Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Gyilkosság 1x07 - Bosszú

2013. augusztus 29. 11:00 - BundásRigó

Stan érkezik Bennettel valami nem túl lakott területre, eközben Linden körözést ad ki a kocsira, és addig dörömböl meg ordít Mrs. Bendzsó ajtaja előtt, míg az csak előbújik. Stan kiszáll, Bennet pedig hiába keresi a mobilját. Aztán megjelenik mellette Stan, amitől a szar is vigyázzba áll benne. A főcímet követően rá is zendít a „feleségem terhes" kezdetű balladára, de Stan biztatja, hogy szálljon ki. Mitch közben hiába koptatja a telefont. Holder megpendíti neki, hogy tudnak a maffiás múltról. Az asszony erre bepöccen, mégiscsak ma temettük el a gyereket, mi lenne, ha most elhúzna? Holder még bepróbálkozik Belkónál, de ő nem nagyon érdeklődik. Amber sem éri el Bennetet, nem vágja, miért történik ez. Sarah kéri, meséljen a férjéről. Áldott jó ember az, imádja a munkáját, a kölyköket, szeret mindenkinek segíteni. Stan az apa-lánya kapcsolatot vázolja a tanárnak, aki remeg, mint a kocsonya. Váltig állítja, hogy nem bántotta Rosie-t, majd újra megjátssza az „apa leszek" kártyát. Stan visszaül a kocsiba, indít, nézi maga előtt Bendzsót.

killing00.jpg

Sarah szembesíti Ambert a korábbi hazugságával, tudjuk, hogy a tánc idején nem a testvérénél volt, csak 1-kor ért oda, elég pipásan. Na hogy volt ez? A sulihoz mentem, onnan figyeltem a férjemet meg a vele kokettáló tini ribiket. Aztán a nő kicsit rosszul lesz, és elmeséli, hogy már volt egy vetélése, ezért most nagyon kell magára vigyáznia, még bevásárolni sem ő jár, mert nem cipelhet semmit. Hát, ez nem segít a kocsiba pakolós elméletnek. Ki engedte be Rosie-t? Bennet, a csaj a Koránt hozta vissza. Ne kábíts már, ő nem is volt itthon. Ki volt a lakásban? Kinek van még kulcsa? Muhammednek, akivel Bendzsó a Koránt rágja. Itt volt pénteken? Meglehet. Épp ekkor állít haza Bendzsó, maga miatt majdnem eldobtam a kanalat, szóval menjen a picsába az ügyvédemhez. Sarah lepattan, de elhozza a Koránt. Telefonon egyeztetnek Holderrel, a feleség nem lehetett bűntárs, de fel kéne keresnünk a Rainier völgyi mecsetet (nehogy már a „rain" bármiből kimaradjon). Nünk? Nincs egy gép, amit el kéne érned? Baszki, de. A reptéren nagy a rohanás, bár Jack még mindig nem akar menni, mert holnap lesz a Nash nevű haver bulija. Ki hinné, épp lemaradnak a beszállásról. Pedig Sarah bevet mindent: rendőr vagyok, esküvőm lesz, megígértem a fiamnak... ez nem egy Marisa Tomei vígjáték, 20 perccel előbb kellett volna jönni. Jacknek elege van, jössz 50 millával anyu.

killing03.jpg

Mitch fárasztja Stant (vagy lehet, hogy csak engem), azt hitték meg akarod ölni a tanárt. Szerinted ő volt? Figyi, mikor terhes lettél, megmondtam, hogy jó pályára állok. És nem is esett nehezemre. Nem tudnék már olyan lenni, mint rég, de gőzöm sincs, mit tegyek. Nem tudtam megvédeni a gyereket.

Kárfelmérés van Rich-éknél, ez csapda volt, de mekkora. Jamie továbbra is arra vár, hogy szeparálódjanak Bendzsótól, Rich szerint ez rasszizmus, különben is, mi van, ha ártatlan. Legalább az igazgatót felhívhatnád, hogy küldjék szabira. Richmond tovább rinyál, Jamie pedig felhívja rá a figyelmét, hogy ha őt beáldoznák, sokkal több jót tehetnének, így viszont elúszik az egész választás, aztán lelép. És te Gwen, kivel vagy? Veled Rich, és hogy lásd, milyen profi munkaerő vagyok, megdolgozhatsz az íróasztalon. Neki is fognak, de sajnos a polgármester elég hervasztó, főleg ha épp a tévét kürtöli tele azzal, hogy Rich egy feltételezett gyilkost állít példaképnek.

A hetedik napon a két Larsen fiú már kora reggel a hírekben nézi a nővérükről szóló riportot, mikor beállítanak a nagyszülők Terry-vel. A nagyi erős akcentussal csattog, háccsenki nem foglálkozik ezekkel a gyerrekekkel? Mitch, Terry segíthetne neked többet. Neki is megvan a maga élete. Menjél már, az övéért igazán nem kár. Nagyi nem kispályás, bedob egy kis rasszizmust is, a feka-sárga-fehér multikulti állami suliból még semmi jó nem származott, szerencsére rátok az egyház vigyázott. Ja, kurva nagy szerencse, olvassuk le Mitch (=Michelle) és Terry (=Teresa) arcáról.

killing06.jpg

Jamie Richmondod keresi, de csak Gwent találja. A milliárdos Drexler nagyon szeretné tudni, mégis mire verjük el a pénzét, ha nem akarunk nyerni, mert ennyi erővel egy kiszáradt kútba is dobálhatnánk. Ja és Gwen, a te hibád, mert nyomod neki az erkölcsi maszlagot. Kussolj, és nyugtasd le Drexlert, úgyis egy húron pendültök. Két gyökér.

Sarah Regi hajóján puffog, Rick nem veszi fel a telt. Ki nem szarja le? Inkább a fiad miatt aggódj, csak azt látja, hogy az anyja percenként változtat a terven. Nem is igaz, csak még ezt az egy ügyet le akarom zárni. Ezt mintha már hallottam volna a legutóbb. Most is azon az úton jársz, mint mikor majdnem elvették tőled Jack-et. Végszóra ő is befut, Sarah meg elviszi Nash szülinapjára, addig se Regit kell hallgatnia. Meg nekünk se.

A paintball pályánál kezdene Sarah magyarázkodni a gyereknek, de ő meg sem hallja, és lelép játszani. Sarah rácsörög Holderre, aki még nem tudja, hogy a nő maradt. Van már házkutatási parancs Bendzsóhoz? Nem a te gondod. Azért csak mondd. Nincs, a hadnagy szerint a szemtanúnk megingott. Meg azért is zabos, hogy minden infó kiment a sajtóhoz. Sarah közben még nézi a gyerekét, és szerintem szégyelli is magát, mert Jack-nél még egy vak komondor is több találatot érne el. Szóval kipattan, és tart neki egy fegyverhasználati gyorstalpalót.

killing09.jpg

Sarah szerint jó ötlet számon kérni a főnököt, a mivan-mivan-mivannál épp csak egy-két fokkal kifinomultabban. A szemtanútok sajnos nem kifejezetten épelméjű. A feleség sem lehet bűntárs. De Muhammed igen, őt kell megtalálnunk. Vezetéknév? Ööö... Larsen lengyel maffiatag volt, szerencsejáték gondokkal. Nem tűnik leszámolásnak. Ekkor sétál be Holder, akkora szemekkel, mint egy csészealj. Sarah el is cipeli terepre. Linden, tán csak nem félsz a repüléstől, kérdezi Holder. Igazán nem izgatnak a párkapcsolati problémáid, de örülnék, ha a karrieremet nem aknáznád alá.

Most jön az, hogy megismerjük Richmond mélységeit. Épp a megtáltosodott jenki szellemiségű betelefonálókat hallgatja a rádióban, útban anyóspajtás felé. Vele egy kicsit lelkizik, és azon filóznak, elmenjenek-e egy meghallgatásra, ahol ott lesz az a nő, aki felelős a néhai Mrs. Richmond haláláért. Ittasan vezetett, és Rich képtelen ezt megbocsátani. Most meg kiengedik. Anyós a lelkébe lát, szerinte a férfi magának sem bocsátott meg.

killing10.jpg

Mitch-et otthon az anyja túráztatja, mit mond a rendőrség a tanárról? Semmit. Stan szerint hagyjuk rájuk. Ja, Stan... háh. Stan a kölykökkel lóg, megint arra kíváncsiak, hogy halt meg Rosie. Egy rossz bácsi elvitte és megölte. És minket is meg fog? Nem. Mitch lecsap Belkóra, honnan tudtad, hogy a tanár az? Belko próbál hazudni, de a nő bekeményít: vagy elmondod, vagy repülsz innen. Oké, egy haverom a suliból látta őket az alagsorban. Szóltam Stannek, hátha akarna valamit tenni.

Holder ekézi Sarah-t, a pasid nem lehet érted oda, annyiszor felültetted már. De biztos naggyon megértő, ezért nem töröd magad a következő járatra. Tudod Holder, te meg hülye vagy. Ez igaz, de még így is egy-null Holdernek. A mecsetben le kell venniük a cipőt, mielőtt találkoznak az imámmal. Kérdezik, ismeri-e Bendzsót. Naná. És Muhammedet? Segítség kéne? Ez itt egy Aisha nevű lány képe, egy hete tűnt el, a rendőrség le se szarja. Muhammedből meg van itt 40 is, lehet válogatni. Kösz szépen. Indulás előtt Sarah egy cetlit talál a cipőjében, rajta egy cím. Legalább nem telt haszontalanul az itt eltöltött két perc.

killing13.jpg

Rich befut a városházára, Adams polgármester rendkívüli ülést hívott össze a városi tanácsnak. A Larsen-gyilkosságra hivatkozva be akarja fagyasztani a Seattle All-Stars alapját. Richmond egyetlen választása az lenne, hogy kéri Bendzsó lemondását. Ő persze nem megy bele, megható beszéddel próbálkozik, hogy ne a nélkülözőktől vegyenek el még többet holmi politikai ármánykodás miatt.

Holderék nem bírják megtalálni a cetlin lévő címet, de Sarah nem adja fel, végül csak ráakadnak egy húsbolt háta mögött. Zárva van. Holdert némi illetéktelen behatolás nem tartja vissza, berúgja az ajtót. Odabent is lelnek egy ajtót, az meg le van lakatolva, de ha már itt járnak, Holder egy húskampóval elintézi azt is. Sarah közben zajt hall, de nem lát semmit. Az immár nyitott ajtón besétálnak, mi csak annyit látunk, hogy valamit nagyon hesszelnek.

killing15.jpg

Az utolsó percben: Mitch leskelődik Bendzsóék után, nagyon böki a csőrét a családi idill. Richmond szembesül vele, hogy a közönsége nem vevő a drámára, és simán leszavazták. Sarah és Holder pedig padlót fog – szó szerint, ugyanis egy komplett FBI akciócsoport ront rájuk.

3 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zsoofka 2013.08.29. 12:03:48

Tuti, hogy az imám által keresett csaj és Rózi ügye összefügg.

Kezd az agyamra menni ez az elutazikevégreatyúkaszerelméhez című komédia. Mintha BK-t néznénk.... Értjük felfogtuk az üzenetet, menne is meg maradna is, meg labilis is, hagyjuk már.

Llew 2013.08.29. 12:37:24

Ó, bakker tegnap elfelejtettem, hogy lesz.

Zsoofka 2013.08.29. 12:46:49

@Llew:
:)
Nem is csoda... Olyan összevissza adták eddig. De tegnap véletlenül volt... :)
süti beállítások módosítása