Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Csupasz túlélők 1x01 - The Jungle Curse

2013. augusztus 23. 18:00 - Chat Géza

A Discovery Channel újabb túlélős balhéval jelentkezik, de ennek most nincs túl sok köze Bear Grylls-hez, mert a mester vagy nem ért rá, vagy csak nem fűlött a foga a 21 napos nudizáshoz, merthogy itt ez lesz; 21 napig tök pucéran, egy szál lógó csöcsben és összetöpörödött monyeszban kell a dzsungelben flangálni és túlélni valahogy. Ja igen, a küldetést letudva nem jár ám lófasz se, se egy puszi a fejre, se egy tál löncshús konzerv, de még egy koszos szóbeli vállveregetés sem, csak az éhezéstől kissé beesett mellkas dagadhat a büszkeségtől, azzal meg nem lehet nagyon mit kezdeni ugye.

1.jpg

Elsőnek Shane és Kim nyomul Costa Rica festői dzsungelébe. Még a terepjáróban mindegyik elpofázza, hogy csak nem lesznek gondok a meztelenséggel, elvégre mind a ketten felnőttek, nem pedig barlangban lakó szűz kis geekek. A túlélésnek választott helyszín nem éppen a legbarátságosabb, mivel a dzsungel tök sok mérgező állatnak ad otthont és embereinknek semmije sincs takarásban, még egy redva nike teremcsuka sincs a lábukon, hogy legalább a talpukba ne álljon semmi tüskés genya. Na szóval, akkor ez itt a Discovery tévére vitt kvázi Ádám és Éva a paradicsomban műsora.

2.jpg

Kim, 22 éves és amolyan cserkészféle, partnere Shane, 40 éves és amatőr túlélő. Na, nem azért de szerintem az az amatőr túlélő, aki mondjuk a Bakonyban a Vinye és Porva-Csesznek közti túraszakaszon helyben elvérezik, de ezt hagyjuk. Egy-egy tárgyat hozhattak magukkal a civilizációból. Itt egyből ki is ütközik a rutin meg az évek apukám, a lány hozott egy machetét (nem a filmet), a faszi meg egy szikrapattintót. SzabóZ a városi dzsungel légköréből kiszippanthatatlanul egy iPhone-t hurimbálna magával, míg a társát két lábon járó wifi hotspotnak állítaná be stabilba. Nos, hiába az egy napig duruzsoló okostelefon, ha a netpincér nem szállít ki arrafelé, viszont tény, hogy abban az egy napban is lehet memorizálni a gyorsba leszedett Kis növényhatározót, hogy melyik bogyó ehető és melyiktől dobjuk fel a pacskert. Na, de nézzük inkább, hogy a két túlélő meg tudja-e ugrani a köztük tátongó generációs szakadékot.

3.jpg

A pucérság tényét hamar letudták a versenyzők és már irányba is álltak, hogy valami fészket verjenek maguknak. Útközben beleléptek pár tűzhangyába, ami annyira nem fasza, szóval az már most biztos, hogy nem a földön fognak kuporogni az éjjel. Shane végigpofázza a gyalogmenetet a szokásos mi van veled, hol él az apád jellegű kérdésekkel és persze a saját semmitmondó kis történeteivel. A lány közben csak kussol és félmondatokban válaszolgat és hümmöget, hogy ja, ja, az remek, az fasza. Shane belemondja a kamerába, hogy nem lesz ez így jó, hogy egy 15 éves tinédzser jellegű szarok bele hozzáállású lánnyal kell túlélnie, aki nem is néz ki jól ráadásul. Ez utóbbit csak én tettem hozzá, de biztos, hogy ő is erre gondolt.

4.jpg

Egy folyó mentén sikerül is tábort verni. Kicsit ugyan sok a majom, akik már fel is vették a kakidobáló pózt, de hát ez van. Csinálnak egy Pazar kis ágyat meg tüzet is mellé, de a lányon már látszik, hogy megborult az agya, pedig csak pár órája vannak a szabadban. Szerencsére lesz tűz, ami egy azért nagyot dob pucér túlélőink gyászos hangulatán. Sokáig azonban nem tart az öröm, mivel menetrend szerint érkezik az öt napig tartó helyenként záporral és zivatarral tarkított esőzés. Víz az van, abban nincs hiány, de kaja és alvás nélkül kissé megborult embereink lelkivilága. Machete helyett jobb lett volna egy családi fotó vagy egy 97-es Playboy naptár én azt mondom. Öt nap után végre kisütött a nap, úgyhogy az asszony el is megy vadászni, addig a férfi megerősíti a fészket. A csajszika elég bénán vadászik, mivel leginkább csak annyit csinál, hogy megy és passog bele a dzsungel vaksötétjébe, úgyhogy inkább hagyja is az egészet a gecibe. Shane nem túl boldog, hogy nem lesz vacsora, de hát még nincsenek olyan viszonyban, hogy elverje az asszonyt. Hopp, egy csótány eliszkolt a lakrész előtt. Kim rávetődik és be is falja, mint Bear Grylls bármit.

5.jpg

Másnap sem túl tevékeny, ami az ételszerzési szempontot illeti. A csaj pecázik, de úgy látszik nem harapnak a halak. Shane addig felmelegszik a napon, de aztán megembereli magát és elmegy vadászni és talál is egy korhadt fát, amiben egy kígyó szundizik éppen, na nem is cicózik meg is öli menten. Lesz dicső lakoma. Kim meglátja a zsákmányt és egyből lefitymálja urát, hogy nem volt nagyobb bazmeg? Na, mert mintha te kilós keszeget fogtál volna nem? A kilencedik napra el is készül a királyi lakoma és az étkezés közben Shaneből kijön a vadember, mivel kiböki, hogy a nőkben alapból nincs meg a vadászösztön. Az ezt követő szexista vitát sajnos nem mutatják, pedig biztos elhangzott egyszer-kétszer, hogy az asszonynak a konyhában és a vasaló mellett van a helye.

8.jpg

Shane megint elmegy vadászni, de úgy lebaszódik a sáros hegyoldalból, mint az atom. Ennek következtében másnap csak relaxál és fát gyűjt, míg Kim, nos Kim meg csak ül a folyóparton és vagy debilt vagy fényevőset játszik. Figyelem, jön a dráma! A 14. éjszaka spontán égés következtében a kis szerelmi fészek lángra lobban és a helyzet veszélyfaktorát fokozva Shane majdnem odakozmál a nagy erdőtűzben. Kim rikácsolására máris fölébred a vadember. Jól vagy? Majdnem meghaltam bazmeg, hát hova gyújtasz te tüzet te kapcarongy, te. Alap, hogy a nő a hibás. Kis sopánkodás után másnap újraépítik a kacsalábon forgó vityillót, oszt annyi.

6.jpg

Kim fogott egy gondosan a part szélére helyezett teknőst, amit meg is sütnek menten, kár, hogy ettől Kim ételmérgezést kap, ami a non-stop hányás után háromnapi agonizálást eredményez, amíg Shane hordja a fát, táplálja a tüzet, azaz asszonyi munkát végez. (Igazság szerint itt a stáb infúzióval és némi étellel is ellátta a halál torkában lévő nőt.) Kim ezek után még szép, hogy kisimult arccal öklődik tovább a dzsungelben és olyan dolgoknak is fülig érő vigyorral tud örülni, mint a fából csordogáló tiszta víz, míg Shane továbbra is egy mogorva fasz, mivel ő orvosi ellátás gyanánt nem kapott ám száraz kekszet. A 20. napon nekilódulnak, hogy felkeressék a pontot, ahol majd felveszi őket a helikopter. Vademberünk többször elbaszódik és már egy kicsit sem élvezi ezt a kis túrát. Erre persze Kim teszetoszasága is rátesz, hogy nem tud kiválasztani egy kurva helyet, ahol az éjszakát eltölthetnék, mert ugye nem ötcsillagos hotelek brossúráiból kell szemlézni, hanem csak egy kellően száraz pontra kell bökni, ahová letehetik a seggüket.

7.jpg

Shane enyhe kurvaanyázására Kim egyből besérül és azzal hárít, hogy nem rajta kéne levezetni a feszültséget ÁM. Gondolhatjuk mennyivel lett jobb a hangulat. Ezt tükrözi Shane arckifejezése. De amikor leülnek máris megy az urambocsá. A nem annyira fasza ébren töltött íccaka után mennek legyűrik az utolsó kilométereket. Még mielőtt elindulnának, a hülyelány bekeni magát pipamocsokkal, mert ha azt lemossa magáról, akkor lesz vége ennek a lófasznak. Pazar. A folyó menti sétálgatást Shane bénázása zavarja meg, amikor megcsúszik egy kövön és majdnem eltöri a lábát, immáron sokadjára, de végül meglátják a vízesést, ami persze, hogy gyönyörű, mivel tudják, hogy a mögött fog leszállni a helikopter. És az rendre le is száll és végre elviszi a dzsungelből ezt a két kamutúlélő városi ficsúrt.

A sorozat második részéről holnap jön a hogyvolt, ma este a Discovery Channel adásán pedig már a 3.-4. rész kerül adásba. 

17 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kaboocaa 2013.08.23. 13:01:14

Hát ez parádés, mééég!

dr. Dottyka, a Vörös Cipellős, Katgimis Angyal 2013.08.23. 21:44:23

Ledöbbentem, h a liba csak 22 éves, nekem néha negyvennek tűnt.

sparklie (törölt) 2013.08.24. 10:58:54

Ja en is azt hittem a kep alapjan, hogy a csaj a 40 eves nem a faszi. A showt nem lattam, de nem is fogom azt hiszem, eleg gagyi.

Avatar 2013.08.24. 11:38:26

Én egy másik epizódot láttam, abban a fickó még az elején belelépett valamibe (erről még lemaradtam), aztán a lábán a seb folyamatosan egyre rondább lett, míg végül már talpra állni se tudott, és a stáb elvitte valami orvoshoz, hogy lekezelje a sebet, fertőtlenítse, meg benyomjon neki egy nagy adag antibiotikumot. Ezután visszament az erdőbe, elbotorkált még a helikopter érkezési pontra és örült, hogy megcsinálta.
Szerintem viszont ha nem kap orvosi segítséget simán lerohadt volna a lába.

Ebben az epizódban meg ezek szerint a nőnek kellett külső segítség, hogy ne haljon bele a teknőcevős kalandba.
Szerintem nem ártana a műsorban kihangsúlyozni, hogy ezek az emberek valószínűleg _nem élték volna túl_ ha valóban csak ketten bóklásztak volna a fák közt. Röhej, hogy úgy mennek haza, hogy azt hiszik magukról, ők sikeresen teljesítették a kihívást.

Slipping_Beauty 2013.08.24. 14:54:54

Én kipróbálnám. Amúgy a második képen nem értem, hogy a csaj miért folyásirányban halászik (ha egyáltalán azt csinálja és nem segget mos), és miért nem szembe. Így persze, hogy nem megy. Amúgy machétével nem nagyon lehet vadászni, maximum haladni. :)

Mark Bolt 2013.08.24. 15:09:31

Szerintem kígyóra kellett volna vadászniuk napi szinten. Meg valami alkalmas részen halászni. Meg kagylók. Esetleg elkapni egy majmot. Kivágni alatta a fát vagy mittudomén. És annak szőre is van, használhatták volna ruhának. Bár nem tudom mennyire használható erre egy frissen lenyúzott bőr.

Mark Bolt 2013.08.24. 15:10:44

@Slipping_Beauty: Jelentkezzünk. Remélem szép nagy melleid vannak. Anélkül csak gyilkos élelem utáni harc lenne.

id.StewieGriffin 2013.08.24. 16:48:33

Én mindkét részt néztem félszemmel és tetszett. (habár lehet, hogy éppen a felületes figyelem miatt) Kíváncsi lennék, hogy én, mit bírnék!?!
Nem értem a műsor szempontjából miért fontos, hogy a csaj idősebbnek néz ki, igaz, 11 kilót fogyott 3 hét alatt, úgy, hogy előtte sem volt igazán gömbölyű.
Az azonban bántja a csőröm, hogy mindkét adásban a férfiak igazi tutyi-mutyi módon viselkedtek. Mindkettő megsebesült, és attól a perctől fogva csak vegetáltak. Tényleg ilyenek vagyunk? :))

BotloB 2013.08.24. 17:51:15

Ide is jól megírom, ami leginkább bosszantott. A műsor elején lévő pontozás alapján az első két műsor minden résztvevőjét ügyesebbnek gondoltam.

Nem muszáj Bear Grylls-i magasságokba törni, de hogy egy katonai oktatónak csak félig lerohadt lábbal jusson eszébe, hogy cipőt kéne csinálni a 10 centis tüskékkel borított talajon, az egyszerűen nevetséges.

Élelmet nem is igazán próbáltak szerezni, gyakorlatilag a saját tartalékaikat felélve tengődtek, amíg le nem telt a 21 nap, az egyetlen szerencséjük az volt, hogy mindegyiküket vízlelőhely mellett indították útjára.

Az meg, hogy a túlélési képességeik jórészt az egymással szemben érzett - amúgy túlságosan mesterkéltnek tűnő - ellenszenvüket legyőző hatalmas toleranciájuk miatt növekedett, agyrém.

VT22 2013.08.24. 18:44:33

@Avatar: "Röhej, hogy úgy mennek haza, hogy azt hiszik magukról, ők sikeresen teljesítették a kihívást."

Hiszik a francokat, maximum a gyengébb képességű nézők. Forgatókönyv van, stáb dolgozik körülöttük, nem csak úgy rohangálnak ketten a dzsungel közepén.

Arról sosincsen hír, hogy mellettük operatőr egy szál f*szban gyűjtögetné a csótányokat vacsorára, meg kézzel tekeri a magával hozott dinamót amivel feltölti a kamerát.

Netuddki marqui 2013.08.24. 20:37:49

A szimatszatyornak mi volt a funkciója?
Három hétig egy teknőcernő és egy kelgyó a menü, utána még fitten dzsungeltúra. Igazán hihető :-)
Erdei forralatlan víztől készült volna a sárga jelzés a parttól a szállásig, meg az amelletti bokrokig és vissza! Napjában többször is.
De a fő kérdés, ezért a műsorért miért kellett meztelennek lenni?

Don Quixote de la Ferko 2013.08.24. 20:54:27

A televíziózást alapvetően azokra építik, akik elhiszik, hogy ez a két szerencsétlen valóban magára volt hagyva a vadonban.

teddybear01 2013.08.24. 22:56:49

Belenéztem amikor adták olyan fél percre, aztán rögtön odébb kapcsoltam. Az egész még ennyit sem ért.
Azt sem értem, hogy mi a jó abban, hogy egy szál fügefalevél nélkül ugrálnak a dzsungelben. Eszembe sem jutna, ha mondjuk lezuhannék egy repülőgéppel, a ruhámat eldobni.
Persze az már nem cucc, hogy egy többé-kevésbé kiképzett alak marháskodik rohadt húsevéssel, meg zuhatagba ugrálással.

A csaj meg olyan formátlan, hogy egy amatőr pornófilmben is max a gyertyát tarthatná.

[HEJ] 2013.08.25. 14:29:29

Kiváncsi vagyok a második rész kapcsán hogyan fogod megfogalmazni, ahogy a nő a micsodájával fog halat a tóban... biztos a hasonló 'illatok' vonzották oda?! :) Az év televiziós mélypontja, az biztos...

sogeking 2013.08.28. 13:12:57

@[HEJ]: a micsodájával? hogyan? még ha egy férfi tenné :)

tibikém 2013.10.01. 14:31:17

Ostoba kommentálás és egy-két kivétellel idióta hozzászólás.
süti beállítások módosítása