Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Revolution 1x08 – A vér szava

2013. szeptember 16. 17:00 - Smokey the bear

Lassan már mindenki előéletéről kaptunk infókat, de a legnagyobb öldöklés közben is tökéletes sminkben feszítő amazonról még nem. Itt az ideje, hogy megtegyük! Most egy Nora- centrikus rész következik. Hőseink Freeportba érkeznek, már csak 290 mérföld hogy a Matheson család szőke fele végre egyesülhessen. Ekkor látszólag leküzdhetetlen akadállyal kerülnek szembe, amikor az éj leple alatt akarnak átkelni egy Milícia által elfoglalt hídon. Ha ez nem jön össze, akkor a legközelebbi átkelési lehetőség több napi járóföldre van, mert a Milícia felrobbantott mindent, a hajókat pedig felgyújtották. Nora lefizeti az őröket, ám hiába az alkudozás, amint elindulnak, Miles észreveszi, hogy csapdába csalták őket, és fegyveres őrök állnak lesben. Miles jelére a csapat –szégyen a futás, de hasznos elvet követve- elhagyja a hidat, de egy perc erejéig a férfi meglátja, hogy ki is a kis terv kiagyalója: legújabb barátunk Strausser mészáros, azaz őrmester. Szívás.

Strausser.png

A menekülésben senki sem sérül meg, és sikerül meghúzniuk magukat egy raktárban. Miles „ex-Milícia- parancsnok” Matheson a szabadulás keltette csoportos fellélegzést kihasználva közli a többiekkel, hogy felismerte az őrmestert, és bizony senki ne nagyon akarjon vele közelebbi kapcsolatba lépni, mert nagyvezér korában csak egy ember volt, akitől még ő is félt, és ez bizony az őrmester volt. Ezzel a  fickóval a nyakukban biztos, hogy nem tudnak átkelni a hídon, adják inkább fel, és keressenek más utat. Esküszöm, ha Miles minden egyes pesszimista megjegyzése után kapnék 10 Ft-ot, az évadzáróra meggazdagodnék! Mivel ez egy amerikai sorozat, ezért rögtön meg is mutatják nekünk mennyire nagyon gonosz ez a Strausser. A katonát, aki a rossz hírt hozta Milesék szökéséről, két almaszelet elfogyasztása közben hidegvérrel leszúrja. Ja kérem, hírnöknek lenni, csak a legritkább esetben nyugdíjas állás. Az őrmester kiadja a parancsot, ide a lánnyal! Hozzák is, miközben fennhangon Norát szólítgatják. Hogy miért? A húgát, Miát hurcolják a híd lábához, és fellógatják egy kötéllel. Kb. egy órán keresztül bírja levegővel a tortúrát, ha Miles addig nem adja fel magát és a medált, akkor a lány meghal.

Mia.png

Jön egy flashback, amiből megtudjuk, hogy voltak már a lányok veszélyes helyzetben. Két hónappal az elsötétedés után betörtek a házukba. A lányok –Nora tizenvalahány, Mia még fiatalabb – az ágy alatt bújtak el. A betörő nem látta meg őket szerencsére. Miután elment Nora előmerészkedett, és látta, hogy az anyjukat megölték. Húgának nem mondta el az igazat, az hazudta, hogy az anya elment és hátrahagyott egy cetlit, amin azt üzente, hogy induljanak el az apjukhoz. A jelenben a csapat kupaktanácsot tart. A medálról biztos Jason köpött, Mia megtalálása pedig Straussernek gyerekjáték. Miles elveszi Aarontól a medált, hogy ott helyben megsemmisítse. Persze nem jár sikerrel. Nora döntést hoz: nem adják át egyiket sem, inkább kiszabadítják Miát.

underthebed.png

Váltunk Phillybe, Monroe főhadiszállására. Épp az előbb emlegetett Jasont ütik-verik egy pincében, amolyan büntetésféleképpen. Az apja érkezik, és alig tudja leállítani az ütlegelést, mert a katonák közvetlenül az elnöktől kapták rá a parancsot. Neville megy is a főnökhöz panaszra. Bass barátunk most szerzett tudomást a világítótoronynál történtekről, és erről tárgyal egy eddig még nem látott katonával, Faber ezredessel. Neville örül a hírnek, annak tudniillik, hogy felgyulladt a fény, miután Aaron medálja váratlanul üzembe helyezte magát, de a mosolya annyira nem őszinte. A fiát mentené inkább. kiderül, hogy az volt Jason bűne, hogy egy lovászfiútól az iránt érdeklődött, hová tart Strausser. Az elnök árulást gyanít, de Neville felvilágosítja, hogy nem a politikai erők, sokkal inkább a hormonok játékáról van itt szó, és a fia biztos Charlie miatt aggódik, de majd ő, mint apja és felettese kezelésbe veszi. Ennek hallatán az elnök, megnyugtatja, hogy Faber ezredes remek ötletére hallgatva nem vereti agyon a fiút, csak egy felderítő egységgel együtt elküldi Kaliforniába. Neville arcán a horror: inkább a halál.

california.png

A hídnál a csapat a támadáshoz készülődik. Robbantani fognak. Sokat. Meg is teszik, a tervük és a bombájuk jó sül el, és meglepően gyorsan kiszabadítják Miát. Miles és Strausser már majdnem egymásnak ugrik, de Miles még idejében lelép. A hídtól távolodóban aztán beavatják Miát is a nagy tervbe: Philadelphiába mennek öccsöt menteni. Mivel Nora inkább velük tart, mint a húgával keletre, kifelé a köztársaságból, ezért Mia is csatlakozik. Sőt felajánlja, hogy elviszi őket egy haverjához, aki a csónakján átviszi őket a folyón. Csak 10 mérföld, és Strausserrel a nyakukban ez egész jó megoldásnak tűnik. Az őrmester egész közelről liheg már a nyakukba, épp csak el tudnak bújni előle.

hideandseek.png

Egy rövid jelenet erejéig visszatérünk a Clayton lányokhoz. Elértek az apjuk házához, de nem találnak otthon senkit. Mia kétségbe esik; ő abban a tudatban volt, hogy az anyjuk is oda ment. Nora elmondja az igazat, hogy az anyjuk meghalt, és egyéb lehetőség híján az apjuk házában kell maradniuk. A jelenben sem sokkal rózsásabb a helyzet. Elérnek az átkelőhöz, és amíg a többiek a hajós srácot keresik, Mia érzelmi zsarolásba kezd. Elmondja nővérének, hogy miután elszakadtak egymástól, ő elment Texasba és megtalálta az apjukat. Azért nem találták otthon annak idején, mert a férfi is elindult értük, de már csak a halott felségét találta a házukban, ezért azt hitte a lányok is meghaltak. Mia arra kéri Norát hagyja itt ezt az egészet, és menjenek el együtt az apjukhoz. Különben is Milesnak ne tegyen szívességet, azok után, amit a férfi művelt vele. Nora, mint mondja, nem Miles miatt csinálja, hanem mert megígérte Charlie-nak. Ha neki segített, akkor elmegy a húgával. Mia szerint ez egész egy öngyilkos küldetés, nem igazán lesz olyan, hogy utána. Lesz még idejük megbeszélni a családi ügyeket a másik hídhoz vezető úton, ugyanis közben ráakadnak a hajós fickóra: holtan.

oops.png

A Neville- lakban épp kedvenc századosunk nézegeti a térképet és morfondíroz fia túlélési esélyein, amikor betoppan a szobába a felesége. A nőnek hírei vannak, be is hívja a cselédet menten, hogy mesélje el mit tudott meg Faberék házában, amíg náluk takarított. Az ezredes és a felesége arról beszélgettek, hogy a fiuk kapcsolatba került az ellenállással. Ennek bizony komoly következményei lehetnek, ha kiderül. Nevillné, azaz a Story magazin stílusában Julia asszony már tud róla pár napja, de jó feleség révén ínségesebb napokra tartogatta az infót. Ha egy rossz helyen rossz időben elhangzott kérdés miatt kaliforniai halálküldetés a kiszabott penzum, akkor az, aki az ellenállással összeszűri a levet igazán nem sok jóra számíthat. Neville érti a célzást. Úgy tűnik, hogy nem csak a sikeres férfi mögött áll egy nő, de egy törtető mögött is egy még törtetőbb asszony.

mrsneville.png

Miles és csapata - más választás nem lévén- úgy dönt, hogy a másik híd felé veszi az irányt. Miának ez már túl nagy kerülő, inkább otthagyja őket és elmegy egyedül Texasba. Erre Charlie – aki a tesók előző beszélgetésének is fültanúja volt – félrehívja Norát, és felmenti őt az adott ígérete alól. Ne legyen lelkiismeret-furdalása, menjen csak a húgával. Charlie is ugyanezt tenné, ha még egyszer találkozhatna az apjával. Nora tehát elhagyja a csapatot, de előtte még jól lesmárolja Milest. Ja értjük, tuti, hogy ezt is csak Charlie érdekében.

nmkiss.png

Nevillené terve bejött, a Milícia emberei rajtakapták Faber ezredes fiát a lázadókkal és jól lemészárolták őket ott helyben, Faber fia included. Az ezredest elfogták, és most talán ugyanott verik agyba-főbe, ahol korábban Jasont. A kínzást szemlélve Monroe elnök megnyugtatja Neville-t, hogy a fiának a jó infóért cserébe természetesen nem kell Kaliforniába mennie. Faber vérbe fagyva bámul Neville-re: hát öcsém rossz emberrel kezdtél, nem is beszélve a feleségéről!

hehe.png

A Clayton lányok úton. Milesról pletykálnak, amikor váratlanul fény derül, miért is ment minden olyan flottul eddig. Felbukkan ugyanis Strausser és kis csapata, de nem bántják sem Miát, sem Norát. Mia korábban alkut kötött az őrmesterrel: a medálért és Milesért cserébe szabadon távozhatnak. A medál már megvan (az előző jelenetben átsegítette Aaront egy törmelékhalmon, talán akkor vette el tőle), Milesékat pedig innen már könnyű lesz megtalálni. Strausser el. Nora persze nem hagyhatja ezt annyiban, kérdőre vonja a húgát, aki elmondja, hogy Strausser úgy talált rá, hogy a lány fejvadászként a Milíciának dolgozott, és arról is hazudott korábban, hogy találkozott az apjukkal. Norának ez már túl sok, és faképnél hagyja a húgát.

goodbye.png

A lúzercsapatban Aaron most döbben csak rá, hogy elhagyta a medált. Én mondom, csak idő kérdése volt. Nincs túl sok idejük elgondolkodni ezen, mert megtámadják őket Strausser emberei. A túlerővel szemben Miles föladja magát. Megejtenek egy kis csevejt az őrmesterrel. Miles meglepődik, hogy előléptették a fickót, különösen annak fényében, hogy a Strausser-féle szociopaták egy tökéletes, de legalábbis árammal ellátott világban rég lakat alatt lennének. Strausser szerint a társadalom a beteg nem ő. Milesnak kétségei vannak efelől. A bájos párbeszédet az érkező Nora zavarja meg, aki pár jól irányzott lövéssel eltereli a katonák figyelmét. Miles és Strausser összeverekszik, amiből egyelőre Miles kerül ki győztesen. A csapat egérutat nyer, és a folyóba ugorva menekülnek el. Túlélik.

holdyourfire.png

A parton melegedőben aztán Miles előveszi Aaront. Nagyon nincs rendjén, hogy hagyta ellopni a medált. Monroe ugyanis nem világosságot kíván gyújtani, hanem rakétákat. Az Isten irgalmazzon mindenkinek, ha ez sikerül neki. Charlie és Nora lelkizik közben egy sort. Csúnya dolog volt, amit Mia tett, de érthető, egy évvel korábban még Nora is ugyanezt tette volna. De már nem. Végszóra egy búcsúflashback-ket kapunk.  A lányok az apjuk tengerparti kunyhójában lefekvéshez készülődnek, és hogy megnyugtassák egymást, kölcsönösen megígérik, hogy mindig vigyáznak a másikra. Vagy nem - de ezt már csak én teszem hozzá, mert gonosz vagyok.

bedtime.png

Strausser hazaér és átadja a medált a főnökének. Bass megbűvölten bámulja: egy ilyen kis tárgy hogy tud ennyi galibát okozni? El is viszi Rachelnek, hadd örüljön a sikernek ő is. El tudjuk képzelni, mennyire boldog a nő ettől. Nevilléknél szintén nagy az öröm, Jason újra otthon. Nevillené már kezdi is (vagy folytatja?) a kavarást. Monroe nem beszámítható mióta Miles elment. A köztársaságnak rátermett vezetőre van szüksége. Itt van például rögtön a férje, ki más is lehetne alkalmasabb nála? Még a végére jut egy érdekes jelenet. Randall magához hívatja Grace-t, és megmutatja neki, hogy a nyomkövető szerint a medál elért Monroe elnökhöz. A nő kérdésére válaszolva aztán elmondja, hogy ő bizony nem fog közbeavatkozni. Megteszi majd helyette Grace. Valami fura helyen vannak, ha valakinek van ötlete mi lehet ez az építmény, ne tartsa magában!

somewhere.png

Címkék: Revolution
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása