Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Castle 6x03 – Need to Know

2013. október 14. 13:00 - Zenóbia

Hajnali futónk van, aki különösen szeret elhagyott építési területen futni, vagy kurvára eltévedt. Annyira nem elhagyott terület mégsem, mert elhajtják a munkások, de hogy végképp szarul induljon a napja, még azért távozás előtt felfedez egy hullát, akit felszúrtak egy toronydaru kurva nagy vaskampójára. Castle és Kate látszólag egy ágyban örülnek egymásnak és a reggelnek, de valójában csak telefonon, hátha majd hétvégén másképp lesz ez. Addig is be kell érniük a telefonos puszikkal, Castle mondjuk ezzel a „szétkenem az arcomon az elkapott puszit” dologgal tök aranyos volt. Két perc múlva már inkább Pi-t kenné szét a falon, mert az gyümölcsturmixot gyárt, leszarván, hogy mások még netán alszanak. Én már régen ledaráltam volna ezért, a bongyor hajával együtt. Nem így Martha, aki kéri a szokásos reggeli öregedés gátló löttyét, hmm. Castle kelturmixot kap, kelturmix, baszki??!! Szerencsére erről elterelik a figyelmet, mert a tévében bemondják, hogy kinyuvadt Charlie Reynolds.

6x03_castle1.jpg

Vígjáték színész a 90-es évekből, aki egy Túl menő a sulihoz című sorozatban játszott egy vicces kocka srácot, még Martha is vendégszerepelt mellette. Castle majd kiugrik a bőréből örömében, végre egy fasza kis eset, már hívja is Espot, így legalább élőben láthatja a tévében, ahogy az kinyomja. A régi gyereksztárok mellett a régi regényíró segédnyomozókat is mellőzik, úgy tűnik. Már ha hagyják magukat, de Castle nem hagyja, ott tolong a sárga szalag túloldalán, míg egy Sully nevű zömök törp meg nem mondja neki, hogy maradjon csak ahol van. Hát ez meg ki?! Grant Sullivan nyomozó, Beckett helyett érkezett. Castle aztán tud teperni, csak bekönyörgi magát a nyomozásba. Ryan persze rajongó volt, Espo meg tagadja, hogy valaha is nézte volna a sorozatot, de mindez nem számít, mert itt van Perlmutteeeer, na, ő például kimondottan hiányzott!

Charliet valaki este 7 és hajnali 2 között hajította rá pont a kampóra, de mit keresett a tetőn? A zsebében cetlin egy 9 jegyű számsor, majd Sully utána néz, hogy mi is az, addig is van egy csajunk, aki zaklatta Reynoldsot előző nap telefonon, természetesen beígérte neki, hogy ha nem hívja vissza, kinyírja. Ha ezt mindenki beváltaná, jó sok kampóra szúrt hullánk lenne. Geraldine Powers egy enyhén elmebeteg rajongó, természetesen teleplakátolva a nappalija minden egyes négyzetcentije az egykori Dewey-val. Espo szelíden megkérdi, hogy szed-e valami gyógyszert, de nem, mert ő Charlie ügynöke, mármint most már csak a volt ügynöke. Aki akkor is vele maradt, amikor a nagy sikerű, kultikussá vált alakítása után már a kutya sem akart vele dolgozni. A nagy sikerű, roppant mód kultikus alakítást mi is megnézhetjük, de egyedül Ryan értékeli hubba-hubbát. Jézus! Ezen inkább lépjünk túl gyorsan, mielőtt az én agyam is meglágyul, nézzük miért üldözte annyira telefonon Geraldine Charliet. Mert hozzá küldtek egy levelet, amiből kiderült, hogy Charlie nemrég letétbe helyezett 125ezer dolcsit, de vajon honnan a fenéből szedett annyi pénzt?

6x03_castle2.jpg

Míg ezen elgondolkodunk, kiderül, hogy Sully egy igénytelen tuskó, aki telehányta Beckett volt asztalát szeméttel, de legalább szerény gyerek. A Vaslady már nem ilyen szerény, amikor meglátja Castle-t, el is hajtja a francba, mert ez már nem az ő ügye. De nem is a tiéd, mondja egy hang a háttérből, még pedig McCord hangja. És ahol McCord ott van, ott Kate is. Mókás dolog a régi kollegáidtól lenyúlni az ügyüket, és vajon miért olyan fontos az FBI-nak egy lecsúszott színész? Kérdezik ezt Espoék is, de minek, mert úgysem kapnak választ. Nyomozzanak tovább, de jelenteni már Beckettéknek kell. Nagggyon hivatalos, de Castle irtó jó fej, mert mióta meglátta Kate-et, képtelen abbahagyni az idült vigyorgást. DC kéri az összes elektronikus adatot amit Charlie hagyott maga után, de még ők sem tudják, hogy miért, mert azt velük is elfelejtették megosztani. Fasza lehet így dolgozni, már ha valaki nem annak a híve, hogy amiről nem tudsz az nem fáj, én speciel ezt nagyon vallom. Espoék nem vallják, és nem hagyják, hogy Castle kávét vigyen az árulónak, sőt, ki tudja, lehet, hogy ő meg az áruló kémje, szemem rajtad, mondja Espo kezében kávésbögrével, pocokfejjel.

6x03_castle3.jpg

A halál lehetséges időtartama csökkent, de nem is ez a lényeg, hanem a madárszar. Esküszöm sosem láttam még Perlmuttert ennyire örülni bárminek, de legalábbis olyan lelkesedéssel mutogatja nekik a baromfiszar maradványait, mintha aranyat talált volna. Hogy honnan került csirkeszar Charlie cipőjére, azt nem mondja meg, legalábbis nekik nem, a szövetségieknek már elmondta. Ryan és Espo nagyon zabosak, Castle meg jobban teszi, ha nem próbálja békítgetni őket, mert a szájába tömik a nyakkendőjét. Sully egy csöpögő hambival a kezében közli, hogy Charlie Oroszországba járogatott fellépni, mert ott marha nagy rajongótábora van. A halála napján veszekedett Ramon Russoval, a sorozatbeli expartnerével, akivel most együtt játszottak volna a filmben. Nahát-nahát, Espo mégiscsak nézte a sorozatot, biztosan ő is akart olyan szuper kék fejpántot, focistafrizurával. Ramon épp egy jelenetet ad elő népes, 12 fős rajongótábora előtt, majd felajánlja a hármasnak, hogy dedikálja a mellkasukat, de ők nem kérik a kincset érő szignót. Dewey az utóbbi pár napban ideges volt és szétszórt, persze nem tudni miért, persze Ramonnak meg alibije van. Charlie rájött, hogy valami nem stimmel a film költségvetésével, de szépen megkérte a könyvelőt, hogy ne szóljon már a producernek, hogy ő szaglászik.

6x03_castle4.jpg

Hank Harpert már többször vádolták sikkasztással, és baseball ütővel szokta fejbekúrni a színészeit, ha elfelejtik a szöveget. Barátkozzunk össze vele! Hanket annyira nem zavarja, hogy Dewey-t átszúrta egy kampó, mert semeddig sem tart találni pót Dewey-t, de olyat mondjuk már elég nagy kihívás, aki a kellő átéléssel tudja mondani, hogy Hubba-hubba. Beszarok. Espot nem veszik fel izmos tesitanárnak, kár, mert így örökre lemarad a kék fejpántról. Meg mi is. A filmforgatásnak mennie kell, mert az oroszok fizetik az egészet. Már csak ezért sem sikkasztott Hank, hülye lenne, még a végén megitatnak vele egy pár üveg vodkát pár üveg kovászos uborkával, aztán lenyeletik vele az üvegeket is. A könyvelést azért viszik, meg Ryannek egy reklámsapit. Kifelé menet pedig a varázssüveg megsúgja Ryannek az ördögi tervet, miszerint megzsarolják Castle-t, aki csak úgy bizonyíthatja, hogy ő nem a szövetségiek spiclije, ha kiszedi Kate-ből, hogy miért érdekli őket ez az ügy. Szivecskés lattéval próbálja megvesztegetni, de nem hiába Beckett a legjobb ügynök, egyből átlát a szitán. Még én is átlátnék. Castle hoppon marad, a három biccentés azt jelenti, hogy így jártál, lúzer. Espo mindjárt szemenköpi, de szerencsére Sully talál valamit a könyvelésben.

6x03_castle5.jpg

A három hetes kajamaradékait odébbgöngyölíti, és már mutatja is, hogy ni mán, itt van az a számsor, ami a Dewey zsebében talált cetlin is vigyorgott. A számsor pedig egy kameraszállítmányt jelöl, amit Oroszországból küldtek, de minek. A raktár ahol tárolják, pedig mit ad Isten, épp egy csirkefarm mellett van. Juhú. Kotkotkot. Ryan találja meg a megfelelő ládát, pedig nincs is rajta a csodasapi. Első látásra tényleg kameracuccnak tűnik a tartalma, másodikra meg Kalasnyikovnak. Castle el is kezd vele hadonászni, de aztán egy női hang felszólítja, hogy ugyan tegye már le, nocsak, befutottak a szövetségiek is. Akiknek gőzük sem volt a fegyverekről, úgyhogy a fiúk kicsit megnyugodhatnak. Espo már épp összeveszne McCord-al, hogy ki foglalja le a fegyvereket, de befut a hajnali kocogónk, szintén fegyverrel a kezében. Hű, a fickó nyer, mert ő is ügynök, csak ő meg CIA, amit Mr. Lopez le is ellenőrizhet, mondja Esponak. Dewey volt a kémjük, már két éve szivárgott befelé Anton Renkov családjába, aki az orosz gengszterfővezér, emellett pedig a Túl menő a sulihoz legnagyobb rajongója. Charlienak egy nyomkövetőt kellett volna a fegyverekre tennie, de amikor nem jelentkezett érte, elkezdték keresni.

6x03_castle6.jpg

Hát ez oltári, a CIA arra használta az FBI-t, hogy felügyelje, hogy az NYPD nehogy túl közel kerüljön az ügyhöz, és keresztbe tegyenek nekik, Lopez mindjárt agyvérzést kap. CIA kocogó elhelyezi a nyomkövetőt a ládán, majd össznépileg távoznak. Kate csatlakozik a morfondírozókhoz a táblánál, ők mindenféle szuperműholdak segítségével jutottak el a raktárhoz, a fiúk meg a csirkeszart követték. Tudjuk meg, ki követte Charlie-t a raktárhoz, mondja Kate, Rachel meg azt mondja, hogy ne tudjunk meg inkább semmit, mert DC-ből jön a parancs, hogy nyomozás felfüggesztve. Szerintük nem jöttek rá, hogy Dewey kém volt, mert akkor nem hagyták volna ott a Kalasnyikovokat. Lopezék viszont lebuktatnák őket, ha elkezdenék kérdőre vonni az oroszokat a gyilkosság miatt. Kate egyedül marad a lattéjával a táblánál, amin most még szivecske sincs és holnap reggel indul a gépe vissza. Castle meginvitálja egy romantikus estére az anyjával, Alexis-szel és Pi-vel, de Kate érthető okokból inkább Rachel társaságát választja, meg nekik amúgy is dolguk lesz a nyomozással. Castle nem érti, de kap egy pendrive-ot a kezébe, úgyhogy a fiúknak sem kell akkorát csalódniuk Kate-ben, mint már épp kezdték volna hinni.

6x03_castle7.jpg

A pendrivon a műholdfelvétel, amin látszik, hogy valaki követte Charliet a raktárba egy ugyanolyan csudasapiban, mint amit Ryan is nyúlt a forgatásról. Hát, ettől a hírtől most nem mentem falnak, de legalább a Vaslady szolidan jelzi feléjük, hogy abba ne hagyják a nyomozást, ha netán az lett volna a szándékuk, ami nyilván nem volt. Aznap, amikor megölték Dewey-t, a forgatásról egy a raktárhoz viszonylag közeli kocsmába ment, és a kamerákon meg is van, hogy ki követte. Svetlana Renkov, Anton unokahúga bújt el a csini sapi, meg egy rohadt nagy ballonkabát alá. Na tessék, Kate-ék röpködhetnek fél naponta fel alá DC meg New York között, vagy lehet, hogy még el sem mentek, mindegy, a lényeg, hogy most a Vaslady-vel küzd McCord, hogy hagyják már békén Svetlanát. Mennyire jó név már ez, ezentúl hívjatok Svetlananak. De Kate közbeavatkozik, és meggyőzi Rachelt, hogy tulajdonképpen ez az egész ellentmond a CIA elméletének, miszerint nem tudnak róla, hogy Charlie kém volt, úgyhogy nekik is jobb lenne, ha ezt kiderítenék.

6x03_castle8.jpg

Na jó, derítsük. Hohó, annyira tudtam, hogy megint lesz itt valami szerelmi szál, Dewey kezd előlépni idióta kocka hubba-hubbából James Bonddá. Svetlanaval ahogy meglátták egymást, egyből elborult az agyuk. Két évig csak a fellépéseken találkoztak titokban, és ez lett volna Charlie utolsó küldetése, aztán megléptek volna Bora-Borára lángost árulni. A családja előtt nem bukott le, mert akkor már őt is kinyírták volna, de akkor kinek volt útban Charlie? Hát Ramonnak, akinek átadta a lakását, hogy jó kezekben legyen, míg ők kelesztik a tésztát, meg termesztik a fokhagymát. Úgy tűnik a srác mégsem csak jó fejségből vállalta el a filmet, hanem mert valójában rohadtul nem volt egy vasa sem, temetőőrként dolgozott, mielőtt elkezdtek forgatni. Na de ha Charlie lelép Bora-Borára, akkor ő is mehet vissza a hullákhoz, az meg kinek hiányzik, ugye. Ramonnak nem hiányzott. Ő csak a régi életét akarta visszakapni, hát, az az, amit most aztán végképp nem fog, mondhatná Lopez rendőr. Az ügy megoldódott, Kate diplomáciai képességének hála, mindenki boldog, a Vaslady közli is vele, hogy jöhetne sűrűbben.

6x03_castle9.jpg

Kate mintha vívódna kicsit, lehet, hogy már most megelégelte DC-t? Hát, ezen mindenesetre lök még egyet az, hogy a CIA megzsarolja Svetlanát, hogy kémkedjen nekik Charlie helyett a jövőben, mert ha nem teszi, beárulják a családnak, és akkor tuti felszögelik a falra. Kate búcsúzik a fiúktól, és megnyugtatja Sully-t, hogy nyugodtan tartson egy egész penésztelepet az asztalán, mert az már az övé, és a félig rágott hambik mögött azért egészen hatékony amit művel. A csávó elolvad. Meg mi is, mert Kate egy névtelen telefonnal a tévéhez elintézte, hogy Svetlana ne lehessen a CIA kémje, hanem elszakadjon a családjától és bekerüljön a tanúvédelembe. Castle ettől csak még jobban szereti, viszont a távkapcsolatot már nem bírja tovább, így Kate már megint azt hiszi, hogy szakítani akar, de nem. Most épp lakást vett Washingtonban, mert ihlet ott is van, vagy inkább ihlet ott van, ahol Beckett is. A családot elzavarta egy egész estét jógatanfolyamra, szóval egymásnak is eshetnének akár, ha nem csengetne McCord, de csenget. Kate lebukott, tudják, hogy ő telefonált, és hát, ki van rúgva, ennyi, viszlát DC. Na, ezt adjátok össze!

6x03_castle10.jpg

Címkék: castle
3 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ralome 2013.10.15. 14:53:16

Azért nem egészen kúl egy sorozat 6. évadbeli történetébe betenni egy olyan sztorielemet, hogy egy sorozatnak 6 évad után lett vége :-)

Zenóbia 2013.10.16. 12:04:10

@Ralome: Persze nekem nem esett le, úgyhogy köszi, de szerintem pont tök vicces! :)

Ralome 2013.10.16. 20:43:33

Igen, közben én is rájöttem az egész lényegére: az írók ezzel akartak üzenni a producereknek, hogy milyen súlyos problémákhoz vezethet, ha egy sorozatot pont 6 évad után kaszálnak el, azaz már most lehet tárgyalni a megújításról :-)
süti beállítások módosítása