Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Gyilkos hajsza 1x12 - Az átok

2013. augusztus 26. 11:00 - Szencsike

Az FBI végre valahára egy kis előnyhöz jutott, megtalálták a szektások kiképzőközpontját, igaz ehhez az kellett, hogy az egyik szektás bajba keverje magát. Joe feltett szándéka, hogy kibéküljön Claire-rel és újra egy család legyenek, de ez nem olyan zökkenőmentes meló, mint az emberölés. Szektaházban kezdünk, Claire szökésre készül kicsi Joeyval a kora hajnali szürkeségben, de csak a birtokhatárig jutnak, mert az őrszemek elkapják őket és visszakísérik őket a házba. De legalább megpróbálták… Főcím.

pic1.png

Ugyanezen a szép reggelen Ryant az aggódó szomszédja, volt barátnője és szektánk titkos ügynöke, Molly vizsgálja, egy pacemakerrel rendszeresen kéne orvoshoz járni, de hát ő Ryan. Nem is sejti, hogy egy kígyó kedveskedik neki. Szektásainknál Claire megkapja a büntetését, a hajnali sétáért, egy mozgásérzékelőt helyeznek a lábára, azonnal riaszt, ha a kijelölt távolságon kívülre ér. Gyorsan terjednek a hírek, Joe bizalma is megingott ex-feleségében. Menjünk a kiképzőközpontba, minden karhatalom kivonult helyszínelni, Ryan is megérkezik. Az FBI csoportjában visszatért kedvenc Mike ügynökünk, köszöntsük őt hatalmas tapssal! Igaz, a szemeiben látszanak a bosszú árnyai. Szerencsére személyleírást tud adni Roderickről, de mivel nem szerepel az adatbázisban a fantomkép (miért is, hisz hivatalosan egy tisztességes rendőr), így semmi eredmény. Viszont a telephely korábban Sam bácsié volt, de környezetvédelmisek bezáratták, hát szektások kibérelték maguknak. Megvan minden feljegyzés, videó és minden egyéb, ami segítségükre lehet az ügyben. A felvételek alapján három embert már tudtak azonosítani. A telep egyik falán graffitikkel emlékeznek meg a tagjaikról, a Carrolizmus szinte minden vallásból átvett valamit. Aki képes volt öngyilkosságot elkövetni Joe-ért, az posztumusz áldásban részesülhetett.

pic2.png

Joe eközben könyvét írja, nem megy olyan gördülékenyen az írás, mint ahogy a tanítás. Nagyon küszködik, hogy megtalálja a helyes kifejezéseket. Aki tudja, csinálja, aki nem, az tanítja, hát itt is ez a helyzet. Inkább behívja az egyik tanítványát, Aaront, elkéri a telefonját és felhívja Ryant, csak úgy bosszantásból. Nehéz megragadni Ryan karakterét, kéne egy kis plusz, amivel az érzelmi motivációkat meg tudná magyarázni. Milyen volt az édesapjával a kapcsolata, akit nem sokkal a rendőri nyugdíjazása után lőttek le egy bolti lopás során? Ryan elkezd beszélni a raktárról, Joe idegesen lerakja a telefont. Ryan és Deb örülnek Joe idegességének, könnyebben hibázik. Ugorjunk 1983-ba, a 17 éves Ryan Hardy és édesapja egy bolt előtt álltak meg a kocsijukkal, apu bemegy vásárolni.

pic3.png

Infós kolléganő azonosított valakit, Daniel Monroe, ex-milicista vezér, innen jön a katonai kiképzése a szektának, illetve Monroe feketepiaci üzérkedésével a fegyvereket így szerzik be. Eközben Joe tart kihallgatás, Vincent áll előtte és szembesülnek, hogy nagy esély van a lebukásra. Ha a szektaházba nem is jutnak el, de Daniel Monroe-t azonosíthatják. Mivel DM Roderick haverja, újabb rovátkát húzhatunk Roderick hibalistájára. A rendőr biztos DM hűségében, Vincent viszont kész feldobni, elhárítva így a lebukásukat. Joe merészen elvállalja DM megölését, két szárnysegédje Jacob és Vincent lesz. Roderick hivatalosan is kegyvesztetté vált. Telepen Mike pörög ezerrel, Szupercsapat épp a CIA megerősítését várja Monroe ügyben, viszont van egy címük, ami DM feltételezett búvóhelye lehet. Mike megkaparintja a papírt és elrohan. Ryan és Deb kulloghat utána.

pic4.png

Szektásainknál Emma figyeli Claire-t és Joeyt, Roderick kezd el az idegein táncolni. Emma drága csak a megfelelő pillanatot várja, hogy beszéljen a nővel. Ja és lefeküdt a férjével, rúg belé még egyet kegyvesztett padawanunk. Claire és Joey most is egy szökést terveznek, el kell hitetni, hogy minden oké, aztán spuri innen. Mivel Roderick megzavarja őket, Claire elküldi a gyereket, hogy felnőtt dolgokról beszéljenek. Claire részéről megy a csodálkozás, hogy normálisnak tűnő emberek, köztük rendőrünk is, csatlakozott Joe-hoz. Roderick a maga részéről itt bontakozott ki, igaz mindenki eltérő okok miatt csatlakozott. Joe véleményét még nem ismeri, mit is gondol a gyülekezetéről. Claire figyelmezteti a szektást, hogy Joe nem megbízható, hát Roderick tudja, miről beszél a nő. Ugrás DM rejtekhelyhez, a ház üresnek tűnik, Mike meg sem várja felettesei beleegyezését, behatol a házba. Úgy tűnik, a lepukkant belső terek ellenére, hogy bent mégiscsak van valaki, egy férfi megtámadja Ryant, de jön Bosszúálló Mike és jól megveri a tagot. Hol a régi, jó Mike?

pic5.png

Claire és Joey a szerencsés véletlennek köszönhetően Joe irodájában játszanak, a nő kiszúrja Joe laptopját, gyerkőc menjen ki figyelni, nehogy lebukjon. Anyu néhány kattintás után megtalálja a művet, amelyben Joe Ryan Hardy halálát meséli el. DM lakban Brian Fowlert találták meg, a ház a szüleié, akik már réges-rég nem laknak itt. A férfi mindent tagad DM-ről, ügynökeink dörzsöltek már, hogy ne dőljenek be a szavainak, Mike inkább megveri a férfit, de ne hazudjon többé. Mike-ot sarokba állítják, Ryannek feltűnik, hogy a lakás be van riasztózva, Mike-kal elindulnak megkeresni mit őrizgetnek, Deb addig iderendeli a csapatot. A srácok a pincében kutatnak, és lám-lám, Daniel Monroe ott rejtőzködik, na akkor beszélgessünk. Fent Deb nem tud telefonálni, mert a házban mobilzavarót használnak, kint kéne telefonálni. Brian a radiátorhoz van bilincselve, nem fog megszökni, így Deb indul kifelé, mikor zajokat hall. Mivel Ryanék a pincében beszélgetnek, mások is lehetnek a házban. Deb elindul körülnézni, újabb zajokat hall, visszamegy, Briant átvágott torokkal találja a padlón. Debet Jacob üti le.

pic6.png

Anyu olvassa Joe művét, mikor kisfia jelez, valaki jön. Emma megtalálta a megfelelő pillanatot egy kis csajos csevegésre. Ez a lány teljesen beteg, elképzelni sem tudja, hogy Claire miért utálja, hisz a fiáról is gondoskodott (apuról nem is beszélve), velük végre igazi családban élhetett. Claire szóba sem akar vele állni, nemhogy kisfiát a nő közelébe engedje, Emma mosolyogva még hagy neki időt és távozik. Claire semmi időt nem kér, volt bébiszittere után rohan és kiosztja a lányt, soha ne menjen a fia közelébe. Emma nem veszi komolyan a fenyegetést, Claire pofonnal nyomatékosítja a szavait, Emma visszaüt, de nem lesz catfight, Roderick szétkapja a nőket. Ryanék beszélgetnek, DM tagadja, hogy bármi köze lenne Carrolhoz, de elszólja magát, valahol van egy szektásház. Erre viszont ügynökeink harapnak, de DM-nek már ügyvéd kell. A lenti riasztó megszóla, Mike marad DM-mel, Ryan felmegy Debhez. Útközben összetalálkozik Vincenttel, de a szektás húzza a rövidebbet, Ryan lelövi. Ryan fel sem jut az emeletre, DM hullájába ütközik, Mike pedig fogoly. Joe Carrol túszul ejtette.

pic7.png

Sajnos Joe és Mike egy külön helyiségben vannak, amelynek golyóálló üvegei vannak, az ajtaja zárva. Joe csak ijesztgeti Ryant azzal, hogy Mike-ot kínozza, hisz ki akar innen jutni, életben kell hagynia az ügynököt. Viszont ideje kitárgyalni Ryan motivációit, mesélje már el mi is történt apuval, motiválásként Mike nyakát kicsit megszorongatja. Fent Deb ébredezik Jacob ütése után és a jó zsaru módszert bevetve csevegni kezd a sráccal. Jó élete volt, miért csatlakozott az őrültekhez? Jacob semmibe sem akarja beavatni, egyszerűen meg akarja ölni, két konyhakés elég is lesz ehhez. Lent Joe még id. Hardy halálán lovagol, mily kellemetlen, hogy pár nappal a visszavonulása után halt meg. Flashbackeljünk egyet, Ryan a kocsiban, apu a kisboltban, mikor Ryan lövéseket hall, kiszáll a kocsiból, a bolt felé rohan, ahonnan egy drogos srác rohan ki, még össze is futnak, de a drogos nem lövi le őt, inkább elmenekül. Ryan bemegy a boltba, ahol az apja már a saját vérében fürdik, de még él. Az emberek segíteni akarnak neki, de Ryan csak nézi, ahogy az apja lassan meghal.

pic8.png

Milyen megható, Ryan itt találkozik először élőben a halállal, de mi lett a drogossal? Három nappal később megtalálták a hulláját, túladagolás. Joe szerint az élet igazságos, Ryan szerint sosem az, de Joe valamit még mindig hiányol a történetből. Mi Ryan igazi mozgatórugója, mi Joe igazi motivációja? Kiegyeznek a halálban, bár eltérő okok miatt, Ryan szándékosan nem akarja senki halálát, ellenben Joe-val. Joe szerint sokkal több a közös bennük, mint amit be mer vallani. Ezeket a csodás gondolatokat Jacob és Deb érkezése zavarja meg, Deb meghal, ha Ryan nem engedelmeskedik, így Ryan kénytelen letenni a fegyvert, Joe és fegyverhordozója szabadon elsétálhatnak. Derék írónk megköszöni Ryannek a segítőkészséget, de sztori túl lapos, majd kitalál valamit, hogy feldobja. Jacob elengedi Debet, ő és Joe mehetnek, Ryan összeszedi a fegyverét és utánuk rohan, de sajnos meglógtak előle. Pedig ez most tényleg közel volt.

pic9.png

Beesteledett, mire ez a kis akció befejeződött, hatóságok kivonultak, Debék Fővezérnek jelentenek DM-ről: nem volt szektás, de néhány tagot ő közvetített ki. Claire túl van egy idegileg fárasztó napon, mikor drága ura teszi tiszteletét nála egy kis borral, de Claire ma nem képes színjátékra. Később sem, ráadásul még a könyve is borzalmas, mert bizony ő elolvasta és felesleges tovább dolgoznia rajta. Joe végül nem veri meg Claire-t, csak dühösen vonul ki a szobájából. Jacob eközben a tévét nézi, kénytelen látni, hogy ő van a középpontban. Tehetséges gyerek egy jómódú családból, miért történhetett ez a pálfordulás? Jacob nagyon kétségbeesett, mert felhívta az apját, igaz hamar le is tette. Emma piál a konyhában, Joe csatlakozik hozzá, a konyhaasztalon esnek egymásnak. Mike mentőben, nincsen semmi baja, de kivizsgálásra beviszik a helyi kórházba. Ryan szerencsére még kiszed belőle egy bocsánatot, amiért így felhúzta magát. De Ryan igazat ad neki, joga van így érezni, csak ne tegyen semmi olyat, amivel nem tud majd együtt élni. Mike-nak erről id. Hardy jut eszébe, Ryan túl fiatal volt, nem segíthetett rajta. Ugorjunk 1983-ba, Ryan a drogos srác lakásán van, és ő az, aki erőltette az aranylövést, fegyverrel a kezében figyelte a drogos srácot. Hát ez egy igazi hűha pillanat, Joe kiugrana a bőréből, ha ezt tudná, de Ryan okosan nem mondta el senkinek, így Mike sem fogja ezt megtudni. Viszont Deb elhívja őt, egy helyi rendőrt kapnak segítségül, na vajon ki ő? A havenporti Nelson seriff szíves örömest áll a rendelkezésükre, mi őt csak Roderick-ként ismerjük.

komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása