Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Gyilkosság 1x06 - Amit hátra hagytál

2013. augusztus 22. 11:00 - BundásRigó

Amíg Rosie testét készítik elő a temetésre, a család is készülődik, Mitch talál egy mandzsettagombot Stan zakójának zsebében. Sarah korábban eltűntnek nyilvánított lányok fotóit nézegeti. Főcím után jön Regi, aki ugyan favágónak öltözött, de legalább hoz reggelit az őrsre. Na, indultok ma este Rickhez? Igen. Befut Jack is, nem akarok menni. Akkor is megyünk. Fogadjunk, hogy nem. Jó, legyen mondjuk 50 milka, annyit biztos nem akarsz veszíteni. Me-gyünk. Értve? Regi meg Jack elhúznak hajókázni, Sarah ehhez természetesen túl elfoglalt, de kapunk egy homályos megjegyzést, hogy korábban már majdnem elveszítette a fiát, ezt jó lenne nem megismételni.

killing00.jpg

A hatodik nap reggelén ha valaki Schwarzit várja, csalódni fog, Sarah vázolja újabb ötletét a hadnagynak: elképzelhető, hogy Rosie-t egy sorozatgyilkos ölte meg, a profilba ugyan nem illik, de „érdemes utánanézni" – nem fejti ki, hogy akkor mégis miért, női logika. Előhozakodik az ammónium-hidroxid témával, meg a hétvégén magányosan padlót fényező tanárral, erre besétál Holder, mint egy madárijesztő valami ritka ocsmány öltöny-sárga ing-szőnyegmintás nyakkendő kombóban. Asszem a főnök nem pont erre gondolt, meg is jegyzi, hogy elég proli az összkép. Visszatérve a nyomozáshoz: nem kapnak házkutatási parancsot Bendzsóhoz, mivel csak közvetett bizonyíték van.

Mitch és Stan a mandzsettagomb felett mereng, hamar össze is vesznek, hogy karácsonyra vagy szülinapra vette-e Rosie, mintha azon múlna, kinek hiányzik jobban a gyerek, hogy ki emlékszik pontosabban. Terry hamar leállítja őket, szent a béke. Rich próbál bocsánatot kérni Gwentől, de az ő szelektív hallása csak a munkát engedi most be. Persze, Jamie-ben bezzeg bízol, mintha 10 év jelentene valamit, de bennem nem? Mikor már legalább kétszer lefeküdtünk? Jön Jamie is, elég a picsogásból, a mai vitán teljesíteni kell. Richmondnak dolga van, keresi az iskola igazgatónő, aki szállítja az infót a Bendzsó utáni nyomozásról, némi támogatásért cserébe az igazgatói választásokhoz. Épp leadják a tévében az új reklámspotot, a szlogen a „biztonságosabb Seattle-ért”, és a szegény képviselőt még az ág is húzza – a kisfilm végén ott virít Bennet. 

killing02.jpg

Holder és Sarah érkezik Bendzsóék környékére, de előbb kicsit ekézik egymást. Sarah egy nőnél kezdi a kérdezősködést, de általános dolgoknál nem jutnak tovább, mert Holdernek mákja van: elsőre talál egy tuti szemtanút, aki péntek este 10-kor látott egy lányt bemenni Bennetékhez, a fotó alapján azonosítja is, hogy Rosie volt az.

Stan annyira a munkába temetkezik, hogy még Belkót sem hagyja érvényesülni, inkább legyen gerincsérve, akkor is mindent egyedül fog felpakolni. Alkalmi ruhában. Belko addig cseveg, a pedó haver későbbre ígért tájékoztatást. Tán csak nem a PR tanácsadó jóváhagyására vár? Terry segít Mitch-nek ruhát választani, aztán lassan indulnak a búcsúztatásra, Belkóval együtt.

Bendzsó és Amber rendezgetik a babaszobát, de berondítanak a nyomozók az idillbe: Rosie járt itt múlt pénteken? Tudja, amikor a buli is volt, és ami után eltűnt, majd megtalálták egy vízzel teli csomagtartóban. Ja hogy akkor! Igen, sajna valahogy elfelejtettem említeni. Csak jött, beadott egy könyvet, és már lépett is. Milyen könyvet? Viktoriánus, maguk nem értenék. Megnézhetjük azért? Az oktatás nincs ingyen, szal parancs nélkül nem, bocs. Most indulnom kell egy temetésre. Amber zavartan pislog, Sarah pedig útban kifelé elrendeli, hogy a kollégák nézzék át a felvételeket, mikor volt látható utoljára Bendzsó a halloween esten. Holder tajtékzik, miért nem visszük be? Nyugi van, kérdezgesd tovább a szomszédokat, hiszen hazudott megint, elvégre a lányt látták hozzájuk bemenni.

killing06.jpg

Richmondék próbálják kozmetikázni, hogy egy feltételezett gyilkossal hirdetik a biztonságos várost. Jamie szerint a legjobb lenne elhatárolódni a tanártól, de Rich hisz az ártatlanság vélelmében. Gwen ezt támogatja, mert így meg lehet mutatni, hogy Richmondnak vannak elvei, mire Jamie a képükbe vágja, hogy momentán Richmond=halott lány a csomagtartóban. Rossz szlogen. Rich adja a sértett hercegnőt, ezek Gwennel tényleg megérdemlik egymást.

Holder egy kopasz tagnak önti ki a lelkét, ő tömte ki pénzzel a múltkor. A kopasz kérdezősködik az ügyről, Holder simán terít neki, aztán elköszönnek. Ja, még valami Holder fiam: Stan Larsen 18 éve a Kovarsky-maffia tagja volt, és egy kis játékszenvedély is befigyelt. De nem is volt priusza. Igen, nem mindenki van olyan állapotban, hogy feljelentést tegyen, vagy hogy tudomisén, lélegezzen.

Sarah elzarándokol a templomba a búcsúztatásra, de a csörgő telefonja miatt kiűzetik. Nem jó hír: a tanár elég sokáig a bulin volt. Megérkeznek Larsenék is, hozzák a koporsót, Sarah-t meg kicsukják. Belefut Richmondba, aki fű alatt akar infóhoz jutni, tényleg Bendzsó a gyanúsított? De Sarah nem válaszol, elég neki, hogy beindult a LarsenLeaks.

killing09.jpg

Holder Amber nővérével, és egyben alibijével beszélget. A húgom hajnali 1-kor ért hozzánk, elég feldúlt volt. Holder kiszagolja, hogy a nő nem bírja Bendzsót. Nem tudja, mi borította ki a testvérét? Úgy érezte, a férje titkolózik, emiatt sírt is. És hogyhogy olyan későn ért oda? Nemtom. Aztán a nő fura megjegyzéseket tesz, Holder már szabadulna.

Richmond a tévés vita előtt Gwen apjával talizik, aki úgymond figyelmezteti, hogy távol kéne tartania magát a tanártól, ha nem akar veszíteni. Rich nagyon unja már, hogy ennyien beleugatnak a kampányba, ezt a maga módján intézné. Le is cseszi Gwent, az apádat küldöd rám, hát nem elég nekem hogy te itt vagy? Jamie tökösen bevallja, én hívtam az öreget, hogy helyre rakja az agyad. Gwen megsértődik (megint) és elmegy, de jön a helyére Adams, micsoda szaralakok vagytok ti mindketten! Szép az új reklámod, Rich.

A halotti toron megjelenik Bennet is, majd beállít Jasper apja, a fiam annyira elfoglalt középiskolás, hogy ilyen apró-cseprő dolgokra nem jut ideje. Biztos megint alsógatyában Xboxozik. Terry próbál csábos lenni, de a pali úgy tűnik, nem szokott temetésen csajozni, ami a nőnek nem esik jól. Bakker. Prioritások. Belko a gyerekeket tutujgatja, de Terry rajta vezeti le a dühét, haggyadmánőket, te nem is vagy családtag. A férfit keresik telefonon, így már ő is tudja, hogy a tanár nem tiszta. A diszkréció arrafelé tényleg nem ismert fogalom. Belko Stanhez járul eme tudással, a rasztás tanár a hunyó, majd mindketten feltűnően megbámulják, és Stan szinte az arcába mászik.

killing12.jpg

Sarah-t hívja Bennet utcájából a nő, akivel reggel beszélt, maga zsaru, kezdjen már valamit ezzel a teleszkópos vén perverzzel. Oks, megnézem, mit tehetek. Leskelődünk a szomszédok után? Nem gáz, mindenki csinálja. Volt valami jó műsor mostanában? Hát, péntek éjfél után, tehát már szombaton láttam a rémült Bendzsót egy csajjal, aki lepedőbe volt csomagolva, aztán berakták egy kocsiba és elhajtottak. Kik? Az a férfi, meg egy másik, kisebb ember, mint maga. Egy nő? Az. Csak a tücsökciripelős effekt hiányzik.

Előkerül Holder is, összeraknak egy újabb megoldást: Amber mégis otthon volt, és őt találta itt Rosie. Az asszony bekattant, tett valami csúnyát, most meg a férje segít eltussolni. Ezért mondta le a padlósokat, és ezért látta a szomszéd bemenni a lányt. Érzéssel bekopognak, az ajtó épp csak le nem szakad, de Mrs. Bendzsó nem nyitja ki, inkább megkapaszkodik egy kalapácsban. Sarah-ék úton vannak összeszedni Bennetet, Holdernek ekkor jut eszébe, hogy Stan egykor a lengyel maffia tagja volt, tán még meg is ölt valakit. Most szólsz, baszki? Hívd fel Bendzsót azonnal! Bennet már menne haza, Stan felajánlja, hogy elviszi. Á, nem kell. De, menjünk csak, mesélhetnél még Rosie-ról. Bendzsónak esélye sincs kibújni, és a mobilját is ottfelejti.

killing14.jpg

Richmond a műsorban kellemetlen helyzetbe kerül, hiszen semmi konkrét programmal nem bír előállni, csak az idealista mesékkel. Terry ezalatt elpiálgat egyedül, még zenét is rak fel. Bennet hiába szól Stannek, hogy már le kellett volna kanyarodni, ő mintha nem is hallaná. Adams felhozza, hogy Rich még mindig semmivel nem állt elő, akinek így nincs választása, beszél a közoktatási programjáról, amivel visszaszorítja a bandák aktivitását. A Seattle All-Stars az ő büszkesége. Adams csak erre várt, bedobja, hogy ennek a proginak az egyik vezetője a Larsen-gyilkosság gyanúsítottja. Rich vergődik, hogy kimagyarázza, de ez így eléggé KO-nak tűnik.

killing15.jpg

Holderék berontanak Larsenékhez, Bendzsót keresik. Elment, mint mindenki. Stan vitte el. Holder, te maradsz, én indulok valamerre, mondja Sarah. Mitch nem érti mi van, Terry meg odafent nagyon el van kenődve, ezt azzal demonstrálják,hogy a padlón ülve két pofára tömi az édességet. Stan a szakadó esőben (na mégis...) egyre csak vezet, Bennet pedig forgatja a szemét, és mind idegesebben fészkelődik. Biztos azért, mert nincs nála esőkabát.

2 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gebiszon 2013.08.23. 23:12:55

tuti richmond az, csak bennetre keni. ezért olyan biztos az ártatlanságában...

"Rich adja a sértett hercegnőt, ezek Gwennel tényleg megérdemlik egymást." ez nagyon adta :D

meg ez.
"Rich ... Le is cseszi Gwent, az apádat küldöd rám, hát nem elég nekem hogy te itt vagy?"

váá. remélem stan nem olyan hülye h megölje szegény bennetet. vagy vissza a gyökerekhez? :P

Zsoofka 2013.08.24. 08:06:48

Nem gondolom, hogy Rich a hunyó... Sőt szerintem semmi köze a dolognak a politikához, az csak elterelés.... Meglássuk :)

Tényleg igaz, hogy az első évad végén sem lesz megoldás, csak a másodikén? Nekem már így is kezd túl rétestészta lenni, főleg, hogy hol adja az m1, hol nem....
süti beállítások módosítása