Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

True Blood 6x09 - Life Matters

2013. október 03. 09:00 - Szencsike

Ez az utolsó előtti rész az évadból aztán zárunk, de előtte lássuk Erik eszelős pusztítását és Terry búcsúztatását. Ott hagytuk abba, hogy BenW-t lecsapolta Erik, akit Sookie és Bill megtalált. Prófétánk nem sokat törődik kvázi-utódjával, ő is a vérét venné, Sookie-ban még dolgozik a jóérzés és elküldi a fenébe Billt, ő pedig megitatja kvázi-vőlegényét. Bill nem tágít, a vámpírok megmentése fontosabb, de abban igaza van Sookie-nak, hogy Erikben több a tündérvér, mint BenW-ben. Berágnak egymásra, Sookie a fényével taszítja ki a prófétát, aki útnak ered az éjszakában, BenW tovább fogyaszthatja Sookie drága vérét.

pic1.png

Tébolyult vikingvámpírunk BenW vérének hála a reggeli órákban megérkezett a vámpírtelepre, az őrök a napi műszakkezdéshez készülődnek. A friss özvegy Arlene tart a sírhely felé, félig Bellefleur, félig a saját akaratának megfelelő temetés lesz. A Daniels papbácsi kíséri a székéhez, a felesége, Tara anyja, kissé bunkón adja a tudtára, mennyire örül, hogy itt lehet. Tündérkertben Sookie készül indulni a temetésre, BenW utoljára emlékezteti az ígéretére, biztos, hogy az ő tündér-vámpír menyasszonya lesz? Sookie az ígéret szép szó, ha megtartják úgy jó elveket vallja, nem gondolja meg magát. A temetőkertben folyamatosan érkeznek a gyászoló vendégek, szerencsére Sookie kihoppanálását nem látta senki. Bellefleur mama lebolondozza a pincérnőnket, Arlene arca egyre jobban vörösödik. Sookie a kisváros másik nagyasszonya, Mrs. Fortenberry és az alkesz Jane Bodehouse mellé ülhet le. Hoyt, köszöni, jól van, még barátnőt is szerzett. Kicsit ronda, de legalább nem egy vörös vámpír szuka. Alcide is tiszteletét teszi, a két hölgy éhes tekintettel mustrálja végig a magányos farkast, aki Sookie mellé nem ülhet le, mert ő Jasont várja.

pic2.png

Vámpírtelepen szétszórt kezek, lábak, törzsek, fejek, lógó belek és egyéb belsőségek fogadják Billt, Erik mocskos munkát végzett. Bent Eriknek sikerül eljutnia a telep főorvosához, a cúna báci ölte meg Nolááát, most meg kejj bosszúúúlniiii! A bosszú akkor jó, ha fáj, Erik letépi a tökét az orvosnak, aki szép csendesen elvérzik az irodája padlóján. Au, még nézni is fájt… Erik útja a férfiszakaszba vezet, az urak szabadon távozhatnak, és öldöshetik a telep embereit. Egyvalaki marad, egy utód. A teremtője Hep-V-sen fekszik a kamrában, neki már mindegy. A temetésen papbácsink egy bibliai idézettel búcsúzik Terrytől, kiemelve, hogy számára mindent a család jelentett, a legfontosabb dolog volt számára. Vissza telepre, dokibácsink még szenved, és a haláláért könyörög mikor Billnek, hát ő sem bánik vele sokkal jobban, mint az őrült szőke: megtudja, hogy az orvos bántotta Jessicát, így szívbaj nélkül tapossa szét az arcát.

pic3.png

Temetésen Andy búcsúzik először, Bellefleurként a haza szolgálata volt az első Terrynek, de a háborúból hazatérve megváltozott. Flashback, a srácok titkos búvóhelyén vagyunk, Terry ide menekült az emberek elől, még önmagához képest is rosszabb állapotban van, mint amilyennek megismertük. Andy a maga módján törődik Terryvel, ha már nem akar vele dumálni, amit ő mindig meg fog próbálni, legalább a sörmárkát mondja meg, amit inni szeretne. Terry egy bokor mögül bújik elő, harci álcával az arcán, és bemond egy márkát, amit a háborús évek alatt ivott az óceán másik oldalán. Andy még nőt is szerezne neki, de mivel a kiszemeltnek gyerekei vannak, Terry visszabújik a bokor mögé. Utolsó próbálkozásként munkát fog neki találni. Telepen kiszabadult ápoltjaink célkeresztjében az orvosok vannak, egyiknek épp a metszőfogát húzzák ki, egy másikat a mókuskerékben futtatnak. Pszichomókusunk is fogságban, „Mennyire érezte jól magát mikor másokat vizsgált?” az ülés témája. Erik eljutott a női szakaszba, mivel Violet nincs ott, a nők Jasonből táplálkoznak, mikor Erik megjön. Mázlija van srácnak, mert megszabadul az éhes társaságtól és még Erik sem öli meg, sőt. Mivel kész segíteni Eriknek, a vámpír megitatja a véréből, Jason pillanatok alatt megjavul és Erikről fog majd szépeket álmodni. Jason, mintha mi sem történt volna, vezeti Eriket a fogvatartott vámpírjaink felé, ám néhány hulla között Véres Sarah rejtőzik, ő túlélte a pusztításokat, menekülhet.

pic4.png

Temetésen Sookie Jasont keresi, közben Sam kezdi el a megemlékezését. Élete legjobb döntése volt, hogy alkalmazta Terryt, mert nyert egy kiváló dolgozót és egy legjobb barátot. Flashback, Andy elhozta az erődhöz Samet, a kocsmárosnál ott a Terry-féle sör, és horgászni vinnék a férfit. Terry hátuk mögül közelít feléjük, szívesen menne horgászni. A tó mólóján Sam állást ajánl Terrynek, de az ex-katona nem lopja be a kocsmáros szívébe magát, mert se az embereket, se a munkát nem szereti. Terrynek kapása van, a srácok a vacsorát tervezik, mikor Terry megkönyörül a harcsán és visszadobja a vízbe, majd zokogni kezd. Mi lesz, ha nem válik be, mint melós, de Sam megnyugtatja, rendben lesznek a dolgaik. Telepen Erik megtalálja Pszichomókust, és megjövendöli a kötelező halálát, de a dokinak már nem számít semmi. Lefeküdt Pammel, így semmilyen kis élete már ér valamit. Jason már röhög, ezt megszívta, Erik viszont nem, kiszedi a doki kontaktlencséit, és megbűvölve kihallgatja őt. Tényleg igaz, amit mond, így a doki csak rosszabbul jár, mert Pam lesz majd az, aki megölheti őt.

pic5.png

Temetésen Lafayette mondja a beszédét, Bellefleur nagyi ismét beszól, fiú vagy lány az, aki épp beszél? Lafayette önmagához képest tényleg szolidan néz ki, szóval nyanya, csönd! Terry első napjáról beszél, fura volt, hogy egy volt katona ennyire tehetetlen a konyhában, de valamire felfigyelt. Flashback, Terry bambul, közben a sült krumplija már rég tönkrement, Lafayette-nek viszont kellene. Rászól az új kollégára, Terry katonásan kiáll magáért, és Lafayette hitt neki, hogy képes rá, mert a lelkébe látott. Megmutat neki egy csípőriszálós mozdulatot, amivel hatékonyabb lehet a krumplisütés, Terry lelkesebben végzi a munkáját, mert hisznek benne. Telepen Erik, Jason és Pszichomókus a foglyokat keresik, mikor ismerős sikolyokat hallanak. Ginger dobhártyarepesztő sikoltásokkal kergeti az őrületbe az emberi rabtársakat, mikor Erik őket is kiszabadítja.

pic6.png

Temetésen Portia Bellefleur mesél egy gyerekkori sztorit, hogyan sikerült Terry segítségével hintázni tanulnia. Annyira nem lényeges, így ő nem kapott flashbacket, viszont a papbácsi Arlene-t hívja ki, ha nincsen más jelentkező egy beszéddel. Nincsen senki, Arlene-nek kéne a tömeg elé állni, de pánikban van, Sookie menti meg a helyzetet. Belehallgatott Arlene fejébe, aki hálás mosollyal köszöni meg a segítséget. Nyílt titok a közösségben, hogy Sookie gondolatolvasó, így egy ilyen sztorit mesél el. Flashback, akkoriban még Sookie-t nem zargatták a vámpírok és egyéb lények, így nyugodtan járhatott dolgozni. Szintén Terry első napja, és az első találkozása Arlene-nel a kajakiadónál. Harmadik kolléganőjük flörtölni kezd az ex-katonával, aki zavartan figyeli a csacsogó hármast, de csak a vörös hajú pincérnőre koncentrál. Sookie bemászik a gondolataiba: Arlene jár a férfi eszében. Ettől a pillanattól kezdve szerette őt Terry, és ők ketten szerencsések voltak, hogy ilyen erős kötelék lehetett közöttük. Arlene egy sírós öleléssel köszöni meg a megható beszédet, Bellefleur mama morcosan nézi őket. Sookie sírva megy vissza a helyére, ahol Alcide vállán sírhatja ki magát.

pic7.png

Telepen Bill Eriket hajkurássza, közben bevillan neki néhány emlék, Erikben sokkal több BenW vér folyik, mint benne, sürgősen tenni kell már valamit. Talál egy életben lévő katonát, akit meg tud bűvölni, hogy elvezesse a foglyokhoz. Véres Sarah eközben annak az épületnek a tetejére tart, ahol a Nap megsütheti a vámpírjainkat. Elforgatja a tetőablakot, viszont bent minden áruló (jöttek még néhányan Pamék után, akik nem itták meg a fertőzött TB-t) már Bill vérét szívja, kivéve Steve-et. Szegényt nem engedi oda senki. Erikék is megérkeztek, a tükör másik oldaláról figyelhetik a csapatot, viszont Erik bemegy hozzájuk. Steve szalad a karjaiba, és mivel Steve mindig közrejátszott Erik szenvedéseiben, a szőke vámpír kilöki a napra őt. Steve utoljára Sarah-t látja meg a tetőn, utolsó szavaival Jasont biztosítja a szerelméről, mielőtt sült vámpír lenne belőle. Ápoltjaink élvezik a napfényt, hála a felturbózott vérnek, Erik és Pam végre egymásra találhat, ajándékként Pam megkapja a dilidokiját.

pic8.png

Temetésen Arlene mondja a beszédet, a flashbackben Mikey születése után vagyunk, a kisfiú csak sír, Arlene pánikban. Mi van, ha a baba hallotta, hogy Arlene gonosz dolgokat gondol róla? Terry szerint ez mind nem igaz, a kicsi feltétel nélkül szereti az anyját, akinek pihennie kellene, hogy lenyugodjon. Ne gondoljon többet ezekre és vegyen néhány mély levegőt. Arlene máris tisztább gondolatokkal áll a szoptatás elébe, és tényleg, Terry tanácsa bevált. Anyuka megnyugodott, a kicsi Mikey pedig issza az anyatejet. Vámpírjaink eközben Bill ajándékának örülnek, némelyek a Muzsika hangja című musicalből énekelnek körtáncot járva, más hálálkodik az ájult Billnek, milyen jó is a napon járni, Erik önelégülten nézi végig a műsort. Pamnek jut eszébe, hogy minden fogvatartójukat kivégezték-e, Jasonnek villan be, hogy valaki kimaradt és elrohan. Billt ekkor már várja Lilith három véres leánya, ideje befejezni a földi pályafutást. Sarah maradt ki a sorból, Jason a kocsinál kapja el a nőt, és kész lenne befejezni azt, amit a vámpírok nem tudtak megtenni.

pic9.png

Temetésen papbácsi köszöni meg a beszédeket és a katonai tiszteletadás következne, ha Big John, a Merlotte’s másik szakácsa nem jelentkezne felszólalni. Bellefleur nagyi kissé rasszista, túl sok a néger ezen a temetésen, de Portia lecsendesíti. A szakács egy dalt szeretne elénekelni, amit még gyerekkorában énekelt neki az édesanyja. Ezek a legmeghatóbb pillanatai a résznek, miközben ő énekel, láthatjuk, ahogy Jason lelőné Saraht, de nem teszi meg, ennyit Sarah nem ér meg, így a nő elhúzhat a telepről. A temetésen Arlene ennek a megemlékezésnek örül a legjobban. Telepen vámpírok végre valahára kint vannak a napon, mindenki boldog és még boldogabban pusztítják el a fertőzött TB készleteket. Ugorjunk Honoluluba, egy TB szállítmány sofőrjét egy helyi vámpír öli meg, majd jönnek a többiek és kifosztják a teherautót. Ha fertőzött szállítmány volt, akkor megszívták… Billt a lányok már hívják vissza, viszont a férfi életösztöne még működik, Jesst hívja. A vörös vámpírlány James-szel rohan teremtőjéhez. Erik visszatér a magánzárkába, ahol még élve és egészségesen látta Norát, és dühében szétveri a helyet.

pic10.png

Jess és James megérkezik Billhez, a lány azt hiszi, hogy őt nem akarja látni, pedig csak a Lilith-lányokhoz beszél. James végül odaküldi a lányt Billhez, aki érdekes, nem Jesstől, hanem Jamestől kap vért. A temetésen a katonai tiszteletadásnál járnak, a díszlövések után Arlene átveszi az összehajtogatott amerikai zászlót. Sookie ismét belehallgatott Arlene gondolataiba, a nő megbékélt a helyzettel, sőt nem is volt olyan szörnyű, mint amilyennek hitte. Vámpírjaink dagadó mellekkel a napsütésben vonulnak végig a telepen, James, Jess és Bill is csatlakozik a menethez, Billtől úgy tűnik még nem fogunk megszabadulni. Violet emlékezteti Jasont, hogy továbbra is a kutyuskája, Pam és Erik útjai megint különválnak, Pam őszinte szomorúságára.

Címkék: true blood 18+
2 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

cicamaca 2013.10.03. 10:18:41

Terry nem csak egy márkát mond, hanem egy konkrét sört, a Flying dogtól a Raging bitch IPA-t, mint az egyetlen amerikai sört, amit egyáltalán meg tudtak inni az európaiak :)

Is 2013.10.04. 08:47:27

Igen. És először azt hittem, csak kitalált, de aztán rákerestem és van ilyen.
Ez a rész eléggé Erik jutalomjátéka volt.
süti beállítások módosítása