Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

American Horror Story 2x06 – The Origins of Monstrosity

2013. október 07. 15:00 - foxglove (törölt)

Mindenki felkészült a „legsötétebb” epizódra? Mert úgy tűnik, nekem nem sikerült. Gyakorlatilag mindenre számítottam, ami –fíliára végződik, na de hogy meglépjük a világ legősibb kliséjét? Anyakomplexus, most komolyan?? És jelentkezzen, aki NEM találta ki, hogy ki lesz Bloody Face 2012. El vagyok keseredve, már csak az alienekben bízom. Na de haladjunk, back to the future, egy nagyon ismerős (és szégyenkezve vallom be, igazán kellemes) hangú férfi hívja ki a rendőrséget 2012 Briarcliffbe, névtelen bejelentőként. Nagyon szorgos fiú voltam, szerénykedik. És hogy ez pontosan mit is jelent? A Bloody Fake-eket fellógatva, egy csokorban. Ízléses és dekoratív munka, mint mindig.

kép01_resize.jpg

Vissza 1964-be, van hetibetegünk is, hurrá, most megkapjuk az Árva-prototípust,a rendezett külsejű, rezzenéstelen arcú, általában két szoros hajfonatot (ritkábban: hajpántot) viselő kislányt, akitől az egész családja retteg, mert babák helyett éles késekkel szeret játszani. Vagy ollókkal. Ugye, Démon nővér? Szegény Árvával szörnyű dolog történt, a legjobb barátnőjét, vagyis az egyetlent, aki hajlandó volt szóba állni vele, mellkason szúrta ollóval egy magas, barna kabátos, szakállas bácsi! A szeme láttára! Hát nem borzasztó? Teljesen véletlen, hogy az Árva a kis barátnő hajtincsét rejtegeti azóta a zsebében. Ez abszolút nem trófea, amit abszolút nem sorozatgyilkosok szoktak gyűjteni. Jude nővér nincs meghatva, sajnos az Árva itt nem maradhat, mert Jude nővér nagy álma, hogy az intézményben egy gyerekrészleget hozzon létre, még nem valósult meg (jesszus, na AZ még ütne), a család próbált már esetleg imádkozni? Vagy az ollókat elrejteni a gyerek elől?

kép02_resize.jpg

Az Árva anyukája viszont teljesen véletlenül (családi vonás, ez a sok véletlen) Briarcliffben felejti a kislányt, és ezzel kezdetét veszi egy csodálatos barátság az Árva és Démon nővér között. Tudom ám, hogy te ölted meg azt a kis barátnődet, kezdi a beszélgetést Démon nővér. Nem iiis. De, mondom, és azért tudom, mert én vagyok az ördög. Amúgy nyugi, megérdemelte a kis béka, nem is bírt téged igazán. És mivel látom benned a tehetséget, plusz sok közös vonásunk van, meg foglak tanítani, hogy kell a késsel bánni, ifjú padavan.

kép03_resize.jpg

Szívet melengető jelenet volt, és most lássuk, hogy alakul Sylar és Lana bimbózó (bocsi…!) kapcsolata. Sylar egy egészen otthonos kis lakosztályt rendez be Lanának a pincében, és még reggelit is süt neki, hát nem édes ez a fiú? Lana egyenesen sír a meghatottságtól.

kép04_resize.jpg

Főleg, amikor megtudja, hogy Sylart az anyjára emlékezteti, aki elhagyta őt kiskorában. Ja és ezért öl, meg nyúz. Mert semmi sem pótolhatja jobban az anyai érintést, mint... egy nő lenyúzott bőre? Jól követtem a gondolatmenetet? Sylar erre akkor jött rá, amikor az egyik anatómia órán behatóan ismerkedett az éjszaka leple alatt egy női hullával. Nem, ennél jobban nem akarom kifejteni. Persze a hullák bőre nem az igazi, mert hideg, és nem lehet annyira bújcizni velük. Nagyon finom ez a szendvics, válaszol Lana. Most már minden más lesz, nyugtatja meg Sylar, mert már itt vagy Te…. Anyuci. És komolyan ezt mondja neki, nem viccelek.

kép05_resize.jpg

Inkább váltsunk témát, még sohasem örültem ennyire egy monsignor jelenetnek, üdítő változatosság egy sima gyökér a sok zakkant állat között. Monsignort utolsó kenet feladására hívják egy kórházba, egy ismeretlen beteg számára, aki nagy valószínűséggel TBC-s. Monsignort figyelmeztetik előre, hogy a beteg elég ocsmányul néz ki, na, kitaláltuk kiről van szó? Shellyről, perszehogy. Hát nem tudom, ez most egy hálás szerep? Hm, Chloe Sevigny? Monsignor figyelemre méltó képességgel felismeri a kelések alatt megbúvó Shellyt, és azon nyomban meg is fojtja egy rózsafüzérrel. De előtte még elmesélik nekünk, hogy lett a monsignorból fasz, ez egy ilyen epizód.

kép06_resize.jpg

Minden két évvel ezelőttre vezethető vissza, amikor is a hamvas, romlatlan és lelkes Timothy atya megismerkedett dr Ardennel Briarcliffben. Most ez talán félreérthetően hangzott. És talán okkal. Na de, csak a tényeknél maradva, az ördögi paktum, ami megköttetett köztük, az volt, hogy az atya szemet huny a doktor emberkísérletei fölött, annak reményében, hogy a kísérletek eredményére (valamilyen minden betegséget gyógyító csodaszerre) Rómában is felfigyelnek majd, és megveregetik a szép hátát. Hálás vagyok, amiért nem az derült ki, hogy Arden a monsignor apja titokban és egyéb csacskaságok.

kép07_resize.jpg

Monsignornak bűntudata van, ezért Ardenhez siet picsogni. Indiana Jonest megszégyenítő módon egy rózsafüzércsapással elhallgattatja a lemezjátszót (ezt azért emelem ki, mert ez tetszett, micsoda drámakirálynő már), majd ráförmed a doktorra, nem erről volt szó, hé, te MEGCSONKÍTOTTAD! csak sajnos Joseph Fiennes szegényes színészi eszköztárának köszönhetően mindez úgy hangzott, mintha azt nehezményezte volna, hogy nincs elég cukor a kávéjában. Ennek véget kell vetni! (Mármint nem Joseph Fiennes színészi karrierjének, bár… hanem a kísérleteknek.) Nem úgy van az, kedves barátom, én itten éppen egy új fajt hozok létre (közben demonstrálásképpen vethetünk egy pillantást az új áldozatra, a faszverős csávóra, aki elkövette azt a hibát, hogy Démon nővért merte kukkolni puncimosás közben), te meg ugyanúgy sáros vagy, ha bukunk, buksz velem, úgyhogy neked csituvan.

kép08_resize.jpg

És mit tesz erre a monsignor, mint egy igazi férfi? Megy és kirúgja inkább Jude nővért. Pont a legrosszabbkor, mert fejlemény van a Salamanca-akcióban, a nácivadász kiderítette, hogy Arden TÉNYLEG Herr Doctor Hans Gruber SS-tiszt, már csak egy ujjlenyomat választja el az azonosítástól, amit Jude nővérnek kell megszereznie.

kép09_resize.jpg

Démon nővér úgy dolgozza fel a Jude nővér távozása okozta bánatát, hogy privát bulit tart Jude nővér irodájában, Jude nővér vörös neglizséjében (amit a búcsúölelés alatt lopott el tőle:D). Az epizód legjobb része, I/I, imádom Démon nővért.

gif.gif

You don’t owe me a dalocska, amit választott, ami azért jó, mert a refrénnél („Don't tell me what to do, Don't tell me what to say”) szuperül le tudja magáról tépni a keresztet, hogy hozzávágja a feszülethez, ezt neked, Isten. Mielőtt a vörös kombinét is letépné magáról, megcsörren a telefon, a nácivadász az, Jude nővért keresi. Oké, Jude nővér vagyok, mutatkozik be Démon nővér. Innentől nem kérdés az öreg sorsa.

kép10_resize.jpg

Az igazi Jude nővér, aki közben megszerezte az ujjlenyomatot (ehhez egy konyakozást kellett bevállalnia Ardennel, a monsignor legjobb italából, szegény) már vérbe fagyva találja a nácivadászt, aki utolsó leheletével annyi azért még elárul, hogy egy magas, barna kabátos, szakállas férfi apáca tette. Hát tévedtem, na, még egy Tio Salamanca is elhullik, de nem kalkuláltam be Démon Nővért és az elkötelezettségét dr Arden irányában. Dr. Ardent kicsit aggasztja, hogy Démon nővér mit szól most, hogy kiderült a náci múltja, de ugyan már, még puszit is kap érte.

kép11_resize.jpg

Vissza Sylarhez és Lanához, borzadjunk. Sylart Kit hívja telefonon, te figyelj, azt mondtad, jó lesz, akkor most én miért is vagyok börtönben? Nem hazudtál te nekem véletlenül? Sylar ettől morcos lesz és nem hajlandó tovább tárgyalni. Ne izgulj Kit, majd az UFO-k megszöktetnek a börtönből, én érzem. Lana ezalatt azon ügyködött, hogy kiszabadítsa magát a bilincséből, de sikertelenül, és még le is bukik Sylar előtt, aki most már tényleg nagyon ideges, milyen anyuka vagy már, most fel kell vennem a Bloody Face maszkot pedig nem is áll jól, a te hibád ez is. Pedig olyan nagy reményeim voltak veled kapcsolatban, magyarázza, miközben egy késsel vetkőzteti, azt hittem, te meg fogsz érteni. Dede, hogyne értenélek, könyörög Lana, és tudod mit, leszek az anyukád. Sylar megtorpan. Ha most meg is kell szoptatni (Lana közben már félmeztelen), én sikítani fogok. És meg kell szoptatni, úgyhogy sikítok. Hosszasan. Soha többet nem akarok erről a jelenetről beszélni senkivel.

kép12_resize.jpg

Vissza 2012-be, sírok a megkönnyebbüléstől. A rendőrök megtalálják Adam Levine holttestét és nem sokkal arrébb a kezét is. De hol van az ifjú ara? Bloody Face 2012-nél, kikötözve, és még él. Bloody Face-nek új anyuka kell?

kép13_resize.jpg

Ó, és hogy mi lett a kis Árva sorsa? Szabadon engedték, de sajnos egy magas, barna kabátos, szakállas bácsi nem sokkal később kiirtotta a családját.

kép14_resize.jpg

Nahát.

Címkék: ahs
21 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

yaksi 2012.11.26. 11:12:38

Nagyszerűek a hogyvoltos írásaid, csak egy apró kiigazítás: Arden náci neve nem Gruber, hanem Gruper. :) Csak így tovább!

Az első évadot nem tervezed hogyvoltolni?

foxglove (törölt) 2012.11.26. 11:19:22

@yaksi: köszi, ezt a maiban már nem tudom javítani, csak majd a következőben.

Nem, és csak remélem, hogy ezt az évadot végig fogom tudni vinni, mert már elég nehezen bírom, az az igazság:) de azért köszi:)

neccharisnyás útonálló (törölt) 2012.11.26. 12:56:28

Ajjistenem!
Ébresszetek fel, ha ezek közül bármelyik megvalósul:
1. Jude nővér átvedlik okleveles náczivadászba és végre elzáratja a tetűt
2. Arden feltalálja a kontrasztanyagos CT-t (bazz, ha izotópot fecskendezel a népbe, azokon meg kijön a sugárbetegség, az nem jelenti azt, h immunisak rá, ergo francnak tolsz beléjük életelixírt hogy sokáig vérnyogjanak még és szaporodjanak)
3. Sylar kinyírja Lanát (hócipőm teli van már a konstans vonyításával)
4. Sylar kap egy plüssmackót, amihez hozzábújhat csimpaszkodva, mint a kismajmok (ide vezet ha pontatlanul seggelni tudóknak biztosítjuk a spéci felsőbb tanulmányok lehetőségét - mi lett volna vele, ha dokiként kezd el praktizálni....)
5. Démonnővért felzabálják a kinti emberevők (pindurit érzékeny vagyok a katkó-gyalázásra, meg egyébként is, rókabűr)

Mindez 7 évad Criminal Minds után.

foxglove (törölt) 2012.11.26. 17:41:57

@neccharisnyás útonálló: Sylarből idiótát csináltak, nagyon haragszom.
Démon nővért nem engedem bántani.

jadebulgari a.k.a. Simon's cat (törölt) 2012.11.26. 20:53:44

én örültem Sevigny-nek, Fiennes-nek de még jobban Levine-nak de annak nem h. megmurdelték...
már reggel vártam mikor lehet olvasni
kivi vok a kövi részeidre :D

9Kitti2 2012.11.26. 21:39:02

biztos bennem a hiba, de én tökre bírom J. Fiennes-t, jól áll neki a reverenda, if you know what i mean :D

szegény Shelly legalább már nem szenved tovább, bár sztem igazán jó karakter lehetett volna, ha nem teszik tönkre már kb a harmadik részben.

az árva kislány nagyon ijesztő és egyben cuki is, most akkor hogy van ez?? :D

R.I.P. Levine :(

@foxglove: nagyon jó lett megint a hv, de ezt már nem is kell külön megemlíteni, legjobb dolog a hétfőkben a posztod! :)

Parallax 2012.11.27. 10:13:54

Jelentkezem, NEM találtam ki. :P

foxglove (törölt) 2012.11.27. 10:49:31

@dr. Dorothy, a Vörös Cipellős: nem, úgy "találtam"

@jadebulgari a.k.a. Simon's cat: még mindig van remény, hogy él, nem volt teljesen egyértelmű:D

@9Kitti2: értem:)) a bátyót én jobban kedveltem fiatalkorában (most már alig lehet látni)
a kislány nagyon jó volt:)

@Parallax: azt elfelejtettem hozzátenni, hogy aki nem találta ki, az jelentkezzen *nálam botozásra*:DDD

nathalie 2012.11.27. 11:15:10

Úgy kezelem ezt a sorozatot mintha nézném a hogyvolt miatt :D:D
Annyira durva volt a szoptatós jelenet? Most valahogy annyira nem tűnt undorítónak a rész. Lehet kezdek hozzászokni? vagy csak fogjam be a pofámat, mert nézve azért pofánbaszós lett volna? :)

foxglove (törölt) 2012.11.27. 11:49:48

@nathalie: hú, nekem nagyon, az a jelenet volt az eddigi mélypont. kb akkor jött el az a pont, hogy "én most mi a faszt nézek??? és miért??"
asszem jövő héten egy gyilkos mikulásról fog szólni a rész. előre sírok.

Más: a vöröske bajuszt növesztett. Mi vár még, most komolyan???
www.imdb.com/media/rm2628037632/rg4097219072

nathalie 2012.11.27. 12:12:46

Jó, hát nézve valóban elég sokkoló lehet. Iszonyatosan beteg ez az egész. :D

Te direkt vadászod ezeket az undorító képeket, videókat a vöröskéről?? :D

nathalie 2012.11.27. 13:11:19

@foxglove:
semmi baj, gyanítom, hogy magadnak akarod :d

Tiger Woods 2012.11.27. 18:49:33

remek írás, remek rész, remek sorozat.

azért valami hiányzott ebből az epizódból:

www.youtube.com/watch?v=1Nwwn9vie-4

neccharisnyás útonálló (törölt) 2012.11.30. 15:15:57

@Tiger Woods: @foxglove:
Az évad végére együtt fogjuk lalázni ezt a "dalt". :D

9Kitti2 2012.11.30. 17:26:24

@neccharisnyás útonálló: nekem már most is folyton ez jár a fejemben... tök random szituációkban kezdem dúdolgatni :DDD

foxglove (törölt) 2012.12.03. 08:48:27

sziasztok, ma nem lesz hv, csak kb. a hét második felében/hétvége körül, sajnos addig nem lesz rá időm.

entsooo 2012.12.11. 11:57:55

@foxglove: hiányoznak az írásaid, nem lesz több AHS hogyvolt? :(

foxglove (törölt) 2012.12.11. 15:59:09

@entsooo: kedves vagy, én szeretném folytatni mindenképpen, de már nem merek dátumot mondani, nagyon rossz most az időzítés. még egy kis türelmet szeretnék kérni.
süti beállítások módosítása