Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Gyilkosság 1x11 - Eltűnt

2013. szeptember 26. 09:00 - BundásRigó

Sarah a futó szerkójában sem nagyon üt el a kaszinó átlag látogatói közül, elvégre nem Vegasban vagyunk, itt pizsiben épp úgy lehet a félkarú rablóba dobálni a negyeddollárost, mint leopárdos otthonkában. Bár, lehet, hogy Vegasban is, még nem voltam. Az agresszív leszbikusnak öltözött tulajdonos/ ügyvezető (tudom, sztereotípia) nem tartja valószínűnek, hogy Rosie itt járt, hiszen kiskorúak erre a nívós helyre nem léphetnek be. Az egész pénteken dolgozó, Bundesliga-frizurás, Jackie Chan-imitátorNŐ sem látta, pedig a pénteket eddig még nem is említette neki senki. A hírek ide is eljutnak, nem kell pattogni. A biztonsági kamera felvételei 24 óra után sajnos törlődnek, és a vendégeinket sem hallgatod ki, mivel mi indiánok vagyunk, és ebben a bazi nagy liberalizmusban megtehetjük, hogy csak a szövetségiekkel kell együttműködnünk. Az meg te nem vagy, csá. Miután kipenderítik, Sarah első dolga hívni valakit az ügyészi hivatalban, de nincs szerencséje, legalább egy hétbe telik elintézni, hogy hivatalosan bejussanak. Akkor ez felejtős, vessük ki inkább a hálónkat a totemoszlopokkal körülvett ATM-ek kameráira, azok a bank tulajdonában vannak.

killing00.jpg

A főcím után sem hagy alább Sarah lelkesedése, a begördülő Holdernek automaták garmadáját vizionálja, a társa szerint viszont ez csak akkor nyerő, ha Rosie vett ki pénzt. Vagy ha egyáltalán itt volt. A nő szerint ez nem kérdés, erre a komp a bizonyíték, a 11:45-ös Adela innen az utolsó járat vissza a városba. Még nem került elő a lány telefonja és táskája sem, ezek simán a kaszinóban lehetnek, és akkor még nem is beszéltünk a nála talált madaras kulcstartóról is, tehát fix, hogy járt itt. Rossz hír, hogy a kaszinó tulajdonosa egyben az egész Kulamish törzs feje is, szóval mindenkit a markában tart. Sarah-t hívja vissza az ügyész, Holder egyedül marad a kocsiban. Üzenetet hagy a nővérének és az ő gyerekeinek, hogy ma bepótolják a szülinap dolgot. Helyben vagyunk, ez a rész sajnos családi drámával lesz kitömve, Rosie ügye mára parkolópályára kerül, és Richmondék is a boxutcában maradnak.

killing01.jpg

Indulás vissza a városba, Sarah fiát három napja nem látták a suliban. A tizenegyedik napon vagyunk egyébként, a motelhez érve már szakad az eső. Linden hallja Jack mobilját csörögni, azt hiszi, nyert ügye van, de csak a telefon van a szobában, a gyerek nincs. Regi sem veszi fel. Őt egyébként Holder előbb Jack apjaként, majd Sarah anyjaként lövi be, de a társa ráhagyja. Holder ezt felhívásnak érzi, és mesél a családjáról, amit Linden leszar, inkább Jack legjobb barátjának az anyját hívja. Ő sem látta a fiút, viszont már a töke tele van vele, hogy csak a rosszba viszi a többieket, ezért örülne, ha a fiúk nem barátkoznának. Azt is elárulja, hogy amúgy az alagútnál szoktak lógni. A kikötőben üres a dokk, Regi kihajózott.

killing02.jpg

Az alagútnál Holder ötletel, Jack esetleg Rickhez ment, vagy az igazi apjához, de Sarah hamar leállítja. Így akarjon neki bárki segíteni. Ráadásul ki is paterolja Holdert az esőbe cigizni, ekkor tűnnek fel neki az ajándékok a kocsiban. Szemérmesen érdeklődik is, kinek lesz, Holder meg vetít neki, aszongya randira megy. A bájcsevejnek itt vége, mert kölykök bukkannak fel az alagútnál. Sarah látni véli a porontyát, de közelebb érve kiderül, hogy mégse. Holder újra próbálkozik a Regi/ anya dologgal, mire Linden végre kiböki, hogy Regi nem az anyja, hanem a szociális munkása, aki eddig pátyolgatta őt. Az utcán való kérdezősködés is eredménytelen, nyilván nem azért, mert Sarah Jack gyerekkori képével próbálkozik. Ennek örömére elmennek kajálni, ahol megtudjuk, hogy Holder olyan vega, aki néha húst is eszik, de természetesen ki tudja dumálni. A Jézus tetkó „egy hónapja tiszta vagyok" alkalomból készült, annak idején beépített rendőrként gyógyult rá a metamfetaminra. Szóba kerül Linden előző ügye is, a borult kölyök, aki fákat rajzol, miután az apja megölte az anyját. A gyerekre a gyámügy csapott le, és valószínűleg sosem tudja meg, milyen családban felnőni.

killing03.jpg

Holdernek sikerül feltörnie Jack mobilját, Sarah fura SMS-eket talál benne, valaki találkozóra hívta Jack-et, rejtett számról. A telefontársaság is betart, ez az a pont, ahol hosszú, átrágózott epizódok mennek a kukába, mert Sarah rágyújt. Más nem marad, körözést ad ki a gyerekére, aztán vissza a motelhez, hátha visszajött. Most Holdernek kell priviben telefonálnia, mégsem tud menni pótszülinapozni, mert egy barátnak szüksége van rá. Majdnem két óra eseménytelenség után indulnak tovább valamerre. Útközben felhomályosulunk, hogy Sarah nevelőotthonokban nőtt fel. Holder szerint akkor nem csoda, hogy az anyaság dolog nem megy neki túl fényesen, amin Sarah megsértődik, jóhogy, pedig szerencsétlen ezt dicséretnek szánta! Hogy így a nőnek van mentsége, de ez már veszett fejsze nyele, tényleg nem hangzott valami hízelgően, pedig még macskákkal is próbálta feljavítani a mondókáját. Aztán már persze az is baj, hogy Jack Holdert hívta egyszer főzési tippekért, nos, én legalább felvettem, vág vissza. Asszem az amúgy is törékeny barátságuknak ez nem tett jót, Sarah ki is követeli, hogy kiszállhasson a kocsiból, és gyalog indul neki. De csak durcizik, mert amint a varázsszó elhagyja Holder száját („kérlek"), nagy duzzogva visszaül mellé. Inkább cigizzünk, mert ez így hosszú távon nem lesz jó senkinek se.

killing04.jpg

Sötét van már, mikor megérkeznek egy játszótérre, ahová kiskorában Jack nagyon szeretett járni. Én meglepődnék, ha most is itt lenne, hát nincs is. Sarah-ra rátör a lelkifurka, mert a fia már nem tűnik boldognak. A rendőrségi rádión egy halálesethez riasztanak, a személyleírás illik Jackre, ha szerencsénk van, most elintézik nekünk, hogy a további évadokban ne legyenek ilyen részek. Sarah természetesen oda akar menni, úgy is lesz. Holder nem szeretné odaengedni, egy apró, kapálózó nő nem tenne jót a bűnügyi helyszínnek, de ehhez ki kell használnia a fizikai fölényét is. Aztán megérkeznek az áldozat adatai is – nem Jack az, így Sarah végre kisírhatja magát.

killing05.jpg

Megint vissza a motelbe. A kis szaros a folyosón denszel, Holdernek itt már nem terem babér, egy kösz szépen azért elfért volna, ha már a saját családját háttérbe tolta ma a Linden klánért. Jön egy telefon az ügyészi hivatalból: megkapják az ATM-ek felvételeit. Odabent Jack kiböki, hogy az apjánál volt. Cseszd meg fiam, olvassuk le Sarah arcáról, de inkább hallgat. Az őrsön Holder mozizik, és ki is szúrja Rosie-t: úgy ki van rittyentve, hogy az anyja sem ismerne rá.

5 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Johnny336 2013.09.26. 11:22:14

Ez volt az egyik legjobb rész a sorozatban - a két főszereplő közös játéka, ahogy "összezárva" próbálják megtalálni a kölyköt, közben megismerik egymást. Nagyon jól eltalált rész, nagyon jól játszották a színészek.

Zsoofka 2013.09.26. 11:42:40

Egyetértek. Szinte sikoltozva drukkoltam, hogy találják már meg ÉLVE a gyereket.....

Johnny336 2013.09.26. 13:04:16

@mokamini: nem igazán sikoltoztam, meg nem is drukkoltam érte, annyira semmilyen volt a karakter, bár abban a részben, ahol azt csinálják amit, és a gyerek is, amit - akkor azért jó volt...spoilermentesen. :D

Szóval nem rossz karakter a kiscsóka sem, még alakul. Vagy nem. Lehet, hogy meghal. Vagy nem. Nem akarom elkiabálni.

Llew 2013.09.26. 20:15:05

Számomra kimondott felüdülés volt, hogy nem voltak politikusék sem Larssenék.

Zsoofka 2013.09.26. 20:34:56

@Johnny336:
Nem a gyerek karaktere a lényeg, hanem az az őrült keresés, amit Linden és Holder végigcsinált.... Brrrr. Nagyon jól volt felépítve a feszkó. Egy szülőnek sem kívánom azt az érzést.

@Llew: Igen. Olyan volt ez a rész, mint egy különálló epizód, ismert szereplőkkel. Bár gyanítom, hogy a megtalált nemLindengyerek holtestjének lesz még szerepe a sztori szempontjából. Pont, mint az Ahmed által megmentett/ellopott arab kislánynak.
süti beállítások módosítása