Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Revolution 1x04 – A titokzatos medál

2013. augusztus 22. 15:00 - Smokey the bear

A negyedik részhez érkeztünk, ami az RTL Klubos keresztségben a fenti címet kapta, számomra teljesen érthetetlenül, mert a történet pont nem a medál körül forog.  Amikor főműsoridőben Dr. Csont és a CSI ontja a beleket a képernyőn, akkor azt hiszem az eredeti cím (A pestises kutyák) sem verte volna ki a biztosítékot a tévénézők körében. Na de ne rugózzunk ezen sokat, csapjunk a közepébe! Drámázós rész lesz a mostani, családi kötelékekkel, tragikus fordulatokkal. Csak szólok, hogy be lehet készíteni a zsebkendőket, ha valaki nem bírja az ilyesmit.

Kezdetnek Charlie rohan az erőben, de megbotlik, és az üldöző Monroe katona jól elkapja. Az élelemlopás azonban csak csel volt, feltűnik Miles és leüti a fickót. Egy pár infót szeretne kiszedni belőle, és elöljáróban figyelmezteti, hogy ő valóban Miles Matheson, és minden róla szóló pletyka igaz, szóval jobban teszi, ha válaszol. Szegény katona majd összecsinálja magát ennek hallatán és készségesen felel: Neville és csapata egy nappal korábban járt arrafelé, velük volt egy szőke fiú, és Noblesville felé tartanak. Charlie örül, de azért még beleköt a nagybátyjába, mondván az mégsem normális, hogy mindenki, akivel találkoznak vagy Milest akarja megölni, vagy őket, mert ismerik. Milesnak elfogy a türelme és leállítja a lányt: vagy kussolsz, vagy itt hagylak, és keresheted az öcsédet egyedül!

shutup.png

Aaronék közben megérkeztek Lowell-ba, a két résszel korábban megbeszélt találkahelyre. Már egy napja várják a többieket, ezért Maggie kicsit aggódik. Kapunk is menten flashbacket: Maggie egy szállodában készülődik valahová, miközben két pici gyerekével skype-ol. A srácoknak már ágyban lenne a helyük, de még nyaggatják anyjukat egy esti meséért. Maggie épp nemet mond, amikor elmegy az áram. Vissza a jelenbe, ahol Aaron meggyőzi a nőt, hogy jobb, ha nem beszélnek a medálról a többieknek, mert aki eddig kapcsoltba került vele, az vagy eltűnt, vagy meghalt, szóval nem árt az óvatosság. Végszóra megérkezik a csapat másik fele is végre. Újra együtt! Nora köszönés helyett lefitymálja az új útitársakat. Kedves tőle.

together.png

Maggie nagyon örül Charlie-nak, fordítva érzésem szerint nem annyira egyértelmű a helyzet, bár lehet, hogy megint csak a Charlie-t játszó színésznő arcán nem tudok eligazodni. Beesteledik és a csapat váratlanul szarvas tetemet majszoló kutyákba botlik. Futás. Menekülés közben elérnek a jól ismert kerítéshez, amin egyesével át kell mászniuk. Aaron húzza a rövidebbet, a lábát elkapja egy kutya, de szerencséjére Maggie-nél van egy nyílpuska, amivel lelövi az állatot.

shootem.png

Régen látott Neville csapatára váltunk pár kocka erejéig. Danny azt javasolja, hogy húzzák meg magukat, mert érzi, hogy vihar közeledik. Az ezredes (aki valójában captain, azaz százados, de ha senkit nem zavar, akkor maradok az ezredesnél, ha már így kezdtem) arcán mintha ijedtséget látnánk, ez fura. Mivel közel járnak úti céljukhoz, ezért úgy dönt, nem állnak meg. Eközben zajlik az élet Monroe-éknál is. Rachelhez (Charlie és Danny anyja) maga az elnök érkezik, és lefutja a szokásos köröket: mit tudsz az áramkimaradásról, mi köze hozzá a férjednek (annak ellenére hogy matektanár a nemzetbiztonságnak dolgozott, és közvetlenül az elsötétedés előtt figyelmeztette Milest). Miután csak kitérő válaszokat kap, behív a szobába egy őrmestert. A katona által asztalra kiterítette szerszámok valószínűleg nem manikűrhöz fognak kelleni.

torture.png

Vissza a kutyás kalandra. Aaron sebe ellátva. A csapattól félrehúzódva Nora és Miles lelkizik. A nő szerint Miles túl kemény az unokahúgával. Miles egyszerű megoldást talált a helyzet megoldására, inkább otthagyja őket, mindenkinek jobb lesz nélküle. Nora rávilágít, hogy ez csak önzés, igazából a férfinak lesz jobb, ha csak saját magával kell törődnie. Miles irtózik ettől az egész egy család vagyunk, enyém a felelősség dologtól. Semmi köze ahhoz, hogy mi történt Charlie szüleivel, és különben is hagyják őt békén. A beszélgetésnek természetesen fültanúja lesz Charlie is. A lánynak rögtön eszébe jut, amikor az anyja elhagyta őket, hogy ellátmányért menjen, és ő sem tért vissza ugyebár. Ilyen remek testi- és lelkiállapotban indul tovább a csapat. A háttérben egy fickó figyeli őket, aki szemlátomást jól elvan a kutyákkal.

goodbye.png

Nevilléket utolérte a vihar, bemenekülnek egy csűrbe. Danny a szökését tervezi. Egyelőre nem tudjuk meg, hogy sikerrel jár-e, mert visszaváltunk a Charliékra, akik egy vidámparkon haladnak keresztül. Miles vagy vámpír, vagy Superman, mert a semmiből kiszúrja, hogy nemNate figyeli őket, és elkapja fiút. Megölni nincs módja, mert Charlie közbelép. Természetesen nem azért, mert kevés tizenéves szingli fiút lehet találni ebben az áram nélküli Amerikában, hanem mert biztosan van néhány hasznos infója Neville-lel kapcsolatban. Egyébként Miles úgyis elmegy, mit érdekli az egész? A helyzet végleg elmérgesedett a Matheson-családon belül. Maggie értetlenül áll az események előtt, és felidézi milyen rosszul esett neki, amikor az elsötétedés után Seattle-ből elgyalogolt a tengerpartra, hogy találjon egy hajót, ami visszaviszi Angliába, és nem volt. Ezek meg itt csak egymás vérét szívják (hehe), ahelyett hogy értékelnék, amijük van. Egyébként nem tudom, miért kell ezt az angol szálat erőltetni; Ausztráliába is ugyanolyan szar lett volna visszajutni, és még a színésznő akcentusa is passzolt volna hozzá. A lényeg, hogy káosz van, hajó nincs. Talán. Majd. Egyszer.

maybe.png

Danny kihasználva a vihar keltette pánikot sikeresen kiszabadul. Nem jut messzire, mert Neville is résen van, és gyorsan leteperi a menekülő fiút. A vihar azonban pont ekkor csap le rájuk, ezért jobb híján egy óvóhelyre menekülnek. Vissza a vidámparkba, ahol Maggie épp megpróbál Miles lelkére hatni. Elmeséli, hogy évekig kóborolt az elsötétedés után, hogy végre hazajuthasson, de végül fel kellett adnia. Egy pohár méreggel leült egy csendes tóparton, és várta a megfelelő pillanatot az öngyilkosságra. Ekkor lépett a képbe Ben, aki ételt és társaságot ajánlott az elcsüggedt nőnek. A tanulság Miles számára? Ne hagyja el Charlie-t, mert a család igenis fontos, és adott helyzetben még életet is menthet, ahogy tette ezt Ben és családja Maggie-vel. Hát igen, ez most egy Maggie- centrikus rész. Az ilyen nem szokott jól elsülni, már ami a karaktert illeti. Nincs több idő a moralizálásra, mert megint jönnek a kutyák. A csapat bemenekül egy étterembe, Maggie-t viszont elkapja a kutyás ember és leszúrja. Basszus. Miles beviszi a sérült nőt az étterembe. Maggie-nek két infója is van a többiek számára: az egyik, hogy a fickó azért szúrta le, mert a nő lelőtte a kutyáját, (tehát a kutyákat a féri vérebei) a másik, hogy a szúrás artériát ért, el fog vérezni. A csapa köpni-nyelni nem tud, én sem.

knife.png

Neville és Danny az óvóhelyen. Az ezredest valami érhette a vihar alatt, mert magához képest csupa szépeket mond a fiúnak. Nem rossz ember ő, csak a fia jövőjét szeretné biztosítani. Még kedveli is Dannyt, mert egy kicsit a fiára emlékezteti. Danny ismét nincs elájulva a kedves szavaktól, hiszen az ő apja is ugyanezt akarta, de ő legalább nem ölt embert a cél érdekében. Neville hitetlenkedik, ha Ben az elsötétedés utáni káoszban erőszak nélkül jutott el a családjával biztonságos helyre, akkor emeli a kalapját az öreg Matheson előtt. A vihar átvonul a csűr fölött, Neville ismét meglehetősen ijedtnek tűnik. Ám alig lélegezhetnek fel, miután lecsendesedik a szél, mert hirtelen rájuk omlik az épület.

amen.png

Vissza az étterembe. NemNate-et megkötözik, Miles és Nora a tetőre indul, hogy megtalálják a kutyás fickót, Aaron és Charlie pedig Maggie-nek próbál segíteni. Ez utóbbi nem megy könnyen, mert Maggie mártírkodna, de a szerencsére gyorsan leállítják. A jól megszokott do it yourself műtét következik, Charlie indul is Miles whiskeys üvegéért, de ekkor valaki elkapja, és kivonszolja az étteremből. Miles és Nora dolgavégezetlenül visszatér. A hírt hallva Miles nemNate-tel az emberrabló nyomába ered.

kidnap.png

Az óvóhelyen Neville beszorult a törmelék alá. Dannynek nincs más teendője, mint magára hagyni, és várja a szabad élet. Mivel ő egy pozitív hős, ezért hezitál még egy sort, amire Neville rögtön lecsap. Jön a pszichoduma: mit szólna ahhoz az apád, ha hagynál itt meghalni? Danny jól átgondolja a dolgot, az épület omladozóban, de végül csak megmenti az ezredest. Neville sem tétlenkedik, amint kiszabadul a törmelék fogságából, rögtön megbilincseli a fiút. Danny fiam, ugyan mit hittél?

backagain.png

Charlie a kutyás fickó fogságában. A pasi kissé bekattant, és miközben egy ajtókilincshez rögzített nyílpuskát eszkábál, elmeséli élete történetét. Volt egy lánya, Lila, akivel egész jól meglettek volna, mert az elsötétedés után egy csomó kaját és gyógyszert halmoztak fel, ám egy szép napon gonoszemberek jöttek, akik jól helybenhagyták a fickót és elvitték az összes gyógyszert. Ennek a lány látta a kárát, mert egy hétre rá rozsdás szögbe lépett és gyógyszer híján tetanuszban meghalt. A pasas ettől kezdve nem bízik az emberekben, de ha Charlie akarja és jókislány lesz, jól ellehetnének itt ők ketten. Miles és nemNate végre megérkezik és elintézik a kutyást. Charlie kiabál, de mivel be van kötve a szája csak mi tudjuk, hogy nem csak az útirányt akarja jelezni nagybátyjáéknak. Szerencsére addig izeg-mozog a székével, hogy amikor Miles benyit a pince ajtaján és kiold a nyílpuska, pont ki tud térni a nyílvessző elől.

okay.png

Vissza Maggie-hez, aki a műtét ellenére nincs jobban. A telefonját kéri. A többiek próbálják életben tartani, de Maggie már messze jár. Az üres kijelzőt bámulva elképzeli, ahogy újra együtt van a gyerekeivel, és még egyszer utoljára mesét olvas nekik. Maggie halála leginkább Charlie-t borítja ki, így már Dannyn kívül tényleg nem maradt senkije (az anyjáról ugye még nem tud). Illetve mégis: Miles átöleli és megígéri, hogy nem hagyja magára. Isten veled, Maggie!

Maggie.png

A végére még visszatérünk Monroe és Rachel történetéhez. Az elnök érzelmileg zsarolja a nőt, szívtelen nő vagy te, Rachel, csak úgy otthagytad a gyerekeidet, de meglátjuk, mit fogsz szólni, ha a szemed láttára kínozzuk meg a fiadat. Erre megkapjuk Charlie flashbackjének másik felét, az anyja szemszögéből. Rachel nem ellátmányért megy, hanem parancsra. Akinél pedig  le kell jelentkezni nem más, mint Miles. Nesze neked család! Csak annyit kér Milestól, hogy ígérje meg, egyszer még viszontláthatja a gyerekeit. Miles arca semmi jót nem tükröz a jövőre nézve.

family.png

Címkék: Revolution
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása