Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Falling Skies 1x03 - Prisoner of War

2013. szeptember 16. 09:15 - Szencsike

A megbéklyózott gyerekekkel kezdünk, egy épületből hordják a vas, acél, alumínium és egyéb fémeket, az UFO-k beszálltak a fémhulladék bizniszbe. Egy másik épület tetejéről Tanárúr és kis csapata kémlel, bizony Ben is ott van, katatón állapotban pakolja a fémeket a Fürgék és Mechák gyűrűjében. Tomék annyi srácot hoznak el, amennyit csak tudnak, a taktikázás közepén Karen lelök egy betondarabot a földre, egy gép tüzet nyit rájuk, rohanás! Főcím.

pic1.png

Kiscsapatunk szárnyaszegetten tér vissza a JFK gimibe, Tomékhoz egy rakás szülő jön, aki a gyerekéről akar tudni, de nem hoztak nekik jó híreket. Mivel nem lehet egyenként végighallgatni mindenkit a gyerekéről, az iskolai hirdetőtábla lesz a fényképek gyűjtőhelye, a szülők oda tehetik a fotókat, a csapatok onnan szerezhetnek infókat a kiszabadításhoz. Tomnak viszont eligazításra kell menni, Porter tábornok híreket hozott. A Második Massachussets többé nincsen egyedül, egyre több és több ellenállócsapattal sikerült felvenni a kapcsolatot az országban. Viszont minden városban van egy anyahajó, tele lényekkel. A csapat feladata az lesz, hogy minden infót összeszednek a megszállókról, mellette minden használható járművet, és katonai célra felhasználható anyagot kell gyűjteni. Négy-hat fős csoportok lesznek ezért a felelősök. A tábornok félrehívja Tomot, a gyerekmentés fontos feladat továbbra is, de a béklyók leszedésében eddig hárman meghaltak. Lenne egy megoldás, de kéne egy kísérleti alany, ez lenne Ben. Weawernek kétségei vannak, hogy érdemes-e akár egy, akár tucatnyi gyereket megmenteni ilyen háborús körülmények között, de ebben a kérdésben nem ő dönt. Weawer lelép, Porter nosztalgiázik egy kicsit, ő a boldog nyugdíjas évekre készült, de most itt van. Tom hozza ki Bent.

pic2.png

A civilek igyekeznek belakni a sulit, a gyerekek szorgalmasan tanulnak. Szegény Mattyt eddig csak olyan jelenetekben láttuk, amikor egyedül ücsörög és nagyon magányos, de jön apu és jókedvre deríti, visszahozzák Bent. A kiskölyök most azért stresszel, mert ha valakiről leszedik a béklyót, az meghal. Nyugi kölyök, van megoldás, jön egy csodadoktor, aki tudja mit kell csinálni és megtanítja a dokinéninek is. A suli egyik raktárhelyiségében rabetetés van, de Pope-nak nem ízlik a kaja. Nagyon kényes ízlése lehet, mert megkritizálja a csirkét, túlsütötték, túl sós és a magyarokon kívül senki nem eszi ezt paprikával. Scott bácsi arcán látszik a döbbenet, mikor a rabról kiderül, hogy képesített séf. Az ügy bizony Weawer előtt van, Maggie ad Pope szakácstudományáról referenciát, a zsiványfőnök bizony jobb szakács, mint ember. Pope is a morcos parancsnokunk elé járulhat, megnézte a tábori konyhát és a készletet, hát siralmas. Ám a parancsnok nem hagyja veszni a tudást, vagy elfogadja a körülményeket és készíti a kaját 300 főnek, vagy mehet vissza a zárkába. Pope vigyorog, áll az alku, csak egy kis olíva olaj kéne.

pic3.png

Az orvosiban Tom Anne-től kér megerősítést, vajon megbízhatnak-e a dokiban, a válasz egy meggyőző igen. Micsoda véletlenek vannak, Tom és az orvos, Dr. Michael Harris ismerik egymást, de a közös emlékek nem túl jók. Négyszemközt a csodadoktor Tom feleségének halálát meséli, a doki és a nő az első támadás után együtt dolgozott a földeken. A tűzszünetnek vége lett, a dögök újra támadtak, Rebeccát, Tom feleségét megölték, a doki megsérült, ám elmenekült, katonák találták meg, így lett csapatorvos. Tom hiszi is, meg nem is, de Michael megígéri, hogy Bent megmenti, ha már Rebeccát nem sikerült. Tom és a csapata (Hal, Karen, Mike, Dai) visszatért a raktárhoz, és a megfelelő pillanatra várnak, Ben nem tűnt fel a gyerekek között. Viszont Mike észreveszi a saját fiát, ezzel megszegve minden szabályt és parancsot, a srác felé rohan, kiabálva. Ez a tökéletes példája annak, hogyan kell felborítani a terveket. A béklyózott fiatalok mozdulatlanok, viszont egy Mecha miatt aktiválni kellett a robbanószert, a gép megsemmisül, a kavarodásban Mike elhozta Ricket, azonnal indulni kell. Tom Benért menne vissza, de egy másik gép célba veszi, és eszméletlenül rogy össze. Hal és Karen ugyanezt a gépet lőnék, de a kocsi Dai vezetésével elment, őket meg elkapta a Mecha.

pic5.png

Tom egy alagútban ébred, ketten ugye hiányoznak, hazaküldi Dait és Mike-ot, ő visszamegy a fia után. Mike-ot sem kíméli indulás előtt, a néger férfinak csak a gyereke maradt, Tomről meg süt a féltékenység. Mindegy, sok idő nincsen, Tom elindul vissza, de alig tesz meg néhány lépést és egy Fürgével kell harcolnia. De  Tom erős és ügyes, könnyen legyőzi a dögöt, egy elemlámpával és egy puskával veri-lövi agyon. Vissza iskolába, megérkezett a mentősereg, de Ben helyett egy Ricket kaptak vissza, bónuszként Tom húzza maga után a félig eszméletlen Fürgét. Ez a jelenet olyan, mint a Függetlenség napjában, mikor Will Smith cipeli magával az UFO-t, welcome to the Earth, ugye. Weawer most sem hisz a szemének, ismét meglepte őt a töritanár, nem is ellenkezik vele, mikor Tom vissza akar menni Halért. Mattytől ismét el kell búcsúzni, vissza kell menni Benért és a többiekért.

pic6.png

Este lett, Hal ébredezik a raktárnál, sajnos azt kell látnia, hogy a saját katatón tesója és egy másik srác cipelik el Karent. Jön egy Mecha, vele öt gyerek és egy Fürge, bosszúból ezeket a srácokat kivégzik Hal előtt. Suliban indulhat Rick béklyólevételi műtéte, de a tábori körülmények között semmi sem biztos. Weawer is jönne segíteni a csodadoktornak, a derék parancsnok most azzal segít, ha nem segít. A műtét lényege, hogy a lényt veszik le a srác hátáról, viszont a tűket, amivel a gerincbe kapcsolódik benne hagyják. Sok gyerek halála árán jöttek rá erre a megoldásra. A béklyó egy ismeretlen drogfélét is termel, amit ópiátokkal csökkentenek fokozatosan a kiszabadítás után, a végére a gyerek tiszta lesz. A béklyók olyan biomechanikus eszközök, amik egy idő után eggyé válnak a gazdatesttel, a tűk a béklyó leszedése után a gazdatestben maradnak, belenőnek a testbe. A műtét sikeresnek tűnik, de Rick görcsrohamot kap, a doki szerint a gyógyulás jele.

pic7.png

Tom egyedül rója a kietlen utcákat egy kertvárosi környéken, mikor a nagy sötét semmiből feltűnik egy kósza, bicegő alak, Hal. A srác úgy hiszi, hogy apu direkt ment el, pedig ő is csak a körülmények áldozata lett. Szerencsére szent a béke, Hal beszámol a megölt gyerekekről, törizzünk, a tanulságok szerint a kivégzés és Hal elengedése egy üzenet, vagyis ha egy valakit elvisznek, a maradék meghal, vagyis nem csak Bent, hanem mindenki mást is ki kell hozni. Suliban Porter és Weawer örömködnek a fogolynak, komoly stratégiai előnyben lehetnek a dögkutatással, így a csodadoktor három héttel tovább marad a tervezettnél. A kajáldában Pope menüjét egy független bizottság tárgyalja, fogyasztásra alkalmas, megeheti nép, csak ne gondoljanak a szakács személyére. Pope egy hét próbaidőt kap, de attól még visszaviszik a cellájába.

pic8.png

Tom visszatért, első útja az orvosiba vezet, bárki láthatja rajta, hogy szíve mélyén Bent szeretné a műtőasztalon látni. Dokinénivel röviden összefoglalják az estét, majd Tom a csodadoktorhoz megy. Michael a Fürgével szemez egy üveg piával a kezében, a dög nagyokat hortyogva szundít. Tom nem bájcsevegni jött, bizony nagyon haragszik a férfira, otthagyta a feleségét meghalni, ő meg gyáván elbújt. Hiába magyaráz bármit is az orvos, Tom meg sem hallja, és megüti a férfit. Viszont a doki szerint Tom örüljön, hogy él, mert a feleségnek nem kellett volna kint lennie akkor, Tom lett volna beosztva aznap, de nem volt jól, így a felesége hagyta őt pihenni, az eredmény ismert. Tom tegye félre a büszkeségét, mert Ben a dokival esélyt kapott arra, hogy újra normális legyen. Tom magába száll, most az a fontos, hogy ne legyen hiábavaló senki halála. Doki elsétál, Tom a hirdetőtáblához megy és kiteszi Ben fényképét. Nehéz nap volt ez a tanárunk számára. Az epizód a Fürge és Rick együttes ébredésével ér véget.

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása