Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Vikings 1x02 - Wrath of the Northmen

2013. szeptember 16. 15:00 - bergerdaniel

Újra itt vannak vikingjeink, éljenek is soká! Ott hagytuk abba, hogy Ragnar Jr.-t férfivá avatták, lefejeztek egy gyilkost, megtudtuk, hogy Ragnarné igen vehemens természetű házastársi kötelezettségek tekintetében, a főszereplőt pedig a törzsfő elküldte a picsába, amiért amaz Nyugat felé hajózna a már milliószor lerabolt Kelet helyett. Ehhez már hajó is van, csak legénység kellene. Mivel Rollo bátyót is sikerült nagy nehezen rávenni a portyára (főleg arany és pina ígéretével), neki is látnak legénységet toborozni egy haver házánál.

1..jpg

Szép társaság gyűlt össze, sokan is vannak. Nincs mit csinálnotok, mi, lusta szarok, kezdi Ragnar, hatásos, mert röhögnek a rőtszakállú vikingek (meg piálnak, természetesen). Unatkozás helyett gyertek velünk lerabolni Angliát, hallottam, hogy arrafelé jó zsákmány vár minket. Egy Knut nevezetű viking szkeptikusan böki közbe, hogy a legendáknak nem nagyon érdemes hinni. Ennek ellenére első szóra belemegy az összes jelenlévő a kalandba, Knut szerint fasza sztori lesz a fiának. Tájékozódás, hajó megoldva, mindenki kussoljon, kéri Ragnar, mert ezért fejünket veheti a főnök. Meg is esküdtek már. Néhány hét múlva indul a mandula, készüljetek.

2.jpg

Az előző rész végén Ragnarék után kémkedő Főnök-csicska most beszámol a tanácskozásról a Nagyúrnak, aki meg ugyan nem köszöni, viszont türelemre int mindenkit, aki máris felkoncolná a renitens bandát, különös tekintettel Ragnarra, persze. Csúnyán bevonzotta a córeszt főhősünk, Főnök tekintetében minden ott van, unatkozni is elfelejtett. Várunk, ért egyet a First Lady is, a csicska távozna, hiszen elvégezte a dolgát. Várjál kicsit, inti vissza Főnök, te a csajomat stírölöd? Jesszus, Nagyúr, Istenek őrizzenek, válaszol amaz kissé rémülten. Nem kell beszarni, nyugtatja amaz, ha dugna veled, én nem állok közétek, csak nyugodtan. Majd megérdeklődöm, most menj békével.

3.jpg

Na, mikor indulunk, kérdezi Ragnarné férjurát, mennék már Nyugat felé veled. Te nem jössz, anyukám, hát ki vigyáz a földre és a kölykökre? Ragnarné bepipul, mész te a picsába, édes uram, hát ezt így hogy, Életem legnagyobb kalandját megtagadod? Jó, felel Ragnar, akkor gyere, és ha mindketten meghalunk, majd a bratyóm felneveli a gyerekeket, szép lesz (SPINOFFOT NEKI! Én kurvára elnézném). Vagy tudod, mit, menj csak te egyedül, én meg pesztrálok itthon. Ragnaré erre befogja, elég hamar meg lehet győzni.

4.jpg

Snitt, árulókánk már pocsíkolhatja is a First Lady-t, elég hamar meg lett győzve ezek szerint. Jó nő, kétségtelenül nagyon jó nő, a rőtszakállú nem is hiszi el, milyen kibaszott nagy mákja van, hát nem minden viking dughat efféle fehérnépet. Mit szólnak majd a haverok, ha elmesélem! 
Hát, nem fogja. Már éppen mikor a behatolás maradna csak hátra, beront a Főnök néhány embere, az asszonyka még le is basz neki kettőt, hát kurvának nézek én ki, apukám? Méltóságteljesen érkezik a Főnök is, hát, ezek szerint benned nem lehet bízni, böki oda a vikingnek, és már viszik is balra el. Főcsicska leszúrja vagy négyszer, de úgy, hogy a penge hátul kandikál elő, majd még fejbe is csapkodják, hogy érezze a törődést. Nem épp egy happy end, és még a nőt sem csinálhatta meg. Ezt hívják pechnek.

5.jpg

Ragnar piál otthon, éppen lefeküdne, mikor kedves és odaadó neje takarásból fejbe kúrja egy pajzzsal. Hát nem vagyok elég erős, apám, akkor ezt figyeld! Dominálja a harcot Ragnarné, hősünk csak egy fél perc után tér magához, amikor végre le tudja rúgni nejét az ágyra, és már dugná, de amaz még mindig szívóskodik. Ez az egyoldalú csata még tart picit, mikor Junior leállítja az egészet, hát meg vagytok ti hülyülve, drága szüleim? Oszt ha megölitek egymást, akkor mi van, he? Takarodj aludni, zárja rövidre apja, majd odaböki az asszonynak: na ez milyen már, a kis pöcsnek több esze van. Neje még lebasz neki egy közepesen erős parasztlengőt, aztán béke is van. Dugás ma nem lesz.

6.jpg

Nyíg a Főnök, már a feleségemet is megpocsíkolnák, hát nincs már megbízható emberem, vagy mi az Odin haragja folyik itt? Á, ne szarj be, szól a nője, csinálhatnak akármit, veled hiába geciznek, úgyse tudnak legyőzni. 
Ennek a jelenetnek semmi haszna, ugorjunk.
Indulnak Nyugatra a derék vikingek, Ragnar köszönésképpen kést szorít Floki torkának, hol az anyádba van a horgony, he? Nem beszarni, nem köp a kovács, befenyítettem hogy kivégzem a családját. Ja, oké. Knut is hol a faszba' van? Gáz lesz itt, tesó, siránkozik Ragnar, egy pillanatra sem ellágyulva, kemények vagyunk, meg vikingek, na. Ím, már itt is van a kovács szaktárs a horgonnyal, akkor mehetünk, juhé! Szakrális áldozatként még megmosakodnak (Rollo már abból a vízből, amibe előtte Floki és Ragnar is belefújta a fikát, de hát istenem...), majd Rollo még amolyan felvezetésként megerőszakolja a kovács kamasz lányát, aztán most már tényleg indulás, nincs idő érzelmekre. Bár több arcon látni, hogy eléggé be vannak szarva, de lehet, ez csak a koncentráció színészi magasiskolája, majd megtudjuk ezt is.

7.jpg

Na, megvan ez az áruló geci Knut, jelenteni ment Főnöknek. Kihajóztak, hát aztán, szól a bölcs törzsfő, legalább nem látjuk egyiket se többet (mindezt porcelánrészegen, ofkorz). És ha mégis van ott kincs uram? Föld sincs ott, bazmeg, szól vissza a Főnök támadhatatlan logikával, menj anyádba te is a hülyeségeiddel, na.
A hajón eközben tájékozódni kívánnak, előkapják az erre használandó baszt, s Ragnar örömmel állapítja meg, hogy jó irányba mennek. Tamáskodó arcokat látni a legénység körében, de egyelőre kerülik a nyílt leugatást, vagy csak tényleg hinni akarnak Ragnarnak. Hja, az arany/pina kombó ígérete nem jár mindenkinek.
Snitt, alszik a legénység Ragnar kivételével, miközben az asszony vetít a kölyköknek a violág keletkezéséről otthon (innen is gratula a vágásért, ez eddig a legnagyobb jelenet az évadban zenével, suttogással, hajós vágással együtt), s Ragnarné egy másik vágóképen néz merőn a tengerre, várva vissza urát. Az ithakai Pénelopé mehet a picsába. (alant a merevrészeg Főnök)

8_1.jpg

Viharban mennek tovább vikingjeink, szép nagy zuhé, Floki be is van szarva, hogy elsüllyednek, aztán kenheti a hajára az egészet. Aztán valahogy megvilágosodik: hát Thor nem haragszik rá, épphogy imádja a hajót, miért is akarná elsüllyeszteni? Vihogva kimászik a hajó elejére, üvölt mégy egy kicsit, míg Ragnar röhögve le nem csillapítja: ülj már le, úszni sem tudsz, gyökér. Sokat egyébként nem érhet az időközben felhúzott pányva, szarrá ázott mindenki.
Váltunk egy monostorba, ahol szerzetesek másolnak kódexet ráérősen, amíg meg nem hallják az iszonyatos dörrenéseket, akkor aztán az ablakhoz másznak, és imádkoznak bőszen, Armageddonnak hiszik a vihart (Angliában vagyunk egyébként). Egy Athelstan testvérnek hívott szerzetes beflessel egy viking hajó elejét formázó viharfelhőt, hej, apukám, a lottóötöst nem látod ilyen jól? Mert bizony közelednek, csak még ők maguk sem érzékelik. Athelstan (alant a képen) lerohan a monostor vezetőjéhez, aki elhajtja a faszba a flesseivel meg a bibliai idézeteivel együtt, menj aludni, azt' majd holnap jobb lesz, csak álljon el a vihar. Hát, oké, főnök, ha szerinted ennyi kell...

9_1.jpg

Főnök és a sleppje a kovácsműhely felé tart, ebből baj lesz. Csináltál horgonyt mostanában? Nem én, uram. Egy bizonyos Ragnar Lothbroknak sem? Á, emlékszek én minden sztarra, amit csinálok, de ez így nincs meg... Főcsicska ekkor nekiáll abúzálni a Rollo által már felpróbált leányt, amit apja nem néz jó szemmel, inkább bevallja a dolgot, jó, csináltam neki. Erről van szó, látod, ha őszinték vagyunk, gondolja a Főnök, és már nyomják is bele a tűzbe a szerencsétlen fejét, amit persze végig kell néznie a lányának, mert miért ne. Főnök - Pórnép 2:0.
A vihar elült, ködben eveznek hőseink tova, de a sikertelenség már-már ott van Ragnar arcán. Egy harcos olyannyira unja a napok óta tartó szopást, hogy neki is áll lázadozni, anyád valagáért hoztál ide minket, meséld már el! (Idézném az Argo-ból Tysont: "Fasz van itten, nem kincs!) Te magad vagy Loki, az ármány és halál istene, oszt jól meghalunk itt miattad a tenger közepén! Ragnar ugyan erőtlenül rászól, de mikor csak nem fogja be a bajtárs, lassan odasétál, majd nyakon szúrja egy késsel. Aki eddig lázadni szeretett volna, most már biztosan nem fog.
Elengedik a két hollót, amit magukkal vittek, ugyanis ha azok szárazföldet találnak, nem térnek vissza, de ha visszajönnek, akkor tényleg beszopták. Kikezdhetetlen viking logika. Eleresztik, várnak. És várnak. és még várnának, amikor a snitt után madárhangot hallanak, bassza meg, végünk van, itt döglünk meg az óceánon egy kurva hajóban. De nem, mert ezek sirályok! Sikerült, földet találtunk, evezzetek, lusta disznajai, indul a banzáj!

10_1.jpg

Egy éppen kaját gyűjtő szerzetes hallja meg az üvöltözést (látni nem lát a ködtől), rohan is legott a többiekhez, bújjatok el, bazmeg, ezek jöttek fosztogatni! Elbújnak a templomban, de annyi eszük már nincsen, hogy csendben imádkozzanak: Ragnar meg is hallja őket, és a templomajtó bevágásával el is indul egy jóféle viking fosztogatás. Kár ecsetelni, aki nem fut elég gyorsan, levágják, akkor is, ha esetleg a pöcegödörbe bújik. Rollóval így sem lehet kicseszni, mindenhol megtalálnak mindenkit. 
Ragnarék közben nem igazán értik, miért hagynak ennyi aranyat őrizetlenül, hát teljesen hülyék ezek? Bíznak az istenükben, válaszol Leif, bár ahogy elnézem, keresztre feszítették, szóval baszhatják.
Ragnar kiszedi a bújkáló Athelstant az oltár mögül, jé, ez beszéli a nyelvünket! Ja, utazta, feleli Athel, de nem gyengén be van szarva persze. Rajta kívül még két szerzetest pakolnak fel a hajóra, viszik haza rabszolgának. Athel imádkozik, érzi, hogy nagy szarban van. Ennél pedig már csak akkor lesz rosszabbul, mikor Floki eléget néhány szent iratot, és jellegzetes pszichopata-nézésserl nyugtázza, hogy ég a tűz. Jövő héten innen megyünk tovább, például érdekes lesz, mit szól a főnök az út sikeréhez, a zsákmányokhoz?

Címkék: Vikings
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása