Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Gyilkos hajsza 1x13 - Az alku

2013. szeptember 02. 09:00 - Szencsike

Szupercsapatunk Havenportba helyezte át a székhelyét, ahol a mi drága Roderick barátunk a seriff és épp javában első közös lépéseiket teszik meg Carrol-ügyben. Derék seriffként biztosítja őket, hogy megkapják a telekkönyveket, amilyen gyorsan csak lehet, hogy megtalálják a szektaházat. Kölcsönös hálálkodás és mosolygás után seriff távozik. Rögtön utána érkezik meg az egyetlen ember, aki felfedhetné a kilétét, Mike. Deb rögtön el is küldi őt az infós kolléganőnek segíteni a számítógépes aktákat átnézni. A szobához a folyosón át lehet eljutni, ahol Mike egy irodában meglátja a telekkönyvek ügyében telefonáló Rodericket. Mike-nak leesik, hogy ez a férfi verette össze, Rodericknek leesik, hogy egy elviekben halottnak hitt FBI-os áll előtte és ő nagy trutyiban van. Mike fegyvert fog rá, de nem lövi le, hagyja elsétálni, hogy a kedves nézők és olvasók az egész epizód alatt izguljanak. Roderick kisétál a rendőrségről, a férfi kollégái Mike-ot hiszik veszélyesnek. Főcím.

pic1.png

Rendőrségen vörös kód van érvényben, minden dolgozót átvizsgálnak szektaügyben, Mike-ot meg eszi a penész, hogy hagyta elfutni. Deb hozza Roderick aktáját, polgári neve Tim Nelson, jó családból származik, politikatudományból doktorált, minor szakja irodalom, tanára… Bingó, Joe Carrol. A következő lépés a város lezárása lesz, hisz Roderick viheti a szektásoknak a bukás hírét. Szektaházban Joe töri az okos fejét valamin, Emma az ablakból figyeli Claire-t és Joeyt. Joe szeretőjét bízza meg, hogy maradjon Claire nyomában. Emmát nem lelkesíti a feladat, hisz Claire utálja, de az felvillanyozza, ha a titkos kis viszonyára gondolhat a szektavezérrel. Az összekacsintós pillanatot Jacob zavarja meg, a hírekben nem említik Daniel Monroe halálát. Van ez így, von vállat Joe, de megjön Roderick a szörnyű hírekkel.

pic2.png

Rendőrségen már készen vannak a város lezárásával, erősítés is nemsokára jön, addig teljes erővel a szektaház megtalálására kell koncentrálni. Időközben a rendőrség elé megérkezett a sajtó, Fővezér hírzárlatot rendel el. Eközben Joe kénytelen szembesülni azzal, hogy padawanja mennyire elbénázta a helyzetüket. Roderick teljes pánikban van, mindenkinek mennie kell, meg fogják őket találni, kész idegroncs a jó rendőr. Joe viszont hűvös nyugalommal szemléli a helyzetet, ki fognak tartani ameddig lehet. Ezek sem nyugtatják meg a seriffet, sőt szerinte Joe változtatott a terven, csak közölje és segít, ugyanúgy, ahogy eddig is. Ő volt az, aki rendben tartotta a bandát, nem Joe, aki csak ücsörög a babérjain, várja, hogy a felesége behódoljon, ami sosem fog megtörténni. Joe nyugalmának annyi, fojtogatni kezdi a férfit, ő az erősebb, de Roderick most sem hal meg. Három lépés távolságról méregetik egymást, Roderick szedje össze magát, ha jót akar. Jacob robog be, a hírekben Ryan Hardy beszél éppen.

pic3.png

Bizony, Ryan a sajtón keresztül üzen a szektásoknak, aki feladja a csoportot, az mentességet kap minden eljárás alól. Egy napig tart az ajánlat és a legelső Júdás kapja meg a harminc ezüstöt. Bent infós kollegina szól Debnek, aki látványosan elszürkül a hallottaktól, Fővezér tőle tudja meg Ryan kis akcióját. Kint Ryan arra biztatja a szektásokat, hogy aki megbánta a csatlakozást, most jóvátehet mindent. A szektaházban Joe kikapcsolja a tévét, kis csipet-csapata ne legyen kétségbeesve, mint az FBI. A kertben Claire és Joey sétálnak, a kissrác most próbálja feldolgozni, hogy gonosz emberekkel van körülvéve. A házból a feldúlt Roderick rongyol ki, elsőre tudomást sem vesz a kettősről, de másodszorra már Claire-t a földre löki, Joeyt betuszkolja a kocsijába és elrabolja. Claire már Joe-val kiabál, magyarázdmegmiértmiértmiért, de Joe rápirít, pokoli napja van, ne idegesítse fel és otthagyja Claire-t. Joe maga menne Roderick után, de Jacob jobbnak látja, ha a vezér marad, Joey ismeri őt, inkább bízza rá. Legyen, de Jacob erősítésként kap maga mellé két keménycsávót. A parancs szerint Joeyt vissza kell hozni, Rodericket árulás vádja miatt meg kell ölni. Jacob szeme felcsillant a lehetőségre.

pic4.png

Roderick egy régi barátnőjétől kér segítséget, hatásos érv a remegő kezében lévő fegyver is. Rendőrségen Fővezér szapulja Ryant, engedély nélkül mert csinálni valamit, rossz fiú volt, nagyon rossz fiú. Deb viszont Ryan mellé áll, hiszen mindenhol lehet széthúzás, talán sikerülhet a terv. Mike jelenti, hogy egy helyi pincérnő autójába látták beszállni az ex-szektás ex-seriffet, van egy nyom. Roderick és a lány elérkezett az első útzárhoz, az igazoltató rendőrnek gyanús a fickó, a kollégája már jelenti is, Rodericknek ki kell szállni az autóból. Kiszáll, és lelövi a két rendőrt, mehetnek tovább. Joey-mentők is elindulnak, Claire gyorsan megkérleli Jacobot, ne hozza vissza ide a gyereket. Megpróbál a srác lelkiismeretére hatni, de ő csak gépies hangon mondogatja, hogy Joe parancsai szerint fog eljárni. Roderickék messze járnak, a lány megállítja a kocsit és kiszáll, és rettegve próbál elfutni a fegyveres férfi elől, de megússza, mert a rendőrség és az FBI bekerítették őket és letartóztatják Rodericket.

pic5.png

Roderick a kihallgatóban van, Ryan beszélhet vele, az elfogott szektás alkut akar és bevallja Joey elrablását. Ryan nem hisz neki, de egy telefon Joe-nak és igazolhatja a férfi állítását. Amíg Roderick telefonjára várnak, a férfi elárulja, hogy spontán ötlet miatt rabolta el a kisgyereket. Teló megérkezett, Joe felveszi, de Ryan búgó hangját hallja a vonal másik végén. Kedvenc ügynökünk rákérdez, igaz-e a Joey-sztori, Joe csak annyit üzen Rodericknek, megnyúzza, ha a fiának bármi baja lesz. A beismerés után Ryan kinyomja a telefont, Joe csak szenvedjen tovább, addig ők beszélgetnek az alkuról. A gyerekért cserébe a szabadság. Ryan kimegy, ő kész lenne belemenni, hisz Joey-ról, áttételesen Claire-ről van szó, de Fővezér nem alkudozik gyilkosokkal.

pic6.png

Beesteledett, Joey-mentők megérkeztek a rendőrség elé, megfigyelik a helyet, hátha történik valami. Bent Ryan visszamegy a kihallgatóba, szétszedi a kamerát, és kiszabadítja Rodericket, mehetnek Joey-hoz, utána Roderick szabad ember. A helyiségbe behív egy ügynököt, leveteti vele az FBI sapkát és a kabátot, ez lesz Roderick rögtönzött álruhája. Feltűnés nélkül kimennek egy járőr kocsihoz, Roderick biztosra akar menni, Ryan szabaduljon meg a mobiljától és minden fegyverétől, különben kicsi Joeynak vége. Ryan kelletlenül, de kukába dobja a cuccokat, fegyvertelenül fog utazni egy gyilkossal, csodás kilátások. A járőrkocsi véletlenül pont elhalad Joey-mentők mellett, ők is utánuk indulnak. Szektaházban Joe bizonyítékokat éget el, mikor az ideges Emma jelenik meg nála, a hívők pánikban vannak mester, tenni kell valamit. Joe nyugalomra inti őt, nem lesz semmi baj, ha ő mondja, Emma hisz neki. Viszont a lánynak szüksége van Joe törődésére, vagyis megint ágyba bújna vele, ám Joe elég ideges ahhoz, hogy elhajtsa a lányt, sőt őt hibáztatja Joey elrablásáért. Emma visszabeszél, ez nem az ő sara, Claire a gyerek közelébe sem engedte, de Joe egy pofonnal hallgattatja el a lányt, aki zokogva rohan ki a szobából.

pic7.png

Ryanék megérkeztek egy házhoz, Joey bent van. Roderick megy elől, Ryan utána, mikor halló és látótávolságon kívülre értek, Mike bújik ki a kocsi csomagtartójából. Hála az égnek, Ryan nem annyira fogalmatlan, mint ahogy gondoltam. Sőt, Mike jelent Debnek, akik biztos távolból követték őket, tehát eltervezett akció volt, igaz Fővezérnek még vannak kétségei. Bent a házban Joey is előkerül, Roderick egy szekrénybe rejtette, mialatt Ryan a kissráccal foglalkozik, ő szépen elővesz egy fegyvert a dívány párnája alól, de beront Mike, Roderick a teraszajtó felé hátrál. Nem Mike lesz az, aki lelövi, hanem a kint bujkáló Jacob-csapat. Ez a támadás Ryanéket is váratlanul éri, Mike biztos benne, hogy nem az FBI fegyveresei lőttek, mert ők még Mike hívására várnak. Kint a három keménylegény elindul a ház felé, Mike bent végre hívja az erősítésüket. Ryan Joeyt a kollégára bízza, szétválnak. Mike egy szobában rejti el Joeyt, ő elmegy felderíteni a házat, Jacob egyik kísérője Ryant, a másik Mike-ot támadja meg. Mivel kötelező veszteség a két férfi, rövid dulakodás után mindketten halottak. Kicsi Joey a szobában megbotlik a tulaj hullájában, rémülten kirohan a szobából és szembetalálkozik Jacobbal, aki viszi is a védtelen gyereket. Jacobék a közeli fészerig jutnak, de még így is lőtávolban vannak Ryantől. Mindketten tudják, hogy semmi értelme ennek, Jacob még megereszt néhány lövést, de ez csak a sarokba szorítottak próbálkozása. Ryan lassan közelít a fészerhez, Jacob feltűnően csendes lett. Ryan odaér, Jacob sehol, Joeyt viszont otthagyta. Mégis működik a lelkiismerete a srácnak. Joey végre biztonságban.

pic9.png

A mentőakció után jön a sajtótájékoztató, amit Claire sírva néz a szektaházban, az érkező Joe mérgesen kapcsoltatja ki a tévét egyik beosztottjával. Joe Ryanre mérges, aki újabb szöget vert a koporsóba. Jacob lefekvéshez készül, Emma látogatja meg, szegény srác teljesen kikészült a mai estétől, érzi, hogy a biztos halál vár rájuk. Joe az irodájában dühösen csapkodja a klaviatúrát, írásterápiával próbálja feloldani a görcseit, de Claire jön be, alkut kötne. Mindent megtesz neki, mellette marad, csak Joe mondjon le a fiáról. Az alku úgy tűnik hatott Joe-ra, sőt Claire még meg is csókolja őt. Viszont Claire egy kést szorongat a kezében, amit Joe hasába szúr, a férfi ellöki magától a nőt, kihúzza a kést, és dulakodni kezd Claire-rel. A csetepaté hangjaira néhány erős legény is bejön, elcipelik Claire-t, Joe lerogy a szófa elé. Első látásra talán csak a hasizmai sérültek, de nem így fog meghalni ez biztos. A rendőrségre eközben egy riadt tekintetű, kisírt szemű lány vetődik be, Ryannel szeretne beszélni. Ryan az állam térképét szemlézi, mikor Joe felhívja, új fordulatot vett a kis meséjük, Claire már nem a hősnő, ugyanis meg fog halni. Teló kinyomva, Joe a mérgét egy poháron vezeti le, Ryan meredten néz maga elé a rendőrségen. Mike jön, szól a hölgyről, szektás és szeretné feladni magát. Deb, Ryan és Mike mellett már Fővezér is az előtérben van, a lányt Melissának hívják, sír, fegyvertelen, kész feladni magát. Mindenki elindul a kihallgató felé, Fővezér megy utolsóként, Melissa ráugrik, és egy kötőtűt vág a férfi szemébe, aki jajongások közepette rogy össze. Pár lövéssel később a lány holtan fekszik a földön.

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása