Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Egyszer volt 02x06- Tallahassee

2013. október 02. 11:00 - mysisterstheslayer

Egyik kedvenc epizódom, amelyet a szeretet úgy jár át, mint a csudalyányok Meseországot. Hook elmeséli a nézőknek, hogy a gonosz óriások termesztették a varázslatos babszemeket, de már kipusztultak a nagy háborúban, amit Jack vívott ellenük, és odafent a paszulyszár tetején lakik az utolsó példány és őrzi a varázslatos iránytűt. Ami a téridőugráláshoz nélkülözhetetlen és kész. A Kapitány azért tart inkább ezzel a kosár vak kismacskával, mert veszélytelenebbnek érzi őket, mint Cora nénit. A varázs-hamu az iránytű nélkül nem sokat ér, neki meg nem szövetséges kell, csak egy fuvar, amivel átléphet a varázslat nélküli világba. Minden ember álma egy ilyen társ, kihez a lojalitás árnya sem férkőzhet. Hogy tovább fokozzuk a paszulycsavarodást, mágikus védővarázslat van a növénykén, ezért csak Cora-féle varázskarkötővel felszerelve lehet megmászni, amiből csak kettő van Hooknál. Persze rögtön felkéri a nőneműeket, hogy harcolják ki egymás között, hogy ki részesülhet a kegyben, hogy a kalóz mászópárja lehet. Mary Margaret pedig olyan profin hozza a szikkadt emancipunci arckifejezést Hook vén gigoló stílusára, hogy attól bármely férfi kezében lefagy a távirányító.

vlcsnap-2013-09-25-20h31m29s50.png

Rendezőileg ugrunk a téridőben, elvileg Emma fiatalkorú önmagát láthatjuk. Talányos látvány, hiszen kockás a szoknyája, viszont a lófarokhoz fekete keretes szemüveget visel, amitől akár könyvtároslány is lehetne, vagy legalább is jótanuló. Utóbbiakat gyorsan stornózhatjuk a listából, Emma ugyanis éppen autót lop, a kis sárgát, amit már megszoktunk alatta. A csavar most jön, mert business-boy az évad első 5 percéből felbukkan a kocsi hátsó ülésén kulccsal a kezében. Emma kicsit fél a kocsitulajtól, aki ismerkedni próbál és még italra is meghívja. Eléggé bizarr a szitu, és csak fokozódik, mikor a rendőrség leállítja őket, Neil pedig behazudja, hogy a barátnőjét tanítja sebváltót használni. És még meg is ússzák papírok nélkül. Emma egyből összerakja, hogy egy lopott autót tulajdonított el fényes nappal, és ezek után muszáj az a közös italozás következzen. Közösség a kulcsszó.

vlcsnap-2013-09-25-20h51m28s20.png

A kismacskák vadul harcolnak a paszulymászásért, wow. Ennek a négy nőnek kb annyi köze van egymáshoz és az életrevalósághoz, mint Coelho idézetnek a Thálesz tételhez. Emma indoka messze nem a legelfogadhatóbb, de anyukája megszavazza neki a veszélybe rohanás jogát. Mulya segítségként egy zacskó álomport ad neki, ami képes lesz kiütni az óriást, feltéve, ha belélegzi. Cserébe Emma megígérteti vele, hogy ha 10 órán belül nem tér vissza, kivágja a paszulyt, és hazasegíti a többieket. Mulya örül, hogy végre olyan feladata van, amihez szigorúan lehet nézni. Hook bókol, de azért visszakapja a kampókezét, és kettesben elindulnak a felhők közé.

A paszulyszáron Hook próbálja intim hangulatba ringatni a kapaszkodást. Nem is csinálja rosszul, szerintem, legalább is Emma kötődési zavarához minimum kell egy ilyen magabiztos és érzelmileg is laza pasas. Hamar előkerülnek az olyan alapkérdések mint bizalom, hallgatás, félelem, elhagyottság, árvaság, szeretethiány –Emma nyitott könyv a Neverland-et megjárt Kapitány szemében. Rá is kérdez, hogy volt-e már szerelmes? Emma nemet mond a szájával.

vlcsnap-2013-09-25-21h11m08s44.pngvlcsnap-2013-09-25-21h12m14s191.png

Végszóra váltunk egy benzinkúthoz, ahol a boltban Emma nagy pocakját simogatja Neil-apuci. Wow, ezek de gyorsan összehozták Henrit. Ja nem, a nagy pocak egy Jane's Addiction videóhoz hasonlóan bolti lopáshoz kell. A boltos nem tűnik teljesen hülyének, de azért még pont ki tudják rabolni. És íme itt lopja a hattyús medált Neil Emmának. Én azért kicsit erőltetettnek érzem a párocskát, na, de hátha majd megszokom. Meg bevallom, ez a Neil engem valami kubai menekültre emlékeztet, akinek még nyúlszája is van. Még a macimézes mackónak sem áll jól ez a bajusz-szerkezet. Öhm, nekem a metroszexuálisabb, jól sminkelő palik jönnek be, de szerencsére ez az a sorozat, a hol a félresikerültség bármely fokáról válogathat a néző. Emmának ezzel a Mackófejjel besurran valaki más motelszobájába és közben nagyon jól hozza az alulművelt amerikai tinilány figurát, magyarán idegesítő. Viszont Mackófej váratlanul és atlétában felveti, hogy közös és stabil otthonba költözzenek, bárhol, ahol a lány akarja, mert itt az ideje. Emma zavarba jön és bizonytalan, de boldogan rámutat csukott szemmel egy helyre a térképen, ami nem más, mint Tallahassee... Csók...

vlcsnap-2013-09-25-22h48m43s240.png

Mulya bőszen vonal-napórát húz a porba, őrszem-beosztásra hivatkozva. Érezhetően MM átlát a szövegen, de nem szól semmit. Itt kiderül, hogy Gyöngykoszorú már régen nem aludt, mert rémálmok gyötrik – ez az alvó-átok egyik mellékhatása. Hófehérke is ugyanúgy szenvedett ezektől, de Herecegh mindig vigyázta az álmát egy gyertyával. Nocsak, eddig ilyenekről nem esett szó.

Odafenn a paszulyon Szöszke és Kampós behatolnak az óriás házába. Rögtön az elején Hook jól feltekeri a csáberőt, amikor gondoskodólag bekötözi Emma elvágott kezét a szájával, hehe. A kocka akkor fordul, mikor Emma meglátja a szivecskés tetoválást Milla nevével, és egyből vágja, hogy Rumpi nem csak egy kezétől fosztotta meg a hullámok hercegét.

vlcsnap-2013-09-27-23h02m42s47.png

Ez a vallomásszerű pillanat visszavezet minket Amerikába, ahol Mackófej egy körözési plakátot mutat fel, valami lopott órákról brumborog, meg hogy le kell lépnie Kanadába, de egyedül, mert baj lesz. Emma, az „otthon" reményétől hipnotizálva felajánlja a segítségét: az ellopott, majd nyilvános széfben elrejtetett órákat összeszedi ő maga, aztán az árukból szereznek normális kocsit és új életet kezdenek Juharföldén. Tomboló szerelem.

Odafenn Emma és Hook kicsalogatják a tohonya óriást és bekábítják a porral. Nem megy könnyen, de Hook szerint mesés párost alkotnak.

Mulya már gyakorolja a könyörtelenül nézést a napóránál, mikor Gyöngykoszorú rémálomból riad fel sírva. Én a helyében alváshoz levenném a bazi nagy gyöngyös fejdíszt, ki tudja, hátha számít valamit. Hófehérke viszont példás anyukának bizonyul, komolyan meghatódok attól, ahogyan megnyugtatja a királylánykát. Elmesélteti a furcsa rémálmot is: egy ajtó és ablak nélküli szobában, lángoló vörös függönyök között áll és nem tud kijutni. Mindeközben a szoba másik sarkából egy szempár figyeli őt. Nem semmi álom, Hófehérke anyukásan az ölébe fekteti a lányt és nyugtatólag simogatja még mindig fémkoszorús fejét.

vlcsnap-2013-09-25-22h57m48s43.png

Az óriás palotájában a sztereotípiával ellentétben a férfit kábítják el teljesen a csillogó értéktárgyak, Emma inkább a feladatra és a rohanó időre figyel. Az idő Floridában lopott órák formájában volt kulcskérdés, váltunk, Emma megáll a széfek előtt, és bátran elhozza a szajrét. Szöszi Meseországban is körültekintő, megmenti Hookot a csapdába eséstől, amit a férfi persze személyes közeledésként is elkönyvel. Emma kínosan érzi magát.

Vissza a mi világunkba; Emma leszállítja az órákat Mackófejnek, teljes extázisban, hogy na, most már minden készen áll az otthonhoz. És még az egyik karórát is megkapja, hogy pontosan 9kor tudjon a titkos találkozóhelyre érni, és aztán már majdnem hazaérkezés...Én ilyen örömpontokon mindig elkezdenék inkább aggódni, hogy jön Apakirály vagy valami. Annál is inkább, mivel hamarosan jó kis Miami Vice jellegű üldözős jelenetbe torkollunk, és tényleg kíváncsi vagyok ki lesz az, aki üldözi Mackófejet a szajréval. És ki gondolná, August barátunk az! kicsit meg-kerekedett múlt évad óta, de most is fontos sztorija van, amit Mackófejnek muszáj végighallgatni. Első körben, mint Emma őrangyala, jól lecseszi Mackófejet, hogy micsoda ügyekbe keveri a lányt, és elmeséli a közös történetük árvaházas részét, és hogy évek óta keresi, hogy újra vigyázni kezdhessen rá. Én nem is értem miért hallgatják végig egymást ezzel a bagoly-veréb szöveggel, de ekkor Pinokkió barátunk felteszi a nagy kérdést: „Hiszel a varázslatban?" Mackófej sejtheti hogy drogdílerekkel nem érdemes vitázni, ezért nem berzenkedik nagyon, Pinokkió pedig a motorjához vezeti, és felnyitja előtte a dobozt, amiből régen Emmának írógépet vett elő. Nagy a csend, Mackófej néz, majd összetörve rábólint, hogy megtesz mindent, amit August kér, végighallgatja a mesét az átokról és el fog tűnni Emma életéből.

vlcsnap-2013-09-27-23h29m57s52.png

Gyötrődöm, hogy Motorkió mit mutat neki abban a dobozban? Mit? Vajon mit? egy delejező varázskristályt? egy miniatűr manó-gruppot akik eljátszák meseország történetét neki? Vagy benne van Tündinova és repked lekicsinyítve egyik faltól a másikig? Vagy mutat egy Rumpeltstiltskin alakú nyalókát? Óh mit? mit? mit?

Emma kicsit ideges, nem éri el Mackófejet telefonon, majd egy egyszemélyes TEK-rendőrosztag letartóztatja és szépen elmeséli, hogy a fiúja feldobta őt.

August Motorkió a rakparton találkozik Mackófejjel. Hiányzik neki Emma meg minden, de ahogy már múlt évadban megszokhattuk, egyik szerelmes mindig szépen eltűnik a másik életéből, mert egy harmadik személy szerint ez a jó a másiknak. A sárga járgány le van papírozva, és még egy köteg pénz is vár Emmára, majd ha kiszabadul a Phoenix-beli ifi-börtönből 11 hónap múlva. Ezeket Mackófej átadja Augustnak, és megígérteti vele, hogy vigyáz a Szöszilányra, és hogy azonnal üzen, ha a Nagy Feladat végetér.

vlcsnap-2013-09-27-23h37m22s152.png

Emma KingKongosat játszik az óriással. Nagy Melák elég frusztrált kis csókának tűnik, fogadok, hogy egész életében ő volt a legalacsonyabb a csapatban. Rendesen ki akarja préselni Szöszit, hiába a megható szöveg a családról. Mint tudjuk, az emberek kiírtották NagyMelák családtagjait egy szálig. Emma meglepő módon egy kézbeharapással kiszabadul, majd ráejti a csapdát az óriásra. NagyMelák leginkább egy jóllakatlan óvodásra emlékeztet, ahogy elpanaszolja, hogy az emberek milyen gonoszak voltak velük mindig is, és jófiúként odaadja a szemkiszúrással fenyegetőző Emmának az iránytűt. Mielőtt Emma rájöhetne, hogy nem tudja, hogy menjen le innen és bányássza ki Hook kapitányt, az óriás kitör a csapda alól és hörögve megmutatja az egérutat, mindezt hálából azért, mert megölhette volna, de nem tette. Ekkor Emma kialkuszik még egy szívességet, cserébe, amiért kétszer nem ölte meg, amikor megtehette volna.

vlcsnap-2013-09-27-23h39m20s40.png

A következő perceket nem esik jól nézni: Emma trükkösen megbilincseli Hook Kapitányt, bevallva, hogy azért, mert nem vállalja a kockázatot, hogy esetleg téved vele kapcsolatban. Ha Emma a hazugságdetektoráról híres, akkor ez egy kicseszés. Ha Emma elkerülő kötődési stílusáról híresebb, akkor ez várható volt. Ha meg Hook tényleg olyan fifikás, akkor ezt sejthette volna. Fölösleges a filozofálgatás, az óriással meg van beszélve, hogy pár óra előnyt hagy a női klánnak, és aztán elengedi a sértődött rabot.

Áh, a női klán. Essünk túl ezen a Száraz Fájdalom Bajnokságon. A Szigorú Tekintetek Királynője nekilát a fakitermelésnek. A Fiús Lányok Királynője Greenpeace aktivistákat megszégyenítő szamárüvöltéssel esik neki. A Gyöngyköszorúk Porcelán Királynője sivítva topog a partvonalon. Szerencsére Emma egész hamar lepottyan a fáról, és lezárhatjuk ezt macskabagzást. Kedves alkotók: Magányos királylányok sosem verődnek csapatokba, és nem alkotnak bajtársi szövetségeket, mert nem megy nekik. Ilyen bandázás csak szegénylegények és lovagok esetén játszik; jó lenne, ha végre kivájnák egymás szemét a lányok, vagy simán hazamenne mindegyik a kis tornyába. Uff, én beszéltem. Anyu még jól leosztja a lányát, hogy bármi jön is, mindenképpen ketten vannak benne és ketten fognak hazamenni is.

vlcsnap-2013-09-29-12h38m21s147.png

Az arizonai javítóintézetben Emma meditálgat az ágyán, jön egy őr és felnyit egy borítékot. A borítékban a kis sárga járgány kulcsa van, és semmi más... az a nagy köteg lovetta valahol nagyon elakadhatott. Ha levél Phuketből jött, van egy-két tippem mi mindenre költötték el, ejnye-bejnye Pinokkió. De őr néni erről nem tudhat, gratulál a kis bogárhoz és a... kisbabához. Szia Henri.

vlcsnap-2013-09-29-11h56m57s180.png

Henri üvöltve ébred fel álmából. Nagypapi jön, gyertyát gyújt, mint Hófehérkének, és meghallgatja a kisfiút. Henri álmában egy szobában volt, amiben nem voltak ajtók és ablakok, és lángoltak a függönyök... és egy nő nézte őt a sarokból... Wow.

17 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Eva Laki 2013.10.02. 12:03:08

Varázsbab volt a moci csomagtartójában vagy a kék tündér...

találóan shimizu2 2013.10.02. 16:06:51

egy kis bab láttán én felröhögtem volna

most akkor Henri meg a koszorús királylányka egymást stírölték egy dobozban? talán pont Pinkokkió dobozában? LOL
ez pedofília fúj

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.10.02. 17:12:51

Jó, persze így szépen megfogalmazva és leírva valóban szórakoztató rész volt, nyomokban még izgalmakat is tartalmazott. :)
Én nagyon szenvedtem, amíg végignéztem, nagyon untam. (igazából csak azért néztem meg végül, hogy ezt ide leírhassam) :)

Hüpna · http://almosblog.blog.hu/ 2013.10.02. 23:14:46

Na, miután berúgtam a gépet, itt is vagyok:)
Én amúgy már rég éreztem, hogy Pinokkióval valami nem kerek, de ez volt az a rész, ahol konkrétan újraéledt gyermekkoromtól tartó ellenszenvem a figurája iránt, amit úgy-ahogy altatott csak el a vagány motoros szerkó.
Komolyan... nyüszög hogy a világ tele van kísértésekkel, de amikor mentenie kell a s**gét a szálkásodástól, akkor rohan Emmához hősszerepben tetszelegni, de persze ő remekül elnyaralt pukiban, amíg Emma ült a szopóágon.
Tudom, költői a kérdés, de: Nincs az egész mesetársadalomban egy JELLEMES, TÖKÖS FÉRFI?! (aki még él is?)
A dobozon én is marhára sokat filóztam mi lehet...Tündibündi regefalván apácáskodik, tehát ő nem lehetett, én is babra gondoltam, de aztán eszembe jutott, ÉN hogy reagálnék ha egy fura csávó csillogó babokkal akarna meggyőzni, nos, minimum azt hinném, hogy komolyan vette a DIZÁJNER drog kifejezést és most már trendiesült az extasy, de nem mennék le neki csicskába (hacsak nem azért, mert rájönnék,hogy egy veszélyes őrülttel állok szemben egy sötét sikátorban)
Aztán persze amikor később kiderült -mert ez ki fog derülni- kiderült, hogy a válasz egyszerűbb, mint hittük O.o

Hüpna · http://almosblog.blog.hu/ 2013.10.02. 23:16:46

jajj és majd elfelejtettem az epizód legemlékezetesebb momentumait, a CGI leomló romokat...gyeeeerekek, szerintem, ha stop-motion elbábozzák, jobban járnak.
A lezuhanó gerendáknál az jutott eszembe, amikor Lúdas Matyi a rajzfilmben láncreakciót elindítva levegőbe repíti a gerendákat, nah, hogy AZ sokkal hihetőbb volt, mint ez.

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.10.02. 23:34:35

Fúúúú,de vártalak már! :DDDDD
Amúgy elkéstél, felírtalak.

mysistertheslayer annyira jól megfogalmazta: egyik szerelmes mindig szépen eltűnik a másik életéből, mert egy harmadik személy szerint ez a jó a másiknak.

Hüpna · http://almosblog.blog.hu/ 2013.10.02. 23:45:01

@aggyistenbiri: ja és persze az elhagyott szerelmest be ne vonjuk a dologba, sőt,az a legjobb, ha nem tud semmiről, semmiképp ne tételezzük fel róla, hogy képes lenne megérteni a szituációt...
mondjuk azt nem egészen értem, hogy khmkhmkhm ismeretlen autótolvajunk jelenléte Emma mellett hogy hátráltatta volna, szerintem pont hogy segíthette volna a missönt deee már nem keresek logikát a dologban, feladtam :D (tökre nehéz spoilermentesen beszélni erről ám)

mocskosmacska 2013.10.03. 11:02:27

@Hüpna: De a lovászfiú nagyon jellemes. De még róla is kiderülhet, hogy titokban Cora nénit kettyingette.
Én is nagyon törtem a fejemet, hogy mi lehet a dobozban és rohadtul meglepődtem, amikor kiderült, hogy mi is volt benne.

Azt meg máig nem értem, hogy Emmának miért jó, ha sittre került. Pinokkió 18 éve volt már akkor a valóvilágban, ennyi idő elég kellett volna lennie ahhoz, hogy megtanulja; börtönben még senki nem javult meg.

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.10.03. 21:07:44

@Hüpna: @mocskosmacska: Akkor rajtam kívül már mindenki tudja, hogy mi van abban a nyomorult ládában?!
Próbálok osztódva szaporodni, hogy minden érdekes sorit megnézhessek, de egyelőre csak annyit értem el, hogy
már hátul is van szemem! (a tarkómon)
"Na, miután berúgtam a gépet" Hüpna :DDD láttalak is, a seprűdön. KLG gyújtógyertyareklámra emlékszik valaki?

Hüpna · http://almosblog.blog.hu/ 2013.10.03. 21:53:01

@mocskosmacska: erre volt a zárójeles megjegyzés, hogy lehetőleg a jellemes úr legyen élő :D

Hüpna · http://almosblog.blog.hu/ 2013.10.03. 21:54:45

@aggyistenbiri: nem tudom, én egy Csipet Csapat epizódra emlékszem, ahol a boszi porszívón járt, mert modern volt :D
Egyébként, tényleg rugdosni kell, döglődik a táp, és lassan én nekem is át kell menni Frankeinsteinbe, hogy életet leheljek belé :D (villámcsapás, miegyéb)

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.10.03. 22:00:27

@Hüpna: Porszívó! tényleg! :D

Úgy sajnálom, hogy Lovászfiút meghalasztották, nagyon szép példány volt pedig.

Hüpna · http://almosblog.blog.hu/ 2013.10.03. 22:15:00

Amúgy meg...azon hogy Kubai bevándorlónk és Emma egymásba szerelmesedtek, nincs mit csodálkozni, a mesék tele vannak ilyen "szerelem első látásra" szitukkal random szegénylegények és királylányok között :D
De ami nagyon szemet szúrt: Emma ugye ELVILEG utcán élő, lelenc, árvalány (hajj!) kisstílű bűnöző, mégis olyan jól megdizájnolt, keményre vasalt makulátlan cuccokban jár hipster szemüveggel amikről ordít, hogy nem egy utcán élő nincstelenéi :D

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.10.04. 19:42:34

Jut eszembe, annyit azért elárulnátok, hogy melyik részben fog kiderülni a Láda Titka?

(basszus, ma még a Bates Motel sorozat is elkezdődik, nem bírom már ezt a nagy nyomást. Elmegyek szabira, és mindent megnézek. És kiolvasom végre az internetet is, mert az is tervbe van véve egy ideje)

Hüpna · http://almosblog.blog.hu/ 2013.10.04. 20:52:29

@aggyistenbiri: tyűha...hogy melyik rész, a második felében lesz az évadnak, az tuti, igazából ott már kicsit pörgetősre vettem a vidinézést mert annyi fölösleges tiszteletkörös vekengés ment hogy nem bírtam idegekkel O.o

75. Vladys 2013.10.04. 23:17:00

@Hüpna: Nekem kicsit hamarabb rémlék. A második felében már sokkoló részek vannak.

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.10.04. 23:28:57

@75. Vladys: @Hüpna: Ne idegesítsetek fel még jobban. Én is szeretnék jól informált lenni. A 'rémlik' nem segít az idegállapotomon.
süti beállítások módosítása