Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Castle 6x01 – Valkyrie - ÉVADNYITÓ

2013. október 04. 11:00 - Zenóbia

Vége a nyári szünetnek, lehet menni isibe, és lehet engem a harsány röhögésekkel kiidegelni a hajnali buszon, és vége az erkélyen fröccsözéseknek is, mert nagykabátban az nem annyira vicces. De ne zokogjatok, mert visszatért viszont Beckett és Castle, Castle és Beckett, akiknek ennél lényegesen több nevük is van, és megtudjuk végre, mit válaszol Kate arra az ominózus lánykérésre. Hát persze, hogy igent, vagy nemet, vagy igent, vagy most akkor döntsd már el, mondja Castle. Ha elfogadod a karrierem, én elfogadom a gyűrűt, amit mondjuk vétek lett volna kihagyni, szép gyűrű! Nekem kevéssé volt romantikus, mint idétlen, nem annyira hatódtam magam könnyesre, mint szerettem volna. Egyből két hónapot ugrunk, hova máshova, mint DC-be, ahol tanúi lehetünk egy kezdő ügynök kalandjainak. Kezdő ügynökünk épp üldöz egy férfit az utcán, mintha nem futná ki a belét, de lehet, hogy ezt csak én látom így, mindegy is, mert egy sikátorban végzik. Ahol a pasi előkap a kuka mögül egy csini szőke túszt, úgyhogy Kate kénytelen letenni a fegyvert, majd odacsúsztatni a fickónak.

6x01_castle1.jpg

Nagyon cselesen egy füstpatront vagy mi a francot is csúsztat vele, és már könyökölhet is bele a másik szövetségi ügynök beleibe. Bilincselés közben persze a csini szőke túszról kiderül, hogy valójában cseh kém, aki szépen mellkason lövi némi piros festékkel Kate-t, majd meglép a bilincses társával. Nem más, mint az új társa, Lisa Edelstein gratulál neki, hogy masnis csomagban átadta a cseheknek a nukleáris kódjaikat, mi meg reméljük, hogy a festék kijön a blúzból, vagy a kiképzés végén csinálhat belőlük patchwork takarót. McCord közli vele, hogy hallgasson az ösztöneire, és ne bízzon a saját hírszerzőikben sem, mert a végén még lelövik, vagy netán őt, ami aztán végképp szar lenne. Beckett nem vidám, és eléggé lestrapált, emiatt nem fogadja el Hendricks ügynök meghívását egy sörre a többiekkel, akikkel kitárgyalhatnák, hogy kinek hogy telt anno a gólyatábor. De szabad hétvégéje sem lesz mégsem, mert már jön is McCord, hogy riasztás van, veszélyben a nemzet, úgyhogy nem lesz ebből tízig alvás és ágyban kakaóscsigát reggelizés szombaton.

Castle most ér haza egy könyvturnéról, elkopott ujjbegyekkel, és meglepetésre ott találja Alexist is, aki hamarabb hazajött Costa Ricáról, mert elmebeteg, és ezt az a felső is bizonyítja, ami rajta van. Castle ettől még örül neki, nem úgy Pi-nek, aki fel akarja gyújtani egy marék gazzal a lakást, ehhez keres gyufát. Csiholjon tüzet. Öleléssel köszönti aput, aki nem nagyon jut szóhoz, meg mi sem, mert én egészen komolyan szerettem a régi jó kislány Alexist, nekem ő az, aki jól tanul és nem dorbézol hajnalig és tekintettel van az apjára és nem hoz haza hajótörötteket, akikkel aztán az apja szeme láttára smárol a konyhában. Pedig itt most ez van, és basszus milyen helyre kis bajsza is van a srácnak, beszarok. Castle hangulatát fokozandó, Beckett közli vele, hogy nem a reptéren van, hanem épp megmenti a világot. Már hat hete nem találkoztak, így aztán ki lepődik meg rajta, hogy Castle feltűnik Kate lakásán DC-ben, senki, meg ez amúgy is annyira Castle. Kate végül mégsem lövi tökön, ez azért is szerencsés, mert a következő percekben szükségük lesz rá.

6x01_castle2.jpg

Az örömteli kezdés után Castle máris úgy tesz, mintha teljesen hülye lenne, és nekiáll faggatni Kate-et a küldetéséről, majd átvált találgató üzemmódba, majd érzelmi zsarolóba, hogy milyen jól tudtak együtt nyomozni, majd infantilisba, de Kate nem veszi be. Már meg is jött érte a társa, persze leejti a földre a dossziét amiből kiszóródnak a papírok, persze Castle úgy tesz, mintha nem nézne oda, és persze Rachel McCord, oda meg vissza van az örömtől, hogy a konyhában egy köntösös Castle-t lát. Szanaszéjjel tördelik egymás ujjait, nem is gondoltuk másképp. És ott maradt-e az asztal alatt egy papír, persze, hogy ott maradt, ezt sem gondoltuk másképp. Jézus Mária, Ryan műanyag babát pólyálgat az őrsön egy fiókban, mert készen akar állni a négy hónap múlva esedékes kicsike Ryanre, vagy kicsike Jenny-re. Azért azt ugye tudjuk, azon kívül, hogy reméljük is, hogy ilyen pasi nincs? Castle sörözés helyett szakmai tanácsot kér tőlük az új könyvéhez, mármint ezt kamuzza. A képen egy felrobbant transzformátor van, éljen. Sorozatszámmal, éljen-éljen. A szokásos Knicks jegyekért cserébe a fiúk bármire hajlandók, még Ryan is átmenetileg megválik a műbabájától. De csak átmenetileg.

6x01_castle3.jpg

Az előző évadból az új helyes lány az őrsön, akivel lesz még bajunk Esposito – Lanie vonalon, már meg is mondja, hogy a transzformátor Arlingtonban van, és hogy jé, amúgy ezt szabotálták két napja, és jé, a szövetségiek már nyomoznak is. A fiúk meg rájöttek, hogy Castle átvágta őket, van ez így.  Castle egy fénykép alapján már meg is fejtette kb. az egész ügyet, minek is ide a szövetségiek, mikor itt van helyben Richard Castle, ugye. Kate épp azt magyarázza egy táblánál, ami egy kicsit modernebb, mint ami nekik volt az őrsön és alkoholos filccel rajzolgattak rá pálcikaembereket, hogy az áramkimaradással elérték, hogy el tudjanak lopni egy hardvert, amivel hozzáférhetnek a katonai műholdakhoz, így le tudják állítani a katonai védelmi rendszert. Szuper. Kommandósoknak kellett lenniük, és mivel ezt lehetetlen két és fél perc alatt végrehajtani, ezért vagy még most is az épületben vannak, vagy nagyon körmönfont módon lógtak ki, hogy ne vegyék fel őket a kamerák. Kate oldja meg a nagy rejtélyt, mert tuti az épület alatti vízvezeték hálózatot használták, amiből kijutottak egy közeli golfpályára. Lehet, hogy mégsem olyan reménytelen a helyzete, mint szövetségi ügynök, mondja McCord.

6x01_castle4.jpg

De az, mert a golfpályán ott furikázik Castle, hát ez teljesen totálisan tök hülye! Az épp golfozni volt kedvem nem annyira válik be, Rachel meg közli velük, hogy ha ő erről szól odabent, akkor Beckett mehet Isten hírével a mekibe hambit sütni, Castle ellen meg vádat emelnek. Ez mondjuk tök vicces, hogy először Kate rohadt mérges, de aztán állati büszke Castle-re, hogy simán megoldotta egy kép alapján az egészet, és ráadásul még plusz információkat is szerzett neki, úgyhogy még az is lehet, hogy megérte. Persze letiltja a további nyomozásról, de ezt a mondatot egész nyugodtan kihagyhatta volna. Az egyik őr a golfpályán látott egy fickót pár napja egy autóban, aki gyanús volt, úgyhogy ezen el lehet indulni. De miért fényképezi valaki Castle-t vajon? Oó. Beckett épp azt látja, mikor visszaér a főhadiszállásra, hogy McCord a főnökkel beszél, most akkor beköpte vagy nem köpte be. Nem, mert anno egy nagyon fontos ügy közben kiderült számára, hogy beszél álmában, és nem volt szerencsés, hogy épp ott feküdt mellette egy bárban felszedett faszi, aki viszont ébren volt.

6x01_castle5.jpg

Hát ez állati, meg is van a kommandósunk, vagy legalábbis az egyik, mert egészen véletlenül éppen a kamera előtt nézegette távcsővel a menekülési útvonalat két nappal ezelőtt. Mert egy volt kommandós nem ügyel ilyesmire, minek is ügyelne. Jack Bronson a jelen esetben igazi balfasznak beállított volt tengerészgyalogos, aki tovább erősíti a hülyeségét, mert a lakásában otthagyta neki az akció kellékeit, hogy nehogy elbizonytalanodjanak esetleg, hogy ő az emberük. Beckett talál egy női hajszálat a párnán, mire úgy néznek rá, mintha ő lenne a csodatévő tündér, durva. Nézd már, Talált.Egy.Női.Hajszálat! AZTA! Castle felhívja, hogy milyen bort vegyen az esti lazachoz, az mindegy, csak sok legyen, de megvenni már nem fogja, mert elrabolja a balfasz kommandós, aki azt hiszi, hogy ő is ügynök, és egyből száguldozásba kezd át a piros lámpákon, biztosan azért, nehogy felhívja magára a figyelmet. Megérdeklődi, hogy tudnak-e a Valkűrről, majd fogja magát és megpusztul vezetés közben, megy az álomvilágba, amit nem annyira értünk, mert nem tűnik kimondottan vallásos fajtának, de majd megtudjuk úgyis. Castle meg ül a száguldó kocsiban, amit egy halott sofőr vezet, ennek nem lesz annyira jó vége.

6x01_castle6.jpg

Nem is, mert nekimennek a falnak, Castle-t meg letartóztatják és kihallgatják. A főnök személyesen, és nem annyira biztos benne, hogy Castle-nak nincs köze az ügyhöz, mondjuk a körülmények nem is őt igazolják, az tuti. De mi a fasz az a Valkűr, hangzik el a lényegi kérdés? Ezt nem tudják, de megnyugtatják Kate-et, hogy valójában van egy felvételük, amin látszik, hogy Castle-t tényleg elrabolták, csak rá akarják hozni a frászt, hogy legközelebb ne ártsa bele magát az ügyeikbe, tekintve, hogy ismerik a múltját. Nem hülyék ezek. Megvan viszont a hajszáltulajdonos barátnő, Jeanette, aki Shelton külkapcsolati szenátor segédjeként dolgozott, micsoda véletlen. A nő meglépett, keressük meg, kivéve Beckettet, aki megbeszélést tart Castle-val a kihallgatószobában. Ennek eredményeként Castle hazamegy, és esténként kénytelenek lesznek más témát is találni, mint a munka, lévén, hogy Becketté titkos. Otthon nem más várja a konyhában serénykedve, mint Pi, micsoda öröm erre hazamenni. Sztéket csinál. Papaya sztéket, mert ő egy gyümölcsevő Pi, azt eszi amit az ősemberek, hol vannak ilyenkor az oroszlánok?!

6x01_castle7.jpg

Épp nincs pénze, az útlevelét elhagyta, de hajlandó meghallgatni Castle nyomorát egy kis spenótlé mellett, ilyen rendes gyerek ez. Közben DC-ben megvan a nő, aki próbál eljutni a vonatállomásra, hogy megléphessen. Espoéknál meg Castle panaszkodik a szarul sikerült hétvégére, és úgy tíz másodperc, de lehet, hogy nem volt annyi szabadkozás után simán elmeséli nekik az egész ügyet. Espo a volt katona közli, hogy ugyan lófasz se tudja, mi az a Valkűr, de viszont az Álomvilág egy titkos katonai alakulat, egy szellembázis, ami hivatalosan nem létezik, és senki sem tudja hol van, ha mégis. Beckett az állomáson kifejti, hogy nem jó ez így, mert szerinte Jeanette nem menekülni akar, úgyhogy ne vetődjenek rá egyből tizennyolcan, hanem várjanak egy kicsit. Hallgatnak az ösztöneire, mert ezek ilyen jó fejek, így meg is lesz a szekrény, ahol meg is van a hardver. Jeanette viszont nem tud semmit, csak azt, hogy Jacket és őt is felültették, meg most már azt is, hogy Jack meghalt.

6x01_castle8.jpg

McCord nem hisz neki, szerinte az ügy lezárva, bűnös elkapva. Kate szerint meg igazat mond, mert Jack nem lehetett ekkora hülye, hogy így hagyta magát bemártani, akkor lehet, hogy mégsem volt balfasz, nocsak-nocsak. De miért lopták el a hardvert, ha aztán visszajuttatták hozzájuk? Hát pont azért, hogy eltereljék a figyelmüket arról, amit tényleg el akartak lopni. Mi is van még abban az épületben, hát például egy nyolcadik emelet, aminek titkosítva van a bérlője. Castle persze még mindig az Álomvilág után kutat, és nem kér a papaya sztékből, nem is értem, amikor egyszer csak megérkezik érte két szövetségi ügynök, és elviszik a székéből, meg a sztékjétől. A kihallgatószobában randiznak már megint, csak előtte még vettek tőle egy kis vért, és ez sem lesz egy nagyon vidám randi, úgy tűnik, így Beckett arcát elnézve. Elloptak egy kémiai vegyületet, annyit, amennyi több ezer ember megöléséhez elegendő, és ezzel ölték meg Jacket is. A kocsija klímájába tették, így bekerült Castle vérébe is. Kevesebb, mint 24 órája van hátra... Elég rövid évad lenne!

6x01_castle9.jpg

Címkék: castle
8 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Is 2013.10.04. 12:50:40

A leírás alapján jól indul.

Neoprimitív 2013.10.04. 19:13:28

Zenóbia, azt hiszem ezentúl kizárólag a hogyvoltod után nézem majd meg az epizódokat. Akkor várni fogom a hülyeségeket, hogy röhögjek rajtuk, és nem nő púp a homlokomon, mert a falba verem a fejem az idegességtől.

Tény, hogy az FBI-os csapathoz képest Ryan műanyag bébije is egy profi. Amikor mindenki a legteljesebb ámulattal nézett Beckett-re, mert ő hallott már arról, ahogy New York-ban van csatorna a házak alatt, akkor önvédelemből elkezdtem lemenni alfába.

Maja54 2013.10.05. 16:36:01

Érdekesen indult...Várom a folytatást. A hogyvoltjaid nagyon szórakoztatóak. Tetszett. :)

Zenóbia 2013.10.07. 09:34:58

@Neoprimitív: Ne idegeskedj! :) na meg azt úgysem bírnád ki, hogy ne nézd meg rögtön. :)
A hajszálas dolgon azért hangosan röhögtem :D

Zenóbia 2013.10.07. 09:36:28

@Maja54: Nagyon örülök, hogy tetszenek, köszi! :)

2013.10.07. 10:10:35

Először is köszi a hogyvótot, nagyon jól szórakoztam :)
Azt mondjuk kétlem, hogy Neo kibírná a részek megnézését a hogyvót megjelenéséig, de egyszer azért igazán megcsinálhatná, és leírhatná a véleményét :P

Nem kaparom le a falat, hogy most mi lesz, mert megnéztem a folytatást, így tudom a végét, de azért nagyon várom, hogy mit írsz róla.
Ezen az "elég rövid évad lenne" záráson felvinnyogtam :))

Neoprimitív 2013.10.08. 08:03:12

@Zenóbia: @Dogla: Még arra is sor kerülhet, mert jelenleg majdnem minden napra van valami olyan sorozat, amelyik jobban érdekel. De ha nem látom a hogyvoltig az epizódot, akkor hogy írhatnék róla véleményt? A megszokás persze nagy úr, az időhiány viszont még nagyobb.

Zenóbia 2013.10.09. 09:32:32

@Dogla: áh, de mégsem lett rövid az évad :) ami annyira nem baj, mert legalább írhatok továbbra is lelkesen hogyvoltot, és örülök, hogy tetszett. :)
süti beállítások módosítása