Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Haláli zsaruk 1x04 - Ex-Factor

2013. augusztus 29. 13:00 - Gabba

Kissé elhanyagoltuk egymással folyton csipkelődő nyomozóinkat, viszont úgy tűnik, nem sokat változott köztük a viszony, most is éppen azon vitatkoznak, hogy hol kajáljanak: salátabár vagy sushizó. Nem könnyű megegyezni, de végül kompromisszum születik, egy út menti hamburgeresnél nyomják be az aznapi kalóriaszegény tápot. Az ellentétek persze tovább fortyognak a mélyben és kaja közben elő is törnek, ketchup, mustár, saláta és egyéb köretek landolnak a zakókon, hajzatokon, én utoljára talán kiscsoportos óvodásként fejeztem ki ilyen módon a nemtetszésemet, de nem is lettem nyomozó Los Angelesben, az is igaz. Az afférról már a terápián értesülünk, ahová Wes és Travis mustárfoltosan érkezik és egymásnak háttal ülve meséli el az esetet. Dr. Ryan nem igazán hisz a szemének, nem sok ilyen alulfejlett pácienssel találkozhatott eddig, az egyik csoporttag meg is kérdezi tőle: Volt már olyan, hogy valamelyik párnak azt javasolta, inkább szakítsanak?

ExFactor01

Másik helyszínre váltunk, valami puccos étterem elé tízhengeres hófehér Audi kupé érkezik, Richard Barnes,a beverly hills-i polgármester száll ki belőle és átadja a kulcsot a megilletődötten várakozó boynak. A srác a ház mögött leparkolja a járgányt, ebben a pillanatban azonban álarcos fazonok érkeznek egy fekete SUV-val, a boyt földre kényszerítik és elviszik az Audit, vajon volt-e rá casco, tördeljük izgatottan a kezünket a monitor előtt.  Másnap reggel az irodában Wes arról mesél Travisnek, hogy úgy döntött, császári  méregtelenítést fog végezni, attól szálkásabb lesz és gyorsabb, reszkethetnek a rosszfiúk és a hamburgeresek. Travis korábbi partnere, Phil Kronish lép oda hozzájuk, mi a vektor, Viktor, kérdezi viccesen, mondjuk nekem is nagy kedvencem az Airplane!, de a film poénjai ennek a figurának az előadásában egyáltalán nem hatnak viccesnek. Phil bemutatja új társát, a nagydarab  Morgant, kiderül , hogy mindketten a beverly hills-i rendőrségen dolgoznak és most ide vezényelték őket az ellopott Audi miatt. Amúgy meg én leszek a csoport vezetője, egyértelműsíti a helyzetet Phil. Sutton kiszól az irodájából: Helló amigók, öt perc múlva megbeszélés, hozzanak magukkal ceruzát és pozitív hozzáállást! Travis nem boldog.

ExFactor02

Phil már hadnagy és gyorsan lépdel felfelé, ennek megfelelően nagy arccal magyaráz a zsaruknak: Eddig öt autót loptak el, mind nagy értékű luxusjárgány, és mivel a legutóbbi rablás során a polgármester ágyéksérülést szenvedett, ezért kiemelt ügy lett a dologból. (Egy magas beosztású köztisztviselő tökönrúgása ennyit ér, ez igen, bezzeg mikor engem találtak el ugyanott, mindenki csak röhögött.) Philnek máris van öt gyanúsítottja, mindannyian valami sofőrszolgáltató cégnél dolgoznak. Eközben a háttérben Travisék halkan azon agyalnak, hogy ezeket a luxusautókat mindenféle lopásgátló kütyüvel felszerelik, amiket csak valami nyugis helyen lehet szétszerelni, oda meg zárt teherautón tudják észrevétlenül elszállítani a kocsikat. Fel is vetik Philnek a teóriát, ő szemmel láthatóan nem repes az ötlettől, hiszen nem ő találta ki, mindenesetre kényszeredett mosollyal arra utasítja West és Travist, hogy nézzenek utána a teherautós vonalnak.

ExFactor03

Később a konyhában fel is keresi őket: Borítsunk fátylat a múltra meg anno a Travis-szel történt szakításra, örülök, hogy nekem dolgoztok, most mindjárt kihallgatjuk a sofőrös cég vezetőjét, csak figyeljetek! Travisék a tükörfal mögül hallgatják a kérdezz-feleleket, aminek azonban csak az első fele igaz, mert a cégvezető nem sok mindenre válaszol, csak azt hajtogatja, hogy az ő cégénél minden törvényes. Na ebből elég, az lesz a legjobb, ha gyorsan megoldjuk az ügyet, értenek egyet nyomozóink és már indulnak is a megfelelő emberhez.

ExFactor04

Aki nem más, mint Zsuga, Travis fogadott tesója a pilotból, a roncstelepre érve a nyomozókat ismét körbeveszik a szimpatikus arcú autószerelők és shotgunt lóbálva kísérik őket Zsugához. A tetkós tesó azonban nem akar kollégát besúgni, mi nem vagyunk tolvajok, csak nem kérdezünk sokat az ügyfelektől, jelenti ki önérzetesen. Wes máshonnan próbál közelíteni, akkor azt mondd el, mi minden kell egy ilyen melóhoz, de Zsuga zsarukkal nem hajlandó ilyen jellegű infókat megosztani. Na jól van, akkor mondd el a tesódnak, azt csak nem tiltja semmilyen becsületkódex, vigyorog rá Travis, mire Zsuga már sorolja is: GPS zavaró kütyük, hidraulikus emelő, stb, Wes alig tudja lejegyezni a hosszú listát.

ExFactor05

Bent az őrsön a csinos Kendall segít lenyomozni, ki vett mostanában ilyen ketyeréket, közben Travis felveti, hogy nézzék meg a korábbi rablási helyszínek környezetében elhelyezett térfigyelő kamerák felvételeit is. Az ötlet remek, mindegyik helyszín közelében ugyanaz a fehér teherautó látható, sőt az egyik képen még a várakozó sofőr arca is kivehető, bár kissé elmosódottan. Belép Phil, de a teherautós képek egyáltalán nem érdeklik, mert a szolgáltató cég tulajdonosa együttműködő. Ma este egy csali kocsival elkapjuk a tolvajokat és lezárjuk az ügyet, jelenti ki tenyérbemászó vigyorral. Mindeközben Travis feltűnés nélkül méregeti magát a nagydarab Morganhez, de akárhogy ágaskodik, kisebb marad, Morgan vigyorogva nézi a hiábavaló erőlködést.

ExFactor06

Akció indul, Wes és Travis boynak beöltözve ácsorog a sofőrcég központja előtt, érkezik Phil és Morgan a csalinak szánt Chrysler kupéval, Phil a kulcsot lazán átadja Travisnek. Semmi jatt?, kérdezi Travis, de Phil meg sem hallja. Travis beül a volánhoz, de ebben a pillanatban Wes szól neki, hogy nem túl messze innen a kollégák észlelték a fehér teherautót, és van egy puccos étterem is a közelben. Phil döbbenten nézi, ahogy Travisék elhajtanak  a csali verdával. A fiúk épp időben érnek a helyszínre, a fekete SUV már ott van, de a kiszemelt sportkocsit már nem tudják elkötni a símaszkos rablók. Heves lövöldözés alakul ki, végül a tolvajoknak sikerül elmenekülniük, ráadásul a csali Chrysler hűtőjét is kilövik, így Travisék nem tudják üldözni őket. Ezért Phil fel fog minket függesztetni, aggodalmaskodik Travis, ismerem, három évig dolgoztam vele. Ugyan, nincs akkora gáz, nyugtatja Wes a társát.

ExFactor07

A kapitányságon Phil látszólag nem dühös, sőt lepacsiz velük majd arra kéri őket, nézzék át az összes eddigi infót a teherautóról. Travis tovább morog Wesnek, szerinte ez azt mutatja, hogy Phil ki akarja őket vonni az akcióból, ezért ad íróasztali munkát. A csoportterápián az exek a téma, a csoporttagok mesélnek korábbi nőikről/pasijaikról, Travisnak közfelkiáltással megszavazzák Philt exnek, akit Travis elhagyott Wesért. Phil még most is utazik rám, érzem, erősködik Travis, a dokinéni szerint viszont lehet, hogy Travisnek elhúzódó bűntudata van, amiért annak idején Phil tudta nélkül intézkedett egy nyomozás során. Wes szerint ez hülyeség, hiszen elkapták a sorozatgyilkost, dr Ryan szerint viszont érdemes lenne elhívni Philt egy kávéra és bocsánatot kérni tőle. Nem vagyunk olyan viszonyban, morog Travis, de pont ekkor becsörög a mobilja. Persze Phil az, az egész csoport diszkréten harminccentis füleket növesztve figyel. Azt kérte, menjek el vele vacsorázni, avatja be a csoporttagokat a beszélgetés végeztével Travis.

ExFactor08

A vacsin borozás közben Phil bocsánatot kér, amiért annak idején berágott Travisra, de azóta rájött, hogy az úgy volt rendjén és ő is jobb helyre került, a karrierje egyre fényesedik. Ajándék Sugar Ray cd-t ad Travisnak, ő maga írta ki a számokat, ugye barátok vagyunk?, kérdezi vidáman. Oké, de csak óvatosan, reagál némi tartózkodással Travis. Másnap reggel az irodában Wes már elkezdte a méregtelenítést, valami borzalmas zöld kotyvalékot kortyolgat, bár azt nem mondanám, hogy átszellemült arccal. Jön a nagydarab Morgan, először gratulál a méregtelenítéshez, ő már túlvan rajta, de aztán kifejti Wesnek, milyen jót tenne saját karrierjének, ha megszabadulna Travistől, aki csak visszahúzza őt. Ez csak apró szakmai tanács, de nézd meg, Phil milyen karriert csinált azóta, mondja széles vigyorral. Wes egyetértőleg bólogatva hallgatja: Igaz, tényleg idegesít néha, de Travis a társam, úgyhogy apró szakmai tanács: ne beszélj így róla, hajtja el Wes a bengát.

ExFactor09

Érkezik Travis, hatalmas hamburgert rágcsál hangosan csámcsogva és elmeséli az előző esti vacsit. Kérsz egy harit?, dugná a junk foodot Wes orra alá, de az mérgesen legyezve elhárítja: Méregtelenítek, ha nem látnád. Sutton százados lép hozzájuk és utasítja őket, hogy jelenjenek meg a polgármesternél, mert a nagy ember tájékoztatást kért a nyomozás állásáról. Az audiencia helyszíne a közeli golfpálya, mi is lehetne más, elvégre a megfáradt köztisztviselőnek is jár egy kis kikapcsolódás. Barnes polgármester a fiával ütöget, de nem túl jó köztük a viszony, ez pár keresetlen szóváltásból azonnal lejön. A nyomozók tájékoztatnak, Barnes mielőbbi eredményt akar, mert a rablás előtt a fehér teherautót ő is látta a közelben, sőt a sofőr még be is mutatott neki, botrány. Becsörög Morgan, aki szerint Kendall megtalálta azt a helyet, ahol a lopós teharautót felszerelték, máris küldi a címet SMS-ben. Travisék indulnak a helyszínre, valóban van ott egy fehér furgon, de a ház évek óta elhagyatott, csak pár random tyúk kapirgál az udvaron. Morganék felültettek bennünket, vonja le Wes éles elmével a következtetést.

ExFactor10

Bizony, a dicsőség Philé és Morgané, akik a valódi címről már be is hozták a gyanús autószerelő műhely vezetőjét, az irodában Phil vidám kotkodácsolással halad el Travis íróasztala mellett. Tévedtem, még mindig dühös rám, néz utána Travis. A csoportterápián elő is adják, hogy Phil visszaélt a bizalmukkal, ezért visszavágnak neki alaposan. De azzal csak végtelenítik az egymás szívatása ciklust, figyelmezteti őket a dokinéni, de a fiúkat ez nem érdekli. A kapitányságon eközben Sutton behívja magához Morgant és Philt, füstölőt gyújt és először a meditáció fontosságáról kezd beszélni, majd a lényegre tér. Bár jól titkolja, de azért dühös, amiért a saját embereit átverték a beverly hills-i vidám fiúk, viszont mivel a letartóztatott szerelő nem adta ki a megrendelő nevét, most majd Wes és Travis fogja kihallgatni őt. A nyomozók kiviszik a szerelőt Zsugához a roncstelepre, Travis kijelenti, hogy enyhébb büntetésre számíthat, ha elmondja az őszintét a teherautóról. A csávó egy darabig töpreng, majd kitálal: nagy rendelés volt, de a megbízó nevét nem tudja, viszont egy égszínkék vadiúj Merdzsóval hozta a pénzt, a rendszámtáblán furcsa <E> betűs jelölés. Wes szerint ez valami önkormányzati járműre utal, Kendall máris lenyomozza, hogy Beverly Hillsben csak egy ilyen Merci van, Barnes polgármester nevén, hoppá.

ExFactor11

Sutton hitetlenkedik, nehogy már Barnes legyen a feje az egész hálózatnak, közben Travis újabb hamburgert töm magába, amitől Wes továbbra is elég ideges. A neten talál egy képet a polgármester családjáról, rajta van Jeremy is, a golfpályán megismert fia. Wesnek ismerős az arc, gyorsan összeveti a korábbi elmosódott fényképpel és bingó, a két személy egyezik. A polgármester fia a hunyó, ő az apja révén értesülhet minden fontos eseményről, amin jó eséllyel luxuskocsik is feltűnhetnek, ráadásul a köztük levő nem felhőtlen viszony miatt így borsot is tud törni az orra alá. Sutton vállalja, hogy segít megszerezni Barnes legközelebbi programját, amin Travisék fel tudják használni a frissen megjavított Chevy kupét, a korábbi csaliautót.

ExFactor12

Újabb puccos étterem, Wes újból boynak beöltözve, érkezik Sutton, a slusszkulcsot átadja Wesnek, aki éppen indul a kocsival a parkolóba, amikor elévág a fekete SUV. Wes pisztolyt ránt, a csomagtartóból Travis ugrik ki, és az érkező zsarukkal együtt lefegyverzik a rablókat, míg a pár utcával odébb parkoló teherautóban várakozó Jeremyt Phil és Morgan kapcsolja le. A reggeli újság címlapon hozza a hírt, Phil bevallja Travisnek, nem igazán érti, miért engedte át neki volt társa a dicsőséget. Travis nem kezdi fejtegetni a nemes bosszú és a szívató ciklus megszakítása fogalmakat, csak hümmög valamit, végül Phil lepacsizik vele és elhúz. Wes a konyhába indul, hogy a hűtőben tárolt méregtelenítő zöld trutyiból újabb adagot vegyen magához. Már nyúl a pohárért, amikor megpillantja a polc másik oldalán terpeszkedő hatalmas KFC vödröt. Keze megremeg, és némi habozás után végül a vödröt választja és már tömi is magába ezerrel a rántott csirkecombokat. Úgy döntöttem, társadként én is csatlakozom a méregtelenitő projekthez, lép be ekkor a konyhába Travis, Wes meg sem tud szólalni a szájából kilógó csirkecsontoktól. Hát csak eddig bírtad?, kérdezi gúnyos mosollyal Travis, mire Wes visszavág: Még így is tovább, mint ameddig te bírtad volna.

Vissza a homokozóba, ovisok, az való nektek, nem terápiás foglalkozás.

ExFactor13

Címkék: haláli zsaruk
8 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gabba 2013.08.29. 16:17:02

ez nagyon macsós epizód volt minimális női jelenléttel, férfi nézőknek ezért ezüttal be kell érniük Sonya Walger virgácsaival. (Ha jól viselkednek, majd ilyet hoz nekik a Mikulás.)

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.08.29. 19:05:11

Végre! Akkor mondhatom már végre??? Travist időnként úgy kupán vágnám.
(úgy tervezem, hogy ezt az óhajomat minden egyes HV alatt hangoztatni fogom)

Gabba 2013.08.29. 21:20:33

@aggyistenbiri: pedig a múltkor már lestoppoltad magadnak, most meg máris vége a románcnak?

hiába, az asszony ingatag, írta valahol Besenyő István

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.08.29. 21:25:55

@Gabba: @Pácsó Ármándó: Travist lestoppoltam? én???? soha! Én a szőke ex-ügyvédért rajongok: Na ebben soha nem fog senki megingatni!

Pácsó Ármándó 2013.08.29. 21:31:37

@aggyistenbiri: Nekem mondhatod, tíz percet, ha láttam ebből a Miami Vice paródiából :-)

Gabba 2013.08.29. 21:59:36

@aggyistenbiri: bakker, ezt benéztem, bocs!

bár attól még BI-nek igaza van, mint tudjuk

W.Jack. 2013.09.04. 14:34:55

Köszi a hv-ot, ez egy olvasós rész marad részemről, de ettől függetlenül jókat mosolyogtam rajta :)
Ha már zöld trutyi, akkor a hűtőben tárolt még mindig jobb lehet, mint a Báró által köpködött :) Na és persze köszi a linket :)
süti beállítások módosítása