Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Gyilkosság 1x08 - Időhúzás

2013. szeptember 05. 09:00 - BundásRigó

A húsbolt raktárában berendezett lányszobában nyitunk, nagy nehezen csak eljut az infó az FBI-os agyakig, hogy nem terroristákat fogtak. A nyomozók aggódnak rendesen, az aktuális elméletük szerint ugyanis Benneték lakásáról idehozták Rosie-t, ha viszont a szövetségiek beveszik ide magukat, azzal az ő munkájuk könnyen véget érhet. A hadnagyot se ez, se a bent látott pink póló nem győzi meg, ide ti nem jöhettek. Sarah olyan lebiggyesztett szájjal bámul vissza a húsboltra, mint egy ötéves, aki nem kap vattacukrot a búcsúban. A főcím után még mindig az éjszaka eseményeit látjuk, Regi hajóján Sarah telefonál, bekéri mailben a gépére az összes fájlt a gyilkosságról. A pasijára is rácsörög, de sajnos egy kolléganő veszi fel, aki simán lerázza a menyasszonyt.

killing00.jpg

A nyolcadik nap reggelén Stan próbálja a munka mellett a gyerekeket is ellátni, de még Terry se tud átjönni segíteni, így az önmaga kísérteteként lézengő Mitch vállalja, hogy a srácokat suliba viszi. Gwenék a reggeli hírekből értesülnek róla, hogy Bendzsót máris a terroristákkal kapcsolják össze. Richmond kivirulva robban be az irodába: bepereljük Adamset az All-Stars miatt, a sajtó meg összepisálja magát a gyönyörűségtől. Sőt, még múltbéli (bár nem nagy) stikliket is kész az ellenfele szemére vetni. Jamie le is csap erre: ideje lenne igazán mocskos dolgokat előásni, fogadjunk fel egy magánnyomozót! Édes istenem, micsoda formabontó ötlet! Ennél még tán a Gossip Girlben is előbb hívtak nyomozót a gimisek, hogy lejárassák egymást, mint itt azok, akiknek a saját és városuk jövője múlik rajta. Hogy-hogy nem ezzel kezdték? Mindegy, Rich személyes ügyekre így sem vevő, csak a szakmai szennyre áhítozik.

killing01.jpg

Sarah arra ér be, hogy már kipakolták az irodáját: kell nekik minden nyomozati anyag. Van rosszabb is: a hadnagy azzal fogadja, hogy a helyszínelős fotókkal nyomtatták tele a címlapokat. Sarah próbálja az FBI-osokra kenni, aztán meglátja Holdert, és összerakja: Holder egy rakat pénzzel a minap + exkluzív fotók a sajtóban= áruló kis köcsög. Hangosan persze a technikusokat nevezi meg, mint pénzéhes dögöket. Csak úgy mellékesen azért rákérdez, hogy a megyei rendőrség kábszeres csoportjából hogy teleportált ez derék legény a gyilkosságiakhoz, a főnök pedig bevallja, hogy megcsörrent pár telefon az érdekében. Kezdődik a vezető nyomozók megbeszélése, szóval Holder ebből is kimarad, nincs is elragadtatva.

killing02.jpg

Mire Bendzsó munkába indul, már rendesen szakad az eső, és hogy meg ne fázzon, az igazgatónő azt kéri, inkább ne menjen be dolgozni. Ma se, meg még egy jó pár napig.

A megbeszélésen Muhammed utazási szokásairól esik szó, egyszer még Szomáliában is járt, és valószínűleg radikálisokat támogat. Érdekli őket, Rosie-nak voltak-e terrorista indíttatásai, Sarah erőlködik, hogy ne röhögjön a képükbe. Mitch a garázsban bepakolja a kölyköket a kocsiba, indít, aztán eszébe jut még valami, és visszaszalad a házba. Ekkor látja meg a hírekben a helyszíni fotókat, és fehér lesz, mint a kréta. Lent befut Terry, aki öregszik vagy öt évet, mikor a kipufogógázzal teli garázsba lép, és bent meglátja a két gyereket.

Jamie Drexlernek hantázik, hogy mennyire fasza sztorit tudnak Adamsről, csak kéne még nekik pénz, hogy tudják folytatni kutakodást. Drexler nem olyan idióta, mint amilyennek elsőre (és másodikra) látszik, átlát ezen. Sőt, meg is támogatja őket infóval, amit csak azért nem használt fel sosem, mert még szerinte is mindennek van határa. Fagyos a hangulat Sarah és Holder között, a pali nem érti, mi a gond. Sarah ott is hagyja, de vesztére Mitch-be sikerül belefutnia, aki mélyen elítéli az egész kócerájt a kikerült képek miatt, hogy mindenki ezen csámcsogjon, plusz közli, hogy a nyomozónő eddig egy keresztül szalmát nem tett, elvégre nem tartóztattak le senkit.

killing03.jpg

Richmond helyzete nehezebb, mint hitte, a bíró ugyanis Adams országos cimborája. Hozza Jamie a nyerő infót, mi nyilván semmit nem tudunk meg, csak hogy Gwen szerint ez használhatatlan, Rich meg még meggondolja. Persze, minek is elsietni. Sarah álnéven benéz a bizonyítékokat pakoló szövetségiekhez, jajj, csak pár számot kéne egyeztetni, nem nyúlok semmihez. Az ügynök lelép ellenőrizni, ki is ez, addig a nő beugrik a furgonba, és készít pár fotót az ominózus rózsaszín pólóról, ami szerinte Rosie-é. Kb. fél perc múlva meglátják, de már késő, ez legyen az ő gondjuk.

Amber puhatolózik Bendzsónál, miért nem beszélsz a rendőrökkel Muhammedről? Csak. És én miért nem beszélhetek? Bennet bevágja a durcit, szóval szerinted benne vagyok? Aztán elrohan, a neje meg magára marad a kételyeivel. Hozza Sarah a fotót Larsennének, kíváncsi, Rosie ruhája-e a talált Grand Canyonos póló. Az övé, mondja az anyja, de azt hiába kérdezi, hol találták, vagy hogy tényleg a tanár tette-e. Az a söpredék, aki most is vígan éli világát – a leskelődős részről azért jótékonyan hallgat.

killing04.jpg

Linden azért lobbizik, hogy legalább a pólót megvizsgálhassák, és behozassák Bendzsót. De a főnök beint: a szövetségi ügy előrébb való, szóval vége, nekünk itt már nem terem babér. Tényleg olyan nehéz elfogadni, hogy a Larsen lány terrorista volt, kérdezi a hadnagy, ööö... hát nekem az, és az eddigiek alapján Sarah-nak is. És Holdert se képezted ki, mi folyik itt? Holder nem nyomozónak való. A főnök szerint ideje lenne már a napfényes Kaliforniába áttelepülnie. Az lehet, de Rick momentán nem vevő a csajra. A nő dühöng egy sort a kocsiban, és hogy, hogy nem, Holder épp arra kóricál, ahol Sarah parkol, és bevágja magát egy autóba – adja magát, hogy utána kell eredni.

Holder a kopasz taggal valami nem éppen fényűző környéken köt ki, és bemennek egy házba. Sarah nem sokat gondolkodik, utánuk indul. Odabent pedig meglátja Holdert, ahogy elég lepukkant embereknek tart előadást – a drogos múltjáról, és a kopaszról, aki Gil, a mentora. Most is ő az, aki vigyáz a pénzére, beosztja neki, stb. Már 6 hónapja tiszta, de a nővére, Liz nem kíváncsi rá, mert annak idején Holder meglopta még az ő kisfiát is, hogy legyen miből belőnie magát. A szívderítő történetet követően Sarah elrobog, de a kollégája meglátja a vörös loboncot. Még nincs vége a meglepetéseknek, az egyik anyuka keresi telefonon, hogy Jack mindenkinek szétküldte a helyszíni képeket a gyilkosságról. A kis suttyó, ezért kinéz neki egy átszálló.

killing05.jpg

Richmond ül a próbaidős meghallgatáson, ahol a nő, aki miatt a felesége meghalt, azt ecseteli sírva egy bizottságnak, mennyire sajnálja. Rich a mosdóba megy, hogy bebokszoljon a tükörnek, és láss csodát: végre egy sorozat, amiben az üveg vág! Az irodában Gwenék hallgatják a híreket: a Bendzsó által is látogatott mecsetet megrongálták, a környék lakosai rettegnek. Ezek így szavazni se fognak elmenni, szóval nincs mese: be kell vetni a Nagyon Ütős Infót, akár belemegy Rich, akár nem. Legalábbis Jamie szerint, Gwen ugyanis a második esetre azt jósolja neki, hogy kávét fog főzni a nyugdíjas évekig. Richmond lila fejjel hívja őket, küldjetek mindent a sajtóhoz!

Sarah és a fia autókáznak, Jack nem tud magyarázatot adni, de az fix, hogy elege van abból, hogy az anyjának mindenki más fontosabb. Inkább az apjával élne. Igen? Nagy kár, hogy tíz éve nem kíváncsi ránk. Mitch végre hazakóvályog, képzeld Stan, megtalálták Rosie egyik ruháját, nemsokára lecsukják a tanárt. Aztán meglátja, hogy a férje kipakolta a lányuk szobáját, mert ő szeretne már valamerre továbblépni, tud a reggel történtekről, és a fiúkért még mindig felelősek. Na ezt nem kellett volna, a nő a fejéhez vágja, hogy azon a hétvégén Stan hagyta, hogy Rosie maradjon, az apa szerint viszont ha Mitch nem olyan szigorú, a lány sem titkolózott volna. Egyelőre ennyi, de asszem ez csak az első menet volt.

killing06.jpg

Richmondék a tévét lesik, a hírekből az folyik, hogy Adams polgármester havi 1500 dollárért bérel lakást a szeretőjének, aki egy gyakornok a hivatalban, és az sincs kizárva, hogy terhes. Jamie dörzsölgeti a tenyerét, Gwen csak a fejét fogja, Rich meg már tikkel attól, hogy ilyesmire vetemedett.

Sarah-ék érnek haza a kikötőbe, Holder pont arra sétál, és szól a nőnek, hogy ő egy igazán trükkös fiú: lehallgatót tett Bendzsó telefonjába, szóval ha lesz valamijük, csak egy bíró kell, aki hitelesíti. Ismer is valakit a narkós időkből, most már tudjuk, hogy haszna is volt a kokszolásnak. Megegyeznek, hogy a hadnagynak erről még nem kell tudnia. Holder kész lenne beszélni a délután (?) elhangzottakról, de Sarah már eleget tud, inkább visszamennek dolgozni. De most már Holder vezet, csak a miheztartás végett.

killing07.jpg

Az utolsó két percben: Mitch visszaállítja Rosie szobáját pontosan ugyanúgy, ahogy volt. Rich mered ki az ablakon. Bendzsó telefonál ezerrel, arabul ráadásul, Amber úgy néz rá, mintha eddig nem tudta volna, kihez ment hozzá. Aztán angolra vált, és nyugtatgat valakit, hogy holnap meglesznek az útlevelek, és akkor ennek az egésznek vége, a zsaruk nem sejtenek semmit. Pedig de, Holdernek épp leadják a drótot, elégedett is magával.

komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása