Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

CSI: A helyszínelők 9x14 - Igazságosztás - elvetélt ötlet

2013. szeptember 25. 14:02 - zaphodbb

Langston kommentálásával látjuk, amint egy autóból, egy véres szőnyegből kitekernek egy halott nőt. Bírósági   meghallgatáson magyaráz Langston, hogy hol lőtték meg a nőt és mivel. Közben egy autó érkezik a bíróság elé, fegyver van a benne ülőnél. A fegyveres simán bejut ellenőrzés nélkül az épületbe. Miközben tart a tárgyalóterem felé, halljuk, amint Langston az ügyvédnővel az első számú gyanúsítottat, Griffin képviselőt cincálja szét. Neki volt olyan fegyvere, amivel a nőt megölték, állítólag ellopták tőle, de ezt ő nem jelentette a rendőrségen.

A fegyveres eközben öles léptekkel halad a terem felé. Előveszi a fegyverét, egy rendőrnő észreveszi és el akarja vele dobatni. Aztán a csak egy lövést hallunk, majd a teremből Catherine és Langston kommandózik ki, a fegyveres fickó fejbe lőtte magát. Langston felismeri: ő a képviselő irodavezetője, aki a vád koronatanúja. És bizony azzal lőtte agyon magát, ami feltehetően a gyilkos fegyver. Ej, de csavaros ez már az elején.

Griffin képviselő, a rátapadó nejével, lép ki a bíróságról, ahol a lépcsőkön várják az újságírók és rögtön rácsapnak az iménti öngyilkosságra. A képviselő közli, hogy a fickó a barátja is volt, úgyhogy most mélyen meg van rendülve. Szerintem egy politikusnak nincsenek érzései, úgyhogy ez nonszensz. Nick helyszínel a bíróságon, turkál a fickó - aki Dominic Humpreys - agyának darabjai között. David is ott van, átkutatja a hullánk zsebeit, talál egy vérrel borított papírt, amin a pali aláírása van. Humpreys vallomását nézzük videón, szerinte a képviselő a gyilkosság éjjelén felhívta, és kétségbeesve hajtogatta, hogy "Amber halott", de állítólag nem ő ölte meg, már így talált rá. Humpreys hitt neki, mert nem volt sehol a fegyver, aztán hazaküldte a képviselőt, hogy majd ő gondoskodik Amberről.

A videót megnézve, a bírónő visszautasítja annak felhasználását, hiszen egy halottnak nem lehet keresztkérdéseket feltenni, ugyebár. Catherine is ott van vele és a két ügyvéddel, közli vele a bírónő, hogy holnap reggelig van idejük arra, hogy megvizsgálják a fegyvert, amivel Humpreys fejbe lőtte magát, és bizonyítsák, hogy az a gyilkos fegyver Amber esetében is. Váltunk a laborra, ahol Hodges már bőszen macerálja nagyítós szemüvegben a fegyvert. Szövetszálakat talál, amik kékesfekete kasmírhoz tartoznak. Humpreys egészen mást viselt, úgyhogy ezek a szövetszálak korábban akadtak be a fegyverbe. Most csak össze kéne hozni a képviselő ruháival és kész is vannak.

Riley és Greg Humpreys autóját vizsgálják át. Riley kurvára be van rágva szemmel láthatóan az egész öngyilkosság témára, azt előre borítékolhatjuk, hogy valakije, valamikor leöngyilkolta magát. Humpreys feleségéhez ugrunk, Brass hallgatja ki. Humpreys bálványozta a képviselőt és szerinte, ha a férje fegyvert vitt volna a házba, akkor ő tuti tudott volna róla. Nickre és Gregre váltunk, a fegyverrel leadott próbalövésből kiderül, hogy ez bizony a képviselő eltűnt Berettája. Hopsza-hopsza. Riley a véres papírral próbál valamit kezdeni, ezzel párhuzamosan Nick összeveti a lövedéket a fegyverből az Amber halálát okozóval. Egyeznek naná. Ezek szerint Humpreys hazudott, méghozzá eskü alatt, amikor azt mondta, hogy nem volt a helyszínen a gyilkos fegyver. Riley még mindig a véres papírt bűvöli, beteszi valami gépbe, és hip-hop előjön a szöveg.

Catherine olvassa fel Humpreys véres papírját, ami egy levél a képviselőhöz, bocsánatot kér benne és közli, hogy ő lőtte le Ambert, mert az minden álmukat tönkre akarta tenni. Langston ideges lesz, mert ezek szerint a következtetései rosszak voltak. Rosszul van tőle, hogy most saját magának kell majd ellent mondania a tárgyaláson. Ugrunk a tárgyalásra, az ügyésznő azt boncolgatja, hogy volt-e a képviselőnek viszonya Amberrel, Langston szerint a vizsgálatok szerint volt, hiába tagadja a képviselő. A laborban Catherine kiosztja Gregnek és Riley-nak a házkutatási parancsokat: Greg megy a képviselőhöz ruhákat vizsgálni, egy ügyvéd jelenlétében, Riley pedig megy Humpreyshez,  szintén ruhákat vizsgálni az özvegy jelenlétében, amitől kiborult fejet vág.

Catherine ezután csatlakozik Nickhez és Brasshez, összevetik, hogy a három ember: a képviselő, Humpreys és Amber, mit csinált a gyilkosság idején. Egyedül Griffin képviselőnek nincs alibije déltől fél háromig, állítása szerint evett, egyedül. Jó hosszú ebéd volt az. Greg a képviselő gardróbjában turkál az öltönyök között, a feleség jön idegbetegen, hogy húzzon el onnan de hirtelen. Greg közli, hogy ha nem hagyja, hogy végezze a munkáját, akkor mehet máris a börtönbe, amire a nő még beszól kettőt de visszavonul.

Váltunk Riley-ra, Humpreys felesége rakás szerencsétlenségként ül a dohányzóasztalon. Pedig a fotel kényelmesnek néz ki mellette. Riley épp végez és köszöni az együttműködést. A feleség rákérdez, hogy Riley szerint a férje ölte-e meg Ambert. Ki van borulva ő is, ez a rész ilyen kiborulós. Riley azt tanácsolja, hogy menjen el innen, de a levél tartalmát nem hajlandó elmondani neki. Itt megtudjuk, hogy Riley igenis tudja, hogy milyen érzés, amikor valaki legyilkolja magát a családból, de konkrétumot nem tudunk meg.

Váltunk a tárgyalásra, a képviselő ügyvédje faggatja Langstont épp, az előző vallomása részleteiről: hogyan találta ki, hogy Ambert a konyhában ölték meg, hol találta a képviselő ujjlenyomatát meg ilyeneket. A lényege az egésznek az, hogy az esküdtek szemében Langston hitelét lerombolja. De utálom az ilyen részeket, anyám. Vissza a laborba, Brass és Nick agyal, hogy a biztonsági kameráról biztos tudott Humpreys, mikor otthagyta a kocsit ahol. Rá akarta kenni a gyilkosságot Amber pszicho exére, Tommy Rubyra. De azt ki se tudják hallgatni, mert megpattant a városból.

Nick kiokoskodja, hogy Humpreys a képviselő csicskása volt, ő felelt a szórakozásáért is, ami kurvázást jelent virágnyelven. Ugyanabban az épületben ahol a lakása van, fenntart a képviselő még egy lakást, csak a szórakozásra. Be is ismerte, hogy fenn volt nála Amber, vitáztak, ő részeg volt, a nő el akarta venni a tárcáját, mire ő megütötte, amitől annak felrepedt a szemhéja. Az egész brainstormingnak a vége az, hogy minek ment volna oda a képviselő Amber házához, ha ő rendelte meg a csaj legyilkolását előtte. Úgy tűnik, mégiscsak Humpreys önállóan gyilkolta meg a csajt.

A tárgyalásra ugrunk, az ügyvéd még mindig Langstont szívatja. Bemutatja Humpreys levelét, közben nekiszegezi a kérdést Langstonnek, hogy kitart-e a vallomása mellett, miszerint a képviselő a legjobb gyanúsított, de Langston nemet kell mondjon. Kint járunk a bíróság épülete előtt, ahol Langston épp hot-dogot vesz és észreveszi közben azt a csajt a tárgyalóteremből, akit eddig is sokat mutogattak és ezek szerint nem azért, mert jó nő, hanem mert Amber lánya. Lelkiznek egy kört, a csaj is ki van borulva. Langston kiszúrja, hogy a lány karja kiütéses, aztán hirtelen megnézi, hogy lázas és hogy keveset vizel, amiből ő már tudja is, hogy nagy a baj, de nekünk nem árulja el, hogy mi az. A lányt kórházba kell vinni.

Brass érkezik Tommyhoz, aki Amber exe. Szerinte nem menekült semmi elől. Amber lánya azonban látta őt a házuk előtt a gyilkosság előtti napon. De ő csak azért volt ott, mert a rehab része, hogy megkeresse Ambert és bocsánatot kérjen tőle. Elmondja, hogy mit látott, amikor Amberre várt: Amber kapott egy csomagot, szarul nézett ki, ez volt négykor, többet nem látott, el kellet mennie. Ezzel leszűkült a halál ideje négy és öt közé, ami azt jelenti, hogy Humpreys nem lehetett a gyilkos, visszatértünk a képviselőhöz.

Langston Amber lányánál ül a kórházban, közben halljuk, ahogy az ügyész a képviselő ellen tartja az esküdteknek a beszédét. A lényeg, hogy Humpreysnek volt alibije, a képviselőnek meg nem. Az ügyvéd is elmondja a saját verzióját, miszerint a képviselőnek annyi volt csak a bűne, hogy megcsalta a feleségét és hogy nem a 911-et hívta, mikor megtalálta Amber hulláját. Kórházba ugrunk: Amber lányáról beszél a doki Langstonnek: mérgezték a csajt már nyolc hete. Ugrunk a laborba, Amber máját vizsgálják, elég gusztustalan, összeturmixolva, csöpögtetve, rázva-nem-keverve, nyami.

Találnak ugyanolyan mérget Amber májában is, de egyszeri adagnak tűnik. Exhumálni fogják a testet. Langston és Catherine agyal, hogy ha Amber halála után is mérgezik a lányát, akkor a házban kell lennie még mindig a méregnek. Amber házában Nick, Riley és Greg: Riley magyaráz, hogy mennyire rossz egy halott szellemével együtt aludni gyerekként. De még mindig nem tudjuk, hogy mi történt vele. Méreg keresés megy, kajában, vegyszerben, mindent széttúrnak Gregék, majd Nick megtalálja az italporban. Egy gyógyszertárból való az italpor, pedig egy zacskó alapján máshol szokott vásárolni. Ez üt szöget Nick fejébe és megy körülnézni a gyógyszerek között. Talál is Amber halála előtti napon kiváltott gyógyszert.

A boncterembe ugrunk: Langston, Davis és a doki Amber exhumált testét vizsgálják. Zúzódásnyomokat találnak, amik a boncoláskor még nem látszottak. Az ütés a halál körül lehetett, egy cipőnyom az Amber mellkasán. Váltunk a tárgyalásra, az esküdtek bűnösnek találták a képviselőt gyilkosság vádjában. Viszik Kufsteinbe. Nick jelent Catherine-nek a laborban: a gyógyszereket, amiket Amber halála előtti napon váltottak ki, Humpreys vette meg és hozzá az italport is, némi csótányméreggel együtt, a számla szerint. Langston is befut a cipőnyommal, ami csak 18 centi hosszú, ami azt jelenti, hogy a gyilkos bizony egy nő volt. És csak a képviselő felesége férhetett hozzá a fegyverhez. Hoppá hoppá. Ráadásul a feleség otthon gyógyulgatott egy vetélés után. Amit Langston szerint okozhatott az a klamídia, amit apa hazavitt Ambertől.

A kihallgatóban Catherine és Brass a feleséget hallgatja ki. A feleség bevallja, hogy épp hazaért a nőgyógyászától, amikor látta, hogy a férje a külön lakásban van a nőjével. Tudott róla, hogy megcsalja, de megegyeztek, hogy mindent a szemnek, de semmi tipi-tapi. Lement, fogdosás volt, a feleség leverte Ambert a férjéről. Másnap reggel, mikor megtudta, hogy a klamídia fertőzés miatt vetélt el, kiborult, mert ez volt az utolsó esélye az anyaságra.

A vége az lett a hormonok és az elkeseredettség háborújának, hogy a feleség elment Amberhöz és lelőtte. Dominic nem segített neki, ő mondta el a férjének, hogy mit tett. Catherine annyit fűz hozzá, hogy ő a férfit ölte volna meg inkább, és mennyire igaza van. Ugrunk az időben egyet, egy bárba térünk be, az egész helyszínelő bagázs ott van. Kibeszélik a képviselő feleségét, gratulálnak egymásnak, röhögcsélnek és isznak. Én is ilyen helyen akarok dolgozni.

Címkék: csi lv
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása