Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Vikings 1x01 - Rites of Passage (Pilot)

2013. szeptember 09. 11:00 - bergerdaniel

Ezt is megéltük: a History Channel hosszú idő után végre valódi értelemben vett történelemmel is foglalkozik. A Vikings a nyolcadik századi Skandináviában játszódik, lesz vér, halál meg nyilván hajók is, legalábbis remélem, mert ezzel tudnák legélethűbben visszaadni a feelinget. Gustaf Skarsgard, Gabriel Byrne, pina dögivel. Kezdjük.

főcím.jpg

Hírnevükhöz rendkívül hűen derék Vikingjeink amolyan levezető kaszabolással kezdik a sorozatot, hiába, sose szerettek szarakodni. Két viking harcost látunk talpon, akik módszeresen irtják az ellent, komolyan, a mai skandináv népek helyében én minden évben csinálnék egy ilyen „csata-flashback” murit, mint az amerikai polgárháborúra emlékező ünnepeken szokták. Csak nehogy komolyan vegyék.

1..jpg

Két hősünk közben végzett a resztlivel is, de lám, egy még el akar szaladni. Meg ahogy elképzelted, apukám, gondolja Ragnar (egyébként főhősünk nem gyengén hajaz Jax Tellerre), és egy mai leszármazottját megszégyenítő dobással, kábé száz méterről dárdával küldi ellenségét az örök harcmezőkre. Nem spórolnak a vérrel, király, imádom ezt a műfajt.Megmurdelt az utolsó darab ellenség is, királyság, menjünk inni. Azaz mennének, mert Ragnar még beflessel valami nagyon sötét és nagyon szellemszerű alakot, aki a bajtársak lelkét felviszi a Valhallába. Valószínűleg Odin az, nem néztem utána, higgyünk Ragnarnak. Főcím jön, aminek zenéje eszembe juttatta Kentaur mester méltán népszerű(?) Sirálysziget című egykori remekművét; ha valaki nagyon unja a dolgokat, beteszi ezt a zenét, gyógyszer, vodka, viszontlátásra. A képek kurva jók, bár ezzel a „tengervíz mossa a sziklát” dologgal nagyjából el is lőtték a sztereotípiát, látunk majd még ilyet bőven.

2..jpg

Két fiatal lány ebédet akar fogni a folyóban, az idősebbiknek megy is. A másik, egy inkább kislánykorú (vikingéknél az már eladósorban van, ne feledjük) nyíg, hogy az istennek se akarnak ezek a szurony alá jönni. Feltehető édesanyja (pedig szerintem 13 évnél sokkal több nincs köztük), egy jól irányzott szúrással elkapja az ebédnekvalót, innen angolnának tűnik, de hát nem vagyok tengerbiológus, meg a halat is utálom, bárhogy hívják vagy néz ki. Ragnar fiát tanítja a helyes harci technikára, de ez inkább ordenáré szívatás, szegény kisklambó fejét látva inkább menne csajokat hajkurászni, a fasz akar csatázni ennyi idősen, fater, haggyámá’. Azért még kap egy tockost a saját fapajzsával, mire eszeveszetten vagdalkozni kezd fakardjával, apja meg röhög rajta. Szép kis család!

3..jpg

Snitt, a kiscsávót csak szeretik otthon, apja öltözteti, láthatóan nagy túrára készülnek. Mégis hova mentek, érdeklődik a ház asszonya, viszem avatni, feleli Ragnar Tellerson. Anyádba esetleg, kontráz neje, fiatal még ahhoz. Tizenkét éves, és jóképű, csak a fülén kellene még faragni, válaszol a hős. A békülés gyors lehetett, mert már dugás után vannak az ágyban, vagy máris ízelítőt kaptunk a viking családi kultúrából, miszerint az asszony főz, hallgat és boldoggá teszi urát, ezek a jogai. Azért Ragnarné beszól még egyet, ne dugj meg mindenkit, ha egy mód van rá, de nyugi, csak egy hétre megyek, kontráz vissza ura. 

4..jpg

Elindulnak a nagy útra a sráccal, Ragnarné és a kiscsaj szomorúan, de büszkén néznek utánuk. Nagyon szép tájakon masírozik a át a másfél férfi, te fater, mi lesz ott velünk? A bűnösöket elítélik, téged felavatnak, én meg megyek Nyugatra, faszom tele a keleti partvidékkel, onnan már nincs mit lenyúlni. Eközben odahaza éppen szőne a másfél háziasszony, mikor két igen retardált fejű viking lép be a kunyhóba, hát az urakat mi a búbánat hozta be ide, érdeklődik a hős asszonya. Egyedül vagy, most pedig még meg is leszel erőszakolva, röhögnek amazok, de gyorsan lebeszéli őket a szándékukról a derék vikingné. De persze hogy ne feledjék olyan könnyen a dolgot,   tüzes vassal és egy sarlóval teszi örök tanulságul, hogy az anyátokat cseszegessétek, innen viszont húzás van, kurva gyorsan. Engem meggyőzne.

5..jpg

Pihen a másfél viking, a fater épp azt ecseteli, hogy vágott haza egy kutyát és egy medvét, hogy a srác anyját megkaphassa feleségül. Így jártam anyátokkal, i.sz. 9. századi pilot. kamuzol, fater, röhög a kiscsóka. Hirtelen elkomolyodnak, készen állsz férfivá válni, kis pöcs? Persze, tudom, vigyázni a családra. Jó, akkor lassan kezdheted. Mé', kérdezi félig-meddig csodálkozva a kis viking. Hát, tényleg nagy döntések előtt állok, na de aludj, nagy nap jön. Beérnek a Viking Centerbe, mindenki bőszen kínálgatja portékáját, Ragnarék összefutnak Rollóval (aki az ő testvérbátyja). Gyertek piálni, javasolja mindkettőnek, elvégre már férfi vagy, dicséri meg Juniort. Egy perc múlva már röhögik is ki, mert nem bírja annyira mégsem, de hát van még ideje a vikingek legősibb hagyományát folytatni. Beszélgetnek a vikingek, a faszom kivan, hogy a főnök mindig keletre küld, Nyugat maga a Valhalla, pénz, arany, pina, minden amit akarsz, tesókám. Csakhogy a főnök nem enged, és még tájékozódni sem tudsz, jegyzi meg Rollo epésen. Még nyígnak egy sort, mutat két fasza kis szerkezetet, azzal szándékozik nyugat felé indulni, dehogy tévedek el, attól hogy földműves vagyok, még van eszem, tesó. Na, de aludjunk is valamit.

6..jpg

Másnap már a gyűlés színe előtt vannak, honnan szedhettek vajon össze ennyi kigyúrt, szakállas állatot? Kissé molett, nagymellű nőkből is ilyen túltengés lenne castingkor? De ez mellékszál, a törzsfő ütnivaló szócsöve bejelenti, hogy előttetek áll, aki lopott a közösségtől, büntetése szégyenfutás. Aki nem dobja meg bármivel, az is fizet, röhög mindenki. Hozzák a következő delikvenst, itt érezhetően elkomorul a hangulat. Barátom, te megöltél valamit, és nem jelentetted rögtön. Nem igaz, csak beszartam, hogy dühös rokonokba futok. Nem mehettél volna sehová, állítólag telekügy. Büntetésed halál. Nagyon helyeselnek a vikingek, tényleg befűtöttek a csókának, pedig ez szimpatikus karakter lehetett volna.

7..jpg

 Kezdjük is a szégyenfutást (ugrottunk másnapra megint), ezek nem vicceltek, tényleg minden létezővel megdobálják a tolvajt, és jó alaposan kiröhögik. Kap egy vödör vizet is a nyakába, hadd érezze a törődést. Még röhögnek kicsit, aztán megint éles váltás: jön a kivégzés, az elítélt kívánságának megfelelően fejlevágás. Vigyorogva megy a halába, ezt Björn  Ragnar Jr. nem igazán érti, de elmondják, hogy méltóan megy a halálba az, aki mosolyog. Jó lehet neki, a kissrác nincs igazán meggyőzve. el is fordítaná a fejét, de az apja rászól, nézzed, kiscsávó, mert miattad nem jut be a Valhallába. Nézi tehát, de elborzad, és láthatóan még mindig nem érti, mi szükség volt erre. Ebből még konflktus lesz, érzem. A törzsfő elátkozza a halottat, amire Ragnar szerint nem volt szükség, de Rollo elmondja, hogy a főnök magának akarta azt a földet, csak a frissen lefejezett viking nem adta volna el neki. Na, ilyen ez, fiam, jobb ha hozzászoksz, teszi hozzá főhősünk.

8.jpg

Vidámodjunk meg, Ragnar Jr. mellett még egy srácot avatnak ma férfivá, a két delikvens hűséget fogad a nagyon unatkozó törzsfőnek, aztán a törzsfőné szájon is csókolja őket, ezt a részét minden férfi nagyon boldogan vállalná, a nő erősen patronérett kinézetű. Szédelegnek is a kissrácok, kapnak nagy éljenzést a karkötő és a smaci mellé, na akkor együnk végre, szól a törzsfő. De várj, uram, jelentkezik végre Ragnar, szeretnék az idén Nyugatra portyázni. Nem megyünk Nyugatra, senki nem tudja, mi vár ott, a legendáknak meg hadd ne higgyek már, válaszol a főviking. De ott jó, hidd már el! Nem jó, kuss, vita lezárva. Együnk már.

9.jpg

Esznek is, a piáláson kívül ehhez meg még a harchoz értettek a derék vikingek jobban. Ragnar a fiát ajnározza, szép karkötő, végre férfivá avattak. jön a főviking egyik csicskája, gyere Ragnar, jelenésed van a főnöknél. A főnök külön függöny mögött tömi a fejét, megkínálja Ragnart is, de amikor venne, elhúzza a tálat. Röviden és velősen közli vele, hogy a pofád lapos innentől, édesapa, mert már nem először fűtesz alám az alattvalóim tömege előtt. Nem érdekel, mit hiszel Nyugatról, oda mész, ahová mondom, comprendé? Értem, uram, felel Ragnar tisztelettudóan, és már menne zabálni, de a főnök továbbra is ütnivaló fejű főcsicskája odaszól: seggedre leülsz, még nem mehetsz el. Ragnar visszaül, a főnök pedig közli vele, hogyha szeretné még művelni a földjét, húzza meg magát, mert bizony sokan szívesen vennék azt a picurka földet. Ragnart ezután elengedi, de egyik csicskáját még azért ráállítja, kövesd, mert nem bízom benne.

10.jpg

A főnök már aznap éjjel azt álmodja, hogy fiait fejetlenül találja egy gödörben, felesége megsimogatja, aztán alszanak vissza, mármint a nő biztosan. Félne Ragnartól a főnök? Ez is érdekes vonal lesz.
Snitt, Ragnar Jr. nyíg, hogy álmos, hova a túróba megyünk az éjszaka közepén? Beszélünk az istenekkel, fiam, kussolsz, jössz. Belépnek egy nagyon profi sminkes által összebaszkurált fejű jós sátrába, én először azt hittem, feltámadt valamelyik ork a Gyűrűk Urából, komolyan durva. Megkérdezi, mi jövő van megírva neki, mit akarnak tőle az istenek? Nagy jövőt kap válaszul, az öreg jós nyugodtan elmehetne az Ezo TV-be, ott sem tudunk meg sokkal többet, csak mondom. Akkor meg kell szegnem a törvényt? Á, elég ha meggyőzöd őket, de a törvény emberét az istenek nem tudják befolyásolni. Egyre jobban ezotévés a jelenet, "ja, ha nem működik, arról nem mi tehetünk". Nem segítettél sokat, látnok, szól be csalódottan főhősünk. Ja, fiam, ha hülyén kérdezel…

11.jpg

Ahelyett, hogy hazamennének, egy Floki nevű valakihez tartanak, előre félek. Kiderül, hogy joggal, a hajóépítő engem inkább a Combichrist nevű industrial-banda kibaszott ijesztő énekesére hajaz, de a dolgát ez is érti. Basztatja kicsit Ragnart, hogy utálni fogja a saját fiát, de azok ketten csak kiröhögik. Floki belelát a fákba is, ezért épít nagyon jó, és az akkori korban nagyon modernnek számító hajókat, például a legújabb nem pattogni, hanem siklani fog a hullámokon. Ez mondjuk nyilván nem hátrány egy hajónál, de hát én nem értek hozzá. Ragnar még azért rákérdez, bírni fogja ez a hosszú utat? Azért építem, tesókám. Ja, akkor jó, mehetünk aranyért.

12.jpg

Végre otthon a szerető családnál, asszonya nagyon rámenősen mászik férjurára, nagyon viszketett a pinája a pár nap alatt ám, ezt sürgősen orvosolni kell. Azt elhallgatja, hogy nem hagyta magát megcsinálni threesome-ban, nyilván nem akar vérbosszút, különben is kaptak azok eleget. Rollo közben kiköt a parton, és az unatkozó Juniortól kérdi meg, hát a szüleid? Dugnak. Ja, akkor várok kicsit. (Sikerülhetett, a kép alant mindent elmond...)
Dugás vége, vacsorajelenet. Rollo felkérdezi a kislányt, hát a pajzzsal tudsz-e bánni? Hogyne, a mutter megtanított. Jótól tanultál, anyád kemény harcos volt. A múlt idő miatt felszalad Ragnarné szemöldöke, a férfiak gyorsan korrigálnak. A kölyköket ágyba zavarják, amit Junior kikér magának, hát férfi vagyok, mutter! Apja védené, a mutter rövidre zárja, kuss, mars az ágyba. Nem leszek a csicskásod, vág bele fivére, Ragnar nyugalomra inti, hiszen tesók vagyunk, egyenlőek. 

13.jpg

Legénységet kell szerezni, folytatja fesztelenül fivére, nem lesz egyszerű a Főnök vigyázó szeme(i) mellett, lesz itt ármány és árulkodás dögivel. Ragnar inkább pisál egy kiadósat, úgy tűnik, ő így intézi a vitákat. Míg kint van, Ragnarné leülne borozni, mire Rollo betámadja, nem kérdéses, fugázná, csak a nő nem hagyja. Dugás közben a te arcodat láttam, nem tudlak elfelejteni. Hoppá, ezek dugtak valamikor? Pedig kénytelen leszel, vág vissza Ragnarné, engem hagyjál, van, aki csináljon. Ragnar közben ismét beflesseli Odint és hollóját, ami valamiért arról győzi meg, hogy helyes, amit tenni készülnek. Nekem rossz előérzetem van, de nem én írom a sorozatot.

14.jpg

A záró jelenetben a két fivér Flokival kiegészülve próbálja a hajót, Floki szerint elsüllyednek, és sűrű elnézést kér. Kiröhögik, felhúzzák a vitorlát, s láss csodát, a hajó hibátlan. Floki most már zseninek hiszi magát, kicsit önértékelési-zavaros a csávó, mindegy. De jaj, a Főnök rájuk állított kéme lóhátról figyeli őket, a Főnök pedig elborult homlokkal piált a házában. Lesz itt még anyázás dögivel, csak győzzük kivárni.

Címkék: Vikings
4 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

AaannnaaA 2013.09.09. 11:27:07

Köszi az írást!!!
Jól tudom, hogy itthon jövő hétvégén kezdik el darában adni? Ugye? Kíváncsi vagyok mennyire lesz megvágva (Viasatot ismerjük ezen a téren).

Az első bekezdésben Skarsgard és Byrne mellé én mondjuk felsoroltam volna még Travis Fimmelt is, bár közel sem nagy név, de azért amit a Beast-ben alakított, az már bőven kiemeli a gatyamodellek közül. Persze lehet, hogy csak szerintem.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.09.09. 12:40:47

"egyébként főhősünk nem gyengén hajaz Jax Tellerre"

nekem is szúrt szemet elsőre, de nem olyan balf.sz, mint jax.

Az a jós, meg a 300ból van, nem a Gyűrűk urából. ;)

Neoprimitív 2013.09.10. 12:01:03

Nem elfelejteni nem tudja a csajt, hanem állandóan rá gondol - telibe viszonzatlan vágyakozás.
süti beállítások módosítása