Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

X-Faktor 4x02 - A Válogatás

2013. szeptember 19. 12:00 - Chat Géza

Na, el sem hiszem, de én vagyok az a „szerencsés” flótás, aki felveszi az X-Faktor hogyvoltjainak fonalát és továbbviszem Candyparfumegirls szellemi örökségét. Előre szólok, hogy én nem ő vagyok, viszont a műsor iránt érzett ellenszenvemet visszafojtom annyira, hogy akik, amúgy bírják ezt az énekes tehetségkutatós műfajt, azok ne pártoljanak el a hogyvoltoktól. Na, de kezdődjön ez a nehéz szülés.

xfak1.jpg

Egyből kitérhetnék arra, hogy minek kell a második résznél is két percen keresztül mutogatni a semmit, azt hogy jönnek a szponzor Audikkal a mentorok, hogy fél Magyarország eljött, hogy feltotyoghasson a világot jelentő funérlapokra, szóval hagyjuk is, mert máris itt van Hegyi Ákos, akit a bejárati ajtótól követünk egészen a stúdióig, mert olyan szívből idegesítően tolja 15 másodpercenként, hogy „X-Faktor”. Fellép a színpadra és már kezdi is a „Gyerünk emberek, taps, a Színpadon az a bizonyos Hegyi Ákos, aki még semmit nem csinált de már itt van.” Remegő hangon énekel valamit, futkározik, idegesítően arcoskodik, majdnem lecsókolja Alföldi ujjáról a brillgyűrűt és teszi az agyát még vagy két percig. Egyedül Szikora mondja meg az igazságot, hogy ez szar volt, a többiek meg szabadkoznak, hogy ez lehetett volna jó is, de nem lett, ugye. Szerintem akkor lett volna jó, ha otthon marad a francba. De  Hegyi "Valakinek a valakije" Ákos három igennel továbbjut.

xfak5.jpg

De jönnek a határ nagy balfasszok. Hol van ilyenkor egy kis forró ólom, amit a fülembe önthetek? Originality 90-es évekbeli rímfaragást gondolja 21. századinak, mehetnek is haza gyakorolni. De Kocsis Alex is feleslegesen utazott idáig, hiába a menőzés, hogy „Nem csak a nevemben van x.” Hát, apukám, onnan is ki kellene venni és ksz-re cserélni. Volt aztán, aki Celine Diont énekelt botrány szarul, meg még két figuravarjú is, akik a lesújtó kritikát némán tűrve elkullogtak szépen. Na, de itt a srác, aki a Honfoglalást tolja, de a KOZMIX-verziót ám, hé! Kevésbé jutott tovább.

xfak4.jpg

Szikora Robi rövid stand upja következik, amikor egy kedves lány adatlapjára pillantva, elduruzsolja az összes ilyenkor elhangzó közhelyeket. Látom budapesti vagy, itt is nőttél fel, jól van, azért jöttél, hogy mindenkinek megmutasd kitűnő tehetséged, ha ez nem sikerül, akkor nagyjából nincs is értelme az életednek, jól mondom, rendben aranyom, akkor halljuk hát. A színvonaltalan énekprodukciót meg inkább hagyjuk is.

xfak2.jpg

Fat Phoenix-től Tóth Gabi meg Magyarország összes asszonya és kislánya menten állva huggyozik, erre kár is szót fecsérelni, szimplán jó volt az előadott George Michael-féle nyúlásuk. Aztán zanzásítva megkapjuk azokat a versenyzőket akik mind megkapták a négy igent, ezekre hadd ne térjek ki külön-külön. Batánovics Lilit elnézve viszont kapásból azt mondtam, hogy csak úgy ömleni fog a torkából a szar, mert eddig csak anyuka támogatta, meg az énektanár, aki el is kísérte. Még szép. Egy két tehetségtelen énekkórusost elkísért már a tanár nénije, szóval van miből táplálni a rosszmájú előítéleteket, de Lili leénekli mindenki haját, csak az az indokolatlan áriázást ne csinálta volna. De ettől még jár a négy igen.

xfak3.jpg

Dr. Sárkány Gergely feszeng a színpadon, aki nem nőgyógyász doktor, hanem jogász doktor. Az énektudás nem egy Phd színvonal, de a védőbeszéd már annál inkább. „magas volt a mikrofon hangja.” Az bazmeg, pedig anyuka a háttérben jól hallotta, hogy arany ömlik a fia torkából. Istenes Bence meg még lök a szakadék szélén álló gyereken, hogy pedig milyen jó is volt ez, ugye, bezzeg a nyomorék zsűrinek nincs file a jóhoz. Na, de most jönnek a tavaly kibukott arcok, akikre most is ugyanez a dicsfénytől mentes sors vár, így Krautheim Norbertnek sem kell többször jönnie, és sorstársa Tóth Viktor is az esélytelenek nyugalmával tiplizhet elfelé, hiába énekli a „Most élsz” című számot. De a teljes mélypontot végül az anya lánya kombó Párduc lányok formáció biztosítja. A kedves mama úgy megsértődött az elutasítástól, hogy a színfalak mögött el is küldte Tóth Gabit a búsba. A sok szarra végül megérkezik a sárkány lány, Majoros Tünde Zsuzsanna, aki faszán eltolja az Anasztázia című mese egyik dalát.

xfak6.jpg

A jó énekesek táborát erősíti Tóth Marcell is, aki úgy lenyomja James Arthus Impossible című számát, mint az álom. Van egy tippem, hogy hány női nézi térde remegett bele a produkcióba. Ezt persze egy botrány rossz énekessel és annak páratlan dalválasztásával lehet megfejelni. Jön Lukácsi László és Copy Con egy Shagy-feldolgozása, az Angyal az égből. Ha a produkció vicc faktorát nézzük, akkor egyértelműen zseniális volt, amúgy meg nem. Aztán meleg váltásban jött az MDC, két gitáros + egy énekes felállásban, nekem nem tetszett kimondottan, de azért továbbjutottak és az aranyhangú énekesek zanzásított örömtánca jön az RTL klub vágószobájának jóvoltából. De a lényeg: Karsai Kata, aki amúgy a Fat Phoenix frontemberének a nője. A háztartásbeli asszonyok és kiégett harmincas titkárnők tévékészülékei valahol itt sötétülhettek el. Még egy cuki facér pasival kevesebb, basszameg. De az ének amúgy hibátlan (Cee lo Green: Forget You), csak hát erőtlen volt, nem látszott rajta, hogy akarja az X-Faktoros pompát és csillogást, ami szünetmentesen beragyoghatja mindennapjait. Alföldi is megmondja, hogy az ilyen színészeket zokszó nélkül bassza ki a meghallgatásokról, de neki most megkegyelmez és meg is lesz az a négy IGEN.

xfak7.jpg

És a végére pedig egy hibátlan dal, amit ki is lehetne tenni az X-Faktor előcsarnokába, mint követendő példa. Szabó Ádám énekli a Skyfall főcímdalát. Ehhez nem lehet mit hozzáfűzni, mintha leszállt volna az angyalok kara és Ádám torkába költözött volna erre a produkcióra, olyan magasztosan zengett Adele dala. Következő héten ugyanitt.

Címkék: x faktor
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mézescsók 2013.09.19. 12:57:15

Te! Én esküszöm, hogy 10 perccel ezelőtt még Celyn Dion volt odaírva! Gondoltam rosszul látok, aztán rájöttem, hogy nem, de akkor úgy tippeltem, hogy ez a "humorfaktor". Közben megnéztem, hogy ez a Szabó Ádám a Csillag születikes-e (az x-factort nem láttam) és mire megtudtam, már Celine volt. Most örlődök: rosszul láttam?

Chat Géza · http://chatgeza.tumblr.com/ 2013.09.19. 13:00:18

@mézescsók: Nem láttad rosszul. Kicsit kikozmetikáztam a hogyvoltot és utánanéztem a művésznő nevének, és kiszedtek az indokolatlan szóismétléseket.

egyemakisszíved 2013.09.19. 13:44:05

Az a Tóth Viktor nem Szabó Miklós volt?:) Te írtad másutt, hogy vágyódsz a bénák emlékezetére. Tegnap láttam a Fókuszban, gondoltam megjegyzem, hátha a jövő héten röpdolgozat lesz belőle. Jövőre is indulni fog, Phil Collinst fog énekelni, olyan bikicsunájos módra. Felejthetetlen lesz, reméljük. Úgy látszik, némelyek hallássérült énektanárhoz járnak. Vagy vannak olyan lelkiismeretlen énektanárok, akik biztatják azokat is, akiknek minden hiába? Úgy emlékszem, tavaly, akiket otthonról kísértek, azok nagy valószínűséggel jók voltak, vagy legalább érdekesek, így elég kiszámítható volt a szereplésük. Mostanra már a felvezetésből még nem feltétlenül jössz rá, hogy akit látsz, tényleg figyelemre méltó (jó előadó, érdekes egyéniség, vagy jó hangja van) vagy csak rossz tükörbe nézett, téves énképpel éldegélő lúzer lesz belőle.

Chat Géza · http://chatgeza.tumblr.com/ 2013.09.19. 13:48:35

@egyemakisszíved: elképzelhető, de hadd ne kelljen megnéznem még egyszer, hogy ki volt az az énekes pacsirta. Inkább bevallom, hogy elbasztam.

mézescsók 2013.09.19. 14:51:11

@Chat Géza: Köszi! Ennek fényében gondolom Anasztázia Anastacia lehetett,George Michel meg Michael, de ezt tényleg csak tippelem, mert mint fentebb jeleztem, nem láttam az adást.
Egyébként hajrá! Komoly kihívás lehet a a factorból bármit is írni, de jó lesz ez a hv, nekem tetszett!!!

Tündérke21 2013.09.19. 15:13:45

@mézescsók: Tényleg az Anasztázia című mesének az egyik betétdalát énekelte el, az nem elírás.

mézescsók 2013.09.19. 15:51:23

@Tündérke21: Kösz. Nem ismerem a mesét.
Nem cikizni akartam a hv. íróját. Simán csak arra gondoltam, hogy vannak napok, amikor bármibe fog az ember, valahogy nem jön ki. Úgy éreztem, hogy Chatnak ma ilyen napja van: egyszerúen nem jön össze a nevekkel.

Chat Géza · http://chatgeza.tumblr.com/ 2013.09.19. 15:52:49

@mézescsók: olyan napom van amúgy, egy évbe 365-ször

Tündérke21 2013.09.19. 15:53:31

@mézescsók: Persze, előfordul az emberrel, nincs vele semmi gond, csak szimpla információt közöltem :)

Yooha · http://indafoto.hu/yooha/lego_architecture 2013.09.19. 16:00:54

Na de ez a Hegyi ez kinek a valakije? Megnéztem, és tényleg nem egy nagy szám. Szóval?

Anne_B 2013.09.19. 16:01:25

@Chat Géza: Szia! Én szeretem, amiket írsz, de nem értem, hogy miért csinálod, ha nincs ehhez kedved....Nagyon látszik a hogyvolton, hogy csak igyekeztél a karakterszámot hozni és amúgy nem érdekel még annyira se, hogy viccesen kritizáld...szerintem add át valakinek, akinek van hozzá kedve és csináld a többit, ami érdekel. Mégegyszer leírom, én kedvelem az írásaidat, de ez így nagyon gyenge lesz, ha süt róla, hogy nem érdekel annyira se, hogy oltsd őket....

Chat Géza · http://chatgeza.tumblr.com/ 2013.09.19. 16:11:24

@Anne_B: Ez az első egy tényleg amolyan hiánypótló volt a részemről, hogy legyen róla. A héten már írtam erről a részről a comment:com blogra, amitől kicsit úgy éreztem én is, hogy ismétlem önmagam. Következő hétre összeszedem magam, de természetesen nem létfontosságú, hogy én írjam, sőt. A következőt azért még én viszem, beleéléssel, a tőlem megszokott rendes gyalázkodásokkal.
Nem szabadkozom, lehetett volna jobb is. Viszont szerintem az RTL sem domborít igazán ezekben a válogatás részekben. Az jobban feküdt a Megasztárnak.

Anne_B 2013.09.19. 16:47:49

@Chat Géza: Béna a műsor, nem kérdés. Még a bénákból is kevés van, így röhögni sincs min, úgyhogy nincs egyszerű dolgod.... :) A Dads-es cikked nagyon tetszett, mert teljesen ledöbbentem, mert én 1x sem nevettem, pedig nagy Family Guy rajongó vagyok...vicces, hogy másnak meg mennyire bejön én pont az ellenkezőjét gondoltam róla és mikor megláttam, hogy írtál róla, biztos voltam benne, hogy lehúzod :)

Pácsó Ármándó 2013.09.19. 21:11:14

Jók lettek a képek, különösen az első az eszelős tekintetű versenyzővel

A Tyne folyó déli partja 2013.09.19. 23:17:30

@egyemakisszíved: én a Tóth Viktorra emlékszem tavalyról, marha magas volt,és semmi hangja. de nagyon nem, még az ilyen botfülűnek is feltűnt, mint én. Szabó Miklósra én nem emlékszem, mondjuk, az nem jelent semmit.

Reeku4 2013.09.20. 08:32:19

Szabó Ádám... De jó volt, annyira szimpi ez a csávó, imádtam már a CSISZ-ben is a harmonikájával együtt, de hogy még a hangja is ilyen jó, és mellette még ilyen jóképű is... hjajjj :)

egyemakisszíved 2013.09.20. 09:52:11

@A Tyne folyó déli partja: Az idén mind a ketten voltak, egy-egy remekbe szabott előadással. De a Most élsz című dalt Szabó Miklós énekelte. Pedig Alföldi Róbert integetett is neki közben, hogy nincs remény, de úgy látszik nem vette észre. Én nem bánom, hogy ők is szerepelnek. Lehet, hogy ezt írta fel nekik az orvos. Ha valakinek izzad a tenyere, ha két embernél több előtt kell beszélni, de elmegy énekelni az X-faktorba, és kibírja, hogy utána egy csomó idegen köszörülje rajta a nyelvét, az utána már mindent kibír. Csak ne mondanák, hogy jöttem a tehetségem megmutatni. Az isten áldja meg! Jöttem megmutatni, mit tudok. Meg aztán milyen jó lehet a sorstársakkal együtt izgulni, várakozni, akár egy vizsgán, ha kijött valaki megrohanni, hogy mi volt odabenn, hogy ment, mit mondtak, mit kérdeztek. Akinek az életéből ez kimaradt, most bepótolhatja. Vagy mondja azt, hogy mindig is érdekelte egy tv-stúdió belülről, vagy hogy látni akarta, mi megy a színfalak mögött, milyen a hangulat. Meg hogy ez a buli mindig is nagyon érdekelte. Végül is az énekversennyel keresztezett valóságshow műfajában szerintem ez a legjobb.

mézescsók 2013.09.20. 11:30:31

@Chat Géza: A mai lesz a kivétel. Egyébként szép napot, már amennyi még vissza van belőle.

orgyen 2013.09.21. 00:42:01

Nahát, pedig én azt hittem, hogy a Kispárduc lesz a következő Lüszi... 3:)

penetráns 2013.09.22. 22:03:17

@Chat Géza: évbeN, köszi. azért ez a minimum.
süti beállítások módosítása