Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Revolution 1x11 – A szökés

2013. szeptember 27. 09:00 - Smokey the bear

Az újabb rész a szinkron-keresztségben A szökés címet kapta, ami ugye elvileg már megvolt az előző epizód végén, de mindenesetre bizakodásra ad okot, a mostani eseménydússágát illetően. A producerek elégedettek lehettek a 10. rész forgatókönyvével, mert a nyitóképben végre egy valódi helikoptert küldenek hőseink nyakára, szemben a korábbi botrányosan gagyi mű repcsivel. Mileszék megfogadták a tanácsot: futnak. A helikopter überhalálos gépfegyvere természetesen egyiküket sem sebesíti meg. Közben egyre csak az a kérdés motoszkál bennem, hogy az OK, hogy a fedélzeti műszerekhez kell elektromosság, de az elvileg a motorból jön, azt meg kerozin hajtja, szóval ha Rachel erősítője csak áramot termel és nem üzemanyagot, akkor hogy az istenbe működik a gép? Vagy ha kerozin eddig is volt, csak áram nem, akkor meg miért vagyunk még mindig a kardozós középkorban? Jól van, tudom, túl sokat aggodalmaskodom apró részleteken, ahelyett hogy a bonyolult történetvezetésre koncentrálnék. Merthogy történés van ám, nem is akármilyen! Hőseink bemenekülnek egy étterembe; a helikopter talál és süllyeszt. Az épület felrobban, Miles és csapata ropogóra sül odabent. Miután hivatalból másodszor is megnéztem az epizódot tűnt fel, hogy a csárda neve Füstös tölgy. Muhaha. Most már tényleg az.

smokeyoak.png

Nem kell nagyon kétségbe esni, ugyanis Indiana Jones és a kristálykoponya királysága óta tudjuk, hogy egy atomcsapás esetén az egyetlen menekülési lehetőség a hűtőszekrény, szóval egy kis robbantás egy egész hűtőkamrával felszerelt kajáldában igazán semmiség. Hőseink tehát túléltek, de ez Monroe előtt sem marad titokban, mivel Neville emberei addig kutatnak a romok között, míg semmit sem találnak. Az elnök felvetésére, hogy talán tényleg nem maradt belőlük semmi Neville csak annyit mond, hogy ott volt Miles, szóval tuti, hogy nem haltak meg. Miles nyilván parafenomén. Szerintem mi Neville-lel nem ugyanarról a fickóról beszélünk. Monroe kicsit basztatja az őrnagyot, hogy hagyta kicsúszni a kezéből Miles „Isten” Mathesont, csak hogy Neville is érezze a törődést. Persze igazából nem neheztel rá, mert öribarija már nem lényeg. Van működő fegyverük, irány Georgia, majd a többi amerikai állam. De előtte azért még gyakorlásiból ki kéne nyírni az összes lázadót. Miles included. Egy bizonytalan nemi érdeklődésű vezetőnél, már csak egy kétségbeesett, bizonytalan nemi érdeklődésű vezető a rosszabb.

killhim.png

A csapat menekül. Ismét. Ezúttal halottaskocsin, vagyis halottas szekéren. Egy Monroe-őrség megállítja őket, és Charlie hiába mutatja fel megbillogozott karját, mégis kinyittatják az egyik koporsót. Persze igazi hulla van benne. Nyilván az csak úgy terem úton-útfélen. Arra már gondolni sem merek, hogy ők ölték meg, bár velük van Rachel, szóval ki tudja. Hirtelen nappal lesz, a tetszhalottak felélednek, nagy ölelkezés van. Meg smárolás. Nora nagyon rámenős lett a legutóbbi rész óta. A csók közben Miles és Rachel összenéznek. A kis hamis.

poornora.png

Eddig meg nem magyarázott módon Aaron ismeri Rachelt (az előző részben felismerte), és útközben a medálról érdeklődik tőle. Rachel hárít, majd mindent elmond, ha itt lesz az ideje. Amikor elhangzik a szájából, hogy „It’s complicated”, már a fejemet fogom. Helikopterek jönnek, csapat bújik. A repülési irányból gyorsan kikövetkeztetik, hogy az alagutas részben megismert Westchester bázis lesz a célpont. Igazuk is van, a helikopter szarrá lövi a az ellenállást. És az amerikai zászlót, mert erről persze külön képet kapunk. Amerikai telepesek vs. indiánok? Semmi, csak úgy mondom.

doomsday.png

A csapat már csak a pusztulást találja a bázison; nincsenek túlélők. Nora felveti, hogy Anapolisba, a felkelők központjába kéne menniük, figyelmeztetni őket. Charlie és Danny rögtön ugrik. Aaron az egyetlen épeszű, aki ellenkezik, hogy talán inkább meg kéne húzniuk magukat otthon. Rachel erre közbeszól, hogy egyrészt csak idő kérdése, hogy Monroe megtalálja őket (azért Miles esetében nem ment olyan gyorsan, ha még emlékszünk az első részre), másrészt, amíg helikopterei is vannak, addig senki sincs biztonságban. És erről csakis ő tehet, mert megépítette az erősítőt. Nem, Rachel szívem, te ott szúrtad el, hogy megépítetted a medálokat, és miattad elment a kibaszott áram! Kicsit kezdem már unni ezt az önmarcangolást. Milyen szép is tőle, hogy most helyre szeretné hozni. Sőt azt is tudja, honnan lehet jó helikopter-kompatibilis fegyvereket szerezni. Miles a maga óvatos módján rávilágít, hogy ezekhez bizony áram is fog kelleni. Hát majd szerzünk azt is – mondja Rachel, és most sem ugrik senki a torkának; hihetetlen. Aaron azért beszól neki egy kicsit a titkolózás miatt, de csak szőrmentén. Ismét csak mondom : túl kevés, túl későn.

split.png

A csapat kettészakad: Miles megy Rachellel a régi munkatárshoz fegyverekért és áramért, a többiek pedig Anapolisba, gondolom meggyilkolódni, fegyverek híján. Rachel ismét elhagyja a gyerekeit. Danny teljes joggal csak annyit szól utána, hogy de ez egyszer tényleg jöjjön is vissza! Rachelnek erre beugrik egy emlék, az elsötétedés előttről Randall csak bejuttatta őket egy terápiára, a kis Danny-t épp egy műtétre viszik. Az anyja aggódik, hogy a műtét kimenetele bizonytalan. Ben sem tudja megnyugtatni: ez az utolsó esélyük.

lastchance.png

A Neville család férfi tagjai a westchesteri maradványokat szemrevételezik. Jason csak a mészárlást látja benne, míg az apja a szükséges rosszat. Ebből egy kis apa-fia farkasszemezés kerekedik, de a baltaarcú meghátrál. Apja el is megy kikérdezni egy random foglyot, hogy merre van a legközelebbi lázadótábor. Válaszként ugrunk Anapolisba. Charliék barátkoznak a helyiekkel és üdvözlik régi ismerősüket, Nicholas atyát. Elkél a segítségük, a helyi főnök Ramsey a helikopterekkel szemben feladná a harcot. Nora bedobja a jolly jokert: majd Miles „ex-Milíciafőnök” Matheson hoz nektek fegyvert, sokat.

resistance.png

Az említett fickó épp egy másik időzónában van (gyors lehet az a szekér, mert míg Anapolisban nappali világosság volt, ebben a másik jelenetben már sötét éjszaka), és a változatosság kedvéért lelkizik egy sort Rachellel. Elmondja, hogy látta a nő holttestét, különben soha nem hagyta volna magára. Nagyon sajnálja, hogy Monroe-nál kellett tölteni az elmúlt éveket, ki tudja milyen kínzásokat kiállva, és persze minden az ő hibája. Szerencsére nem lesz ebből egy „nem, mert az enyém” típusú vita, inkább csak egy majdnem-csók. Rachel elhúzódik. Mibe, hogy ezek nem csak sógorsági viszonyban voltak egymással?

tokissornottokiss.png

Nevillék meg is érkeztek Anapolisba. Jason megpillantja Charlie-t, és nyugodtan mondhatjuk, hogy nem a köztársaság iránt táplált hazafias érzelmek gyűlnek fel a szervezetében. Neville őrnagy rögtön leveszi mi a szitu, és jó apaként ki is adja a parancsot: szép nap ez a mai, menjünk fiam, lázadót ölni! Jason megtagadja a parancsot. Az őrnagy, az ember, aki ez előző részben elárulta a főnökét, a felesége életért cserébe, teljesen kiakad azon, hogy a fia, inkább Charlie-t mentené. Egy kis ideológiai vitába keverednek a parancs és annak követése témakörében, aminek egy apa-fia bunyó lesz a vége. Az őrnagy az erősebb természetesen, de mivel valahol a lelke mélyén azért még ember, ezért nem veri agyon egy szem fiát. Csak jól kitagadja.

familyneville.png

Mileszék megérkeznek Rachel egyik volt tettes-azaz munkatársához, John Sanbornhoz. A fickó csak hüledezik Rachel láttán, és elmondja neki, hogy valami gáz lehet, mert egy ideje rádiócsend van (a világ többi részén már 15 éve, csak mondom), és Grace sem válaszol. Rachel bevallja az erősítőt, és a segítségét kéri, mire John levezeti őket titkos pincéjébe, ahol nem csak áram van, hanem egy egész hadseregnek elegendő fegyver. Van például pöpec hangágyúja, aminek hatását, rögtön a Mathesonokon demonstrálja. Igazából pontosan tudja mi a gond: Randall. A férfi, őt is megkereste, és John annyira megijedt tőle, hogy inkább feladja Racheléket neki. Az említett Randall szépen kifényesítette ünnepi cipőjét, és útnak indul valahova, de előtte még beköszön Gracehez, és nógatja, hogy készüljön már el végre a lifttel, mert menne a 12. szintre. Nyomaték gyanánt ott hagyja a rosszarcú őrt, Austint, aki Grace szerint egy állat.

guns.png

Jason az erdőben leszólítja Charlie-t, de csak azért, hogy figyelmeztesse a támadásra, és ha már így alakult menedéket is kér nála. A lány most tudja csak meg a fiú családi hátterét, és hiába a Milícia-ellenesség bizonygatása, elutasítja a fiút. Pech. Charlie viszi is a hírt. Nincs sok idejük, fegyverük meg még annyi se. Ramsey önkénteseket kér, akik nyílt színen vennék fel a harcot a helikopterekkel. Persze Charlie és Danny az elsők között jelentkezik. Rachel és Miles magához tér a fogságban. Egy kis figyelemeltereléssel sikerül elszabadulniuk. Ez a rész a fegyverszerzésen kívül arra volt jó, hogy Rachel értesüljön róla, hogy Randall bejutott A toronyba, bármi legyen is az. Monroéknál folynak a támadás előkészületei. Neville jelenti, hogy látta Rachelt, tehát valószínűleg Miles is ott van. Monroe kiadja a tűzparancsot. Ez a rész meg arra volt jó, hogy az őrnagy elmondhassa szeretett elnökének, hogy Jason meghalt. Hogy csak számára, azt persze nem teszi hozzá.

sondead.png

Ennyi előkészület után jöjjön a harc. Helikopterek érkeznek, golyózápor, hullik az ellenállás. Charlie hiába kérte meg néhány pillanattal korábban az öccsét, hogy húzódjon a háttérbe, mert tartozik neki annyival, hogy életben marad - ne legyen már hiába, hogy kiskorában mellette volt az asztmarohamainál, és gyalogolt érte 1000 mérföldet, hogy kiszabadítsa- Danny természetesen nem hallgat rá. Elege volt ugyanis abból, hogy mindenki gyerekként kezeli, és állandóan óvni akarja. A szemetek, végül is csak szívbeteg, és feszült helyzetben köhögőrohamot kap. A harc folyik, már kezd fogyni a lőszer, amikor megérkezik a felmentő szekér Milesszal és Rachellel. Miles egy vállról indítható rakétával akarja leszedni az egyik gépet, de a kettes számú helikopter épp jókor érkezik, hogy egy jól irányzott lövéssel ártalmatlanítsa. Amíg a női szekció Milest élesztgeti, Danny rástartol a fegyverre, és sikeresen kilövi azt a gépet, amin az erősítő van. Senki, még ő maga sem hisz a szerencséjének. Erősítő híján a másik gép is lezuhan, de még előtte megereszt egy sorozatot, ami pont telibe kapja Danny-t. Ahogy az ilyenkor lenni szokott lassított felvételben nézhetjük végig a fiú haláltusáját. Látod Danny, ezért nem engednek általában tapasztalatlan fiúcskákat a hadszíntérre.

dannydies.png

Gyász. Rachel és Charlie együtt siratja Danny-t valami fészerben. Rachel akkora egy egoista, hogy még ebben a helyzetben is képes arra kiélezni a mondandóját, hogy az egész az ő hibája. Charlie, talán hogy végre elhallgattassa az önsajnálat áradását, bekeményít: megyünk és levadásszuk ezt a Monroe-t, te és én, Dannyért. Monroe is gyászol, csak mást. Egy katona érkezik egy látogató hírével. Bass nincs nagyon fogadóképes kedvében, de rögtön megváltoztatja véleményét, amikor megtudja, hogy vendége autóval érkezett. Randall az Johnnal együtt. Azért jött, hogy felajánlja segítségét az elnöknek. Még egy jelenet maradt a végére. Rachel a fia holtteste mellett. Elbúcsúzik tőle, majd megkeresi Danny testén a műtéti heget, és kivág belőle valami apró kapszulaszerű kütyüt. Ha eddig voltak is, mostantól ne legyenek kétségeink, ez a nő mindenre, de tényleg mindenre képes.

wtf.png

Címkék: Revolution
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Arilian 2013.11.08. 11:09:10

"vagy ha kerozin eddig is volt, csak áram nem, akkor meg miért vagyunk még mindig a kardozós középkorban?"

A harmadik ütem: terjeszkedés (expanzió)

Amikor a dugattyú a legfelső helyzetet eléri, a gyújtógyertya elektródái között villamos szikra ugrik át. Ez a szikra meggyújtja az égéstérben összesűrített benzin-levegő keveréket, ami robbanásszerűen el

----

Egyébként jó a hogyvolt, csak ezt nem bírtam megállni :)
süti beállítások módosítása