Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Egyszer volt 02x04 - The Crocodile

2013. szeptember 18. 09:00 - mysisterstheslayer

Zálogház, romantika. Barnabella boldog és nyakláncot kap, Zálogos boldog és puszit kap. Szinte túl szép, hogy igaz legyen. Be is toppan Dulifuli, a szokásosnál is morcosabban, és a csákányát követeli. Vagy az exét? az angol nyelv oly kétértelmű néha. Gold szakszerűen feltolja a falra a törpit, és Barnabella sikolyai közepedte szépen Rumpelstiltskin manóvá változik. Szerencsére ekkor a lány fel is ébred, és most már világos miért volt rajta hordható ruha – minden csak álom volt. Kombinéban kilopódzik a családi ágyból, és meglesi, ahogy a Zálogos aranyszalmát fon, és lila varázslatot kotyvaszt az erlenmeyer lombikban.

vlcsnap-2013-09-17-21h42m18s111.png

Egyértelműen Rumpi-epizód jön, mégpedig a Zörgő Szegényember fajtából, és érzem, hogy a kínosság-faktor ma megint kiégeti a retinámat. Szóval, Zörgencs hazabotorkál, és otthon anyuci nélkül találja a kisfiát, akit most nem az eddigi egyetlen elviselhető gyerekszínész játszik, hanem valami új fiatalabb taknyos. Mindegy, Zörgencs azt mondja neki: vedd a köpenyed, megkeressük anyut. És besétálnak a kocsmába. A kocsmában anyu pár jóképű vagánysráccal felesezik, akik a 12-es karikát betartva, de elég csúnyán beszólogatnak Zörgencsnek, amíg a kisfiú elő nem lép, és anyu csendesen elsiet vele. Otthon meghitt családi beszélgetés arról, hogy miért nem jó a falu gyávájának a felesége lenni, valamint, hogy el is lehetne költözni és tiszta lappal új életet kezdeni a nagyvilágban valahol. De ez nem áll Zörgencs szándékában.

vlcsnap-2013-09-17-22h01m04s95.png

Gold sétál be az ajtón, Barnabella pedig láthatóan kombinéban üldögélve töltötte az éjszakát. Kérdezz-felelek: „Miért kell neked varázslat? Hogy erős legyek Miért akarsz erős lenni? Ööö.” Barnabella szomorúan diagnosztizálja ismét, hogy még mindig nem hatalom és erő hiányzik a férfiból, hanem a bátorság, hogy be merje engedni a lányt a szívébe. Hát igen, gyáva embernek nincs babája. Ezt a témát rágtuk tavaly is, nem lesz rövid terápia.

Zörgencs ajtaján kopognak, és egy falubeli nő figyelmezteti, hogy a felesége éppen útra kelni készül a vagánysrácokkal. Kínos a megalázó a jelenet, amikor Zörgencs kérleli a hetyke kapitányt, hogy a gyerekre való tekintettel ne vigye má’ magával a Zasszont. Párbajra esély sincs, Jóképű Kapitány viszi a nőt és azt javasolja Rumpeltnek, hogy próbáljon legalább a fiának igazat mondani, vállalja fel hogy gyáva ember.

vlcsnap-2013-09-16-22h08m07s204.pngvlcsnap-2013-09-16-22h09m49s199.png

A törpékkel Herecegh csákányozik bátran, Henri alig bírja röhögés nélkül figyelni. Persze Herecegh kifinomult szervezete is rosszul bírja a port, gyorsan le is lép pót-sheriffkedni inkább, jó kis irodai munka, fiúk, ti csak dolgozzatok, hajrá.

Gold is pót-sheriffkedik: megállapítja, hogy eltűnt a lány és az apjánál keresi első körben, aki biztos már alig várta ezt a látogatást, a legutóbbi szétverős alkalom után. Amúgy Gold helyében én csak megvárnám míg Barnabella visszatér, tudjuk hogy úgysincs hol lakjon, és ez a jó asszony mindig megbocsát, még egy ilyen Zörgőzámbónak is. Apu viszont le-szörnyetegezi szegény Rumpit.

