Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Kívülállók - 4x01

2013. szeptember 03. 11:00 - LenaNoir

In medias res nyitunk, Újsrác ront ki a tetőre, csuklójára bilincselve egy aktatáskával, nyomában Újcsaj, Seth és Curtis, utóbbi egy baseball ütővel fenyegető testhelyzetet vesz fel, amit egy „Ide a kurva táskával” instrukcióval nyomatékosít. Rudy is benne van a buliban, ő egy láncfűrész társaságában láblevágással fenyegetőzik, ja, és most látom, Sethnek is adott a kellékes egy kis kalapácsot. Újcsaj egy törött üveggel hadovál valami Titanic-befejezésről, Újsrác pedig megörökölte Barnahipnóbige Alisha-kinyíró tapétavágóját, mondjuk, ezzel nem sok eséllyel indul az imént említett cuccokkal szemben, viszont leszarja a Titanicot. Az indulatok elszabadulnak, mindenki vicsorog, és lám, visszaugrunk az időben 5 órát és 41 percet, mert hiába nincs már időutazó képesség, nem lineáris történetvezetésű forgatókönyv még van.

vlcsnap-2013-08-31-15h48m39s127.jpg

Újsrác és Újcsaj békésen ücsörög a közösségi központ padján, narancsoverálban, nem kell sokat találgatni, közmunkára jöttek. (Btw nincs egy recepciós, vagy bárki, aki nyitja-zárja ezt az önálló életre kelt központot? Csak mert ki-be járkál mindenki, de sehol egy ott dolgozó – csak a rövidebb-hosszabb életű felügyelők - újgyerekeknek meg már narancsoveráljuk is van, de kitől kapták? Jó, nem akadok fenn ilyen „csekélységeken”.) Szóval Újcsaj beközli, nem akar fecserészni, amivel Újsrác is mélyen egyetért, majd 2 másodpercen belül eljut szövegelésben az anyja méh-kiszedéséig, hát ez príma. Miután Újcsaj megunja, hogy senki nem veszi őket kezelésbe – na meg Újsrác karattyolását – elmegy keresni vmi illetékest. A felügyelő irodájában vagyunk. Sör, twix és chips előkészítve, Rudy barátunk pedig kényelmesen elhelyezkedve pornót néz az íróasztalnál. Újgyerekek berontanak, nem akarnánk ám zavarni, de kezdenénk a közmunkát. Rudy közli, hogy ő a felügyelő, na, az bebaszna mondjuk. Megint formában van, Újcsaj arcára van írva a véleménye, már most bírom ezt a csajt. Snitt, Seth egy lekötözött fickóhoz beszél, akinek ráadásul levágták az egyik kezét, és egy bőrönd zárkombinációját akarja mindenáron kiszedni belőle. A Levágottkezű pasi leginkább elküldi melegebb éghajlatra, Seth meg nagyon csúnyán néz, tőle még nem is láttunk ilyet. Hanem ekkor megcsörren a telefonja, Rudy az, aki az újgyerekeket kukkolva az ablakból közli, gondjuk akadt. Na, ebből mi lesz? Főcím.

vlcsnap-2013-08-31-15h54m16s180.jpg

Újgyerekek szemetet szednek, Seth és Rudy tisztes távolból figyelik őket. Sethnek az a véleménye, hogy miután pont azután jelentek meg, hogy ők megszerezték a táskát, tutira nem közmunkára jöttek. Rudy megnyugtatja, beadta nekik, hogy ő a felügyelőjük, szóval nem kell parázni, mert neki a vérében van a színészet. Seth mondjuk, nem igazán izgatja magát, viszont visszamegy a Levágottkezűhöz, hogy kiszedje belőle, tud-e valamit az újgyerekekről. Rudy készségesen felajánlja, hogy adott esetben segédkezik egy fogóval, ha mogyorótörésre kerülne sor. Újcsaj az italautomata előtt épp nem tud mit kezdeni magával, amikor zajt hall, Rudy az öltözőszekrényeket töri fel kis barátjával a tűzoltó készülékkel. Újcsaj, már csak a miheztartás végett megkérdezi, mi a szart csinál. Rudy hihető történettel áll elő, tudniillik elrejtette a szendvicsét, hogy ne egyék meg – gondol itt a nagy létszámú személyzetre, akik megfordulnak a központban – de nem emlékszik rá, melyik szekrénybe rejtette, valóban bosszantó.

vlcsnap-2013-08-31-15h57m19s230.jpg

Újcsaj érdeklődik is, milyen szendvics volt, s mint kiderül, sajtos, akkor meg is van a megoldás, valószínű megette egy egér, mert azok a szőrös kis rohadékok imádják a sajtot. (Mondom én, hogy bírom ezt a csajt, amúgy kicsit olyan, mintha Alisha külsejében Kelly beszólásait hallgatnám.) Rudy lelép, mert extrafontos felügyelői teendői elszólítják, de előtte még bénázik egyet a tűzoltó készülékkel, Újcsaj meg már rég rájött, hogy valami nagyon nem stimmel itt, és Rudy kevés valószínűséggel lehet a felügyelő. Követi is Rudyt, aki bemegy az egyik raktárba, Újcsaj pedig zihál egy kicsit, majd elkékülnek a (barna) szemei, és lám, minő meglepő fordulat, neki is van ám képessége, mégpedig átlát a szoba falán, ahol Rudy éppen HalottSally egykori hálószobájához, a fagyasztóládához dumál.

vlcsnap-2013-08-31-15h58m23s105.jpg

Pontosabban valakihez, aki a fagyasztóban relaxál, és közli, magának köszönheti, hogy odakerült, addig ott is marad, míg el nem mondja, hová tette a táskát. Búcsúzóul még kivesz egy jégkrémet – újabb kérdés: ki tölti fel újra és újra a készletet? -, mert megérdemli. Újcsaj rohan is a hírrel Újsráchoz, itt valami nagyon nem oké kispajtás, a felügyelőnk bezárt valakit a fagyasztóba. Pozitív életszemléletű barátunk szerint biztos van erre valami ésszerű magyarázat, meg amúgy sem kéne ebbe beavatkozniuk. Rudy épp arra flangál, és alibiből elmeséli, hogy cornettót eszik, mert ez a felügyelők nemzeti eledele. Újcsaj nem tud leszakadni a fagyasztott túsz-témáról, ezért megnyomják a tűzjelző csengőt. Rudy, aki épp új csecsebecséjével, egy láncfűrésszel játszik, el is rohan Seth-hez, aki eközben Levágottkezűnek teszi fel a mennyit ér neked a bal heréd-kérdést. Újgyerekek lenyúlják az irodából a kulcsokat, bizalmatlanul nézegetve a láncfűrészt. Rudy megtalálja a kapcsolót, így véget vet a tűzriadónak, hanem közben az újgyerekek már ki is lakatolták a fagyasztót, ahol na, ki szundizik? Curtisbogár jégmámoros állapotában.

vlcsnap-2013-08-31-16h00m12s155.jpg

Újsrác szerint, ha most lelépnek, még elérik a vetélkedőt a tv-ben. Újcsaj inkább megnézi, él-e még Curtis, aki feltámadását követően kiugrik a fagyasztóból, elkezdi vegzálni megmentőit, a sokat emlegetett táskáról karattyol, majd elrohan. Rudy kiakadva tapasztalja a történteket, majd üccsivel kínálja az újgyerekeket az irodájában. Elérkezett az igazság pillanata – dobpergés - Nem vagyok a felügyelőtök, mondja Rudy. Nannneee, lepődik meg Újcsaj „őszintén”, akkor Rudy fel is csaphatna színésznek. (Most már igazán megérdemelne a csaj egy nevet.) Rudy, az önjelölt Rémusz bácsi folytatja a mesedélutánt: ő is közmunkán van, az egész kalamajka pedig tegnap kezdődött, amikor Seth visszajött Afrikából. Megint ugrunk az időben. A központ öltözőjében Seth sztorizik Rudynak és Curtisnek arról, hogyan mentett meg Kelly Ugandában a tudós-képességével egy aknára lépő faszit, és az ottaniak azóta istenítik, ezért kiköltöznek oda, és aknákat fognak hatástalanítani. Hát ez roppant érdekfeszítő sztori, de valahogyan el kell varrni Kelly szálát is ugyebár. Rudyt is legalább ennyire foglalkoztatja a téma, és azon töpreng, chipset, vagy csokit csórjon-e az automatából (ami szintén sosem fogy ki, de rájöttem: a susztermanók töltik fel minden éjjel), aztán mikor leesik neki, hogy Kellyről beszélnek, sokkot kap, hogy Kelly meg sem kérdezte véleményüket a kiköltözésről, ezért ennie kell egy csokit, hogy megnyugodjon. Ekkor beront a Levágottkezű még ép kezéhez bilincselt bőrönddel, és közli, hogy követik, majd vmi zöldes fény kúszik át belőle az őt megfogó 3 srácba, ami azt a reakciót váltja ki, hogy mindhárman azonnal magukénak akarják a bőröndben lapuló pénzt.

vlcsnap-2013-08-31-16h00m36s142.jpg

Kulcs és zárkombináció hiányában nem tudják se leszedni a pasiról, se kinyitni, de Rudynak az a remek ötlete támad, hogy Seth és Curtis menjenek haza, ő pedig önzetlenül magára vállalja, hogy vigyáz a pasira bőröndöstől, ápolgatja meg minden. Persze a többiekben is túlteng a humanitárius életszemlélet, ezért inkább mindenki itt marad, (ekkormégnem) Levágottkezűt pedig bezárják egy szobába. A pizsiparty kellemetlen fordulatot vesz, ugyanis másnap reggelre eltűnik a bőrönd a pasi kézfejével együtt, a három amigó meg vitatkozik, hogy vajh’ melyikük volt túlbuzgó az éj leple alatt. Kezdetét veszi a táskakeresés az egész épületben, majd Curtis és Rudy azon kattognak, hogy tuti Seth volt az, Curtis pedig az „azt mondta, hogy olyan a farkad, mint egy meztelen csiga mondattal” hangolja Rudyt Seth ellen. Terv: be kell zárni Seth-et a fagyasztóba, amíg el nem árulja, hol a táska. Ugrunk, újgyerekek nariszörpöt szürcsölgetnek Rémusz bácsi mesedélutánján.

vlcsnap-2013-08-31-16h05m15s100.jpg

Szóval először azt hitték Seth az, de Curtis volt, állapítja meg Újscrác, mivel őt fagyasztották le. Újcsaj szerint meg Rudy kammerol, mert ő is pont olyan megszállottan akarja a táskát, mint a másik két jómadár. Rudy megbízhatatlan narrátornak titulálja magát, és bevallja ő osont ki éjjel és lefűrészelte a (mostmár) Levágottkezű kezét, ráadásul fütyörészve. Hanem ekkor valami zajt hallott, aminek utána járt, és ezalatt valamelyik a másik két jómadárból elcsórta a táskát, így lefeküdt aludni, mintha mi sem történt volna. Btw Újsrác a fején találta szöget, mert nem is Curtissel beszélgetett Rudy, hanem Seth-tel, amikoris Rudy mondja az előbb Curtistől hallott szöveget Sethnek, és kitervelik, hogy lefagyasztják Curtist. Rudy szörpivel kínálja Curtist, pont olyannal, amilyet az újgyerekeknek adott, és ez Újcsajnak le is esik. Bizony, bizony, altató van benne, Rudy pedig saját bevallása szerunt annyira trükkös, hogy már szégyelli. Viszont ki kell iktatni Curtis két cinkosát, akik közmunkára érkezett fiataloknak adják ki magukat, nem kicsit paranoid a csávó.

vlcsnap-2013-08-31-16h08m24s230.jpg

A két mormota a délutáni szundiból a sokat látott fagyasztóban ébred, de örök pozitív Újsrác szerint ez csak valamilyen beavatási szertartás, mint az elit magán sulikban. Újcsaj szerint meg kussoljon, mert olyan hülye, mint a segg, egyébként is olyan naiv, hogy ő minden pedofil álma, akik a bokorban oktatják nagy lelkesedéssel. Újsrác ekkor elszomorodik, és közli: nem is a bokorban történt, hanem a nagybátyja házában. Keserű részletességgel meséli el megrázó gyerekkorát, Újcsaj meg épp szégyellni kezdi magát, amiért telibe talált az előbbi beszólásával, mikor Újsrác közli, hogy csak szívatta. Persze nemes szándék vezette, mert most legalább úgy érzik, lehetnének sokkal rosszabb helyzetben is, pl. ha a képzelt nagybácsi is a fagyasztóban lazulna velük, sőt szerinte ez a fagyasztós-szitu pont olyan, mint a Titanic vége. Mondjuk, nem feltétlen a közmunka első napján egy fagyasztóban szeretnének meghalni, ennél speciálisabb elképzelésük van jövendő halálukról. Újcsaj öreg nagymamaként a családtagjaival körülvett ágyban, Újsrác pedig autóbalesetben, miközben Angelina Jolie kényezteti az anyósülésről.  (Hála égnek, sikerült megint elmebetegeket összeverbuválni.)

vlcsnap-2013-08-31-16h09m54s81.jpg

De akad egy probléma, ha Újsrác meghal, ki fogja etetni Sadie-t. Ki az a Sadie, teszi fel Újcsaj a jogos kérdést, hát a kutyám, mondja Újsrác. (Ez a beszélgetés olyan izgi, még a végén lerágom a körmeimet is.) Újcsajnak ennél égetőbb problémája van, ugyanis az altatós-üccsi kikívánkozik. Ne fogd vissza magad, mondja Újsrác, legalább valami melegít majd a fagyasztóban. Ekkor nyílik a tető, újabb haver érkezik a fagyasztós buliba, mégpedig Levágottkezű személyében. Seth elgondolkozik, a mi van, ha ezek tényleg csak ártatlan kölykök, akik közmunkára jöttek - kérdésen, de Rudy szerint, ha ártatlanok lennének, nem lennének közmunkán, és a téma ezzel lezártnak tekintett. A fagyasztóban megy a sztorizás, Levágottkezű elmeséli az ő verzióját. Pár haverjával elloptak egy pénzzel teli táskát egy gyémántkereskedőtől, de amikor osztozkodásra került sor, barátunk meggondolta magát, és inkább kinyírta a társait, majd meglépett a táska zsével, és ekkor belecsapott a szupervihar szupervillámja. Attól kezdve az élete pokollá változott, mert mindenki körülötte megőrült és mániákusan a pénzt akarta, mintha Levágottkezű mindenkit megfertőzne a pénz utáni sóvárgásával. És valóban. Újgyerekek is kapnak egy-egy szép zöldes fénycsóvát, ami átfut rajtuk.

vlcsnap-2013-08-31-16h10m30s200.jpg

Eközben Rudy az altatós-üccsivel kínálja Seth-et is, de azért nehogymár harmadjára is működjön ez a módszer, Seth kiönti, mikor Rudy nem figyel oda. Közben arról filóznak, hogy tuti Curtis nyúlta le a táskát, no meg Seth tövig benyal Rudynak, megvallják egymás iránti érzéseiket, nagyölelés, aztán Seth lecsapja Rudyt, annak rendje, s módja szerint. Hohó, de Rudy2 meg az asztal alatt elbújva szem és fültanúja volt az iménti összeborulós nagyjelenetnek. Elveszi a kulcsokat Rudytól, és kiengedi az újgyerekeket a fagyasztóból, akik másodpercekkel előtte döntötték el, hogy kinyírnak mindenkit, ha kijutnak, és megszerzik a táskát. Rudy2 kap is egy kedves arcon rúgást, de aztán előjön, az én nem az a Rudy vagyok, aki bezárt ide titeket-szöveggel, és ő is sztoriba kezd. Aznap este, amikor Rudy nem ment haza – a pizsiparty miatt – gyanakodni kezdett, idejött a központba, és látta, amint Rudy épp Fűrészeset játszik. Sőt mi több, azt is látta, amint Levágottkezű elrejti a táskát a szekrény alá, mialatt Rudy kiment körülnézni a zaj miatt, amit hallott.

vlcsnap-2013-08-31-16h11m21s189.jpg

Rudy2 elő is húzza rejtekéből a hőn áhított táskát, és próbálja megfejteni, mi történt a 3 amigóval. Miközben le nem veszi szemét a megkerült táskáról, Újcsaj megosztja diagnózisát a többiekkel, Levágottkezű megfertőzte őket, talán nem ártana kinyírni. Jó ötlet, mondja Rudy2, de amúgy nem Levágottkezűvel bandáztatok ti is? Újgyerekek egymás ellen fordulnak, Rudy2 szolidan a háttérbe húzódik, mialatt Újsrác is szupererejét fitogtatja. Pontosabban csak szeretné, mert a nagy rákészülés ellenére a földre zuhanó virágcserép nem bizonyul túl fenyegetőnek. Ellenben hirtelen mozdulattal kikapja Rudy2 kezéből a táskát, és elrohan vele. Útközben összefut az elit kommandóval is, akik a rész elején ismertetett fegyverekkel hadonászva követelik a táskát. Tetőre fel, és máris a rész eleji jelenethez érkeztünk. Az acsarkodó bagázs kiegészül Levágottkezűvel, aki halál közeli állapotából ismételten visszatér, és nekiiramodik a táskaelkobzásnak. Sikerrel jár, de a svung táskástól leröppenti a tetőről, - most már számolni kéne, hányan estek innen le – hanem Levágottkezű szívós alkat, és mielőtt eltávozik az örök vadászmezőkre, még kinyitja a táskát és romantikázik egyet a bankjegyekkel.

vlcsnap-2013-08-31-16h12m39s211.jpg

Az 5 jómadár a tetőn pislog lefelé, mi a rák történt velünk, he? Megfertőzött a csávó, de már minden szupi, csak egy kérdésem lenne, jegyzi meg Curtis, ti amúgy kik vagytok? Az újak, válaszolja Újsrác, bennem pedig meghalt a naiv remény, hogy végre megtudjuk a nevüket. Rudy a ceremóniamester ünnepélyes beszéddel vezényli Levágottkezű temetését, hiszen milyen jól kezdődik a közmunka (már megint), új, szexuális távlatok nyíltak meg, Újcsaj szíve most bizonyára megdobbant, hogy a heremegcsonkításról már ne is beszéljünk, igazi családi szórakozás, legyen ez a végszó, ámen. Hőseink - Seth nélkül - még vissza sem érnek a közösségi központba, egy mérhetetlenül unszimpi fickó várja őket, nem túl jó hangulatban, ruháját pedig az SS-tisztektől nyúlta le, ez szinte biztos. Ő az új felügyelő, háromszoros hurrá neki. Újsrácnak haza kell mennie, mert meg kell szaratni a kutyáját, erősen kétlem, hogy az új felügyelő ezt díjazni fogja. Helyette inkább indokolatlan röhögésbe kezd, mert eszébe jut az a vicc, mikor egy közmunkás hazakéredzkedik a felügyelőtől, hogy kivihesse a kutyáját szarni, a felügyelő meg a padlóhoz szögezi a csávót, és kiskanállal eteti meg vele a kutyaszart.

vlcsnap-2013-08-31-16h14m30s22.jpg

A fickó pszichopata, az már biztos, és amellett, hogy komplett elmebeteg, lefekteti a közös együttélés alapszabályait. Ha átbasszák, úgy kikúr velük, hogy olyat még nem láttak. Asszem megleszünk, mondja, Újscárot pedig biztosítja külön szeretetéről, majd balra el. Ez még Curtiséknek is új, Újsrác nem érti, mivel érte el a kitüntetett figyelmet, de Rudy megnyugtatja, nyugi kiscsibe, valószínűleg a hét végére úgyis halott lesz. A négy delikvens indul haza, miközben hattyúk úszkálnak a központ előtti tóban. (Nekik is tutira van szuperképességük.)

vlcsnap-2013-08-31-16h16m10s18.jpg

Váltunk Újsrácra, aki hazaért, hogy végre a sokat emlegetett kutyust levigye. Oda is huppan mellé az ágyra, és kedélyes társalgásba kezd. Sadie, el sem hiszed, milyen őrült egy napom volt, csinálok egy szendvicset, és elmesélem, na és a te napod hogy telt? Kutyulu helyett azonban egy lekötözött, kipeckelt szájú szőkenőre vezeti tekintetünket a kamera, Újsrác meg betegebb, mint képzeltük…

komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása