Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Gyilkos hajsza 1x15 - Az utolsó fejezet (Évadzáró)

2013. szeptember 16. 09:30 - Szencsike

Elérkeztünk az önjelölt szektavezérünk első könyvének a végére, kiderül mi lesz az ő, valamint az FBI-os szupercsapat, és Claire sorsa. Akiért most igazán aggódni kell az Deb, őt a mocskok élve eltemették. Az epizód kezdetén, reggel a csapat az utcai kamerák felvételét elemzi, Alexet azonosították, Deb egyik elrablója, ex-milicista. Próbálják összerakni Joe agyszüleményét a Poe-idézetekből, miközben egy Poe-maszkos törpe érkezik a rendőrséghez, micsoda humorérzék, vagy ez is egy Poe-szimbólum? Mindegy, mert a maszkos egy gyerek, Emma adott neki 20 dolcsit, hogy legyen a futár, a maszkon egy telefonszám van felírva. Ryanék felhívják, a vonal másik végén a reszkető Deb szól bele a koporsójából. Siessetek! Főcím.

pic1.png

A csapat megpróbálja bemérni Deb telefonját, de a jelek egy álszerverről érkeznek, Ryan megkéri őt, mesélje el, mire emlékszik az elrablásából: az biztos, hogy áthaladtak vasúti átkelőn (térképen megvan) utána sokat kanyarogtak majd egy földúton haladtak tovább és egy erdőhöz érkeztek. Egy szőke és egy sötét hajú férfi temette el. Sietni fognak, ahogy csak lehet, ígéri Ryan, átadja infós kolléganőnek a vonalat, ő és Mike a térkép előtt kezdenek számolgatni, hova vihették Debet és mennyi ideje van, ám ez sajnos túl kevés. Rendőrbíró jelenti, hogy megtalálták Alex kocsiját, Cedarville-nél, irány oda. Ugorjunk egy kicsivel messzebbre, az óceán mellé, Claire ébredezik egy sötét, nappalira hajazó szobában. Nincsen bezárva az ajtó, ki tud menni, egy világítótoronyhoz tartozó háznál van. Megjelenik Joe is, fegyvere van, csak semmi hülyeség, drága. Claire kiszámíthatónak tartja, hogy egy világítótoronynál lesz a grande finale, de ugye Joe tanárnak elmegy, írónak már kevésbé. Ezzel sikerül felhúzni exét, viszont Joe meg akarja várni Ryant, hogy tanúja legyen Claire halálának, addig inkább bezárja őt egy sötét szobába. Ott már van valaki. Ugye milyen kiszámítható?

pic2.png

A „Save Deb” hadművelet keretében Szupercsapat megérkezett Alex kocsijához, ez túl egyszerű, a kocsit direkt hagyták ott, hogy az FBI megtalálja. Vagyis még itt vannak valahol, néhány méterre tőlük Alex egy távcsöves puskával lövi le az egyik FBI-ost. Ryan magánakcióba kezd, a csapat fedezőtüze mellett ő a szektás háta mögé kerül, fegyver letéve, de Alex nem túl közlékeny. Ryan és Mike a rendőrbíró hallgatólagos beleegyezésével szabad kezet kap a szektással. Claire fogolytársa hajósember, néhány szektás felbérelte, hogy vontasson be egy hajót, de mivel nem maradhat szemtanú, elkapták és eddig csak a lábát törték el. Mikor meghallja, hogy ki tartja fogva őket, rettegni kezd. Ryan és Mike egy üresen álló raktárhoz hajtanak, indulhat a kérdezz-felelek verekedős változata, hol van Deb, te rohadék? Ryan és Mike lassú halált ígér a szektásnak, aki megtörik a kínzásban, megmondja, hol van Deb, általános riadó! Ha ez hazugság, a szektás halott ember.

pic3.png

Toronynál a foglyok szabadulni próbálnak, de Joe pont időben lép a szobába, hogy semmit se tudjanak tenni a rémüldözésen kívül. Joe-nak Claire kell, a törött lábú férfi nem érdekli őt. Megkötözi Claire-t, utána majdnem megöli a törött lábút, de még élhet egy picit a férfi. Mi lesz, ha Ryan nem ér ide időben, teszi fel az okos kérdést Claire, de Joe olyan egyértelmű nyomokat hagyott, kizárt dolog, hogy a főhős késsen. Joe egyre jobban szét van esve, már visszasírja a közös életüket is. Főhősünk viszont a megadott helyre siet, megmenteni Debet, még tud vele beszélni, de már egyre gyengébb a hangja a nyomozónőnek. Deb csak annyit kér tőlük, hogy keressék meg a húgát, és a szüleit. Ez lenne az utolsó kívánsága, amiről Mike még hallani sem akar, mert sietnek, nagyon sietnek. Deb Ryanhez is szól, nem az ő hibája lesz a halála, Deb tudta mit vállal mikor FBI-os lett, ne kezdjen önmarcangolásba miatta. Siessetek már, ezt még nézni is rossz!

pic4.png

Végre-valahára odaértek Deb sírhelyéhez, kirángatják Alexet a kocsiból, aki csak vigyorog, Ryan és Mike azonnal ásni kezdenek, de túl késő. Ryan megpróbálja őt újraéleszteni, semmi eredménye. Mike szemeiből könnyek csorognak, Ryan tehetetlen. Sajnos Alex beszólt, ami csak olaj volt Ryan tüzére, a férfi golyót kap a fejébe. Megérdemelte a rohadék. Mike összetörten hívja a többieket, Ryan a koporsóban meglát valamit. Egy nagy borítékban megtalálják Joe könyvét, minden le van benne írva, hogy mi történt eddig, bizony, rájöttek ők is, hogy Joe előre eltervezett mindent. Viszont az ő számításai szerint Mike halott lenne, Alex lőtte volna le. De ezzel megváltoztatták Joe könyvét, vagyis keresztbe tehetnek Joe-nak. Ryan annál a résznél jár, ami leírja, hova kell mennie egyedül, hogy szívszerelme halálának tanúja legyen. Mike türelmetlen, Ryan Rambo-t akar játszani, ez az ő harca, ne ártsa bele magát. Késő bánat, Mike már elég régóta benne van, nem fog kiszállni. Ryan kész megsebesíteni a kollégát, de innen egyedül megy. Lő egyet Mike lába elé, majd beszáll a kocsiba.

pic5.png

Az exházaspárunk ismét a múlton rágódik, mikor tudta meg Claire, hogy Joe volt a gyilkos? A nő azt állítja, hogy a letartóztatásakor vált világossá számára minden, fel sem merült benne, hogy Joe valamit is elkövethetett. Az igaz, hogy ő küldte Ryant Joe-hoz konzultálni, hisz a nyomozó felfedezte a Poe utalásokat, de Claire még így sem kötötte össze Joe személyével a tetteket. Claire már zokog, úgy érzi ő ölte meg a lányokat, Joe szerint Claire is csak áldozat, kösz a megnyugtató szavakat. A férfi kirángatja a hajóst a szobából és Claire szeme láttára szúrja őt halálra, hogy tudja, milyen az, amikor valakit meggyilkolnak, Claire semmilyen felelősséget ne vállaljon olyan dolgokért, amiket meg sem tett. Ryan megérkezett az elsőként megadott címre, a könyvben lesné meg, mi történik, de az utolsó fejezetet, ami ezt írná le, Joe nem írta meg. Emma bukkan fel, fegyvert és mobilt eldobni, Ryan követi az utasításokat. Emma a további utasításokat sorolja, de Ryan csak áll és a lányt figyeli, mikor egy másik szektás beadja neki a kábító injekciót.

pic7.png

Ryan Joe és Claire társaságában ébred, a hiányzó utolsó fejezetet fogják most elkészíteni. Joe kiválóan mutatja be a pszichopata gyilkosok ismertető jegyeit, csak mondja a megideologizált szövegét a kapcsolatokról, meg hasonlókról, de Claire már rettegve készül a pillanatra, mikor Joe meghúzza a ravaszt és megöli őt. Joe-nak egy kérdése van Ryanhez, mikor szeretett bele a feleségébe? A derék nyomozó nem tudja, ám Joe egy igazán könyvbe illő magyarázatot talál: szerelem első látásra, klasszikus momentum. Még a saját történetüket is megírja, Ryan nem Joe-t követve derítette ki, hogy ő a gyilkos, hanem Claire-t figyelte, eközben szeretett bele és jött rá Joe kis titkaira. Ryan beleegyezik a sztori ilyen alakításába, hogy igaz-e vagy sem, azt ő tudja, ám Joe nem vár többet, Claire-nek meg kell halnia. Ryan győzködi őt, micsoda váratlan fordulat lenne, ha Claire-t életben hagyná, őt pedig megölné, hisz az ő halálát akarja igazából, nem Claire-ét. Ryan még tovább bőszíti a férfit, tehetségtelen írónak tartja, A. E. Poe-val együtt. A szópárbajt tettlegesség követi, Ryan Joe-ra veti magát, de a férfinak sikerül elmenekülnie.

pic8.png

Joe a parti házba menekül, Ryan szorosan a nyomában, a házban folytatják a verekedést. Ryannél fegyver van, kilövi az egyik benzines hordót, majd a kiömlő olajra lő, amitől az meggyullad, ám a verekedés nem állhat le. Ryan belöki Joe-t a tűzbe, aki a lángok martaléka lesz, Ryan kénytelen menekülni, ha nem akar benn égni. Ryan messze jár a háztól, ami felrobban. Claire a robbanások közepén fut ki hozzá, a hős és a hősnő végre egymás nyakába borulhat, Joe Carrol halott. Másnap reggel a hatóság a világítótoronynál van, Mike jelent, az előzetes jelentések szerint, Joe hulláját találták meg, a búvárok keresik a további darabkákat. A központ kapcsolatba lépett Deb húgával, Ryan is felhívja majd. Hét követőt már őrizetbe vette, a többieket keresik. Claire beszélhet Joey-val, egy nap múlva kihallgatás, Ryan előbb elviszi Claire-t magához, aztán irány a központ. Látszólag minden rendben.

pic9.png

Claire és Ryan már a férfi otthonában vannak, a hírek Joe haláláról számolnak be, amit Ryan is megerősít Claire-nek. Szerelmeseink remélhetőleg újrakezdik, Claire fürödni megy, Ryan a kaját intézi. Egy alabamai kisváros éttermében a parókát viselő, sírós Emma ugyanezt a híradást nézi, a mester meghalt, a banda lelepleződött. Ryan a romantikus vacsit készíti elő, egy rendőr,aki rájuk vigyáz, felhozott nekik egy házhoz szállított kaját, a kicsomagolás közben Ryan zajokat hall a bejárat felől. Kinéz az ajtón, sehol senki, de azért mindent bezár, huh, ez a paranoia. Viszont mire visszatér a konyhába a kés eltűnt az asztalról. Ajaj, Ryan háta mögött ott áll szektás Molly és leszúrja Ryant egy beismerő vallomás kíséretében. A mit sem sejtő Claire ekkor libben ki a fürdőből, ő is Molly áldozata lesz. Hűha, hát nehéz szavakat találni ezek után. Szerintem egész jó sorozatot láttunk, voltak benne komoly meglepetések, igaz néha üresjáratok is akadtak. A második évad néhány hónapon belül indul az USA-ban, őszintén kétlem, hogyha Joe valóban meghalt(?), a követők története elegendő lenne. Úgy hiszem nem, valamilyen módon megtalálják a megoldást, hogy Joe visszatérjen, hisz ennek az egésznek ő a mozgatórugója, Ryan-nel együtt. Vagyis egyik sem fog meghalni, de a forgatókönyvírókon sok múlik, hogyan alakítják tovább a történetet, unalomba fullad-e vagy sem? Lényeg, hogy a második évadban is várok mindenkit, legyen Joe vagy Ryan szurkoló!

4 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zsoofka 2013.09.16. 10:10:08

Köszi a hogyvoltokat!

Én jósorozat szurkoló vagyok, és nagyon nem tetszik, hogy a következő évadban is ugyanezt a sztorit nyúzzák. Bár nemigen tudom, hogy hogy másképp lehetne folytatni és ugye folytatni meg kell (?), mert sikerese. Na ezt most jól összefoglaltam... :)
Haragszom, amiért megölték Deb-et. Emma túlélése jó, benne talán még vannak tartalékok :)

Szencsike 2013.09.16. 11:13:55

Szívesen és várlak a másodikban is :)

bizony, igaz amit írsz, mert alapból van egy nagyon jó ötlet, de hol a határ ameddig ez élvezhető és nem lesz unalmas? Érzésem szerint a második szezon lesz belőle az utolsó...
Deb nekem is hiányozni fog, nagyon megkedveltem, főleg a szüleinél tett látogatása után, annyira kár érte :(
Hogy fog örülni a lány, ha Joe visszatér :D

Zsoofka 2013.09.16. 11:21:24

@Szencsike:
Az Emmát játszó lány szerintem tök jó színész, mint ahogy a Jacobot játszó pasi is, jó páros voltak, beleborzongtam, ahogy megölte... Látszott rajtuk, hogy minden megerőltetés nélkül játszanak...

Deb-ről egy rövid ideig azt hittem ő is klán-tag, de hamar elmúlt :)

Az 5. részig bírtam követni a heti rendszerességgel, aztán gyorsan megoldottam a napi egy adagot.... :) Rég volt már ilyen, hogy egy sorozatra így rácuppanjak - de hát Kevin Bacon évtizedes kedvencem :)

Szencsike 2013.09.16. 11:29:12

@mokamini: Voltak jó pillanatai Emmának :) Kedvencem amikor Claire-rel próbálna haverkodni, aztán megy a catfight :) Róla tényleg elhiszem h Joe bűvöletében él, Jacobot talán visszalehetett volna hozni, de Paul halála után hol itt, hol ott volt.
Az elején ugyanezt hittem, hogy ő is szektás és ő Joe beépítettje, de örülök hogy nem így alakult.
süti beállítások módosítása