Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Falling Skies 1x08 - What Hides Beneath

2013. október 08. 13:00 - Szencsike

A Második ezred újra békés napokat él át, pár nap már eltelt a gyerekek sikertelen elrablása óta. Egy mosolygó Morcossal kezdünk, ez ritka látvány a parancsnoktól. Egy elhagyott családi házban néz körbe, kint a kertben is megszemléli a látványt, majd valami jön hátulról, a parancsnok egy Lindát említ, ám egy Fürge ugrik rá. Huh, szerencsére csak egy álom volt, Tom veri fel a parancsnokot, Porter tábornok itt van, Morcos újra morcos lesz. Az udvaron Ben megint a határait próbálgatja, ezúttal ugrókötéllel. Hal hívja őt ebédelni, de felfedezi a stoppert a földön, az öcsi eszerint két óra negyven perce aktívan ugrál. Hal nehezen fogadja el a változását, de minden vitát megelőzendő, inkább kajálni mennek. Parancsnoki irodában Porter dicséri a Másodikat, szépen berendezkedtek a suliban. Morcos nem jeleskedik a tábornok előtt, Tom válaszol minden kérdésre, a tábornok számon kéri Morcoson, hogy nem pihen eleget. Ezt az érintett kikéri magának, vissza a taktikázáshoz, jelen pillanatban a Fürgék visszavonulnak a fő anyahajóhoz, ezt kihasználva négy nap múlva összehangolt támadás indulhat ellenük. Főcím.

1.png

A tábornok Tomot és csapatát küldi felderítőnek, meg kell tudni mindent a fő anyahajó környékéről. Több egység elveszett, de amik megmaradtak, azokkal négy nap múlva az ellenségen üthetnek. Sajnos a Második készletei vegyes képet mutatnak, a robbanószerekből és lőszerutánpótlásból hiány van. Az orvosiban meglátogatják Pope-ot, akit küldetésre jelölnek ki, mert ő ért a robbantáshoz. Morcos nem figyel, Ricket sasolja, aki szép csendben rajzolgat házakat. Weaver megszállottan tudni akarja, miért pont ezt rajzolta. Anne magyarázza el, hogy ez a traumás gyerekek rajzterápiája, csak lerajzolja mire gondol és kiokoskodják, hogyan oldják fel a görcsöket. Porter időközben meghozta a döntését, mivel Pope megbízhatónak tűnik, vagyis még nem adott okot, hogy ne bízzanak benne, így ő fogja előállítani a robbanószert, állandó figyelem mellett. Porterék indulnak, Rick Morcos kezébe nyomja a rajzát. Később, Morcos éjjeli pihenőjét látjuk, a parancsnok fejében túl sok a rendezetlen gondolat, aludni biztos nem fog, köszönhetően a gyorsító piruláknak.

2.png

Reggel Pope mehet dolgozni, Scott bácsi és segédje Matty kíváncsian figyelik az új melóstársat. Pope elsőként Scott bácsi terveibe köt bele, a képletek hibásak, ő biztosan ért ehhez, az öreg legyen a parkolópályán, mert nem fog meghalni miatta. Scott bácsi extra cuccai között Mecha darabok vannak, az egyik még lövedéket is tartalmaz, amit Scott bácsi egy véletlen folytán kilő, Pope inkább rádiózni küldi az öreget, Matty viszont falfehéren sétál ki a teremből. A kiskölyök a folyosón üldögél, mikor apu jön, a gyerek túltette magát a sokkon és harcolni akarna, de apu nem engedi vissza Pope közelébe, harcolni meg végkép nem fog. Tomnak mennie kell, utolsó ölelés után a szertárban szedi össze a cuccait, de még kikérdezi Halt és Dait, mit gondolnak Weaver viselkedéséről. Tom magyarázni kezdi, hogy a parancsnok mostanában elég kialvatlannak tűnik, alvás nélkül meg nem jönnek a jó döntések. A pech, hogy ezt Morcos is hallotta, rögtön leváltja Dait, ő veszi át a felderítőknél a helyét. Tom nem ért egyet a döntéssel, ám mivel Morcos a régi életében építési vállalkozó volt így kellhet a tudása az anyahajó szerkezetének felméréséhez.

3.png

Ben orvosi vizsgálatra érkezik Dokinénihez, meg kell nézni a csavarjait, milyen állapotban vannak. Neki még nem estek ki, de egy másik ex-béklyósnak igen, lehet azért, mert ő tovább élvezhette a Fürgék szeretetét. Dokinéni észrevesz valami furát, a csavarok körül mintha kérgesedne a bőr, a szikével megböki a területet, de Ben semmit sem érez. A diagnózis egy fals „semmi gond sincsen” lesz. Ben észreveszi az üldögélő Ricket, Anne javaslatára beszél a sráccal, talán neki megnyílik. Felderítőink már Boston belvárosában vannak és az UFO-k központját szemlélik: könnyen fel lehet robbantani, mert földi anyagokkal is kiegészítették. Hal észlel néhány Fürgét, akik egy kisebb csoportba gyűlnének, mintha eligazításra várnának, és hoppá, ott van két kétlábú, magas élőlény, emberszerű vonásokkal. Mivel egy repülő húz el felettük, visszavonulnak, a környék ahol épp járnak ismerős Morcosnak, errefelé járt munkába, még a lakása sincsen messze. Ráterelődik a szó az új lényekre, Tom úgy véli, ők parancsolhatnak a Fürgéknek, ami meglepő, hisz a Fürgéket gondolták a fő veszélyforrásnak, erre jön egy újabb faj. A parancsnok szerint a tervet ez sem fogja befolyásolni, mindenképp robbantanak. Egy alagút közelében járnak, mikor észrevesznek egy rohanó alakot, utána mennek. Az alak egy nő, fegyvere is van, nagy nehezen sikerül meggyőzni őt, hogy nem fog bántódása esni. A nőt Sonjának hívják a negyvenes évei közepén járhat és a közeli házban lakik, el is hívja magához a csapatot. A hármasnál megy a menni vagy nem menni vita, végül Tom és Hal Sonja után mennek, Weaver marad őrszemként. Tomék elmennek, Weaver előszedi Rick rajzát, mit forgat a fejében parancsnok?

4.png

Az iskolában Pope a terveket bújja, mikor Matty táskakeresés ürügyén belóg hozzá. A férfi figyelmezteti a gyereket, hogy a kedves papa nem örülne, ha tudná kivel lóg a gyermeke, de Matty marad. Kibeszéli Pope-nak a félelmeit, de fura módon ötletet ad Pope-nak, hogyan is kellene fegyverként hasznosítani a Mecha-alkatrészeket. Egy másik nagy beszélgetés is zajlik, Ben próbálkozik felvidítani Ricket, micsoda jó dolog, hogy már nem a Fürgékkel élnek. Rick teljesen másképp látja, ő bizony vissza akar közéjük menni. Boston, Sonja lakásában a srácok az ötórai teát fogyasszák. A hölgy egy kissé bogarasnak tűnik, de kiderül róla, hogy egy táborba került a lények érkezése után, de elengedték egy idő után, nem kellett többet nekik. Abban viszont biztos, hogy az UFO-k nem kívánják életben hagyni az emberiséget. Kintről motorzúgás hallatszik, Tomék kiszaladnak az utcára, de csak Weaver hátát látják, ahogy elhúz a járgányával. Társai mociját megbütykölte, így csak késve indulhatnak utána, Weaver hazament, Tom ebben teljesen biztos. Sonja kissé aggódva szemléli a vendégeit, akik megígérik, hogy visszajönnek.

5.png

Suliban Anne és Lourdes Fürge-boncolásra készülnek, szigorúan titkos az akció. Anne sajnos olyat talál, amire nem akart számítani. A boncolt Fürgét megbéklyózták, sőt lehet, hogy béklyózás előtt nem is Fürge-forma volt. Beesteledett, mikor Tom és Hal megérkezik a Weaver-lakhoz, amit korábban említett. Tom szigorúan meghagyja Halnek, menjen Porterhez, ha balul ütnek ki a mentőakció. Ismerve Halt előbb inkább megmenti apuékat. Egy bizonyos Sophia Weaver neve van belevésve a lépcső betonjába. A házban nincsen senki, a konyha padlóján egy nagyobb véres folt látszik, Tom a kertben találja meg a piáló parancsnokát. A pia hatására a parancsnok elég közlékeny, a feleségével a támadás előtt egy évvel váltak el, majd megmutatja Rick rajzát a házakról, ami pont úgy néz ki mint ez a környék. Mi van, ha direkt készítette a gyerek, hogy kövessék és eltehessék láb alól? Paranoiás lett szegény, de Tom nem ad igazat neki, inkább a vérről meséljen. Az idegenek első bombája után jött a házhoz, a vér ex-feleségének a vőlegényétől származik, aki súlyosan megsérült. Sophiát elvitték a Fürgék, exe, Linda és nagyobbik lánya, Jeanne egy közeli házba menekült, de a házra gépek támadtak. Átkutatta a romokat, de senkit sem talált ott, majd Sophiáért ment a Fürgék után. Megtalálta a telepet, ahol dolgozott, hazahozta és megpróbálta leszedni róla a béklyót, ám sajnos elvesztette a lányát. Húha, Tomot sokkolta az infó, ha tudta volna, talán másképp alakulhattak volna a dolgok, de Weaver szerint itt nincsen másképp. Tomnak a gyerekei miatt kell harcolnia, ő viszont ki fog lépni a seregből,a bosszúvágy nem elég a harchoz. Nem tudnak tovább dumálni, mert kintről Mecha hangokat hallanak.

6.png

Hal őrködését a gép zavarja meg, kénytelen fedezékbe húzódni előle. Tom indul Halért, Weaver marad, ő kész hősi halált halni, Tom viszont parancsnoka nélkül nem megy sehova. Tom a házban gyártja a szikszalaggal körbetekert gránátot, Weaver egy szemüveget talál a padlón, ettől mintha visszajött volna az élet és harci kedve. Weaver lövésekkel maga felé csalja a gépet, addig Tom a gépre tudja erősíteni a robbanószert. Pont az utolsó pillanatban robban fel a Mecha, mielőtt lelőhette volna Weavert. Tom Halért megy, mindenki biztonságban, összerakják, hogy csakis Sonja dobhatta fel őket, egyedül ő tudta, hova mentek. Később Sonjánál vagyunk, az ajtaján kopogtatnak. A nő háta mögött ott áll a csapatunk, az ajtó előtt a béklyós Karen kéri számon a nőt, hova tűntek a célpontjaik, vagyis Tomék. Hal megkergül, kész lenne kitörni az ajtót, hogy Karenhez jusson, aki már indul, letette a kaját Sonja ajtaja elé. Weaver a lesőn nézi a lányt, rajta kívül nem lát senkit a folyosón. Hal lenyugodott, Sonja szerint Karen alig pár napja jár hozzá, igazán csinos lány. (A sorozat idővonala szerint Karent három hete rabolták el) Tom kikémlel, de az emberszerű lény néz vissza az ajtó másik oldaláról. Szerencsére nem buktak le.

7.png

Sonja hitt az idegeneknek, hisz azt mondták neki, nem bántják Tomékat, mint ahogy a többieket. A nő labilisnak tűnik, igazából ő is csak egy áldozat, másfelől biztos, hogy nem Tomék az elsők, akiket feldobott. Weaver szerint Sonja csak felesleges kockázatot jelentene, ha magukkal vinnék, a lakás az egyetlen, ami maradt neki. Tom bemondja Gloucester városkát, oda várják őt szeretettel, ha mégis jönne. Távozás után derül ki, hogy elterelés volt, az idegenek ott keresik majd őket, Sonja meg ismét kaphat egy kis teát az infóért cserébe. Suliban Anne Rick rajzait nézegeti, mikor Lourdes jön idegesen, el kéne mondani mindenkinek mit találtak. Dokinéni szerint pont, hogy nem kéne, a tömeg így is meg van rémülve, nem kellene még jobban stresszelni őket. Tomnak majd elmondja, mire számítson Bennel a jövőben.

8.png

Reggelre értek haza a felderítők, Porter tábornok nem fog tudni Morcos kis megingásáról, de minden másról igen. A titokzatos szemüveg pedig a reményt jelenti, ez Lindáé volt, a férfi, miután a lánya meghalt, egy héttel később visszament a házba, a szemüveg akkor még nem volt ott. Vagyis a felesége és a nagyobbik lánya életben lehet. Kintről Pope kiabálása hallatszik, Weaver rendre akarja őt utasítani, de most érdemes lesz végighallgatnia. Erődemonstrál, elkéri egy katona fegyverét és rálő egy nagyobb darab Mecha darabra, semmi eredmény, max néhány apró karcolás. Bemutat egy lövedéket, ami Mecha-acélból készül, .45-ös szabvány. Pope lő egyet, a Mecha-darab átlyukasztva. Üdvrivalgás a tömegből, Weaver áldását adja a sorozatgyártásra, új korszak kezdődik a harcokban.

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása