Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Gyilkos hajsza 1x14 - Közel a vég

2013. szeptember 09. 09:00 - Szencsike

Az évadzáró előtti részt dolgozzuk fel ma, mert bizony már csak egy epizód és vége az első etapnak. Viszont addig még Joe és bábjai sok csúnya dolgot fognak elkövetni, lássuk hát a pusztítás eseményeit! Joe, a sebzett vad, piába és pornóba folytja a bánatát, hisz tudjuk, Claire megszúrta őt egy késsel. A szexvideó főszereplője Ryan Hardy, aki szomszédjával, a szektás Mollyval gyűri a lepedőt. Molly Joe beépített ügynöke, aki Ryan-t követte szorgosan, és minden felvett, ami csak a férfival történt. Úgy látszik Joe-t nem érdeklik a hentergős részek, inkább előre tekeri a pihengetős pillanatokhoz. Ryan a felvételen egy üveg piáért nyúl, neki nem cigi kell szex után, hanem vodka. Molly szerint az ital fogja őt a sírba vinni, de Ryan válasza szerint ő már amúgy is halott. Ez a kijelentés megmozgatja Joe fantáziáját és mániákusan tekergeti vissza a felvételt ehhez a jelenethez. Főcím.

pic1.png

Később Joe pakolászás közben Emmától kér visszaigazolást, hogy megértett-e mindent, mert bizony nagyon fontos dolgok fognak történni, mindennek rendben kell mennie. A lány nem hülye, mindent végre hajt, amit csak mestere kér, viszont mikor Joe meg akarná őt érinteni, hátrébb lép. Az a pofon bizony megtette a hatását, Joe bocsánatot kér tőle, ám Emma drága nem tud a mesterre haragudni. Rendőrségre ugrunk, lényegében ott tartunk ahol eddig is, keresni kell a szektát a helyi erőket most kihagyják a buliból, Roderick előélete miatt. Ha van bárki, aki aggódna Fővezér életéért, megnyugodhat, már a műtőben operálják a szemét. Kicsi Joeyt is biztonságba helyezték, a gyerek pontos leírással szolgált a szekta főhadiszállásáról, Ryan a keresőknek mondja el az infókat. Van pár tucat ház a környéken, műholdakat is bevetnek. A főhadiszálláson a reggeli terápiát tartják, Joe büszke arra, hogy ilyen segítői vannak, akik elhalmozzák őt a szeretetükkel, mert bizony nagy nap lesz a mai. Társaság feloszlik, Joe kételkedik a csapata képességeiben, de a vezetők Alex és Aaron biztos a dolgukban. Joe a kis beszélgetés közben már a sokadik pohár bort issza meg a sokadik fájdalomcsillapítóra, de nem mutatja ki a fájdalmát, mert erős vezérnek kell látszania. Az előszobában Jacob gyanakszik Joe-ra, aki csak kihasználja őket, hogy kijusson a városból, egyáltalán nem bízik benne. Emma igen, Jacob bekaphatja.

pic2.png

Claire a szobájában üldögél és mered maga elé, mikor Joe és a sameszai benéznek hozzá. A drága ex-feleség napjai a könyvben leáldozóban vannak, Joe mindent megtett, hogy hősnő legyen belőle, de ez a csúnya árulás… Joe sameszai kísérik ki a nőt és viszik el. Rendőrségen Ryan és infós kollegina felfedezték, hogy meghamisították a telekkönyveket, vagyis megvan a ház, oda kell érni mihamarabb. Minden egység kivonul, de már csak az üres helyszínt találják, ahol egy lélek sincsen. Egy holttestet azonban otthagytak emlékbe, Aaron az, felakasztotta magát, FBI nem tudja, de mi igen, hogy ez Joe tervének a része. Néhány kilométerrel arrébb egy bizonyos Gray-házaspár épp elhagyni készül a lakását, illetve a környéket. A feleség, Vicky a garázsban pakol be a kocsiba, de sajnos Emma és Jacob pont most akarnak betörni, ha nem lettek volna otthon, megkímélhették volna magukat a következményektől. Vicky felszalad az emeletre, férjét Joe már leütötte, de még él. A kedves házaspár a szektások túsza lesz.

pic3.png

Szektaházban Deb és Ryan próbálják kitalálni mi volt a célja az akasztott embernek, infós kolléganő már talált ujjlenyomatokat és egyebeket, ami alapján lehet a lakókat azonosítani. Viszont Ryan úgy véli, hogy Joe még a városban van, a hívők leléphettek, így az útzáraknál fokozottabban kell figyelni az áthaladókat. A dolgozószobában Ryan egy Poe-kötetben megtalálja Joe üzenetét, az utolsó fejezetük elkezdődött. Claire szerepe is megváltozhatott, valamit csinálhatott, amivel felbőszítette a szektavezért, így Joe meg fogja őt ölni. Viszont Ryan kap egy lehetőséget, hogy megmenthesse a szíve hölgyét, ám ez csak arra lesz jó, hogy végignézze Claire halálát. A Gray-házban Joe személyesen kötözi meg a túszokat, és a tőle telhető legmegnyugtatóbb hangon közli velük, hogy csak alkonyatig élveznék a vendégszeretetüket. Megpróbál velük csevegni is, de felesleges, mert Claire rászól, így Joe lehordja a feleségét a vendéglátóik előtt. A konyhában Emma nyugodtan, Jacob idegesen várakozik, még mindig a terven aggodalmaskodik. Az a legnagyobb problémája, hogy ő és Emma nem kapott olyan küldetést, ahol együtt lehetnek.

pic4.png

Rendőrségen épp összevetik Joe börtönbeli látogatóit a szektaházban talált nyomokkal, de ez is hosszadalmas melónak látszik. Az épület előtt már gyűlik a tömeg, Ryan és Mike kimegy hozzájuk, ahol a helyi tudósító épp azt kéri a helyi lakosoktól, menjenek a helyi gimnáziumba, az lesz a menedékhelye azoknak, akik a városban maradtak. Ryan az arcokat fürkészi, néhány szektás itt lehet, és bizony két ismerős tag van a tömegben, egy férfi, Alex, és egy nő, Aimee. A nő odasétál a tudósító mellé, aki a szokásos „Nem fél-e a szektától?” kérdéssel bombázza, de Aimee csak mosolyog és egy Poe-műből idéz, üzenet a társaknak. A híradós hölgy csak néz nagy szemekkel, mit is akar ezzel mondani, mire Aimee kinyögi a lényeget: közeleg a halál, és leszúrja a nőt. A híradós sikolyaira mindenki felfigyel, Ryan kapja el Aimee-t. A nőt viszik is a kihallgatóba, Ryan fog vele beszélni, ami óriási megtiszteltetés lehet a nő számára, mert csak mosolyog a nyomozóra. A mosolygás után ismét egy Poe-idézet jön a Lee Annácskából, üzenve, hogy Claire hamarosan meg fog halni. A nőből semmi érdemleges infót nem lehet kihúzni, csak a halál szépségét ecseteli. Ryan viszont dühös, asztalt is felborítja, Annácskát a falhoz szorítja, kész lelőni a lányt, ha nem beszél. Annácska annyit azért elmond, hogy Claire azért fog meghalni, hogy Ryan újjászülethessen.

pic5.png

A Gray-házban Joe főz, spagetti lesz a menü, az étkezőben Claire próbálja nyugtatni a házaspárt, nem fog senki sem meghalni a nap végén. Joe vigyorogva hozza a tésztát, és nem fogja teljesíteni Claire kérését, a házaspárt nem használja követként a nyomozókhoz. Ryan rég tudja, hogy Claire meg fog halni és minden más folyamat is megkezdődött, de azért értékeli Claire próbálkozását. A garázsban Emma Jacobot a kocsiban üldögélve találja, a srác bármennyire is szeretne, nem tud elmenni, mert a régi életét nem kaphatja vissza, az újban meg a börtön vár rá. Emma egy őszintének tűnő sírós bocsánatot rebeg el, Jacob hisz neki, megcsókolja, szent a béke közöttük. Fent Joe nagyon el van telve magától, asztaltársasága faarccal néz maga elé, a házaspár várja a halált, Claire beletörődően figyeli az exét. Joe borozgatna egy kicsit, de a fájdalmai miatt alig tudja kinyitni az üveget. Kénytelen Claire-re bízni ezt, aki nem is tehet többet az üveg kinyitásánál, mert Joe utána elveszi a nyitót. Majd Philt, a férjet kezdi kérdezgetni, feláldozná-e magát a feleségéért. A válasz igen, ez viszont is érvényes, Vicky is meghalna az uráért. Látod Claire, ők bezzeg szeretik egymást, példát vehetnél róluk, de neked már úgyis mindegy. A szitokáradatot az ajtócsengő zavarja meg, két rendőr jött ellenőrizni a lakókat, de mivel nem ők nyitottak ajtót, hanem Emma, rájuk is halál vár. Joe a lövéseket meghallva otthagyja kis társaságát, de Claire a borosüveggel üti le a férfit, a villáját meg beledöfi a sebébe. Joe tehetetlenségét kihasználva kiszabadítja Vickyt és Philt, végre menekülhetnek.

pic6.png

Sajnos a legközelebbi szomszédok az erdőn túl laknak, a házban Joe Emmáékat küldi a szökevények után, érte majd Alex jön, ők csak intézzék el a feleségét. A rendőrségen Ryanék Annácska üzenetét próbálják dekódolni, kisütik, hogy a városi menedékhely veszélyben van, ott fog a szektás csapat lesújtani. Minden bevethető hatóság kivonul a városi óvóhelyre, nagyjából 100 ember van ott, és senkit sem ellenőriztek le belépés előtt, hisz jóravaló, félős polgárok jöttek ide, plusz a segítők. Vagyis minden gyanús egyénre figyelni, lehetőleg feltűnés és felesleges erőfitogtatás nélkül. Bent a tornateremben a civil tömegben bujkálnak Joe kiskatonái, kedvenc ügynökeink mindenkit alaposan szemmel tartanak. Tipikusan az a helyzet, amikor alig lehet eldönteni, hogy a mosolygó hölgy, vagy az aggódó, öltönyös férfi, vagy a katonadzsekis tag lesz a gonosz. Ryan kiszúr egy férfit, ő tényleg szektás, megadja a jelet, mire a lámpák kikapcsolnak és kezdődhet a vérfürdő. Egy néger nő egy kisbaltával skalpol meg egy civilt, aki Ryan karjaiban esik össze. A rendőrbírót Alex támadja meg, aki elmenekülni a helyszínről. A tömegben pánik tör ki, egyre többen halnak meg a szektások késeitől, vagy baltáitól, az emberek megpróbálnak kijutni az épületből. Deb egy folyosóra téved az üldözés közepette, ő is majdnem az áldozatokat gyarapítaná, ha nem lennének jók a reflexei és nem lőné le időben a támadóját.

pic7.png

Claire és a házaspár az erdőben menekül, kiérnek egy útra, a közeledő autó azonban Jacobékat hozza, így irány vissza az erdőbe. Jacobék utánuk erednek, elkapják Claire-t, de a házaspárt futni hagyják. A sötétségbe borult gimiben Deb kapott maga mellé egy erősítést, de szétválnak és ez lesz Deb veszte. A kollégát megölik, őt pedig elkapják. Jacobék megérkeztek a kikötőbe, Claire-t leszállítják Joe-nak, aki már várja őket. Tudja, hogy a városi mészárlás eltereli a hatóságok figyelmét, így vele senki sem foglalkozik, könnyen kijutott a városból. Jacob és Emma a parton maradnak, Joe viszi drága feleségét, hajókázni fognak egy kicsit. Emmáéknak indulni kell, Jacob még átgondolná a tervet. Mi értelme van a biztos halálba rohanni, hisz ez vár rájuk, de még a börtön elől is menekülhetnek, ha túlélik. Joe sokat tett érte, hálás neki, de nem tudna meghalni érte, úgy ahogy a többiek tették. Azt sem akarja, hogy Emma meghaljon, hiszen szereti őt, együtt megszökhetnek. Emma sírni kezd, Jacob viszont mindenképpen el fog menni. Emma kinyögi, hogy ő is szereti, és megcsókolja a srácot. Viszont Joe-t még jobban szereti nála, és fogalma sincsen, hogy szeresse kettejüket, ezért átvágja Jacob torkát. A giminél már lenyugodtak a kedélyek, rendőrbíró jól van, viszont Deb nincsen meg. A két szektás, aki elkapta, egy erdőben cipeli az ügynököt, berakják őt egy koporsóba és a földbe temetik. Na, ezt nem hiszem el, Debet ne! Az epizód az ő zokogásának hangjaival ér véget.

komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zsoofka 2013.09.09. 09:27:17

Igen, Deb-et én sem bocsátom meg nekik. Meg ezt a két utsó részt sem.

2013.09.09. 09:56:49

Nekem ez sok, nagyon sok! Már jó ideje nem nézem, csak olvasom. Asszem maradok a BBC-sorozatoknál, a britek csináltak volna két évadban 8 részt, bőven elég is lett volna. Az a jó sorozat, ami hagy az emberben kis hiányérzetet mikor véget ér, legalábbis szerintem. :)
süti beállítások módosítása