Váltunk a Szörnyeteg-Rumpi újabb üzleti tranzakciójához: egy piros sipkás kis töketlen figura próbál varázslatos babot eladni neki valami szokásos lebujban. Ez a varázslatos portál-nyitó bab nagy hiánycikk, mint kiderül, de most egy hajón fellelhető egyetlen darab. Piros Sipkás örök életet szeretne érte cserébe, Rumpi fiatalságot ajánl, a hirtelen halál opciójával, ha átverés lesz.

vlcsnap-2013-09-16-22h19m50s89.png

Barnabella, a kis örömlény. Leissza magát nagyinál, persze jeges teával, mert még sosem ivott olyant, és isteni. Piroska, aki továbbra is kedvenc nőcim, nagyon barátságosan segítséget ajánl az önjelölt kitartott nőnek, például megkérdezi, hogy mit szeret csinálni. És íme, Storybrook az egyetlen hely, ahol egy semmihez nem értő, olvasni szerető lány tűsarkúban és miniruhában egyből munkát találhat: lehet könyvtáros. Azonnal el is megy csekkolni a lelakatolt épületet, ahol is Piros Sipkás sec-perc elrabolja.

vlcsnap-2013-09-16-22h31m05s181.png

Rumpeltiltskin egy sötét sikátorban gerjeszt összetűzést a Jóképű Kapitánnyal, aki egyébként csontra úgy sminkeli magát és zselézik, mint George Michael. Rumpi előadja szó szerint ugyanazokat a gúnyos mondatokat, amiket ő kapott az első találkozáskor, ebből Jóképű Kapitány hamar rájön, hogy az általa krokodilnak csúfolt rondaság élete legfélelmetesebb ellenfele. Azon viszont meglepődik, hogy a sötét Nagyúr az ex-feleségét keresi rajta. Sajnos a nő már meghalt, halljuk. Mindenesetre van egy befejezetlen párbajuk is és mivel Kapitány nemcsak nem csúnya, de nem is gyáva, áll elébe.

vlcsnap-2013-09-16-22h39m44s230.png

Kis hatásszünet, amíg Gold, az érző férfi segítséget kér a Pótsheriff-től, hogy megtalálja elveszett szerelmét. Jó, meg is volt. Vissza a kikötőbe, ahol vidám hajnal virrad, és Rumpi bejelentett terve, hogy saját fegyverével ölje meg ellenfelét. Csihi-puhi, borítékolható győzelem, ám nem szúrófegyver lesz a végzet, hanem egy mozdulattal benyúl a Kapitány mellkasába, hogy illusztrálja milyen érzés, amikor a feleségét elveszik az embertől. A szívkitépés előtt azonban végszóra megjelenik a feleség, kalózruhában. Tutttaaaam!

vlcsnap-2013-09-16-23h17m39s174.png

Erre megint váltunk, az idegesítő Piros Sipkás leszállította Barnabellát apucinak. A lány előadja a „papa don’t preach” szónoklatot, de apuci nem tűri a lánya párválasztási ötleteit, félti a szörnyetegtől, és saját érdekében cselekedni fog. Nekem valamiért ez az apuci a legellenszenvesebb az egész patológia-gyűjteményben, és nem lepődnék meg, ha megöletni próbálná a lányt.

A nap ciki-mélypontja következik, kapaszkodjunk a poharunkba izomból. Gold kísérgeti a Pót-sheriffet, aki teljesen esélytelenül próbál kérdezősködni az utcán, mindenki elzárkózik Rumpelt neve hallatán. Ekkor Gold képes megkérdezni tőle, hogy mégis mi a titka a jól működő párkapcsolatának? Csak azért nem gondolok bele az elmúlt évad sajgó csődtömegére az MM+David vonalon, mert akkor mellényelném az italt. Persze a Hófehérke+Herecegh románc is mindössze egy verekedésekkel tarkított kergetőzésnek tűnt, számtalan véletlenszerű Apakirályos trükközéssel a bújócska közben, nem pedig átgondolt párkapcsolatnak. Pótsheriff is ezen morfondírozhat, mert nagy levegőt vesz, és kijelenti, hogy az ő nagy titkuk: az őszinteség… Hát, igen, rejtegetnivalójuk nem sok volt. Egyébként igaz, a hazugság mellőzése nem egyenlő az őszinteséggel, de ha belegondolok, ahhoz meg alapból bátorság kéne, és akkor megint bukta van.

vlcsnap-2013-09-16-23h16m12s76.png

Ugrunk vissza a párbajhoz, ahol az Ex őszintén elmagyarázza, miért vonzóbb egy nagydumás világutazó kalózkapitány, mint egy odújában kushadó pipogya paraszt, de tényleg. Sőt még sirály szemceruzája is van, hát mi más kellhet egy nőnek. Mielőtt Rumpi széttörhetné az igaz szerelem láncát, az Ex felajánlja a varázs-paszulyt az életükért cserébe. Hm, én nem bíznék ebben az alkuban.

Piroska rutinosan megtagadja, hogy segítsen Goldnak, de aztán nemcsak hagyja magát rábeszélni, hogy árulkodjon, hanem még a farkas-szimatát is felajánlja segítségként. Az összes eddigi mese-papák által bedobott gáncs annyira erőltetett volt nekem mindig, hogy meg se rebben a pulzusom az ilyen jeleneteknél, és ez a szimatolás is inkább vicces mint izgi. Viszont váratlanul ötletesnek bizonyul apuci: a lányát átviteti a város határán, hogy mindent elfelejtsen az eddigi elhibázott mese-életéből. És hogy legyen egy kis kacskaringó, a Piros Sipkás a bányán keresztül fogja áttolni Barnabellát. Mennyire tájékozottak ezek a helybeliek az ipari területek térképeiről is, ámulok.

A hajón az Ex és a Kapitány megpróbálja lezárni az üzletet a féltékeny manóval. Rumpeltiltskin azzal próbálja kínozni a nőt, hogy a hátrahagyott gyermekére emlékezteti. Az Ex bátran felvállalja a hibás döntés felelősségét és saját fájdalmát is, de nyilván ezt a megnyilvánulás-fajtát Rumpi nem is érti. Amikor pedig azt is a szemébe meri mondani, hogy sosem szerette, nem tesz mást, mint amit az irigység és frusztráció diktál: benyúl és kitépi az Ex szívét. Rumpi úgy dönt, életben hagyja a Kapitányt, hogy élete végéig érezze a szerelmi veszteséget, a babot pedig egyszerű kézlevágással szerzi meg. Innentől az is tudhassa, hogy Hook történetét nézzük, aki nem olvas műsorújságot.

vlcsnap-2013-09-17-19h23m52s16.png

Barnabella a csillében. Mondanom sem kell, hogy a bilincs kulcsát már az elején elejti, a kicsikocsi meg csak száguld, száguld egyre…. amíg egy bravúros energiasáv vissza nem vontatja a kiindulóhelyre… Itt életének két legfontosabb idős férfija várja, mindkettő úgy gondolja, hogy a kicsi lánynak az általuk teremtett biztonságban a helye. Valamiért tetszik nekem, ahogyan Barnabella jól kiosztja mind a kettőt, deklarálja a saját függetlenségét, és egyiküket sem kívánja látni többé. Ezek után (jó kamasz módjára) irány nagyi palacsintázója, ahol Piroska bemutatja neki, milyen ételek segítségével lehet végre olyan testalkata, mint apucinak. Höhö, nem mintha nem szedett volna fel a múlt évad óta eleve, nem véletlenül van rajta minden képen tűsarkú. Lényeg, hogy kis szerelemdobozban megkapja a könyvtár kulcsát, és be is tipeg azonnal. Odabenn egy melankolikus Rumpel várja, koelózik is valamit, és Barnabella azonnal arra gyanakszik, hogy ez visszaédesgető ajándék lenne. Rumpel viszont összeszedi magát, és beismeri, hogy egész életében gyáva volt, és annyira elvakította a hatalom hajszolása, hogy a legkedvesebbet, a fiát is elvesztette miatta. És most, hogy eljutott abba a világba, ahol a fiát kereshetné, még mindig gyáva módon a bűbájra támaszkodik. Az éjszakai aranyszalmázás egyetlen célja pedig az volt, hogy megtörje a felejtés átkát és elindulhasson a fiút megkeresni. Barnabella láthatóan zavarba jön, hogy egy nemes cél miatti erőfeszítés kapcsán szakított Rumpival, aki egyébként ilyen őszinte verzióban eléggé vonzó. És ezért a lány új alapokra kívánja építeni a kapcsolatukat, amit egy közös hamburgerezés fog nyitni. Cuki.

vlcsnap-2013-09-17-20h06m00s193.png

Visszatérünk Meseországba, ahol a Szörnyeteg-Rumpi éppen a varázs-babot szeretné beüzemelni kicsit gyomorforgató jelenetben. Ekkor jóváírok újabb 10 pontot Kapitánynak, amiért nem a levágott kezében rejtegette a kis tér-idő-gombocskát. Szegény Hook a hajón a kedvesét bocsájtja hullámsírba amolyan Sandokan módszerrel, majd bedobja a kis paszulyt a tengerbe és utánahajózik. Nem teljesen értek egyet a Piros Sipkás legénységbe sorolásával, de ugye, mit értek én a matrózkodáshoz. A forgatókönyv-írás már közelebbi pálya, elmondanám, hogy azért tartjuk meg, mert neki el lehet mesélni, hogy a paszuly egy olyan világba repíti majd őket, ahol senki nem öregszik meg. Hook pedig majd kideríti a módját, hogyan pusztíthatná el a gonosz manót. Neverland a célállomás, Pán Péter földje. És közben olyan sötét szemeket mereszt, hogy Kabir Bedi sminkese zokog az irigységtől.

vlcsnap-2013-09-17-20h28m08s166.png

Otthona aranyfonál-üzemében Gold a Piros Sipkást látja vendégül, és információt szeretne tőle a Kapitányról.

Kedvenc bőrszerkós kapitányunk már a parton pózol egy távcsővel. Hamarosan megjelenik a csillogó varázspor csillagszemű gazdasszonya, Cora, hogy közösen útra keljenek Storybrooke felé… Aranycsapat!

8 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mocskosmacska 2013.09.18. 18:46:43

Nekem ebben a rumpi-asszony konfliktusban rumpi jön ki erkölcsi győztesként.

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.09.18. 18:52:39

@mocskosmacska: Egyértelmű. Rumpi bármennyire is gyáva, mert pl nem megy el lemészároltatni magát a háborúba, mikor úgysem kardforgatás az erőssége, de nem megy el kocsmázni otthon hagyva a gyerekét. Majd elhajózni az újonnan szerzett bikájával, ismét csak otthon hagyva a gyerekét. Rumpi pacifista. Mondhatni.

mocskosmacska 2013.09.18. 20:29:30

@aggyistenbiri: Én sem tudok szimpátiát érezni egy olyan nő iránt, aki otthon hagyja egyedül az óvódáskorú gyerekét ő meg elmegy kocsmázni a bikáival. Bármilyen patetikusan is visítozik, hogy hogy sajnálja, hogy otthagyja a gyerekét. Ráadásul, amíg rumpi nem hozta fel a gyerekét, addig eszébe sem jutott megkérdezni, hogy mi van a kölyökkel.

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.09.18. 20:58:14

@mocskosmacska: Nem tetszett ez a rész. Eleve alapból megosztós volt:
-harcoljunk/ne harcoljunk, valakinek dolgoznia is kell, és mert amúgy is kiért és mi célból.
-Mrs Krumpli kocsmázása, majd megpattanása gyerek hátrahagyásával. Vissza se nézés hosszú évekig
-Barnabella és apukája: Aput is meg lehet érteni, még ha roppant ellenszenves módon is adta elő a tettének mozgatórugóját
-A bosszú/elégtétel. Nekem nagyon tetszett (alantas természetemből fakadóan), hogy Gold elégtételt vett. Még akkor is, hogy ez nem volt egy győztes szitu.

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.09.18. 21:09:46

Azt is felsoroltam volna, hogy Barnát miért nem tuszkolták át szimplán a határon a földfelszín felett, miért kellett körülményeskedni a tárnákban, de aztán eszembe jutott, hogy talán azért, mert az apja esetleg így akart adni neki döntési lehetőséget a kulccsal. Amit már az első 15 méteren elhagyott, mert olyan életrevaló. És így végül Rumpi volt az, aki bebizonyíthatta, mennyire annyira Bellát. Szép volt. Remélem, a következő rész jobb lesz.

Hüpna · http://almosblog.blog.hu/ 2013.09.18. 22:17:47

Ez a rész is angolban nézős szigorúan Carlyle bácsi hangjátéka miatt! :)
Krumpliné halálának én is csak tapsolni tudtam. Meseországban mintha kissé túl lenne spirázva ez a "bátorság" + "igaz szerelemért mindent" tematika...lassan kezdik az egészet mármár parodisztikus végletekbe vinni. A bátorság szép meg jó dolog, de az nem bátorság ha valaki belegyalogol a biztos halálba, az csak lemingség, és aki ez elől megszökik az nem gyáva, hanem racionalista O.o. A másik meg ez az igaz szerelem téma...próbálták úgy beállítani hogy Hukk és Krumpliné (imádom ezt a nevet, köszi) hűde tragikus szerelmesek, de neeeeem tudok együtt érezni VELÜK, egyedül talán valamicskét szemfestett kapitányunkkal lehet, mert van benne legalább valamicske betyárbecsület. Anyu meg csak elvárja hogy a "gyáva a férjem" kitétel felmentse arról, hogy b@szott a családjára és lelépett az első tengerjáró szépfiúval "önmegvalósítani", aztán meg sápog.
A Rumpi-Bella párocska messze a legnormálisabb, terápiás kapcsolat az egész kócerájban, éééééén azért valahol drukkoltam legalább egy pizsamában közös ágyból felkelésért kettejük közt, ha már Bella ébredésével nyitottunk, de ez a sorozat már annyira lúgozottan "családbarát" hogy még egy szenvedélyes csókcsatát se akarnak mutatni nekünk O.o (remélem, a következő évadban nem hozzák be, hogy a gólya hozza a gyerekeket)
"a Jóképű Kapitánnyal, aki egyébként csontra úgy sminkeli magát és zselézik, mint George Michael. " És basszus, TUDTAM, hogy valahonnan ismerős a stílus de egészen eddig nem jöttem rá, honnan, köszönet érte! :D

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.09.18. 22:38:11

@Hüpna: Mondom, pacifista, és a MI Carlyle-unk :) Hook lófaszt Dzsordzs Májkel. GreenDay-es vagy valami hasonló grunge énekes. Ha én mondom, hidd is el.

Hüpna · http://almosblog.blog.hu/ 2013.09.18. 22:49:20

@aggyistenbiri: Én elhiszem, bár nem értek ehhez a "mai zenéhez" :D
Valahányszor HUkk feltűnt, mindig azon filóztam, honnan ismerős, csak sose jöttem rá, talán jobb is :D
süti beállítások módosítása