évadáért aggódok veszettül...

2013.10.14. 18:06:16

@mrs wilkinson: Bocs, annyira egyet akartam értetni Veled írásban is ;-), hogy az utolsó bekezdést már el sem olvastam, csak most.
Szóval, akkor még ebben is egyet értünk.
Bár, szerintem nem az a baj, hogy magyarok írják-e, magyarok is tudnak jó forgatókönyvet írni... én arra tippelek, hogy kimutatták, hogy az első évad túl értelmiségi lett a Győzike-sókon nevelkedett nézőknek, ezért nem ömlöttek HBO szerződést kötni.
Talán ez a Terápia esélye: annak témája eleve komolyabb és agyasabb volt, mint a Társasjáték valóban habkönnyű, de élvezhető első évada.

Zsoofka 2013.10.14. 18:27:20

@Los Alamuszi:
Érdekes amit írtok és nem leszek vele népszerű, de én nem láttam az első évadot, a Terápia viszont imádatom tárgya lett. Ezután töltöttem le és akartam megnézni a Társasjátékot, de nem jutottam túl az első évad első két részén mert untam... Most újra akartam kezdeni, de ezek után, ami írtatok nem nagyon van hozzá kedvem :(

Achilles 2013.10.14. 20:40:14

@mrs wilkinson: Teljesen egyetértek. Az első két rész annyira száni volt hogy megvontam a bizalmat a továbbiaktól. Ki lehet a Herendi keresztapja?

cabbageCity 2013.10.14. 22:34:47

Azért Judit személyiségfejlődése is érdekes. Korábba ment a "ribancléna rámászol a gyerekeim apjára..." Most meg a friss kuffantáspajtásról 2 dolgot tud: fut meg hogy családapa (fogászos jelenet ugye) Hm?

2013.10.15. 10:43:50

@mokamini: az úgy volt velem, hogy először volt a Társasjáték, ami tényleg valami MÁS volt a magyar sorozatpalettán. Mondjuk nem Oscar-díjas, de olyasmi, mint a "Csak szex és más semmi" film: olyan kellemes, szórakoztató kis vígjátékocska, ami nem basz oda, de elfelejted az idejére a napi hülyeségeket és kész.
Aztán jött a Terápia, ami letaszította még a szubjektív trónról is a Terápiát, de azért a Társas 1. évadra még mindig pozitívan emlékszik vissza az ember.... csak aztán jött ez a második évad és tényleg az az érzésem, hogy semmi, de semmi nem jutott eszükbe hozzá azon kívül, hogy üzletileg MUSZÁJ folytatást csinálni neki.

2013.10.15. 10:45:35

@cabbageCity: Mondjuk az első évad sem az árnyalt karakterábrázolások miatt volt emlékezetes, inkább prototípusok szerepeltek, de tény, hogy ettől még igazad van.... :-D

mrs wilkinson 2013.10.17. 17:11:56

@Achilles: @Los Alamuszi: Nem bírtam ki, katasztrófaturizmust műveltem és megnéztem mégis a 3. részt. Na, pont úgy éreztem magam, mint amikor egy tömegszerencsétlenség képeit nézi az ember, mert nem bírja levenni a szemét a képernyőről. (Na jó, nektek bevallom, hogy Thuróczy miatt vállaltam a megpróbáltatást. Valami nagyon vonzó lehet abban a pasiban, ha a fent leírtak ellenére a tv elé bírt csábítani.) Szegény Társas játék 2. évad teljességgel olyan, mint a Társas játék 1. évad párhuzamos univerzumba került testvére. A műszempillái tövéből fényképezett Léna megbolondult, hogy már két embert is odahallucinál maga mellé, vagy én nyomtam meg rossz gombot? Gabi új húga pedig a réginél is idegesítőbb.

szombatreggel 2013.10.17. 19:40:48

Thuróczy fantasztikusan játszik, de a többiek mintha teljesen elfelejtettek volna mindent amit az első évadban még tudtak. Léna és Dávid már kimondottan idegesítőek.

(...sztem sose olvastam még ennyiszer hogy 'farok' egy bejegyzésben.)

2013.10.21. 16:51:05

@mrs wilkinson: Nem értem, minek kellett egyáltalán átvinni, még hozzá ennyire átvinni őt az első évadból? (Vagy ha MINDENKIT átvittek, ahogy valahol írták, akkor Dávid előző nőjéről miért nincs semmi?)
És pláne úgy, hogy Gabi szemlátomást nem szereti őt, nem bízik benne, de ehhez képest az első részben vele viteti magát haza az új házba. Miért, mit képzelt, nem fog akarni bemenni? Szerintem az életben egy ilyen embertől az ember vagy el se fogadja a fuvart, vagy kamuzik valamit, és kirakatja magát egy viszonylag közeli helyen, hogy ott még dolga van (pl. vásárolnia kell, vagy felugrik még egy barátnőjéhez) és inkább gyalogol még pár száz métert hazáig.
Aztán ugyanez pepitában a gyűrűvel: tuti nem az irigy, inkorrekt tesómat küldöm a szeretőmhöz...
De kell a feszkó biztos.

(miért nincs friss HV? AZ egy dolog, hogy nem nézem, de itt olvasni azért jóóóóóóó) :-D

sixx · http://comment.blog.hu 2013.10.21. 17:00:11

@Los Alamuszi: holnap reggel lesz, elnézést a csúszásért.

én már a fény gyermeke vagyok 2013.10.21. 21:09:22

Nem szeretnék szpojlerezni - igaz nem is tudom hányadik részt láttam az előbb -, így csak egy gondolat (ami bánt engemet). Kiváncsi voltam a két új színész legendánkra, a többek által ajnározott M. Dorinára és Sz. Kimmel Tamásra*. Nem kellett volna. Nincs az a harmat, amivel szemben erőben felvennék a versenyt.

*Nem akarom elvenni az önbizalmukat, ezért a rövidítés, így nem ismerhetnek magukra.

XFTN1 2013.10.22. 02:31:31

Hát ez az évad kritikán aluli.....
süti beállítások módosítása