Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Falling Skies 1x04 - Grace

2013. szeptember 21. 13:00 - Szencsike

A helyzet a következő: a befogott Fürgét fegyveres díszkíséret mellett szállítják Csodadoktorhoz kivizsgálásra, mindent meg kell a dögről tudni, sőt még beszélgetni is kéne vele. Anne óvatoskodik, nem szabad félvállról venni a szúrós szemű dögöt. Megjön Tom is, a Fürge kész lenne kidönteni a ketrec falát, hogy elérje a töritanárunkat. Bizony, a Fürgék tudnak emlékezni. Főcím.

pic1.png

A Fürge elhelyezve az orvosi szobába épített ketrecében, Tom ne menjen a közelébe. Viszont el kell mennie hadigyülire, Pope infói szerint van egy motorosbolt a közeli Sommervilleben, onnan kéne hozni új járgányokat. Tom él a vétójogával, neki Ben után kell mennie, nem mocikat hajkurászni. Weawer parancsnok érvei szerint, Porter tábornok egy kölyköt akart kimenteni, ez pedig balszerencsés módon Rick lett. Neki viszont gyógyszerek kellenek, mert a készletek fogytán vannak, új és több mocival több gyógyszert hoznak haza. Ben kiszabadítása csak ezután jöhet, sőt Tomnak még Pope becses társaságát is el kell viselnie a motorbeszerző akcióban. Ugorjunk orvosiba, Anne Ricket vizsgálja, a jelek szerint felépült a légúti betegségéből, semmi nyoma nem maradt, a béklyó okozhatta, jó hír, másnapra talán felébredhet. Tom jött Dokinénihez búcsúzkodni, rövid beszámoló Rick állapotáról, és Ben esélyeiről. Tom gyón Csodadoktorról, aki miatt a felesége meghalt, így a férfi látványa még gyomorideget okoz neki.

pic2.png

Maggie és felderítői megjöttek, a Fürgék a 2-es út melletti kórházban tanyáznak a béklyós srácokkal, köztük Bennel. Viszont ami a lánynak nem tetszik, hogy Weawer nem bízik benne, hisz Pope bandájával volt. Ez így igaz, de Maggie sosem tartozott igazán közéjük, már a Második Mass. büszke tagja. A suli előtt Pope szótlanul szemléli a környéket, Tomék épp indulnának mikor Matty rohan hozzájuk, ő lenne a csapat új tagja. Ehhez a kissrác még túl kicsi, menjen szépen tanulni inkább. Matty csalódottan sétál el Scott bácsival, majd Pope ad gyereknevelési tanácsokat: ezekben a vészterhes időkben nem a padban kéne görnyedni, hanem fegyvert kell a kezébe adni, hogy védje magát. Pope-ot senki nem kérdezte, induljon inkább a menettel. Hal odaszúrja apunak négyszemközt és csendesen, hogy a börtöntöltelék jól mondta. Tom hallgatása beismerés, de Matty legyen még gyerek, ha Halnek lesz saját gyereke, megérti. Álmodozni jó, ugye Tom?

pic3.png

Útközben Pope Anthonyt macerálja, a néger srácról kiderül, hogy rendőr volt az űrlények előtt és zabos Pope-ra Click halála miatt. Tom apáskodna Hallel, de a srác agyában Karen jár, hagyja békén, így Tom a sereghajtó Daihoz csapódik. Hal az anyjával jött ki jobban, ha ő kért valamit Hal azonnal ugrott, ha apu, egyik fülön be a másikon ki. Dai örül, hogy neki nem kell a család miatt aggódnia, ám a bajtársaiért eleget fő a feje. A suliban Dokinéni asszisztense, Lourdes a hirdetőtábla előtt imádkozik az eltűnt srácokért, Jimmy fiú zavarja meg. A lányról kiderül, hogy megnyugtatja őt az imádkozás, és kisgyerekként költözött Boston környékére, az egészségügyi sulit pont a támadás előtt kezdte el. Orvosiban Anne próbál meg a csápjait csattogtató Fürgével kommunikálni, de nem jön be. Csodadoktorral gondolkozni kezdenek, ki is félhet jobban közülők vagy ki a rondább. A megoldásra várni kell, de Csodadoktornak eszébe jutott valami. A technikateremben Scott bácsi és Matty szerelgetnek, Weawer jött szemlére, morcos parancsnokunk engedélyt ad, hogy Matty segítsen Scott bácsinak a rádióhallgatásban, így az öreg tud robbanószert gyártani, Matty meg hallhatja a többi csapat esetleges üzeneteit.

pic4.png

Tomék a város határában járnak, Pope önkényesen a közeli híd felé veszi az irányt, ahol négy Fürge alszik denevérpózban a híd szerkezetén függve. Könnyű prédának tűnnek, sőt védtelenek is, mert nagyjából egy kilométerre tőlük kikapcsolt Mechák vannak, a gépek szintén alszanak. Tom nem akar támadni, a Mechák erre felébredhetnek és célba vennék őket ők nem ezért jöttek. Pope vért akar látni, azonban Tom indítja a csapatot a motorbolt felé. Suliban Anne vízzel kínálja a dögöt, óvatos mozdulatokkal adja be a tálkát a ketrecbe. Visszajött Csodadoktor, rászól Anne-re, aki nem zárja vissza a ketrec kis ajtaját. A doki hozott egy kis meglepit: egy halott Fürgét mutat az élőnek, aki dühödten rángatni kezdi a rácsokat. Ebben a pillanatban techteremben a rádió jeleket fog valahonnan. A dokiéknak sikerül visszazárni a kapálózó dögöt, nem kell vele többet barátkozni. Lourdes az ebédjét készül elkölteni előtte áldást mond, Weawer morcosan leül mellé. Maggie egy rövid piszkálódás erejéig akar Morcossal beszélni, sokatmondó mosollyal nyugtázza a lány, hogy Pope az akció részese. Tomék megérkeztek a motorkereskedésbe, bármi, ami használható, azt vinni kell. Dai hátramegy Pope-pal a műhelybe, a srác pakolni kezd, Pope a sunyi nézésen és a beszólás áradaton kívül nem tesz semmit. Az előtérben Hal továbbra is Karen hiánya miatt nyüszög, Tom bedob pár atyai jótanácsot, ám nem csinálja olyan jól, mint régen anyu, mindenesetre a srác megnyugszik.

pic5.png

Suliban fürgeboncolást terveznek, Csodadoktornak semmi ellenvetése, hogy a dögöt élve vágják fel, Anne tiltakozik, a Fürge érdeklődve figyeli a veszekedő kettőst, akik inkább sértődötten kivonulnak a teremből. Pár méterrel arrébb Rick felébredt, de nem emlékszik az apjára, a ketrecben ücsörgő Fürgére néz, majd vissza az apjára és újra elalszik. Apuci a Fürgéhez megy, hát ismét keresztülhúzza a számításainkat, mivel a dögök meggyógyították a fiát, aki a legfontosabb számára, ő is adna egy esélyt az életre vagy a halálra a fogolynak. Techszobában Anne megy lelkisegélyre, persze ő nem így hívná, de az öreg Scott már jól ismeri a Dokinénit. Vissza orvosiba, Mike csak annyit kér a lénytől, hogy mondja el a legfontosabb infókat a fajtájáról, meg a céljaikról és életben maradhat. Mivel a Fürge nem beszél emberi nyelven, Mike a fegyverrel motiválja a lényt, a techszobában a kisrádió ismét megszólal. Az orvosiban Mike tovább fenyegetőzik,  puskáját a Fürge szájába dugja, de nem kap választ, mert valami ideget nyomhatott meg, a dög elájul, a hangok elhalkulnak.

pic6.png

Pár perccel később Mike Anne-től kér bocsánatot a Fürge kiütéséért, ám Anne összeköti a hangokat a Fürge megtámadásával. Csodadoktor viszont jó hírekkel szolgál, a dög él, csak Mike talált egy érzékeny, vagyis sebezhető pontot a szájában, amitől a dög elájult és a cellájában fekszik. A másik, halott Fürgét a boncolásra készítik elő, Scott bácsit is hívják, a rádiót fogják behangolni műtét alatt. Menjünk Tomékhoz, motorok feltankolva, indulásra készen állnak, sajnos Pope a saját kezébe veszi a sorsát, leüti Dait, és meglóg. Tomék összeszedik a társat, Pope miatt nem bánkódnak, aki vajon hova ment, a denevér Fürgékhez, egyszerűen felrobbantotta őket. Tomék meg nyakig lesznek a slamasztikában. A suliban fogoly Fürge Ricket ébresztette fel, a srác meglátja a levetett béklyóját és újból felteszi magának, a biomechanikus eszköz újra becsatlakozik a szegecsekbe a srác gerincén, Rick újra nyugodt és békés.

pic7.png

A felboncolt Fürgével derék orvosaink nem jártak sikerrel, viszont a hangok ismét jelentkeznek. Csodadoktor nem kötné össze a halott lényt és a hangokat, Mike-nak beugrik,hogy fia a döggel van. Spuri vissza a sráchoz, már javában szabadítja ki a gazdáját, de az akció egy beszélgetés miatt félbeszakad. A lény Ricken keresztül kommunikál, semmi használható infó nem derül ki, apu inkább lerángatja a fiáról a béklyót és csalódottan veszi tudomásul, hogy a gyerek újra béklyós akart lenni. A motoros bandánk még a kereskedésben van, Hal volt a felderítő, Pope piszkos munkát végzett, rájuk viszont egy elég kellemetlen meglepetés vár, hat béklyós fiatal tart feléjük fegyverekkel és a kereskedést veszik célba. Tom nem fog a gyerekekre lőni, inkább elterelésként kidob egy benzinnel töltött palackot a kint parkoló kocsira, a foglyok az autót veszik célba. Miután felrobbant, Hal és Anthony menekülhet, Tomot és a sérült Dait a fiatalokat irányító Fürge találja meg. Tomék néhány lövéssel legyilkolják a dögöt, ám muszáj hazamenni, a gyerekek még várhatnak.

pic8.png

Este lett mire a csapat visszaért, Tom Weawernek jelent, a Fürgék és az emberek ugyanúgy harcolnak, vagyis legyőzhetőek. Morcos nem annyira optimista mint Tom, de ismét beleegyezik a Ben-mentőakcióba, miután Tomék elhozták a szükséges gyógyszereket. Hal a Harry Potter és a Halál ereklyéit bújja, mikor apu megtalálja őt, Ben nagy kedvence volt a sorozat. Hal attól tart, hogy Ben megváltozott, de apu erről hallani sem akar. Tom Anne-nel dumál, a rádiójelekről beszélgetnek, a Fürge nem hívta ezekkel a társait. Apu Matty-nek is örül, a kiskölyök hasznossá teheti magát. Vacsorázni kell menni, Pope búcsúként finom kenyeret hagyott a társaságnak. Maggie ad egy ötletet Tomnak, hova is kellene menni gyógyszerekért, de Matty elrángatja aput a lány mellől. Lourdes hite lassan-lassan átragad a többiekre is, Hal a motorokért, Anne a közösségükért, Tom a jó vacsoráért mond köszönetet az áruló szakácsuknak. Lourdes egy utolsó áldást mond a vacsi előtt, amit Morcos parancsnok is halkan, de vele ismétel.

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása