Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Falling Skies 1x02 - The Armory

2013. szeptember 10. 07:27 - Szencsike

Túlélőink belecsaptak a lecsóba, Tom vezetésével az actoni fegyverraktárt derítik fel. Nem tűnik biztonságosnak a hely a Mecha nyomok miatt. Viszont nem ők végzik a piszkos munkát, Nemo nevű labradort küldik ki felderítőnek, a gépek célba is veszik a kutyát. Viszont Jimmy még idejében visszahívja, egy Mecha csak egy autót tud felrobbantani, a csapat megmenekül. Másnap reggel indulás van, Haltől néhány szülő érdeklődik, hogy a béklyózott gyerekek között volt-e a sajátjuk. Matty a zabkása miatt jajong, de Tom tud egy épségben maradt szendvicsezőt, ott kaphat külön kaját suli után. Tom Weawernek jelent, sajnos nem elégedett Tomék teljesítményével, mivel Jimmy miatt hibáztak, vissza kell menniük. Tom Ben-mentőakciót tervezte mára, hisz ezt beszélték meg, de ez még halasztódik. Egy másik katona is jelent, talált egy jobb helyet a tábornak, Tom elfelejtve. Jön Dokinéni is, zúgolódik a köznép, a katonák pihe-puha házakban kaptak szállást, ők meg sátrakban húzzák meg magukat, hol itt az igazság? Az igazság odaát van ugye, a katonáknak pihenteknek kell lenniük, ha a civileknek nem tetszik jelenlegi rendszer, mehetnek máshova, ennyivel is kevesebb szájat kell etetni. Ha vége a háborúskodásnak, jöhetnek a civilek gondjai.

pic1.png

Dokinéni Tommal megy reggelizni, visszasírják a régi bőséges reggeli lakomákat, most zabkása van zabkásával. Anne kikéri Tom véleményét, a történelem tanulságai alapján a háborúban a civilek terhet jelentenek, akik felé felelősséggel tartoznak, viszont miattuk kell folytatni a harcot, hogy újból felépíthessék a világot. Bepillantunk a tábori élet mindennapjaiba, gyerkőcök focizgatnak, felnőttek mosnak és a ruhákat válogatják, a kisebbek közül néhányan tanulnak, Scott bácsi a tanár, a biosz a mai tantárgy, előbb-utóbb rá fognak jönni, hogy lehet kiirtani a Fürgéket. Óra után Tom és Scott együtt beszélnek át egy érdekes felvetést: a régi világban a robotokat mindig emberszerű felépítéssel képzelték el. Viszont a Fürgéknek hat lábuk van, a Mecháknak csak kettő, miért nem úgy néznek ki a robotjaik, ahogy ők, miért van két lábuk, mint az embereknek? Lehetséges, hogy már régóta tanulmányozták a Földet, hogy pszichológiailag is megtörjenek minket. Hal és Karen vizet cipel, találkoznak a reggeli katonával, Mike-kal, neki is eltűnt a fia, de mivel Hal nem szólt, hogy látta volna, eltűnt is marad. Viszont megy a gyerekszabadításra. Napi féltékeny jelenetünk is megvan, Hal-Karen-Lourdes trióból a szőkéből süt a féltékenység, a barna inkább csak beszélgetni szeretne, a srác egy szót sem szól.

pic2.png

Vízhordóink megérkeztek a szállásukra, Lourdes ott is téma, de Halnek csak a szőkeség a fontos. A csók előtti pillanatban robog be Tom, változott a terv, még a fegyverraktárba kell visszamenni, Ben várhat még egy napig. A szokásos csapattal mennek, Hal apu távozása után morcosan ül le az ágyra. Beesteledett, indulás van, Jimmy le lett cserélve, hivatalosan azért, mert ha van fegyver, cipekedni fognak, ő nem sokat bírna. Csapatunk eljutott a raktárba, UFO-k sehol, azonban a beugró katonát nyilakkal lövik le, első áldozat kipipálva. Viszont az összerogyás közepette még elsüti a sorozatlövőt, és megsebesít valakit az ellenből, aki folyton pofázik. A vezetőjük Tomékat és a cuccaikat akarja, ellenállás nincsen, kint már amúgy is robotok járőröznek. Szavai nyomatékosításaként előhozatja Halt és Karent, elkapták őket, nincs mese, velük kell menniük és még épp idejében indulnak, hogy elkerüljék a zajokra befutó Mechát.

pic3.png

A csapatot egy szervizalagúton viszik egy óriási előadóterembe, a zsiványok tekintélyes mennyiségű fegyvert halmoztak fel, ügyességüket bizonyítandó még egy Fürge csontvázuk is van. A társuk, Billy, megsérült, őt kell ellátniuk, addig Tomék megkötözve üldögélnek a székben. A vezető nem csinál semmit az arcoskodáson kívül, beszélgetni akar Tomékkal. Töritanárunk bead neki egy mesét, hogy pár hónapja verődtek össze és együtt harcolnak, fegyvereket meg halott rendőröktől, katonáktól szedtek össze. Vezér mindenkit megtart a társaságból kivéve Tomot, hisz két alfa nem jó együtt, így Tomra halál várna, ha fia nem mentené apu bőrét. Bevallja az igazat magukról, és alkut ajánl, fegyverét cserébe az életük. Viszont Vezér nem veszi be Hal baromságait, sőt nagyon is jól tudja, hogy a 300 fős csapattal vannak, mert két napja figyelik őket és célzottan vártak rájuk a raktárban. Hal lesz a futár, Vezérnek a legnagyobb fegyver kell, ami a regimentnek van, cserébe életben hagyja Tomot. Egy Maggie nevű lány viszi vissza Halt a táborukhoz, többieket máshova költözteti. Vezér és Tom a többiek távozása után kettesben maradnak, Vezér önelégülten közli, hogy a megszállásból ő húzta legnagyobb hasznot. Hal és Maggie csevegni próbál, még a csatlakozást is felajánlja a lánynak, csak engedje el. Hal megtámadja a lányt, akiben emberére akadt, többet a kisfiú ne próbálkozzon ilyesmivel.

pic4.png

Vissza Tomékhoz, Vezér bizony régen a rosszfiúk táborát erősítette, akkor még bűnnek számított a gyilkolás, most meg szabadon kiélheti a hajlamait a Fürgéken. Hajót is leszedett volna, de az a terv nem működött. Tom egy sört kér, Vezér vigyorog. Halék kiértek, a srác kap egy órát. A táborban Weawer párás szemekkel nézi egy ismeretlen család fotóját, Dokinéni zavarja meg a merengésben. Anne a ház témát rágná meg ismét, mikor befut Hal, probléma van. Tom megkapta a sörét, Vezér a családjáról kérdezgeti, és mikor megtudja Ben történetét, ő bizony segítene a fiú szenvedésein. Viszont Maggie egy csapat béklyózottat látott a közeli kórházban, talán ott van közöttük a gyerek. Vezérnek is volt két gyereke, talán van is, de nem ringatja magát hiú reményekbe. De elég a mellébeszélésből, mikor fog Tom akcióba lendülni? Tom végig a sebesült zsiványt nézegette, mit akar tenni? Tom semmit, de tényleg, csendben leül és felajánlja Vezérnek a csatlakozást. Aha, persze, nem kell álmodozni.

pic6.png

Táborban Weawer a mentőakciót szervezné, ha egy ideális világban élnénk, de nem. Civileket felkelteni, indulásra felkészülni, nem éri meg a kockázatot, hogy a zsiványbanda kifossza őket. Hal részéről abszolút érthető a felháborodás, ha Weawer nem segít, visszamegy egyedül. Weawer bezáratja a srácot, Mike kíséri fel egy szobába, de a jó katonának van lelke, tisztességes előnyt hagy Halnek. A srácnak társa is lesz, Dokinéni megy vele, segítene a sebesült bandatagon, Maggie kettejüket kísérheti vissza Vezérhez. A férfi nem örül, hogy nincsen a kezébe a fegyver, de legalább életben hagyja Dokinénit, ha segít a sérülten. Anne tisztességesen elvégezte a melót, Vezérnek más tervei vannak: összeszedte a csapatot, indulnak kirabolni a lázadó sereget. A sebesült mellé még odaadja Maggie-t és egy másik colost, véletlenül ne nyírjon ki senkit. A táborban Weawer épp Mike-ot fenyegeti, nem hiszi el Hal szökését, ám komolyabb problémáik is vannak, mert megjöttek Vezérék. Mindkét oldalról elhangzanak a szokásos egyik sem fog tovább élni, mint a másik frázisok, az is lehet, hogy az UFO-k fognak végezni az emberekkel. Vezérnek nem a fegyver kell, csak a kaja, a kocsi, rajta az .50 kaliberes puskával. Ha ez megvan, Tomék visszajöhetnek. Weawer belement.

pic7.png

Túszaink sincsenek biztonságban, Billy kinézte magának Karent, nem túl tisztességes dolgokat akar vele megtenni. Ez Maggie-nek személyes ügy, mert lelövi Billyt és a másik tagot, három hónapja van velük, ők ketten megerőszakolták a lányt. Vissza Vezérékhez, nagyban pakolják a kocsiba a zsákmányt, mikor megjönnek a kiszabadult felszabadítók, Tomék nyitnak rájuk tüzet. Weawer megkapja az infót, mehet erősítésnek. Tomék rövid tűzszünetet tartanak, az alku a régi, csatlakozzon vagy meghal, ha nem ők ölik meg, akkor az idegenek. Vezér beszáll a kocsiba, mire jön egy felderítő gép, Vezér elhajt, a csapata maradékát a hajó felrobbantja. Viszont Vezér sem menekülhet sokáig, Weawer elkapta. Másnap a John F. Kennedy középiskolában vagyunk, a csapat ott vert tanyát, a halott katonájuk holttestét visszahozták, másnap temetés. Weawer kioktatja Tomot a parancsmegtagadásról és a következményeiről, de engedélyezi, hogy elinduljon a Ben-mentőakció. Három napjuk van rá, előtte vigye Vezért, vagyis John Pope-ot a cellájába. Maggie csatlakozott hozzájuk, Pope egyedül maradt, de legalább a cellában kipihenheti a vezérkedés fáradalmait. Később Tom megköszöni Dokinéninek a segítséget, majd Matt-tel lacrossozik egyet az indulásig. Maggie vezetésével a kiscsapat Ben és a többi gyerek után mennek.

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása