Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Halottnak a csók 2x12 - Water & Power

2013. szeptember 10. 11:00 - Zenóbia

Nem Ned, hanem Emerson az, aki abban a szent pillanatban, amikor éppen 11 éves, két hónapos, 8 napos, 3 órás és 16 másodperces, már sokadjára lép be az igazgatói irodába. Tőle szokatlan módon kétszer is behúzott az egyik fiúnak, illetve mindenféle csínyeket követett el. A nagyon okos, és már akkor is csodálatos stílusérzékkel megáldott fiú az öltözködés terén, valójában nem azért mosott be Guynak, mert irritálta, hogy lopja az ebédpénzt, és nem azért írta fel a falra, hogy Klári ribanc, mobilszám, hanem mert a szerelem elvette az eszét. Az igazgatónő iránt érzett szerelem. Emerson Cod 11 éves kori tanulsága nem más, mint ez. A pitekuckóban is jelen a szerelem, kérdés, hogy ki fog teljesen belebolondulni. Egyenlőre Randy és Olive élvezik a kuckó romantikus bokszait, Chuck és Ned meg örülnek, hogy az ő szerelmük mindent kibír, még azt is, hogy nem érhetnek egymáshoz. Kicsit korán ittak Randy és Olive románcára, mert Olive közli, hogy már szakítottak is, pontosabban ő.

2x12_hcs1_.jpg

Chuck megpróbálja bemagyarázni Randy-nak, hogy azért még van remény, de valójában nincs, csak szólok, a nem, az akkor is nem, ha szépen van csomagolva. Ned fantasztikus tanácsai hatására Olive-nak viszont leesik, hogy na jó, végül is lehet, hogy pótléknak jó lesz Randy, addig is, míg túllép Neden. Éljen a női logika! Hű, ez aztán egy igazán szerelmes rész lesz, Simone is visszatér a kutyakiállításról, hogy újraegyesüljenek Emersonnal, mert ő nem hagyja el, sem a kutyája Bubblegum, ez utóbbi különösen feldobja Emersont nyilván. Akit már hagytak el, ráadásul úgy, hogy a lányát is magával vitte a nő, ezért lett a könyv, aminek haza kéne vezetni a lányát, már ha kiadták volna, de nem.

Simone az ölében, az ajtón meg besétál a következő ügyfél, akivel Emerson már kilenc éve nem beszélt, de most megölték Amelia bátyját, a Papen megyei gát tulajdonosát. Rollie Stingwell utálná, ha Emerson találná meg a gyilkosát, és vele együtt a rubint, amit a gáttal együtt ástak ki anno, és Rollie soha nem vált meg tőle. Vélhetően most mégis. Fizetségről szó sem esik, mert azok után ami történt, Emerson jön nekik egyel. De mi történt, kérdi Simone, meg mi is. Most annyi, hogy Rollie hazaindult a vízműből, de oda már nem ért, hanem elakadt egy kiszáradt folyómederben nem messze a gáttól. Egy egész kicsit kicsavarodott a nyaka, és valóban rühelli Emersont, bár így hullaként már nem is annyira, mint életében. Emerson lenyúlta a szerelmét, először csak pénzért, de aztán tényleg is, bár a nőt végül nem csak Rollie, hanem ő sem tudta megtartani, ez is valami, mondja Rollie. Ha nekünk szar, legalább másnak is legyen az, sokkal elégedettebben fekszik le az ember. Most hogy tisztázta magában, hogy az egész életét egy viszonzatlan szerelem árnyékában élte le, azért még az utolsó két másodpercben elárulja, hogy ez a viszonzatlan szerelem nyírta ki, és nyúlta le a rubint.

2x12_hcs2.jpg

Lila Robinson, aki nem mellesleg Emerson gyermekének az anyja. Juhú! És ugyan már hét éve nyomoz utána, hogy visszaszerezze a lányát, Lila vérprofi az eltűnésben, úgyhogy eddig semmi. De majd most, hiszen felsorakozik mögötte az egész Pitekuckó, bár először Chuck úgy tesz, mintha nem tudott volna Emerson titkáról, ami szép, csak teljesen felesleges próbálkozás. A lányát pedig Penny-nek hívják. Na szóval akkor, 9 évvel, 2 hónappal, 14 nappal és 9 perccel ezelőtt, Rollie felbérelte Emersont, hogy buktassa le, a szerinte csalfa menyasszonyát, Emily von Alistairt. Emily nem annyira volt csalfa, hanem inkább csak magányra vágyott meg madaras könyvre paradicsomlevessel és dobozos pattogatott kukoricával. Amiket hamarosan megosztott Emersonnal is, aki beleszeretés közben azzal nyugtatta magát, hogy ez még mindig csak megfigyelés. Mivel Emily is érezte, hogy ez több mint közös leves eszegetés egy odvas fán ücsörögve, ezért bevallotta, hogy ő nem is Emily, hanem Lila a svindler, és ő csak le akarja nyúlni a gát rubinját. Emerson a rend és béke őre erre elhajította a dobozt és lesmárolta, lásd első bekezdés a szerelemtől tök hülye leszel következtetéssel.

2x12_hcs3.jpg

Rollie kiakadt és kiakadásában átépítette a vízierőművet egy pusztító gáttá, bármit is jelentsen ez, Lila meg fogadkozott, hogy jó útra tér, és vidám kis család lesznek Emersonnal. Irány a gát, míg feljutnak az irodákhoz, addig megtudjuk, hogy Lila ugyan próbált jó útra térni, de egyszer csak kitört rajta a kleptománia és betört Stingwellhez a rubinért. Azt nem találta, úgyhogy fogta az összes készpénzt és eltűnt a lányával együtt. Jön a hogyan állhattál össze egy tolvajjal, de hát a szerelem vak, értsétek már meg. V-A-K. Az összes látogatót lefényképezik, hogy ha netán valaki felrobbantaná a gátat, akkor ne kelljen túl sokáig keresgélni. Így aztán van fénykép Liláról is, aki ugyan nem ezen a néven, jé, de járt Rollie-nál a halála napján. A titkárnőnek saját elmélete van, amit szerencsére nem titkol el. Rajta kapta az egyik gyárat, hogy vegyszereket öntenek a víztározóba, amitől agymosott zombikká fognak válni, akiket a rádión keresztül irányítanak majd a felsőbb erők, hogy mittudomén hordjatok rózsaszín zoknit.

2x12_hcs4.jpg

Emersont innentől jobban érdekli az iroda másik kijárata, ami egy alagútba vezet a gáton belül. Az alagútban összefut a helyi rend őrével, Puget nyomozóval, akivel sosem fognak együtt sörözni, de az infókat azért nem hülyeség kicserélni. Puget szerint Stingwellnek annyi ellensége volt, mint égen a csillag, a gát elterelése miatt vízszámlát fizető farmerek, a rubinra pályázók, és a vízmű tulajdonosokra szakosodott sorozatgyilkosok. Emerson tőle szokatlan módon kijátssza az adut, ez itt Lila, keresd meg, csukd le, uszíts rá patkányokat, borotváld le a haját. Ebből nem sok hajborotválás lesz, mert Emersont az irodájában nem csak Simone várja, hanem Lila meg a pisztolya is. Cuki pisztoly. Ha Emerson tisztázza a nevét a zsaruk előtt, akkor láthatja a lányát. Éljen, van két napja, hogy megtalálja az igazi gyilkost és kiakassza a piros lámpát az ablakba. Ez micsoda fantáziadús ötlet, hogy ha kirakod a lámpást, tudni fogom, hogy sikerült a küldetés. Ha nem, akkor meg huhogjon mint a bagoly, vagy mi?! Simone látja a nő szemén, hogy hazudik, de mivel mást sem csinált egész életében, ez nem annyira meglepő.

2x12_hcs5.jpg

Az már inkább, hogy lefújja őket lónyugtatóval, amitől úgy ahogy vannak eldőlnek, mint a cövek. Vagy cövekek. Hehe. Miközben Emerson a mérges farmerek között keresgél újabb gyanúsítottat, ha már a régi nem vált be, addig Simone kiakad a pitepárosnak, mert egy őszinte kapcsolatban nem bukkannak fel csak úgy ukkmukkfukk Penny nevű lányok, akikkel lelépett egy kleptomániás hazudógép. Olive meggyőzi Randy-t, hogy legyen a pasipótléka, közvetlen ezután pedig megerősíti Nedet abban, hogy aki szerelmes, minden marhaságra képes, lásd Olive apácaruhában. Jelenleg viszont lásd zavarodott Emersont, aki bármit megtesz azért, hogy láthassa a lányát, momentán kikérdez egy megyényi farmert, hátha köztük van a gyilkos, persze nincs. El is érkeznek az utolsóhoz, mert ha már csináljuk, csináljuk alaposan ugye. Hát, végül is Chuck legalább kapott egy kazal virágot. Nem marad más, mint az utolsó szánalmas szalmaszál, a titkárnő környezetszennyezős zombi elmélete. A Pitekuckóban gyülekeznek az ügyvédekkel, akiknek ügyfele a Röhögőgörcs Kft., akiket Stingwell azzal vádolt, hogy beöntötték a dzsuvát a víztározóba, amitől robotmozgásúak lesznek, majd felfalják egymás szemgolyóját.

2x12_hcs6.jpg

Nem is jutnának velük semmire, ha nem ők lennének a legrosszabb foglalkozást választó mennoniták a földön, mivel hitük szerint nem hazudhatnak. Mondjuk így sem jutnak velük semmire, mert még mindig Lila a legvalószínűbb gyilkos, főleg, hogy maga a halott Stingwell is megmondta, hogy ő volt. Emerson ettől még továbbra sem hajlandó ellene nyomozni, mert szent meggyőződése, hogy ahogy Lila meglátja a rendőröket, egyből eltünteti Penny-t egy fekete lyukban. És még mindig jobb hülyeségeket csinálni, mint semmit sem csinálni. Olive kirobbantja őket a kuckóból, na eredjünk és mentsük meg Penny-t Emersonnak. Előre eredt, ami nagy hiba volt, mert Emerson irodájában ég a piros lámpa, de ő nincs ott, ott van viszont Lila meg Simone, csak most a változatosság kedvéért Simone kezében van a pisztoly. Szerinte Lila rég megszabadult a lányától, Lila szerint meg ő csak azért jött, hogy visszafizesse Stingwell régen ellopott pénzét, na ja. A vége hajtépés, Lila elmenekül, mi meg megtudjuk, hogy az egészet ügyesen megrendezték, úgyhogy most Lila csomagtartójában ott figyel Chuck és Ned, amit követ Olive és Randy.

2x12_hcs7.jpg

Közben Emerson a gáton, ahol Puget nyomozó közli vele, hogy kösz a tippet, mindjárt meglesz Lila, Emerson meg mély depresszióba zuhan, de aztán támad még egy mentő ötlete. Az ötlethez Simone is csatlakozik, Ned és a Halott lány belét meg kirázza Lila, aztán nem csak a belüket, mert meghallotta, ahogy a szerelemről elmélkednek ott hátul. Na tessék, mert a szerelem romlásba visz, még akkor is, ha csak beszélsz róla. Ajj-jajj. Most meg Olive mégis bevallja Randy-nek, hogy pótléknak használta, Randy meg azt, hogy nem baj, ő inkább lesz pótlék, mint semmi, és hátha majd egyszer csak már nem pótlék lesz. Ezt egy csókkal próbálja bizonyítani, ami elég jól sikerül is neki. Mégsem ők lesznek pucérok, hanem Chuck és Ned, mert Lila lenyúlta a ruhájukat. Fáznak. És keresik Emersont, mert ki tudja, most aztán mire készül a fifikásan furfangos Lila. Mielőtt még keresnék, felfedezik, hogy a pulton világít a csokor, amit Chuck kapott az Utolsó Farmertől. Emerson és Simone meg azt fedezik fel, hogy Stingwell asztalán is van egy világító csokor. Hmm. Stingwell ki akarta cserélni a vízcsöveket, de az Utolsó Farmer nem akarta, mert ő pont egy szivárgó cső felett nevelte a virágait, így neki jutott ingyen víz. Igaz, hogy enyhén radioaktív, mert a Röhögőgörcsösök beöntötték a dzsuvát, de sebaj, az is víz.

2x12_hcs8.jpg

Egy csokor szépen világító kankalinnal meg is próbálta meggyőzni Stingwellt, hogy az ő földje alatt nem kell cserélni, akitől közben azt az ötletet kapta, hogy inkább nyírja ki őt a rubinért. Amit meg is tett, de a rubint Stingwell eldugta valahol. A Lilának öltözött Utolsó Farmer szépen bezárja Emersont és Simone-t, szép nagy lakattal, és rájuk ereszti a vizet. Előtte azért még Emerson megtalálja a rubint egy repedésben, amit Stingwell hagyott hátra a gátnak, mielőtt őt tényleg el nem sodorta a víz, mert nem volt vele egy olyan okos nő, mint Simone, aki felfedezte, hogy oldalt van padka. Kap is érte puszit! Emerson és Lila végre lejátsszák a nagy meccset, tanúk nélkül találkoznak az erdőben, és Emerson magának akarja a lányát végleg, Lila meg a kocsiját akarja és meg is kapja. Az ott hagyott kocsiban viszont nem Penny, hanem csak egy Penny-baba ücsörög, de Emerson még láthatja, ahogy az ő kocsija hátsó üléséről viszont az igazi Penny integet neki mosolyogva, és tényleg van fogszabályzója, úgyhogy Lila nem olyan szörnyen szar anya mégsem. És mivel végre kiadják a Kis gumicsizmát, már csak idő kérdése, hogy Penny hazataláljon az apjához.

2x12_hcs9.jpg

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása