Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Teen Wolf - Farkasbőrben 2x01 - Omega

2013. augusztus 21. 13:00 - Smiley93

Az előző évadot ott zártuk, hogy a Jófiúk csapata legyőzte Pszichóalfát, minek köszönhetően Derek lett az új Alfa, Scott összejött Allisonnal, méghozzá Vadászapu áldásával, ráadásul Menősrác is megkapta végre a hőn áhított harapást az újdonsült alfától. A legrosszabbul Menőcsaj jött ki az évadból (holott benne se volt igazán a dolgok közepében), Pszichóalfa támadásának következményeit nyögi a kórházban, egy csinos harapásnyom képében, aztán majd kiderül, farkasalakot ölt-e.

Teljes képernyő rögzítése 2013.07.23. 00617.bmp.jpg

Annyi változás történt az évadzáró óta, hogy Vadászapu meggondolta magát Scottot illetően: egy fekete-fehér visszaemlékezésben látjuk, amint lazán majdnem kinyírja Farkasfiút, de lánya sírós könyörgésére életben hagyja a négylábút, ha az tisztes távolban marad Allisontól. Ez hőseink számára annyit tesz, hogy a kapcsolatuk illegális mederben folyik tovább, ami magában foglal némi félmeztelenül álldogálást a tetőn Farkasfiú és szemérmetlen hazudozást Allison részéről, hiába, nehéz az élet. Az új évadhoz pedig új főcím is dukál, ami jóval túltesz elődjén, lévén hogy komplett karakteranimációkat tartalmaz és van vagy fél perc, ez kijárt már a sorozatnak.

Teljes képernyő rögzítése 2013.07.23. 00717.bmp.jpg

Főcím után Menőcsajnál kezdünk a kórházban, aki már egész klasszul érzi magát, olyan egyedül megyek fürödni szinten, de Stiles azért biztos, ami biztos alapon őrködik mellette a kórházban úgy egy hétvégét, mókás smiley-s lufival, várószékben szunyókálva. Minden simán is zajlik, egészen amíg a csaj fürdés közben hallucinálni nem kezd, aminek az a vége, hogy eltűnik, mint szürke szamár a ködben. Mindenki értetlenül áll a dolog előtt, a nyomozást vezető Zsaruapu is, aki nincs elragadtatva a ténytől, hogy a fiát már megint egy rendőrségi ügy helyszínén eszi a fene, sőt mi több bele is beszél, mit ne mondjak, apja fia. Haza is küldi Stilest, aki persze inkább Scotthoz fordul, vesse már be a farkasszaglását. A duóhoz Allison is csatlakozik, elújságolja, hogy Vadászapu kis csapattal kelt útra Menőcsajt keresni, előttük kéne megtalálni. Scott jó kutyakánt, az ablakon kihajolva vesz szagmintát, így diktálva az irányt, íme a bio-gps! Közben Allison még leadja a drótot a Kate másnap esedékes temetésére idecsődülő Vadász-rokonságról, hát ez nem hangzik túl biztatóan.

Teljes képernyő rögzítése 2013.07.23. 00824.bmp.jpg

Mindenesetre a temetőben már nagyban ássa a Kate-nek szánt sírhelyet az Argent halmok mellett egy srác, hát ez sem az év diákmunkája. Főleg, hogy a koromsötét temető ideális helyszín egy természetfeletti támadáshoz, és lőn. A srácot markolóstul stílusosan a frissen ásott lyukba borítja a titokzatos támadó, biztos csak az „aki másnak vermet ás, maga esik bele" frázist kívánta szemléltetni. Ezután elüget, hogy kiásson egy sírt, ám valami megzavarja, dulakodás támad, most ebből fejtse meg valaki, mi történt. Ami viszont holtbiztos, hogy Főfarkas, az újdonsült alfa siet végül a sírásó megmentésére, na, az ilyet nem szokás véletlennek nevezni.

Teljes képernyő rögzítése 2013.07.23. 01735.bmp.jpg

Eközben a három muskétást a Hale-rezidenciához vezeti a szagminta, de Menőcsaj nincs ott. Miért is lenne, elvégre sosem járt itt, első blikkre meg nem túl vonzó hely. Allison szerint viszont akár alfát keresve is idevetődhetett, az a farkasösztön nemde? Scott erről nem sokat tud, Stiles meg a drótcsapdákhoz nem ért eléggé, így szerencsésen lefülel egyet és fellógatja vele Farkasfiút, briliáns. Ráadásul Vadászék is közelegnek, Stiles és Allison el, így Scott lefolytathat egy kellemes fejtetőre állított csevejt az Argent család fejével, többek között farkassá vált Menőcsajról meg emberalakban leledző vérfarkasok kettévágásáról, kedves. Vadászapu végül távozik, hőseink folytathatják a kutakodást.

Teljes képernyő rögzítése 2013.07.23. 02250.bmp.jpg

Másnap reggel Zsaruapu is nyomoz, méghozzá a sírásó srácot, Isaacet faggatja, nem látott itt valamit a múlt éjszaka? A srác lapul, nem látott ő semmi furcsát, csak Dereket, pedig hát szokatlan sírrablás történt, májat vittek, azt meg minek? Zsaruapu se érti, cseverészne is még egy sort, de a tanú inkább tiplizik, minekután Derek ott sunnyog az erdőszélen. Úgyis lacrosse-edzése lesz, hát ebben a városban tényleg mindenki ezt játssza. Farkasfiú meg Stiles is, így készülődnek nagyban az edzésre, amiből ma Menőcsaj-kutatás lesz, ötösért megy a dolog. Hőseink elkapják Menősrácot is, aki nem érti, miért kellene, hogy érdekelje az excsaja eltűnése. Hát öö... Oké, hagyjuk. Különben meg, ha Lydia farkas lett, Menősrác inkább a civilizáció bőrét félti, az a csaj már embereként is veszélyeset karmolt. Na, ez egy árnyalatnyival több információ volt kelleténél, de mégsem jó semmire, habár kémiaórára hőseink is belátják, hogy Menősrácnak lehet valami igaza a veszélyfelmérésben. Stiles még a tanárveszély felmérésben sem jó, kap is egy kis délutáni elzárást.

Teljes képernyő rögzítése 2013.07.23. 05614.bmp.jpg

Ezen Menősrác jót mulat, de csak amíg vérezni nem kezd az orra, méghozzá megállíthatatlanul. A mosdóba menekül, de mindhiába, végül Főfarkas töri rá az ajtót. Érdeklődik, milyen gáz van Menősrácnál, aki köszöni szépen nem kér a Hale-falkából, ő nem holmi civilizálatlan farkas, meg aztán Derek vezetői referenciái is elég gyérek. Bár egyelőre leginkább semmilyen farkas se, mutat rá kajánul Főfarkas, lám a füle is vérzik, vagyis a teste küzd a harapás ellen. Erre Menősrác beijed, ilyenről nem beszéltél, de Főfarkas már húzza is el az irháját, ez a téma megint nem az erőssége, így el is tűnik inkább a színről, Menősrác meg magára marad a nyomorával.

Teljes képernyő rögzítése 2013.07.23. 10913.bmp.jpg

Allison eközben ajándékot kap Scottól, méghozzá egy csinos ruhát Kate néni temetésére. Csak hát közben mindenki arról fecseg, mekkora idegbeteg volt a nagynéni, amitől Allison kiborul. Szerencsére Farkasfiú megvigasztalja, fel is ajánlja, hogy elkíséri a csajt a temetésre, no nem nyilvánosan, csak úgy valahonnan a bozótból figyelve, de ott lesz. Huh, de fárasztó ez az illegális járás. A temetés hatalmas médiafelhajtás mellett zajlik, valószínűleg nem csak a Beacon Hills Chronicles riportere tudósít a sztárcsalád életének e jeles eseményéről. Olyan kvalifikált emberekről van szó például, mint egy srác a suliból, aki valamiért Allisonról készíti a közeliket, egy krimiben ezután gyilkosság következne. De ez itt egy farkasos sztori, szóval inkább befut Vadászék egy újabb tagja, aki lerendezi a túlbuzgó gyereket, volt sd kártya, nincs sd kártya. A nap hőse nem más, mint Gerard nagypapi, Vadászapu apja ugye, Allison három éves kora óta a család felé se dugta az orrát,de most itt van, hogy ráncba szedje a Beacon Hills-i farkasügyet. Hoppá.

Teljes képernyő rögzítése 2013.07.23. 12141.bmp.jpg

A leskelődő Farkasfiú érthető okokból nincs elragadtatva a legújabb Vadásztól, az épp időben befutó Stiles próbálja optimistán szemlélni a dolgot, ám ekkor szó szerint nyakon csípi őket Zsaruapu, akinek komolyan kezd elege lenni ebből a duóból. Be is zsuppolja a srácokat a kocsijába, amikor befut a hír egy furcsa állattámadásról, senki sincs különösen meglepődve, hogy mire hátrafordulna utasaihoz, azoknak már csak hűlt helye. Mert hát ki más lehetne az a bizonyos állat, mint Menőcsaj?A helyszínre érve azonban Menőcsajnak nyoma sincs, de Farkasfiú szagot fog az erdőben, így szétválnak. Stiles a támadás helyszínénél csatlakozik Zsaruapuhoz, mikor hirtelen a fák közül előbotorkál a meztelen Menőcsaj, akkor erről ennyit. Farkasfiú meg rátalál a farkasra, aki a jól ismert drótcsapda áldozatául esett. Farkasfiú empátiából szabadítaná is ki az illetőt, de ekkor jó szokása szerint a semmiből előkerül Főfarkas, és elrejtőzik Scott-tal, mert már érkeznek is Vadászék. Gerard tart előadást a fogságba esett Omegával: mostantól kezdve itt minden négylábú ember ki lesz szépen nyiffantva, legyen szó akár megátalkodott gyilkosról mint mondjuk Pszichóalfa, avagy mit sem sejtő friss húsról, mint a Főfarkasnál harapási igényét leadó sírásó srácról. Azzal szépen kettévágja a farkast, amit Farkasfiú tátott szájjal bámul, hát ez meg mi volt? Hadüzenet, segíti ki Főfarkas.

3 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.08.21. 14:58:40

hurrááá, és köszi! Stiles-on mindig nevetek, az a kórházi folyosós szenvedése zseniális volt :)

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.08.21. 19:28:35

Nagyon izgalmas lett a 2. évad, olvasom továbbra is majd a hogyvoltozást, az 1. évadé tetszett, és ez is jó lett nagyon. (dacára annak, hogy arról a bizonyos kórházas székes-alvós-Stiles jelenetről nem készült fotó) :) És eleve hanyagolod a róla szóló képeket, nagy kár :)

Smiley93 2013.08.25. 22:54:57

@aggyistenbiri: Örülök hogy tetszik:))Egyetértek, a második évadban hatalmasat fejlődött a sorozat, Stiles meg tényleg óriási figura, már csak miatta is érdemes nézni:)) Észre se vettem, hogy kimaradt a képekből...:( Na majd a következő részben pótlom;)
süti beállítások módosítása