Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Revolution 1x06 – A drogbáró

2013. szeptember 06. 09:00 - Smokey the bear

A drogbáró – egyem is meg az RTL Klub kollektív erkölcs iránt aggódó címadóinak kicsi szívét! Az eredeti cím ugyanis remek kis világunk két mozgatórugója: a szex és a drogok. Erős felütés után nézzük, mit hoznak ki belőle az írók. A kis csapat szekeret lop- a milíciától, ki mástól. Nora eszméletlen; valószínűleg elfertőződött a sebe. Ha még emlékszünk az előző részben szúrta meg egy határozott szándékkal és szemöldökkel rendelkező lázadó. Miles szerint még ötórányi út áll előttük, mire olyan helyre érnek, ahol segítséget kaphatnak. Aaron a világ legfölöslegesebb egymondatosával próbálja nyugtatni Charlie-t: minden rendben lesz. Charlie gyorsan leoltja: Maggie halott, Nora pedig épp a legjobb úton halad afelé, az öcsi pedig még mindig Monroe fogságában, tényleg minden okés. Aaron kicsit magába roskad ennek hallatán, és gyorsan eszébe is jutnak az elsötétedés éjszakájának emlékei. Igen barátaim, ez most egy Aaron- centrikus rész lesz. A szakállas geek épp a feleségével iszogat egy limó hátsó ülésén, és közben arról beszélgetnek, hogy mennyire szeretik egymást Aaron temérdek pénze ellenére. Szerencsére nem kell ezt sokáig hallgatnunk, mert hirtelen sötét lesz, és a nagy éjszakában beléjük rohan egy kamion.

on the way.png

A jelenben Monroe elnök fogadja Danny fiút. Nagyon kedves vele, sajnálja, hogy az apja meghalt (ígéri, hogy majd jól megbünteti Neville-t), megemlíti, hogy a srác emlékezteti az anyjára (Dannyére természetesen), és a családi jó barátságra tekintettel jól fognak majd bánni vele, amíg fogságban van. Bármit kérhet, amit csak akar, kaját, nőt, megkaphatja. Elnézve a szöszi babaarcát ennél a résznél hangosan felröhögtem. Danny el. Neville mentegetőzik a főnökénél Ben megölése miatt, de Monroe-t ez aggasztja a legkevésbé. Előléptetést ajánl Neville-nek. Századosból őrnaggyá lépteti elő (innentől kezdve tényleg fel kell hagynom az ezredesezéssel), és rábízza a felderítés és kihallgatás (summázva titkosszolgálat) vezetését. Neville vigyorog, mint a tejbetök: ehhez nem kell utaznia, az asszony boldog lesz.

happywife.png

Milesék egy villához érkeznek, a férfi valami régi ismerőséhez. A ház előtt azonban nem a muskátli nyílik, hanem mák. Egy egész kis ültetvény, csak hogy tudjuk, ebből itten bizony drogot gyártanak. Aaron kiakad: te ilyen alakokkal barátkozol, mire Miles közli, hogy csak annyit állított, hogy ez az ember a segítségükre lehet, és nem azt, hogy barátok. Hogy mennyire nem azok, az mindjárt kiderül, mert előjön a ház ura és majdnem ott helyben kivégzi Milest. Persze csak játszásiból. Milyen jó poén ez, nem, Miles öcsém? Ha lenne most Miles arcán mosoly, az nem lenne őszinte. A kedves házigazda Drexler - miután elszedi tőlük a fegyvereiket-, betessékeli őket a házba. Aaron gatyája nem anyagában barna, maradjunk annyiban.

badjoke.png

A giccses lakban aztán Drexler kiosztja szobákat. Charlie-nak külön elhelyezést ajánl, mire Aaron nemtetszésének ad hangot. A fickó sandán ránéz a geekre: talán nem vagy megelégedve a vendégszeretettel? Miles közbelép: ez a pasas gyógyítja meg Norát, úgyhogy pofa be. Aaron visszakozik, és odaveti még Milesnak, hogy tényleg nagyon boldog, hogy ide hozta őket. A szobájában Aaron előveszi a whiskys flaskát, és elrévedezik. A karambolt csak túlélték valahogy a feleségével, mert most a város elhagyatott részén lődörögnek. A csaj alig bír menni, de mint később kiderül, nem a baleset miatt, hanem mert szennyezett vizű tóból ivott. Szerencséjükre összetalálkoznak egy Sean nevű sráccal, aki felajánlja a segítségét.

aaronandwife.png

A mentsük meg Norát hadművelet folytatódik. A ház aljában egy szaki egyfajta vegykonyhát üzemeltet, házi készítésű penicillinnel. Nora vérátömlesztést kap, Miles a donor, közben gyengéden meg is fogja a nő kezét. Közben kapunk egy Charlie jelenetet. A csaj megfürdik, de nincs sokáig nyugta a kádban, mert folyamatosan arra gondol, hogyan vesztette el családtagjait. Kilép a kádból, és a széttépi a pilotban látott, féltve őrzött képeslapjait. Nem olyan világot élünk már. Értjük. Monróék táborában eközben eligazítás van. Neville a főnöke előtt feddi meg fiát, hogy túl elnéző volt a Matheson lánnyal. Mintaapa, na. Jason felismeri a Rachel által rajzolt medált, el is mondja, hogy tudomása szerint Aaronnál van. Monroe elrendeli Strausser őrmester kiküldését. Jason rosszat sejt, és csak annyit kérne, hogy legalább a lányt hagyják életben, de apja beléfojtja a szót. Jason egy a kelleténél erősebb Uram! felkiáltással távozik. Máris láthatjuk Straussert, a hivatásos kínzót, aki egy istállóban a gyilkolás szépségéről beszél egy kisfiúnak, ki másnak. Neville érkezik, munka van.

sir.png

Nora ápolása nincs ingyen, mint tudjuk ugye Krisztus koporsóját sem őrizték csak brahiból. Drexler elmeséli, hogy micsoda üzletemberek voltak ők és Miles parancsnok egykor. Miles kinyírta a konkurenciát, cserébe Drexler aranyat szállított neki. Miután Miles lelépett, Drexler is kiesett a gyümölcsös kosárból, ha értitek, hogy mondom. A régi sérelmekért cserébe most azt kéri, hogy tegyék el láb alól a szomszéd család fejét, akinek az a felettébb idegesítő szokása, hogy más mák ültetvényét gyújtogatja. Mivel Drexler különösen vicces fazon, nem Milesra bízza a nemes feladatot, hanem Charlie-ra. A lány mártírkodik és elvállalja. Aaron még megforgatja a lány hátában a kést (csak átvitt értelemben, persze): hogyan képes egy ártatlan embert lemészárolni? Charlie felhívja a figyelmét, hogy nem igazán van más választása. Farkastörvények uralkodnak, ez nem az a szép világ, amit a képeslapokon látni. (Hát, csak beszuszakolták ezt is, ha az előbb nem értettük volna a bonyolult metaforát.) A lány szerepe szerint a házban lakó egyik ribi. A hatás kedvéért a Drexler jól be is húz neki. Indulhat a meló.

myfault.png

Drexler elmenőben még beszól egyet Aaronnak, a kemény legénynek. Hogy ez mennyire nincs így arról kapunk egy múltbeli jelenetet menten. Nyolc hónappal az elsötétedés után Aaronék táborát megtámadják, a férfit jól helyben hagyják, és az asszonykáját csak az menti meg, hogy Sean legyakja a támadókat. Vissza a jelenbe, ahol Charlie a szomszéd O’Halloran háza felé tart. Drexler felvilágosítja Milest arról (pénzt ad a szolgálataikért és Charlie temetésére), hogy a halálba küldte a lányt. Ha sikerül a merénylet, akkor a családtagok ölik meg, ha nem akkor maga az öreg O’Halloran. Miles megszökik, hogy megállítsa Charlie-t. A lány bejut a szomszédhoz. Az öreg épp a feleségével és egy csecsemővel tölti gondtalan életét. Dráma van. Egy szobába invitálja Charlie-t, hogy megtudja jövetelének okát. Charlie meginogni látszik.

onamission.png

A haciendán eközben újabb remek játékot talált ki Drexler bácsi. Elővezeti Norát, és egy kis tiszta adrenalinnal éltet lehel belé. A játék lényege, hogy Aaron és Nora is kapnak egy-egy fegyvert. Aki lelövi a másikat, az szabad. Ha senki sem lő, akkor Drexler végez mindkettővel. Drexler megölése látszólag nem opció, mert a fickó egy páncélozott autó ajtaja mögé bújik. Közben O’Halloran elmeséli Charlie-nak, hogy volt egy Becca nevű lány, akit Drexler elcsábított, és addig tömte droggal, amíg az bele nem halt. Ezért hát a gyújtogatás. Charlie vonakodik, de végül hátulról csak leüti a fickót egy serpenyővel. Megölnie viszont nem sikerült, mert Miles épp időben érkezik, és megakadályozza.

weareleaving.png

Aaron és Nora farkasszemet néz. Aaron arról győzködi, hogy lője csak le. Egy gyors flashback-ben azt látjuk, hogy szegény Aaron még egy tábortüzet sem tud meggyújtani. Úgy véli a felesége nincs vele biztonságban. A lövöldözős játékban odáig jutnak, hogy Aaron magához ragadja a kezdeményezést, és lelövi saját magát. Hoppá! Mivel főszereplő, ezért cselt sejtünk, és igazunk is lesz. Valójában a whiskys flaskára célzott, és az egész színjáték csak arra kellett, hogy kicsalogassa a fedezékéből Drexlert, akit most jól le is puffant. Na ez az a trükk, amit tuti, hogy élesben sosem működne szerintem. Drexler emberei kicsit sokkot kapnak, talán örülnek is, hogy végre valaki elintézte a górét, úgyhogy szabadon engedik a párost. A csapat a házon kívül újra találkozik. Miles el sem hiszi, hogy Aaron képes volt lelőni Drexlert. Hát, én sem nagyon, de hagyjuk. Go and free Danny!

bullethole.png

A végére még két érzelmes jelenetet kapunk. Az egyikben Aaron faképnél hagyja a csaját, mert úgysem tudná megvédeni. Amíg a csapat távolodik, a férfi szomorúan bámul utánuk. Értem én, hogy remek képet lehet ebből csinálni az epizód végére, de most komolyan, hol volt addig, hogy a felesége nem találta meg, de még látja őket elmenni? Végig egy bokorban lapult? A másik egy nagy találkozás. Danny sok-sok év után suttyomban, de végül találkozik az anyjával. Rachel azt mondja, most már minden rendben lesz. Ez még csak a hatodik rész, én nem vennék erre mérget!

Címkék: Revolution
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása