Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Egyszer volt 02x03 - Lady of the Lake

2013. szeptember 06. 11:00 - mysisterstheslayer

Ma egy többszörösen anyai epizódot nézhetünk meg, és nem ez lesz az utolsó idén, csak szólok. Persze az első jelenetből ez még nem derül ki, mert a „hadvezér a térképnél" sablon fut, főszerepben Herecegh, a támadó pedig nyilván ősi örök ellenségünk, az Apakirály. Reped a fejem az ásítástól. Menekülni kell, satöbbi. És akkor bomba robban: Herecegh utasítja Hófehérkét, hogy találkozzanak az anyja viskójában, hiszen már jegyesek! Nemtom Hófehérke fél jobban ettől a jelenettől, vagy én. De nincs idő félni, most megijedni kell, mert egy Mulan-style láncos lovag elkapja a praktikus fehér ruhában menekülő menyasszonykát. A lánc-fátyolos lovag neve Lanc-elot, muhahah!

Ugrás a pincében őrzött nőszemélyekhez, Cora pajtáskodik Emmaval, és panaszkodik, hogy az ő kislánya mennyire nem hasonlít őrá. Hófehérke sajnos kicsit későn ébredezik, Emma elkotyogja, hogy van egy Henrije a másik dimenzióban. Nekem tetszik az a kép, ahogy MM a testével védi a lányát. Aztán valami csóka leüvölt egy kötélen, hogy a főnök látni akarja a nőket.

vlcsnap-2013-08-31-00h07m01s111.png

Storybrooke-ban Henri újra akció-fedőneveket gyárt: ezúttal Skorpió a fedőnév (vipera is lehetett volna) és nagypapi a szenvedő alany. Nagypapi ugyanúgy alulteljesít, mint Emma, pont elhiszi, hogy kérésre Henri kimarad a varázslat utáni nyomozásból és a biztonságos tanulásnak szenteli az életét.

Vágás után láthatjuk, hogy ez a szülői pedagógiai gyengeség több-generációs: Mary Margaret éppen leszidja Emmat az önállóskodás miatt egy ilyen veszélyes helyen, mint Meseország, ahol fogalma sincs, milyen veszélyek érhetik, tehát csak fogadjon szót. Egyébként meg nem azért ugrott Emma után, mert életképtelennek tartja, hanem hogy együtt legyenek. Óh. Ekkor Lánc Előd lép ki a sátorból, országos nagy cimboraként összeborulnak Hófehérkével, aki megkönnyebbülten mutatja be Emmának azt az embert, akiben biztosan megbízhatnak. Ezt a pajtáskodást most Auróra szemléli morcosan a távolból, Mulya pedig szokásos nikitás kedvességével figyelmezteti, hogy ne keverje össze az igazságszolgáltatást a bosszúval. Ja, igen, szegény gyöngykoszorús királylány komolyan vette Mulya kijelentését arról, hogy a két jövevény tehet Mesekirályfi vesztéről. És még tőr is van nála.

vlcsnap-2013-09-04-21h24m10s24.png

A vendégeket helyi meseállat-húsból és GMO gyümölcsökből álló lakoma várja, Lánc Előd pedig megpróbál válaszolni a mindannyiunkat gyötrő kérdésre, hogy miért nem pusztult el mindenki az Átok miatt, és hogy kerültek mind ide, és wattafák, úgy egyáltalán. A válaszból csak az derül ki, hogy ezt a producerek se gondolták át mélyebben, de muszáj volt a nézettséghez némi mese-helyszín meg szereplő-frissítés. Nekem így is jó. Na, Hófehérkének eszébe jut, hogy lehet itt még egy dimenziókapu valahol, a gondoskodó Lánc Előd pedig az ogre-veszélyre való tekintettel legjobb harcosát, Mulyát rendeli melléjük.Ezek után illik már megnézni hova rángatta előzőleg Lánc Előd a Hófehérkét, és mitől ekkora barátok. Na, ilyen az élet, Hófehérkéről Apakirály udvarában kerül le a csuklya, a gondoskodó Lánc Előd inni is ad neki, Apakirály pedig a szenvedésekről és a bosszúról szónokol, melyek közt legrosszabb a gyermektelenség, amit az ő családja kellett elszenvedjen. Ebből Hófehérke is egyből tudja, hogy nem kellett volna azt a pohár valamit elfogadni. Ami nem világos, hogy Lánc Előd ezt hogyhogy nem tudta a jelenetben?

vlcsnap-2013-08-31-00h15m19s24.png

A táborban a hölgyek felfegyverkeznek, Emma próbálja bekamuzni, hogy tudja mi a pálya egy ogre esetén, Mulya meg beijeszti. Ezt férfi-jelenetekben is így szokták csinálni, de most így nőkkel még jobban átjön mennyire vicces a rambóskodás. Hófehérke közben bevallja, hogy a varázsszekrényt tervezi meglátogatni, hátha még működik, tehát ma Emma hazatér gyerekszobájába, yippy!

JEFFERSON! olyan közelről veszi a kamera, hogy bepárásodik a képernyő... vagy csak a szemüvegem? Henri próbál kiszedni belőle ezt-azt, a Kócos Srác viszont átirányítja a polgármester asszonyhoz, pontosabban annak a kis pince-trezorjába. Jefferson szomorú, mert a lánya keresi, de ő nem mer vele újra találkozni, mert szégyelli magát, amiért elhagyta... Henri támogatja, én pedig remélem, nem fogom azt álmodni, hogy Kócos Srác az apukám, mert az bezavarná az eddigi álmaim tematikáját.

vlcsnap-2013-09-04-22h24m36s42.png

A polgármester asszony éppen csomagol, amikor Henri felhívja és randit kér tőle ebédre. Ez nagyon pozitív fordulat lenne, de mielőtt Henri gesztusának pozitív mellékhatásaira gondolhatnék, a büdös kölyök előbújik egy hangszigetelt ajtó mögül és elcsórja az anyja kulcsait. Előre sajnálom szegény Reginát.

A Rambo-lányok tisztáshoz érkeznek, ahol felvilágosítják Emmát, hogy az ogre vak, és hang alapján tájékozódik. Itt egy olyan pillanat lenne, amikor a vagánycsajnak másokra kellene bíznia magát. Tipp?

Hófehérke kidobódik az erdőben, de hamarosan leteríti az arra poroszkáló Lánc Elődöt. Az életéért cserébe a fekete lovag elmondja: Hereceghre az anyja kunyhójánál várnak lesben Apakirály katonái.

A Druidanya-tanya...én már el is felejtettem, hogy ez a nő milyen idegesítő... Éppen díszítgeti a vityillót a „kismenyemnek". Szerencsére hamar megjelennek a katonák, Herecegh pedig példásan leteríti egymaga mindet, áh, meg se lepődjünk. Azon se, hogy Druidanya kap egy nyilat a térdébe mellkasába. Azon se, hogy közben odaszalad Hófehérke. Áh, mindenki így szeretne találkozni az anyósával, valljuk be. (De hogy került a háttérbe a varázskút, csak kérdezem?)

Bakker, mire Mary Margaret összegyűjtötte a fát, megint beesteledett. Sőt, addigra Miss Gyöngykoszorú is megtalálta őt (az ogre helyett) és a kést nekiszegezi. Nyilván MM pikk-pakk leteríti, dühösen elsuttogja neki, hogy semmi köze a Mesekirályfi halálához, és állítsa le magát. Erre Mulya is belép a konfliktusba, és saját intézkedése alatt álló csajnak nyilvánítja Aurórát, amit suttogva, de nagy indulattal beszélnek meg. Midőn Emma figyelmeztető lövést ad le az éjszakában az anyja védelmében, mind rájöhetünk az előző suttogások okára: jön az ogre... Gratulálunk, Sheriff. Most négyen két felé futnak, majd Emma sikeresen elbotlik egy faágban, és ott marad szembenézni az ogre-val, egy szál pisztollyal. Ami ezután jön, igazán jól vágott küzdelem, de olyan fergeteg arckifejezésekkel „játsszák", mintha képregény-forgatáson lennének, megmutatom:

vlcsnap-2013-08-31-00h26m52s41.pngvlcsnap-2013-08-31-00h28m52s158.pngvlcsnap-2013-08-31-00h27m52s106.png

Vissza a kalyibához: doktor Lánc Előd megállapítja, hogy a nyíl mérgezett és a tündérpor nem fog segíteni. A Herecegh a vizitündér tavát javasolja megoldásként. Nocsak, milyen közel van minden. Útközben beszélgetést kezdeményez Lánc Előddel, aki saját szégyenletes zsoldossá válásáról csak annyit árul el, hogy egy nő miatt volt. Ofkorsz. Hófehérke pedig egyedül marad idegesítő anyósával. Ha a nyálas tapadós stílus nem lenne elegendő önmagában, Druidanya előveszi a halálos fegyvert, az unoka-témát. Merthogy James mindig is családot és gyereket akart. Mennyi gyerekbolond mesehős-férfi, bizony, ez kicsit másképp van a való világban. Hófehérke láthatóan egyre kínosabban érzi magát, és akkor előkerül a varázs-inga, ami a leendő gyermek nemét jósolja meg. Kénytelen belemenni a tesztbe, az inga pedig meg se moccan... Druidanya azonnal vágja, hogy mi van, és azt javasolja, gyógyítsa magát a tó vizével, és biztos csodálatos anyuka lesz majd.

vlcsnap-2013-08-31-00h30m51s131.png

A csodálatos anyuka és lánya a rambó-csapatban hozza továbbra is a férfias sztereotípákat, most például Mulya osztja le a pisis kistestvért, amiért mindig lemaradozik. Miss Gyöngykoszorú viszont továbbra is nőként funkcionál, ezért kicsit szívembe zárom. Most éppen fázik. Ez aktiválja a gyengenő+helyesszuperpasi sztereotípiát, azaz Emma átadja a cool bőrdzsekijét, az izmos felsőtestét mutogatva. Olyan izmos, hogy el se hiszem. Nézzétek:

vlcsnap-2013-08-31-00h34m04s248.png

Van kép róla (a túledzett seggéről) hátulról is, de azt nem rakom ide, mert férfiak úgy sem bírták ezt az epizódot idegekkel idáig. Szerencsére hamarosan meg is érkeznek az enyhén lerombolt otthonukhoz, a kastélyhoz a tóparton. Közben Druidanyáék is befutnak a tóhoz, ami már nincs...

Henri a kripta előtt - el ne feledkezzünk a legkisebb királyfiról. Elmozgatja a dédapja koporsóját, lemegy körülnézni, majd jó érzékkel kiválasztja a kígyós ládikát, és ki is nyitja. Reménykedek, hogy eddigre ideér Regina és a szívtelen átverésért büntetésből békává változtatja, de sajnos csak nagypapi jön, és még azt is elmondja, hogy Regina kérte őt fel a mentőakcióra. Értem én.. csak ez szar. Na mindegy.

Hereceghnek most esik le, hogy mivel megölte a tó tündérét a múlt évadban, sajnos a tó –jogosan- kiszáradt. Lánc Előd nélkül ez az epizód nem jöhetett volna létre: most szuper módszerével vizet talál, mégpedig egy csigahéjban...és még át is öntik egy kulacsba. Druidanya rábeszélné Hófehérkét, hogy majd ő igyon a vízből, mert az anyák mindig első helyre teszik a gyerekeiket, de ezt a gondolatot a menyasszony nem érti. Mindegy is, mert jön Herecegh és boldogan megitatja az anyját.

Rambínáék megérkeznek a gyerekszobába. Innentől a kép kék-szürreális, mint egy álomban. A szoba romokban, de a szekrény áll, Emma rögtön oda siet – visszatérés a születéshez. Hófehérke szívfacsarodva sorolja el mennyi mindent szeretett volna itt Emmával átélni, Emma viszont menekülne a szembesülés elől, visszaveszi a dzsekijét és indulna a valós családhoz, Storybrooke-ba.

vlcsnap-2013-09-04-23h50m51s107.png

Száraz tónak nedves partján Druidanyáék rombolják ezt az elmélyült hangulatot. Mivel a víz nem látszik hatékonynak, kitalálják, hogy még az anyja szeme előtt összeházasodnak házilag. Ezt persze maga Druidanya találja ki, de úgy csinálja, hogy mégiscsak Hófehérke mondja ki. Hófehérkét nem irigylem, nem igazán tudja milyen arcot kéne vágnia. Lánc Előd természetesen esketési engedéllyel is rendelkezik, de basszus, tuti hogy horgolni is tudna, ha kell, vagy legalább is beszéli a párologtatók bináris nyelvét. És higgyétek el, kis virágkoszorús árkád alatt a párocska hagyomány-őrzőleg iszik egy közös pohárból, amit a szekérről Druidanya mosolyogva figyel, egészen a csókig, amikor viszont látjuk, hogy már nem él. Megkapja a menyasszonyi csokrot a fiától.

vlcsnap-2013-09-05-00h02m56s188.png

Emma és MM kinyitják a szekrényt, és azon tanakodnak, hogyan kellene működésbe hozni, amikor belép Lánc Előd. Természetesen értesült az ogre-támadásról, már intézkedett, hogy Mulya és a Gyöngyös a tábort készítse elő, és örömmel segít, hogy hazajuttassa e csodás szerkezettel jóbarátait a kisfiúhoz. Henrihez. Ennél a szónál Hófehérke előrántja a tőrt, mert itt egyetlen ember tudta meg a fiú nevét...a lila füstből kibontakozó Cora. Lánc Előd már régesrég halott, a boszorkány pedig most a lányokkal vív varázscsatát a poros plüssmacik között. Miután Mary Margaretet feltolta a falra, negédesen elmagyarázza, hogy főként azért szeretne dimenzió-ugrani, hogy láthassa a leányát, és ha már ott van, az unokát. Ez utóbbihoz Emma is hozzászól, de még cselekszik is: varázserő híján puskapor-tüzet rak a szekrényben. A következő pár másodpercet nem teljesen értem: Cora kikapja a lángot a szekrényből és Emmára dobja, a szekrény mégis kigyullad; Mulya és Aurora megjelennek, Mulya elvágja a varázstámadást, aztán pedig feltartott karddal várakozik a háttérben míg Cora köddé válik. És végül MM megállapítja Emmanak: „megmentettél". Mindegy, a szekrény használhatatlan, a boszorkány egyelőre eltűnt, mindenki túlélte a kalandot.

Aki nem élt túl, az Druidanya. Hófehérke próbál együttérzést mutatni, de nem kell soká erőlködnie, Herecegh kijelenti, hogy neki Hófehérke a család meg majd a purdék, és hogy lássuk, mennyire anyja fia, elő is kapja a bébi-ingát, hadd hulljon a haja a stressztől a kis menyecskének. Hófehérke szeretné kirángatni a kezét az inga alól és végre vallomást tenni, de utolsó pillanatban meglátja, hogy az inga kileng, Herecegh pedig fiúra tippel az irányból. Mindig irigyeltem azokat, akik borult ég alatt egy erdő közepén is rögtön tudják, merre van észak. Az ifjú férj lelép valami harcászati indokkal, Hófehérke pedig összerakja, hogy a mesteri Lánc Előd intrikált Druidanyával és a varázsvíz az esküvői kehelybe került. A lovag nem akarja érteni a kérdést, majd olyan nagyon bájosan mosolyognak össze a hölggyel, hogy egész meghatódok, főleg amikor utóbbi büszkén és sugárzó örömmel elárulja, hogy kislánya lesz.

vlcsnap-2013-08-31-00h48m37s25.png

Odaát, a felnőtt lánnyal ugyanilyen megható elbeszélgetés következik, de előbb a világ dolgai kell helyükre kerüljenek. Lánc Előd nemes lovag volt, és egy aljas ellenség kezétől halt hősi halált. A rettegett boszorkány még szabadon, az embereket figyelmeztetni kell, és vezető kell a harchoz. Bámulatos a rövid nemesi vita, amelyben eldől, hogy mindenki Hófehérkére tekintene vezérként, és Emma szava elakad, ahogy az anyja higgadtan és ceremóniamentesen újra hős királynői önmagává válik otthoni terepen. És első intézkedése, hogy a hazavezető út megtalálása a legfontosabb számukra. Mikor kettesben marad anya és lánya, végre kimondják azokat a dolgokat, amik eddig belül feszültek: Emma haragja, a hiányzó érzés hogy valaki őt tegye legelső helyre, és az önfeláldozás felismerése. Az első igazi ölelés után Hófehérke könnyes szemei előtt megjelenik a gyerekszoba régi pompájában, amikor még szép remények ringtak benne, majd becsukja maga mögött a múltba nézés ajtaját.

vlcsnap-2013-09-05-20h14m49s193.pngvlcsnap-2013-09-05-20h15m22s26.png

A szoba viszont most sem üres, Cora mosolyogva kis üvegbe gyűjti a varázsszekrény hamuját.

Még van némi családegyesítés mára: Kócos Fiú megembereli magát és megkeresi a kislányát, hogy örömmel boruljanak egymás nyakába. Henri is elégedett, nemcsak az előbbi jelenet miatt, hanem mert nagypapi is összeszedi magát és megtanítja végre fakardozni. Apakirály morcosan lesi őket.

6 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.09.06. 17:26:04

Banyek, nem tudom mit ettél/ittál, amíg írtad, de én is kérek belőle :D Minden sorát imádtam, a 5. képre pedig nincsenek szavak :DDDDDDD kész vagyok

mocskosmacska 2013.09.06. 21:37:29

Rájöttem, hogy Hófehérkének könnyű jónak lenni, mert mindenki rohan csak hogy segíthessen neki.

mocskosmacska 2013.09.06. 21:39:00

Engem is idegesítherceganyuka, főleg, amikor a nagy jóságos anyukának akarják mutatni. Pedig ő az, aki az egyik fiát eladta egy gonosz manónak egy házacskáért.

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.09.06. 21:59:22

@mocskosmacska: Vajon a motivációját meg fogják nekünk magyarázni egyszer? Kétlem.

Hüpna · http://almosblog.blog.hu/ 2013.09.08. 18:42:06

Ezzel a résszel nekem "csak" annyi bajom volt, hogy tök fölösleges...Miért is? Igazából nincs tétje azon izgulni hogy jajj vajon sikerül-e megszabadítani Hódehérkét a meddőség átkától, mert hát tudjuk, hogy már az unokaszinten is tartanak az utódai. A másik pedig a történet kiszámíthatósága volt. Tudjátok, mint a horrorfilmekben, ha reccsen a padló, és elindul a bögyös főhősnő a legszexibb fehérneműjében utánanézni, már tudod, hogy jön a gyilkos. Na, itt is, amikor mindenki nagy konszenzusosan megegyezik, hogy druidanyu igya csak meg a löttyöt (elvégre egy aszott vénség élete fontosabb, mint egy leendő dinasztia jaaaa peheheherszeeeee), akkor már lehetett tudni, hogy majd lesz piacsere. Én azon feküdtem ki majdnem, hogy duridanyu milyen remekül elviháncolt leendő menyecskéjével nyílvesszővel a vállában, persze a szükséges pillanatokban eljött a nagy haldoklás ideje... Emma "harca" meg a nagy trollal priceless XD

Hüpna · http://almosblog.blog.hu/ 2013.09.08. 18:43:05

@mocskosmacska: AZ volt a motivációja :D nem több, nem kevesebb
süti beállítások módosítása